reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Blue wszędzie pisze, że przy sluzie z pasemkami krwi to kwestia 24-48godzin..więc wyśpij się póki czas:)kolejna doba jest nasza;)

Nisia kurde fajnei by bylo ;) ale sie napalam głupia ja :rofl2: no nic zaczynam sie godzic z tym ze jak nic sie nie zadzieje to za5 dni w srode wywolanie ;) ale chyba cos sie ruszy no błagam ja tu sobei miejsce na podium od grudnia zajmowalam a tu juz 33 maluchy ssie wykluły ale wstyd ;DD
Ivi to trzymam za nas kciuki ;D oby oby ;) dawaj znac jutro pod wieczór co i jak bo bede sie zastanawiac czy rodzisz ;) no hcyab ze spelnia sie nasze oczekiwania to czekam na wiesci na sygnale ;)

Ostatnia edycja:
Ja teoretycznie termin mam na 8lutego wg usg (nie wiem czy pamiętasz, moja mała była młodsza wg usg i gin zmieniła liczenie z om na usg) także przede mną byłoby jeszcze czekania... masakra.a młoda już 3300g ma.. spokojnej nocy;) szybkiego porodu albo glebokiego snu!

jak ja bym chciala miec jakieś tez takie pzpowiadajace zwiasuny a tu ani czopa ani nic,boje sie że mala chce wyjsc a moj oganizm tak przetrzymuje....

bluelovi, fajny podgląd :) To jednak trochę nas, nierozpakowanych jeszcze jest :tak: Myślałam, że mniej. Ja mam jeszcze kilka dni do terminu i obstawiam ,że przed terminem nic mnie nie ruszy - wywołają mi poród 27-go jak to było umówione.
Bo w sumie nic mi się nie dzieje :baffled: Poza tym że mały chyba jakoś dziwnie się obkręcił, bo zawsze czułam kopnięcia tylko po prawej stronie brzucha, a dzisiaj gmerał mi i po prawej i po lewej :tak: Śmiesznie tak, przyzwyczaiłam się tylko do prawej strony :-)

To blue, ivi - teraz chyba Wasza kolej :-)

Nisiao ja że strachu przed porodem po ścianach chodze.. ale dziś dałam na luz,urodzic trzeba i tyle. W poprzedniej ciąży jak wody mi odeszły to że strachu tak się zaczęłam trząść że 4dni porod wywolywali;) a teraz marzę o wodach, byłoby już jednoznacznie :)

Nisia spokojnei dajmy sobei na luz czytalam ze adrenalina zatrzymuje produkcje oksytocynu a ta odpowiada za skurcze ;) jestes w pierwszej ciazy ja to mam stresa ze mój syn jakis tasiemiec nie chce wyjsc ;D bo lusia 10 dni przed terminem wyszla ;D a on drugi dzien po terminei jutro ;D he?

Delewarre spokojnie moze sie zacznei no a jak nie to do 27 nie daleko ;D

Ivi no wlasnie te zbawienne wody byly by cudowne nie bylo by odwrotu i glupiego zastanawiania czy to juz te skurcze:)

Hejka dziewczyny, super ta liste zrobilas Blue:-) od razu jakos mi lepiej jeszcze ponad 20 mam do rozpakowania:-)
U mnie bez zmian, nie ma zadnej roznicy po tym masazu...czas sie dluzy jakos...

Anisen to rzeczywiscie sajgon u Ciebie dzielna jestes:tak:

Dziewczyny jesli chodzi o czop to przy 1 to byla kwestia 1-2dni do porodu,a przy drugim z tydzien, ale drugi raz nie bylo pasemek krwii i tez chyba nie caly odszedl.
Ja stawiam na obie Ivi i Blue jakos rowno sie rozpakujecie;-)ale wam dobrze, ja jak bede miala pecha to i do 5 lutego poczekam...bo tutaj czekaja do42 skonczonego tygodnia:szok:a to byloby 3 tygodnie.
ale mam nadzieje ze taki scenariusz mnie nie czeka

nic, zmeczona jestem wiec moze troche pospie wreszcie

Wam rownierz milej nocy zycze a przeterminowanym i chcacym "juz" wiadra skurczy:-)

reklama
Justynaj dzieki ;)

kurde moja tesciowa panikuje ze mi czop odszedl i powinnam lezec w szpitalu bo sie przeterminowalam i wody zielone mi sie zrobia ..kurde co za baba :rofl2:ja jej tłumacze ze ten czop to moze i wypasc dwa tygodnei przed porodem ale ten krwisty oznacza niby szybszy poród :) a ona panikuje ze w nocy bóli dostane to nei zdaze do samochodu dojsc ..haha a ja do niej ze jeszcze zdaze włosy przeprostowac przed wyjsciem ..

a tak apropo to ja nie mam zadnego strachu przed porodem juz sie modleo te bole kurde to głupie ale ja juz chcem ból normalnie chcem ból chcem rodzic ;DD

Ostatnia edycja:
Do góry