reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

witam z rana:-)
wczoraj to nawet nie wiem kiedy zasnelam.
dzis ma byc slonecznie wiec pewnie na jakis spacerek sie wybiore i przy okazji po jakis lumpkach pochodze.
milego dnia

reklama
Hej mamuśki widzę, że wczoraj do późna urzędowałyście na bb i dzisiaj cisza i spokój :-) ja wczoraj pojechałam rozglądnąć się za wózkiem i znalazłam taki jaki chce i cena też przystępna więc na allegro nie opłaca się zamawiać bo jeszcze drożej wyjdzie, pojeździłam sobie po sklepie super jest bo ma amortyzatory z przodu i z tyłu i fajnie buja nie jest taki sztywny dodatkowa dostałam kartę rabatową i pierwszy smoczek i butelkę heheh postanowiłam też spisać listę wszystkich rzeczy które mi są potrzebne do szpitala i dla malucha (u nas podobno nie trzeba żadnych ubranek bo oni dają tylko na wyjście i pieluchy) a i zakupiłam jeszcze szlafroczek a w następną sobotę wybieram się na większe zakupy :-)
Muszę coś mężowi na rocznice kupić tylko nie wiem co może macie jakieś pomysły :confused: facetowi zawsze ciężko cokolwiek znaleźć:dry:
Wpadnę później życzę miłego dnia ;-)

Witam się z rana!
Ja dziś odpuściłam sobie poranne zajęcia, niezbyt dobrze się czuje ;/
Pospałabym jeszcze ale wiercą w mieszkaniu nad Naszym - więc i zdenerwowana się powoli robię.
Wczoraj wieczorem siostra mnie odwiedziła i salon wysprzątałyśmy, podłoga pięknie lśni, aż miło!
Podobno dziś ciepło, ale jeszcze nie wychodziłam na zewnątrz ;)

-caroline- w prawdzie post był kierowany do Indziorki ale skorzystałam i sobie zrobiłam wagary od porannych zajęć, coś dół brzuszka mnie pobolewał w nocy i teraz też więc wolę odpocząć niż wchodzić na 4 piętro po schodach o_O ( sama myśl o tym mnie osłabia ;) A na piątek życzę udanych łowów !

Marzenixx powiem CI, że to dla mnie dobra rada bo z tymi majtkami to faktycznie, i ja muszę kupić większe, uciskają....

Ada1989 też miałam sen, podczas którego obudziłam się z płaczem i tak bijącym ser duchem, że aż strach i o ile dobrze pamiętam też dotyczył właśnie kłótni z mężem. Buu Męczące są te sny czasami.
Z tym meczem to przegięcie, ale cóż nie pierwszy mecz odwołany z powodu złej pogody, wczoraj jak zaczęło padać wieczorem to od razu zaczęliśmy się podśmiewywać, że pewnie odwołają ( w odwiedziny przyszła siostra z chłopakiem na mecz )…. Szkoda słów

Januarka ależ Ci zazdroszczę tego nie zmiennego terminu porodu, mi się cały czas na wcześniej przesuwa … A z tym pęcherzem mam tak samo, ale już sobie odpuściłam pije wodę, soczki, herbatę ile chce a w nocy wstaje hmm nawet nie pamiętam ile razy, ale dużo ;/

Alicja32 łączę się w bólu z kręgosłupem, po całym dniu jak się kładę to tak mnie boli… a i rano nawet czasami. I racja jakoś trzeba funkcjonować!
Też mną wstrząsnęła ta wiadomość o żłobku, choć przyznam się, że już nie raz słyszałam historie mrożące krew w żyłach o tym jak to panie w żłobkach postępują. Ja sobie nie wyobrażam oddać dzidzi pod opiekę komuś obcemu…. Po takich właśnie historiach. A już nie wspominając o opiekunkach… ;(

Indziorka trzymam mocno kciuki oby udało Ci się zaliczyć semestr!

Green flower współczuje sytuacji w tramwaju! Dobrze, że nic CI się nie stało.

