reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Haj laseczki.

Czytałam Was w miarę na bieżąco, ale weny nie miałam absolutnie. Poza tym taki mnie śpioch złapał, że w sumie ostatnie dni przespałam i nie miałam sily ruszyć ręką ani nogą. Zgon totalny.

Dorotqua Super zestawik! Gratuluję zakupu, naprawdę dobra okazja.
EmiliaM Lubię "One born every minute", obejrzeliśmy z mężem chyba ze 2 sezony.
Współczuję zapalenia. Mi ginekolog poradził, żeby raz w tygodniu stosować na noc lactovaginal. Dziecku to nie szkodzi, a może uchronić przed infekcją. Jak widziałam, że u mnie może się coś tam zaczynać, to brałam przez ok 5 dni i było ok. Zaopatrzyłam się w polskiej aptece online.
Milusia Jak miło Cię widzieć :) Fajnie, że u Ciebie ok. Mój synuś też ostatnio daje czadu. A z tą depilacją to mam to samo - nic juz nie widzę kompletnie :)
Alice Witaj w klubie. Obudziłam się dziś o tej samej porze i o dalszym spaniu nie było mowy.

reklama
Witam

Wogole sie nie wyspalam, tak mi bylo niewygodnie ze szok, jedyna pozycja w ktorej mnie biodra nie bolaly to na plecach ale przeciez nie wolno.. buuu takze oczy chyba na zapalki bede dzisiaj miec..

Alicja ja tez padam okolo 21/22, zreszta nawet jesli nie padam to i tak ide do lozka bo wiem ze jak Anders wstanie to nie ma zmiluj sie i trza z wyrka wyjsc.

Kaja podaj mi moze linka do tej polskiej apteki to tez sie zaopatrze, wiem ze u nas w polskim sklepie maja jakies leki ale nie patrzylam co bo jakos nie pomyslalam. Kiedys sie pytalam o tatum rose tak z ciekawosci zeby po porodzie kupic ale tutaj ten lek jest zakazany bo jakies ma nielegalne skladniki, ponoc jakies cpuny angielskie sie dowiedzialy ze w tym leku cos jest i sobie zapary robili i to pili zeby faze miec wiec rzad zakazal sprzedazy tego w UK.

Magda powodzenia na USG.

Ada mowisz ze twoj M nie lubi kokosow, ja tez nie cierpie np wiorkow kokosowych ale uwielbiam np sosy z mlekiem kokosowym, np tajskie zielone curry z kurczakiem.. niebo w gebie i do tego latwo sie robi.

Ide sobie pranko wstawie bo ma byc dzisiaj sloneczko wiec wywiesze sobie na ogrodku.

Milej soboty dziewczyny :)

Alice88 a do Tarnowa jedziemy też mi się nie uśmiecha siedzenie w dymie ale usiądziemy gdzieś z boku żeby bardzo nie leciało w ogóle mi się nie bardzo chce jechać bo to późno i jeszcze potem wrócimy to już w ogóle ale mąż taki smutny jak mowiłam ze może ktoś za mnie pojedzie heheh

Cześć dziewczyny, żyję i dziękuję za pamięć. Podczytywałam Was od czasu do czasu ale nadrobienie jest niemożliwe:no:

Nie odzywałam się bo miałam trochę doła. Od prawie dwóch tygodni mam straszną zgagę. Ale to taką mega, mega, łącznie z tym że kończyło sie wymiotami kilka razy dziennie. Szok, nic nie pomagało. I męczy mnie dalej więc jestem rozdrażniona.

Ponadto wiele innych rzeczy też nie układa się tak jakbym sobie życzyła.
Jakiś h*j czwarty raz z rzędu ukradł stroik z grobu mojego synka. Idzie dostać szału żebym przez jakiegoś debila nie mogła dziecku kwiatków postawić. W końcu to jedyna rzecz jaką mogę dla niego zrobić i rozwala mnie to na maksa. Dla ludzi nie ma żadnych świętości. Już nie wiem sama co mam robić:wściekła/y:

Ponadto zepsuł nam się samochód, dokładnie sprzęgło i znów nieprzewidziany wydatek, "jedyne" tysiąc złotych. Mąż stracił też chumor bo chciał zrobić nam niespodziankę i kupić nowy telewizor na nasz powrót ze szpitala i w złości się wygadał. Teraz musi ten tysiąc dozbierać tzn. gdzieś dorobić. No ale cóż pieniądze rzecz nabyta.

