reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Salli - mniam widzialam to na kobiecych inspiracjach i sie zastanawialam ale kupilam gotowca a z ciasta francuskiego stworzylam paszteciki z kapustka i grzybkami do barszczyku ;) i przyznam wygląda smakowicie !!!!!

A my siedzimy z małżonkiem ogladamy jakies dokumentalne filmy ale bardzo wciagajace :) on popija piwko ja wode bo sie dzisiaj opilam sokow jak glupek i mam po czolo ich... Maleństwo troszke soaćkuje mi bo caly dzien buszowal po brzuchu troszke odpoczywa ale to kwestia wejscia pod prysznic i wyjscia wiec nie na dlugo ten spoczynek no nic

Moje Drogie milej i spokojnej nocki !! :***

reklama
Hej

fifka no gratulacje !!! Kurcze pięknie synuś przybiera na wadze no i super ze możesz sie wyspać !!! Gratuluje zaliczonych egzaminów i podziwiam ze masz na to siły !!!!

Inomama pewnie nie stresuj sie ja tez juz od dawna zanim dodaje post używam kopiowania bo mi nie dodaje i muszę od nowa skrobac !!!!

Akuku masz przeboje z tymi skurczami juz bym zwariowala na Toim miejscu :) ale zaciskaj nóżki mipusisz przeciez poprobowac tych swoich pysznosci świątecznych no i jeszcze pare dni do bezpiecznego terminu !!!

bandytka brak mi słów na takich pseudo ( dobrych kolegów ) !!!!!!! Tez pare razy sie przyjechałam na niby kolezankach ale w tak ważnej sprawie jak u Was . Niech go jasny gwint !!!!! Jesli możecie sami kupic te maszynę to życzę powodzenia i wierze ze Wam sie uda !!!!! Co do drażnienia sutkow u mnie w pierwszej ciazy tez tylko lekkie skurcze powodowało i nic wiecej urodziłam dwa dni po terminie chociaz od 36 tyg lekarze zapewniali ze do terminu nie dotrwam !!:)

vinga jak tam u Ciebie masz juz synka w domu !!! Współczuje uczucia osamotnienia ale troche lenistwa Ci sie przyda :) wózek tez bym wybrała ten pierwszy ogolnie mi sie bardziej podoba a przeważa fakt ze jest lżejszy co dla mnie bardzo istotne !!! :)

Nisiao przykro ze m tak podchodzi do sprawy !!! Ja niewiem jak by u mnie było gdyby R miał inna prace bo jesli chodzi o prace domowe to nie moge powiedzieć robi wszystko bez mojego proszenia gadania ale ogolnie to śpioch jest tylko patrzy jak tu sie położyć polezec był taki leniwy dopóki nie okazało sie ze moge wcześniej urodzić i tak samo bal sie o nasza corcie wiec zakasuje rękawy i wyrecza mnie dodam jeden dzien w tyg !!! ( bo zazwyczaj tyle jest w domu )ale dobre i to bo nieraz po tyg jest taki sajgon ze szkoda gadać :)

Kaczuszka myśle ze niema powodu do obaw bo moje upławy to juz nie upławy tylko woda i to całkiem sporo szczególnie po nocy często muszę wkladke zmieniać !!!

Sylka biedna Ty nasza :( nawet niewiem co napisać bo nie jestem sobie w stanie wyobrazić świat bez Julii i Roberta :( ale robisz wszystko dla dobra drugiego dziecka i za to jesteś Wielka !!!!!

Milusia biedna pralka twoja hehe moja by juz chyba stanęła na amen :) !!!

sali oj niedobra ty takiej mi chęci narobiłas !!! Ale smakowicie wyglada az ślina cieknie !!!!

Anisen to to masz Ci babo placek !!! Naprawde masz przechlapane !!! Nie dość ze ciagle sama maz w pracy na około to jeszcze ta ( psychiczna ) teściowa !!! Współczuje :(

chyba nadobilam chociaz wiem ze milam jeszcze komuś cos napisać ale nie pamietam !!!:(

ja milam szał zakupów i to sama tzn sama z Julia padam na twarz byłam w smyku kupowałam prezenty musiałam poprosić pracownice o pomoc co by moja córka sie nie zorientowala ze ten Mikołaj to ja hehe ja spokojnie obejrzałam i wybrałam zabawki potem dyskretnie pokazalam pani co chce ona to za mną do wózka wrzucila naszykowala ja zapłaciłam i za nami jak cień do samochodu poszła :) kiedy Julia juz w foteliku czekała tylko do bagażnika schowalam i gotowe :) potem Tesco zakupy podstawowe a było tego od groma !!! W sumie jak wyjechałam z domu o 13 to wrocilam o 19 ! Zeszło sie ale często odpoczywalam Julia zaliczyła chyba wszystkie możliwe miejsca do zabaw dla dzieci przy tym była tak grzeczna ze zastanawialam sie czy to moja córka ??? :) R na mnie nakrzyczal przez tel ale co ja milam zrobic !!! Wróci jutro po południu zmęczony niewyspany zanim sie ogarnie to będzie wieczor a przeciez w domu tez muszę posprzątać tzn on wiec za dużo by było jak na ostatni dzien !!
jak po takim maratonie nie urodze to napewno do terminu dotrwam albo i po urodze bo wiecie przy tym leżeniu w domu co chwila jakieś skurcze miałam a dzis tylko jeden do tego Oliwka bryka jak szalona wiec raczej sie nie zapowiada na świąteczne dziecko :)

