reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

hej dziewczyny

ja nie wiem jak wy to robicie, ale produkcje macie niesamowita :))

ja wczoraj bylam na imprezie wieczorkiem, poszlam spacerkiem a wczesniej jeszcze sie nachodzilam z synkiem i musze wam powiedziec ze wieczorem mialam okropne bole pleców i brzucha :((

a wogole od kilku dni boli mnie górna częśc bikini,nie wiem kurcze jak wam wytlumaczyc.... na pipce gdzie sa wlosy w gornej czesci pod brzuchem i dodkladnie to miejsce jak wstaje czy chodze mnie boli...... co to moze byc??

buziaki dziewczyny, miłej sobotki wam zycze, ja uciekam pozniej na działke bo kuchnie nam wlasnie zamontowali i musze ja zobaczyc :-)

reklama
dziewczyny moze podpowiecie mi co tu na obiadek jutrzejszy upichcic,bo bede miala gosci.mojego P.rodzice wpadna.jakos nie mam pomyslu.zreszta ostatnio nie mam weny do wymyslania potraw na obiad,ale na szczescie moj nie jest wymagajacy,a jak potrzeba to i sam cos upichci. jak wroci z pracy to moze cos razem wymyslimy,ale chetnie wszelkie wasze pomysly wezme pod uwage:-)

a wogole od kilku dni boli mnie górna częśc bikini,nie wiem kurcze jak wam wytlumaczyc.... na pipce gdzie sa wlosy w gornej czesci pod brzuchem i dodkladnie to miejsce jak wstaje czy chodze mnie boli...... co to moze byc??

Ja mam takie miejsce na brzuchu koło pępka oO Też szczególnie mi dokucza przy wstawaniu, jak szybciej ide i w ogóle jak dotykam to mnie tak kłuje dziwnie. Nie mam pojęcia co to może być :(

Alicja32 za mną chodzą od jakiegoś czasu kawałki kurczaka przysmażone na patelni z ryżem w jakimś dobrym sosie mmm ... aż mi ślinka leci ! http://kuchniabeatki.blox.pl/2011/07/Piersi-z-kurczaka-w-sosie-smietranowo-ziolowym.html tu jest przepis ... sama go nie próbowałam ale na dniach spróbuję ! ;) może coś takiego ?

Ostatnia edycja:
dziewczyny moze podpowiecie mi co tu na obiadek jutrzejszy upichcic,bo bede miala gosci.mojego P.rodzice wpadna.jakos nie mam pomyslu.zreszta ostatnio nie mam weny do wymyslania potraw na obiad,ale na szczescie moj nie jest wymagajacy,a jak potrzeba to i sam cos upichci. jak wroci z pracy to moze cos razem wymyslimy,ale chetnie wszelkie wasze pomysly wezme pod uwage:-)

U mnie z pomysłami kiepsko, ale mogę Ci powiedzieć co ja planuję zrobić;-) Od kilku dni chodzi za mną karkówka z pieczarkami i cebulką w śmietance... Może znasz ten przepis ale mi to bardzo smakuje a i roboty nie aż tak wiele przy tym:tak:
a właśnie skoro przy gotowaniu jesteśmy to ja tez zapytam... Dostałam kilka kilogramów jabłek i chciałabym jakieś przetwory porobić no i pomyślałam że coś może dla maluszka by się przydało...ale nie wiem zupełnie jak się robi takie słoiczki dla dzieciaczka, pewnie bez cukru...czy jak?:confused: Czy ktoś mądry mnie oświeci?;-)

Hej widzę że dziewczyny spać nie mogły w nocy ;-)
Agata nasza mała jak miała skończone półtora roku przeszła na moralne łużko w swoim pokoju i nie z powodu mojego widzi misie ale już jej było tak ciasno że całe noce płakała bo szczebelki jej przeszkadzały. Z przejściem na normalne łużko nie było problemu i szybko to zaakceptowała do momentu przed nasza wyprowadzka spała z nami i sie przyzwyczaiła a jak wiadomo dzieci szybko to robią gorzej z oduczeniem i teraz tak przychodzi i problem w tym że ja jej nie mogę dźwigać i śpi gr...
I warto robić im swoje pokoje jak oczywiście jest możliwość to jednak ich kat.;-)
Boju znowu ta pogoda taka piękna wolałabym żeby śnieg leżał niż wiatr...
Jej trzeba wstać śniadanie zjeść i za obiad sie brać :-D koniec lenistwa.