Jeszcze dopadła mnie panika o Lilianę. Jak tylko przestaje się na dłużej ruszać to ogarnia mnie rozpacz bo wydaje mi się że umarła i wpadam w panikę. Nie wiem jak przeżyłam śmierć mojego synka, sama o tym czasmi myślę że nie zwariwałam to cud. Osiwiałam to na pewno. Drugi raz bym tego nie przeżyła. To moja czwarta ciąża a ja zupełnie nie wiem jak mam liczyć te ruchy. Lekarz mówił że po 28 tgc powinno być sześć na dwie godziny. I co to ma znaczyć. Przecież dziecko to nie robot rusza się jak mu się podoba. Dobija mnie to. W związku z tym spakowałam torbę dla siebie do szpitala bo mnie to wszystko przytłacza. Mam jeszcze jakieś 8-9 tygodni wolności i później idę do szpitala. Perspektywa spędzenia Świąt Bożego Narodzenia z dala od domu i rodziny mnie przeraża. Zawsze byliśmy razem. Ale wiadomo Lili jest teraz najważniejsza i jeżeli ten pobyt w szpitalu służy jej bezpieczeństwu to pójdę oczywiście bez zmrużenia oka. Brakuje mi do torby dokupić kapcie i część kosmetyków. No i torbę dla Liliany też musze spakować bo już do domu przed porodem nie wrócę, a tłumaczyć co wziąść i gdzie leży przez telefon może być wkużające dla obu stron.

O, może jesen plus to że wczoraj kupiłam dla małej fotelik do auta w super cenie. Cena sklepowa to około 600 zł a mi się udało za 265 zł nowiutki.
E182 Fotelik dla dziecka Concord ION 0-13 kg (2695788558) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
O właśnie ten. Dla mojego Oliwiera mam z tej firmy już drugi i wiem że jest super bezpieczny, wygodny i starannie wykonany. To z plusów na tyle.

Ale u Was też różnie. Więc jak to mówią czasem słońce czasem deszcz. Takie jest życie. Pozdrawiam Was bardzo gorąco i życzę wszystkiego dobrego. Miłego wekendu.

dzień dobry z szarej Warszawy. Ależ mam lenia dziś, Maluszek daje w kość, tak już kopie i wypycha brzuch, że czasem aż zaboli. Łobuzik mały :))
Jakoś tak z humorem u mnie różnie, trochę mnie to przeraża, że tylko 2,5 miesiąca a ja nadal zielona jak szczypiorek na wiosnę. 23.10 mamy szkołę rodzenia, pierwsze zajęcia więc może coś nam się rozjaśni. Ubranek już trochę mam, łóżeczko mamy pożyczyć, wózek tez - mam nadzieję, ale koszty wyprawki mnie przerażają...
Chyba łatwiej by było napisać co mnie nie przeraża. Rola debiutantki w roli mamy nie jest łatwa :))) Na szczęście otaczają mnie wspaniali ludzie, od mężulka począwszy, na rodzinie i przyjaciołach (przyjacielach ? matko maluszek wyjada mi mózg hihih) skończywszy. Ale trochę lęków i smuteczków jednak się pląta...
Sorki za marudzenie ale jakiś taki dziś dzień...

Cześć kochane ! ;)

Czytam was codziennie, regularnie ale niestety weny do pisania brak. Dzisiaj wstałam pełna energii więc muszę to wykorzystać ! :)

Oprócz bólu bioder w nocy, kataru i jakiejs infekcji miejsc intymnych to wszystko u nas w porządku :)

Co do infekcji straasznie mi dokucza :( w dzień jest okej ale jak przychodzi wieczór to swędzi strasznie. Mój gin na urlopie i nie wiem czy mogę wykupić sobie coś bez recepty jakiś krem albo maść i kilka dni stosować ? Czy bez kontaktu z lekarzem nie powinnam nic brać ? Szperałam w necie i jest kilka maści bez recepty które można stosować w ciąży np. Clotrimazolum. I mam dylemat straszny.

Jak patrzę na tą tabelę z wagą dziecka to jestem w szoku ;D Mój Mikołaj od samgo początku w górnych granicach ! w 25 tygodniu nawet przekroczył bo miał już kilo ! Oby do ponad 4 nie doszło :-D
Już na 4d doktor nam powiedział że będzie pyzaty bo z brzuszka jest starszy o 2 tygodnie ;D Ja szczupła, tatuś szczupły więc nie mam pojęcia po kim Mikuś będzie pyzą ;D

EmiliaM mi biodra też strasznie dokuczają :( nawet jak mam poduszkę między kolanami. Brzuch mam już duży i przwrócenie się z jednego boku na bok kosztuje mnie tyle wysiłku że szok ! jak słonica ;D Często budzę się w nocy i leże na plecach, od razu obracam się na bok ale w śnie tak czy siak obracam się na plecy :( "One born every minute" oglądam czasem na TLC, też bardzo lubię ten program tyle że im częściej go oglądam tym bardziej boję się porodu :(

Kaja28 widzę że też sobie leniu****esz tak jak ja ! :) Ostatnimi czasy uwielbiam spać ! Jak się spotykam ze znajomymi lub rodzinką to nawet tego nie mówię, bo mam dosyć słuchania "śpij, śpij, bo potem się nie wyśpisz" o matko ! jak mnie to denerwuje :angry:

Alice88 jaką zamówiłaś maskę? Ja właśnie siedzę w turbanie na głowie i czekam do 10:00 żeby iść zmyć. Lubię co jakiś czas zapodać włosom mega dawkę odżywienia. Ja najbardziej lubię te maski z waxa, jestem z nich zadowolona ale mam ochotę wypróbować też coś innego ;)

ada1989 oby Twój M coś temu zaradził ! Rzeczywiście szkoda byłoby kupować nowe skoro to nie jest w złym stanie. Na pewno mąż coś wymyśli ! :) Mnie kusi już strasznie żeby łóżeczko skręcić ale będzie nas to kosztować trochę przemeblowań a ta myśl jakoś mnie odstrasza i wciąż zwlekam :)