Mamaaga4 kalosze fajne są! Hehe zabawna sytuacja

Aninek to gratuluję udanego zakupu kurtki! Ja jakoś jeszcze się mieszczę w moje – aż dziwne. O tens słyszałam od położnej, że to bardzo indywidualna kwestia jednym kobietom przynosi ulgę innym wręcz przeciwnie

Hanus to bardzo fajnie, że jest możliwość mieszkania służbowego blisko pracy. Mam nadzieję, że podjęcie tej decyzji będzie dla Ciebie łatwe i szybkie;)

I takie małe zdjatko z usg, dzidzia się strasznie zakrywała rączkami, więc ciężko było ładnie buzię uchwycić. Wszyscy mówią, że do męża podobne heheh nosek i ustka. Ciekawe czy taki powazny w męża będzie synek ;)

Załączniki

• DSC03724.JPG
    DSC03724.JPG
    22,7 KB · Wyświetleń: 36
Witam ja już po kawce i plotkach ;-)
Dziś zapowiada sie ładny dzień mam nadzieję że energii trochę dostanę i coś porobie chodź coś czuje już ta moja zamule... Idę zjeść śniadanko i myśleć nad dzisiejszym dniem

Hej dziewczyny :happy2:

Dziękuję za przydatne rady, wskazówki i pocieszenie na temat mojej anemii. Muszę wprowadzić je w życie.

Dzisiaj wybieram się na 16:30 na te: bezpłatne WARSZTATY DLA KOBIET W CIĄŻY, nie wiem czy pamiętacie, ale wspominałam już o nich :happy2:
Trwać będą, aż do godz. 20:30. Także dużo się z pewnością dowiem o opiece nad moim szkrabem i wiem, że będzie też udzielanie pierwszej pomocy dziecku, montaż fotelika samochodowego, itd.
Opisze wam co i jak po powrocie :-D

Afja-Anetka, ale zamieściłaś śliczną fotkę dzidziusia swojego.
Czyż to nie jest piękny widok takiego szkraba :happy2:

Szylwias
dobra butelka winka wypita wspólnie przy kolacji ze świecami będzie super sprawą i dużo miłości :biggrin2:

Alicja32 lumpik super sprawa, pewnie wyrwiesz jakieś skarbki dla maluszka. Pochwal się z upolowałaś na łowach zakupowych.

Czarni smacznego śniadanka i udanego dzionka.

biłkabdg tylko z tym winem nie bardzo przynajmniej ja chyba że przełożymy na po porodzie hehe albo jeszcze dalej jak będę karmić :p chociaż zawsze mogę nalać soku malinowego prawie jak winko :-p daj znać po warsztatach co tam ciekawego :)

Hej mamuski!
Alicja udanego polowania :-)
Szylwias fajnie, ze udalo Ci sie znalezc taki wozek i jeszcze gratisy dostalas, to milo. Szlafroczek ja dostalam rok temu od mojego mezczyzny, jest taki cieplutki i przytulasty, ze moglabym caly dzien w nim chodzic :-) Tez mialam problem z prezentem, bo moje kochanie ma niedlugo urodziny, 25 - powazny wiek :-p, no i sobie wymyslilam, ze chce go zabrac do teatru na Krola Lwa, podobno jest rewelacyjny, zobaczcie sobie Disney presents THE LION KING - YouTube. Oboje juz dawno chcielismy isc, wiec mysle, ze mu sie spodoba, no tylko ze ceny tez ladne - nawet ze 100£ za bilet, wiec za dwa to zaplace prawie jak za wozek :baffled::szok:. Ale czasem sa oferty, wiec musze dobrze poszukac.
Anetka sliczne zdjecie synka! Fajnie, ze siostra Ci pomaga.
Czarni milego dnia!
bilka to potem opowiedz czego sie dowiedzialas i jak bylo.

Hej Wam :)

Miałam odpisywać, a zdążyłam Was tylko nadrobić :p i tak już zapomniałam co miałam komu napisać :( próbowałam wrzucić na zamknięty zdjęcia swojej Julci ale nie wiem czemu miałam opcję tylko z adresu url:/ DSC00016.JPGJulcia1.jpg a oto i moja księżniczka :) trochę niewyraźne wiadomo, ale są:p na zakupowy wątek też coś wrzucę, wiecie mam na później na uczelnię to nadrabiam zaległości :p

aaaaaa.... Ada na karku a jak duży wyjdzie to się okaże po paru latach :p

Aninek moja siostra ma wózek z mniejszymi tylnymi skrętnymi kółkami i mi się prowadzi baaaarrrdzzzoooo dobrze ten wózek :) to zależy od Ciebie, może pójdziesz do sklepu i po prostu wypróbujesz?

Magda skąd Ty tyle tych wiader tej energii masz? :p dzisiaj się wyspałam do 10 także może obejdzie się bez podkradania mocy :p

Afja Ja Tobie też życzę, żeby na uczelni szło po Twojej myśli :)

Więcej nie pamiętam i przepraszam :(

Miłego dnia kobietki ;)

reklama
Do góry