A ja mam problem... Nie mam prezentu dla m.... Miał wybrać sam, bo ja niezbyt ruchliwa i na zakupy już nie pojadę... A on oczywiście nie wie co chce....
I się uśmiałam, bo wymyśliłam, że przez tel. Zapiszę go na masaż relaksujący ciepłą czekoladą.... no ale wolałam się upewnić czy bedzie chciał iść... No i co .... No i nie.... A wicie czemu? Bo uznał że mu się włochy na nogach posklejają.... Myślałam że brzuch mi pęknie ze śmiechu....
No ale kurcze zowu nie mam prezentu i pomysłu....:szok:

Kaczuszka haha dobre :) faceci to jednak maja wymówki :) ja z R raz byliśmy na takim masażu ale nie czekolada masaż relaksacyjny zajefany :) miałam odlot masowala mnie młoda dziewczyna ale ucisk dłoni i siła z jaka to robiła sprawiało ze miałam wrażenie jakby mnie jakiś przystojny umięśniony facet masowal :) a R wyszedł czerwony jak cegła i nie powiem gdzie mnie odrazu zaciągnął :) tak mu sie zachcialo hihi śmiałam sie z niego bo on dostał taka starsza kobietę niewiem miła chyba z 5O lat chociaz zadbana i mówię mamuśka Cie do takiego stanu doprowadziła !!! :)

Ja dzis tez nie do zycia. Wrzucilam dwa prania. Pochowalam troche wczorajszego. Umylam lozeczko. Jak jutro wyschna rzeczy to spakuje do konca torbe do szpitala. Maz przygotowal obiad, z wczoraj mial schab pieczony. Pozniej zakupy. Tak minal caly dzien.
Ja to ledwo juz sie ruszam. Chodze drobnymi kroczkami, powolutku. Teraz strasznie mi ciezko oddychac. Otwieram okna ale wciaz powietrza mi malo. Brzuch opadl i czuje to po zoladku.
Zmierzylam obwod to przez tydzien urosl 2 cm. Strasznie mi swedzi i to szalu mozna dostac. Posmarowalam troche Fenistilem bo jeszcze troche to skore bym zdarla. W obwodzie mam juz 107cm

Muszę się pochwalić na zakupy nie zdążyliśmy ale byłam na obiadku i upragnionej gorącej czekoladzie:-D

Salli bardzo fajny ten makowiec i oryginalny:tak:

ANisen biedaczku! A nie ma tam koło Ciebie jakiegoś cateringu żeby choć trochę Cię wspomóc, bo się biedna zamęczysz.
Ja jadę do teściów i do rodziców więc w tym roku nic nie muszę, a wcześniej zawsze mamie pomagałam przygotować ciasta i wieczerzę wigilijną bo choruje.

JustynaJ no to gratuluje zakupu - wiem jak takie zakupy cieszą. Ja potrzebuję jeszcze komodę ale muszę jakimś cudem m wyciągnąć wcześniej z pracy, więc już raczej do świąt a nawet do nowego roku mało realne.

Blue jeszcze nie urodziłam, czekam na jedzonko świąteczne a każdy dzień wydaje się coraz dłuższy, ale jak na razie żadnych oznak porodu nie ma to pocieszam się że może dotrwam do tego 2 stycznia.

Kaczuszka hihi dobre z tym sklejaniem od czekolady!! Trzeba było depilacje zaproponować - w końcu równouprawnienie nie?? wiem, wiem żaden facet by się raczej nie zdecydował:-D

Kasia trzymaj się kochana i dobrze że odpoczywasz! My styczniowe mamuśki nadrobimy święta za rok

Marika z tym brakiem tchu to ja też - najbardziej jak po schodach zasuwam a najlepiej jeszcze z jakimiś zakupami. Gorąco też mi często i pocę się jak szczur a m narzeka że ciągle okna otwieram i wietrze.

reklama
BLUELOVI ja wiem czy dopiero. Dla mnie to az. Brzuch jest tak wielki ze szok. Juz w kolejna kurtke sie nie mieszcze. No i raczej to tylko brzuch bo sadelka mam tylko troszke na plecach. Ja to sie czuje jakby moje nogi nie daly rady nosic ciezaru. W poprzedniej ciazy moj gigant brzuch mial 108cm, myslalam ze teraz bedzie mniej
CLEOPATRA ja te dusznosci mam gdzies od 18 i tak caly czas a juz tylko leze. Tak sie czuje jakby mi ktos reklamowke na glowe zalozyl. Dziwne uczucie

Do góry