reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Magda co do pijaństwa brytyjczyków to ja tu zauważyłam że ci młodzi to właśnie chleją byle by się nawalić, nie ważne co byle być pijanym, starsi to juz róznie ale zazwyczaj słabe głowy mają nie to co polacy:-D ale mój M jak tutaj czasami zdarzało mu się popić to tez jakoś szybko odjeżdżał, chyba klimat mu nie służy:-p mam nadzieje że jutro będzie lepsza pogoda bo umówiłam się ze znajomą po jej pracy, na chwile w sumie bo juz w piątek wylatuje i nie da rady więcej czasu zoraganizować:sorry:

reklama
Ada a czemu mowisz, ze lepiej bez tych skretnych kol? Ja nie mam doswiadczenia z wozkami, to poradz kochana :-)

Mi to juz szkoda slow na pijanych brytyjczykow, mam ich na codzien. Kolezanka wloszka jak pojechala do domu to rodzinie opowiadala, ze nigdy nie widziala tak zarzyganego miasta jak Londyn :szok:
U nas pogoda ostatnio ladna, to moze dopiero dojda te deszcze od Was. Chociaz jesli od Magdy poszlo do Ady to znaczy ze na polnoc :-)

Ja musze gary zmyc i tez wskakuje pod prysznic. Moze jeszcze zajrze.

Aninek mnie to chyba po prostu wizulanie nie pasowało:sorry: bo jak dziecko jeździ w gondoli to te kółka są z tyłu, wiem że można je zablokowac żeby się nie skręcały, bo wtedy mogło by być nie wygodnie, ale raczej właśnie o wygląd mi chodzi, widziałam juz kiedyś takie kółka i po prostu to do mnie nie przemawiało, poza tym nie wiem czy byłoby wygodne w prowadzeniu bo jednak te kółka sa mniejsze jak są z tyłu ale nie wiem bo nigdy nie prowadziłam wózka ze skrętnymi kólkami z tyłu, także to tylko moja osobista opinia:))) ale wierze że wam będzie się dobrze jeździło, na pewno przy spacerówce te skrętne się przydadzą:tak: a co to za maszynka jest, ta TENS??

Ada hehehe to dokładnie jak mój mąż. Ledwo zacznie pic i juz ma bańkę, a kiedyś to mógł duuuużo wypić. Chyba faktycznie ten klimat jakiś nie przychylny:-D Chociaż ja bym powiedziała, że się starzeje i tyle:-p

Aninek ja mam w moim mutsy kółka skrętne i przy gondoli są też ok. Wiem, że to zupełnie inny wózek, niż ten, co Ty wybrałaś, ale kółka skrętne są i to z tyłu. Mi to w niczym nie przeszkadzało, ale jak widzisz, Adzie już tak.Chyba każdy musi sprawdzić sam na sobie :happy:
Co do Tensów. Tak po krótce prądy TENS prądy średniej i wysokiej częstotliwości silnie działające przeciwbólowo. Działanie przeciwbólowe oparte jest na wygaszaniu bólu przez stymulację nerwów.
I teraz pytanie, czy chodzi Ci o ich stosowanie w czasie porodu?:-)

Magda też to mojemu powtarzam, choć dziwne bo jak jeździł na urlop do PL i gdzieś tam z kumplami pił to normalnie się czuł a tutaj to on unika picia bo przyjemności z tego nie ma:-D
O tych prądach nigdy nie słyszałam:no:nawet nie wiem jak to wygląda:sorry:a kółka, no mnie po prostu z wyglądu nie pasują i już ale może jakbym kiedyś miała okazje poprowadzić taki wózeczek to może bym się przekonała, często tak mam że muszę coś wypróbować i dopiero mi się spodoba a wcześniej jestem na nie:-D

Dzieki dziewczyny, Magda a czy w Twoim mutsy to te skretne kolka tez sa mniejsze? no bo moze tak jak Ada pisze, to przeszkadza jak sa mniejsze z tylu. Ej no wiecie jak mi ciezko ze wszystkim sie zdecydowac, teraz znow bede miec watpliwosci. Ada a jak bez skretnych kolek sie prowadzi?
Co do tej maszynki TENS to tak jak Magda pisze, tam sa elektrody i prad ma lagodzic bol. No i to sie chyba uzywa jak juz sa bolesne skorcze, czyli zasadniczo przy porodzie. Chociaz gdybym chcialam porod w wodzie, to raczej sie nie da tego uzywac. No ale bole to sa juz wczesniej, nie?

Aninek kurcze, sorki teraz przeze mnie bedziesz się głowić:zawstydzona/y: mnie się dobrze prowadziło, jak się chce skręcić to trzeba delikatnie przednie kółka unieść, dla mnie nie było z tym problemu. No i jest plus bo np prowadząc wózek jedną ręką nie trzeba go co chwile prostować ani nie trzeba blokowac kółek. Później miałam spacerówke parasolke ze skrętnymi kólkami też było nieźle ale jak np wyjechałam z nią gdzieś w teren to tęskniłam za tym poprzednim wózkiem, z dużymi kółkami:tak:

reklama
Do góry