Witam się z rana, niedawno wstaliśmy - ale się wyspaliśmy ! Za raz śniadanko mmmm

Hej widzę że dziewczyny spać nie mogły w nocy ;-)
Agata nasza mała jak miała skończone półtora roku przeszła na moralne łużko w swoim pokoju i nie z powodu mojego widzi misie ale już jej było tak ciasno że całe noce płakała bo szczebelki jej przeszkadzały. Z przejściem na normalne łużko nie było problemu i szybko to zaakceptowała do momentu przed nasza wyprowadzka spała z nami i sie przyzwyczaiła a jak wiadomo dzieci szybko to robią gorzej z oduczeniem i teraz tak przychodzi i problem w tym że ja jej nie mogę dźwigać i śpi gr...
I warto robić im swoje pokoje jak oczywiście jest możliwość to jednak ich kat.;-)
Boju znowu ta pogoda taka piękna wolałabym żeby śnieg leżał niż wiatr...
Jej trzeba wstać śniadanie zjeść i za obiad sie brać :-D koniec lenistwa.

Czarni rozumiem, że post do mnie adresowany;-) Jak będę mieć kiedyś córeczkę to właśnie nazwę ją Agatka hehe, ale w szkole jedna nauczycielka stale do mnie Agata mówiła... hmmm hehe

Magda_z_uk
oj trzeba wierzyć, trzymam kciuki żeby pociecha ta Ci tylko spała i jadła. Koleżanka mi ostatnio mówiła, że jak w ciąży kobieta się nie stresuje itd. Tylko odpoczywa relaksuje się ( dziecko nie jest narażone na wpływ hormonów stresu matki) to i dziecko będzie spokojne jako niemowlaczek – ja tego nie sprawdzę, bo od czasu do czasu krew mnie zalewała hmm ;/

Aninek
miło, że taką wspaniałą babcie miałaś, smutno, że tak krótko ;(

Milusia83
a jak ja tęsknię za tą małą wagą, taka szczuplutka byłam… a teraz celulit jak ta lala;/ Ta ciemna kreska na brzuszku paradoksalnie nazywa się kresą białą – rozstęp mięśnia prostego brzucha – wydaje mi się, że bardzo wcześnie mi się pokazało to….

Alice88
powiem Ci, że ja w ciąży mam bardzo wzmocnione włosy i paznokcie, nawet znajomi zauważyli. Może masz jakieś braki w witaminkach…?

Mamaaga4
bardzo kochana współczuję zgagi, mi od czasu do czasu doskwiera ( przestałam zajadać się słodyczami i popijać od czasu do czasu kawę i herbatę i jest lepiej niż 2 tyg temu- bo też mnie męczyła bardzo )
Przykro z powodu stroika dla synka – ludzie to nawet na cmentarzu nie potrafią się zachować…
Trzymaj się i bądź dobrej myśli. Fotelik super okazja !

Biłkabdg
udanej zabawy życzę !

Życzę miłego weekendu !

Hej dziewczyny ja dziś znów z mężem w pracy. Jestem dobrą żoną:-D.
Kurde ciężko was nadrobić jak jedne kończą pisać przed 2-gą w nocy a następne zaczynają pisać od 7 rano:-D:-D. Ehh chyba nocnym Markom naszym prześlę melisę żeby łatwiej było zasnąć :-D.
Dzięki dziewczyny za gratulacje naprawde już mega się cieszę że wiekszość z głowy mam i to za rozsądną cenę. Myślałam jeszcze żeby kiedyś z moim wybrać się do ikei po jakiś dywanik fajny pościelkę na zmianę, a nawet szafkę bo widziałam całkiem fajną w przystepnej cenie:-D. Przedemną bardzo dynamiczna sobota bo od 10 do 13 siedzimy w Świeciu czyli tam gdzie mój M pracuje a po pracy szybko jedziemy do nas do domu się przebrać i umyć i biegusiem do moich rodziców bo dzis moja mama wyprawia urodziny mojemu tacie. Dzięki temu przynajmniej nie bedę musiała niczego gotować conajmniej z 3 dni bo mama standardowo narobiła tyle jedzenia że dałoby rade małe wesele wyprawić;-).

Troszczeczkę się martwię moim maleństwem od kilku dni jest mniej ruchliwy nawet jak już w łóżku leżę to mniej buszuje:-(.
Nie wiem jak u Was ale u mnie zgagulec codziennie króluje. Dziękuję za rennie jak już nie daję rady to sobie rozgryzam połykam i mam na jakiś czas spokój:baffled:. Siostry się ze mnie śmieją bo jest taki mit że jak dziecku rosną włosy to matka ma zgagę, że moje dziecko to taki mały niedźwiadek wyjdzie :-).
Przepraszam że nie odpisuję każdej z osobna ale chyba nie dałabym rady. Pamiętam ostatnią swoją próbę jak chciałam doczytać co która pisała to ciągle mi kasowało tekst i chyba z 5 razy pisałam:tak:. Ale czytam praktycznie wszystkie posty i całym sercem jestem z Wami.
Aa słyszałyście pewnie to tej nowej ustawie dotyczącej macierzyńskiego?
Ciekawe czy przejdzie? Co byście wybrały standardowe macierzyńskie 6 miesięcy płatne 100% czy rok macierzyńskiego płatny 80%.
Nie wiem pewnie mi sie to zmieni po porodzie bo już teraz nie mogę się doczekać powrotu do pracy :-D siedzenie w domu mnie dobija. Pewnie jak maleństwo już będzie ze mną mi się odwidzi szybki powrót do pracy.

M@linka może wyszukaj w necie. wiesz może mus jabłkowy kompot z jabłek. Ja niestety nie wspomogę przepisem bo jeszcze nie udało mi się żadnych przetworów w życiu zrobić. Ale może bardziej doświadczone mamy mają jakieś dobe przepisy.

Kochane moje styczniowe mamy, życzę Wam udanej sobotki i wogule udanego sympatycznego weekendu:-D:-D.
Kurde ale się rozpisałam:shocked2:

Ostatnia edycja:
Cześć Wam ;)

Hanus Ten duomox jest dosyć silnym antybiotykiem i na zapalenia oskrzeli go dostawałam z tego co pamiętam, mi teraz na zapalenie gardła i to już takie poważne pomogło tantum verde :) i nacieranie amolem pleców (przy okazji inhalacja ;) wit. C (jak była gorączka apap) i grzanie do oporu- dla smaku herbatka z miodem, bo o czosnku i cebuli mogę w ciąży zapomnieć, ale trzymam kciuki, że szybko wyzdrowiejesz:)

Afja kolor pokoju bardzo mi się podoba, tak samo jak drzwi :p a co do wykreślania z listy, na szczęście dostaliśmy tyle rzeczy już, że połowa po spisaniu od razu mogła być odznaczona ;)

ellise Ja też chętnie popatrzę jakie cuda potworzysz ;)

biłka Humor musi dopisywać, jak się myślało, że będzie jeszcze jakieś pół roku celibatu :p Amory poprawiają zdecydowanie humor ;) Dobrej zabawy :)

Januarka Ja się ze swoją siostrą w ogóle nie dogadywałam, dopóki mieszkałyśmy pod jednym dachem, ja też się zaraz po jej ślubie wyprowadziłam, także ona na swoim, ja na swoim i parę rzeczy zrozumiała :) Nie ma się co aż tak bardzo przejmować, jak sama określiłaś egoistką, bo to tylko sobie i dziecku szkodzisz:) Jak zobaczy, że ją ignorujesz to w końcu odpuści:) Będzie dobrze;)

Dorotkqa No rzeczywiście aukcja CI się udała, bo cena ok, a rzeczy super- większość za jednym zamachem :) Także gratuluję zakupu:)

Magda_z_Uk Głowa do góry, smutkom mówimy 'papa', dobrze, że tymi humorami tak się wymieniamy, że jedna ma lepszy, druga gorszy i tak na zmianę się podnosi na duchu:) Ja mam dni lenistwa ze swoim, także humor też dobry, chociaż pogoda różna ;) a od pogody dużo zależy:) Także pozłość się ile chcesz, bo masz do tego prawo, ale nie za długo :p

mamaaga Masakra, jakbym dorwała śmiecia, który kradnie z grobu dziecka to by chyba w szpitalu wylądował- też tak jest, że z grobu mojej siostry (żyłą tylko 2dni) "znikają" stroiki, świeczki, wszelkie ozdoby i cudownym zbiegiem okoliczności "pojawiają się" na innym grobie... A cmentarz jest mały, bo na wiosce:/ Ludzie sumienia nie mają:/ I to prawda jak już się coś zepsuje to tak wszystkie nieszczęścia po kolei wychodzą, także musimy być silne i po chwilowym załamaniu spiąć poślady i dalej do przodu :)

Masakra nadrobić Was to pół dnia normalnie :p A właśnie Marzenixxx też mam takie bóle i podobno to normalne, ja tam już sama nie wiem co w tej ciąży jest normalne a co nie :p Kręgosłup na ten czas to z największą ochotą bym wyciągnęła i włożyła dopiero po porodzie, bo całe dnie na uczelni jego dobrej kondycji na pewno nie służą, a odczuwam to szczególnie boleśnie;)

Miłego dnia Kobietki ;)

reklama
Do góry