Magda_z_u mnie też bobas daje nieźle popalić ! Matko, jaki to czasem ból jak w żebro zapoda kopniaka ! Jeden dzień był spokój ... aż się zaczełam niepokoić że tak mało się rusza, mój K już panikował że muszę do ginekologa dzwonić szybko i w ogóle ale zachowałam zimną krew, bo było to tylko kilka godzinek, poszliśmy spać a następnego dnia Mikuś zaszalał i cały dzień czułam takie kopniaki że ooooł ! ;)

Milusia83 mi też cycuchy pociemniały i znacznie urosły, aż ich nie poznaję, jak nie moje ! ;D Ja już nawet nie pamiętam jak moje łono wygląda hahaha ;D I strasznie nie wygodnie mi golić nogi więc angażuję w to mojego K który jak depiluje mi nogi strzela miny jak artysta i wczuwa się strasznie ... niestety trwa to o wiele dłużej ;D

Afja-Anetka trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku ! Powodzenia na wizycie, przynieś nam same dobre wieści

Drotqa
gratuluje zakupów ! świetny zestaw ! ;) wiele przydatnych rzeczy, pełno ozdóbek do pokoju a ten koszyk wiklinowy - cudo !

Witam was porankiem :)
W nocy nie moglam dlugo zasnac tak mnie bolalo z lewej strony nie wiem chyba rwa kulszowa z tylu plecow troche nad biodrem i az do nogi ale tylko jak sie polozylam musialam, siadac i pochodzic zaniem udalo mi sie zasnac kilkanascie razy wstawalam, nie wiem dlaczego tylko na lezaco taki bol :/ Dzisiaj zagoniona bede wiec zajrze pwnie wieczorkiem dopiero.
EmiliaM ja tez jestem dumna z twojego meza, wg mnie wszystkie mecze i olimpiady powinny byc dla przyjemnosci i na cel charetatywny :) Jesli chodzi o szczepienie przeciw grypie wielokrotnie slyszalam juz negatywne opinie zaraz po szczepionce ludzie sa chorzy a potem wprawdzie nie na grype ale inne przeziebienia i tak ich dopadaja.
ada1989 Juz wrzucilam suwaczki na sygnature nie wiedzialam wczesniej ze mozna tak zrobic a szczerze powiedziawszy tak nie mialam czasu wglebiac sie w ustawienia ;) Dziekuje za informacje :) Ja rowniez wierze z emoj maz dzieki przejsciom bedzie lepszym ojcem napewno niz jego ojciec.
Hanus wracajac do wagi przypomnialam sobie jak moja kolezanka na jakies 2 dni przed porodem byla u lekarza i tam jej powiedzial wage malucha 3 cos a dwa dni pozniej urodzila 4200 pamietam i szok jak to taka roznica duza takze napewno waga maluszka jest w normie :)
Magda z uk oj cos bidulko ostatnio humory nie dopisuja zawsze taka wesolutka wnioskujac po tym w jaki sposob pisalas na bb a teraz i ciebie dopadly ciazowe nastroje :( Nie martw sie przejdzie jak nam wszystkim :))))) A co do mojej sis wiem ze kiedys zrozumie, jak bedzie miec swoja rodzine narazie jest zakochana w sobie egoistka uznajaca tylko swoje racje i nie liczaca sie z nikim, my niestety zbyt daleko od siebie mieszkac nie bedziemy wiec chcac niechcac napewno bedziemy sie musialy spotykac i jakos te relacje utrzymywac ja robie to tylko przez wzglad na moich rodzicow bo widze jak cierpia z naszego powodu, ale to przykre ze tylko ja zawsze musze ulegac i ustepowac, tak jak wspomnialyscie o tym bezstresowym wychowaniu u mnie wlansie tak bylo ja mialam kary i zakazy a w jej przypadku juz sie nie chcialo bo ja mam ustapic dlatego ze jestem starsza i na wszystko jej pozwalac, tak wlasnie ja wychowywali bezstresowo a mnie nie i to byl blad :/ Ja z tym w pewnym momencie zaczelam walczyc juz jako nastolatka bo widzialam w jaki sposob ona traktuje moich rodzicow i jak owinela sobie wokol paluszka ( ja musialam sie tlumaczyc z powrotu godz pozniej do domu ona wracala nastepnego dnia i nikt nic, to jeden z przykladow) dlatego teraz jest jak jest. Dlkatego ja za bezstresowym wychowaniem tez nie jestem fakt za biciem oczywiscie tez nie wiec bede szukac innych rozwiazn w wychowaniu swojego malucha metoda prob i bledow, ale najwazniejsza jest konsekwencja jak aninek wspomniala u niej ani u mnie tego nie bylo tzn u mnie bylo tylko wobec mnie wobec siostry juz sie nie chcialo :(
aninek smutne ze twoja ukochana babcia juz odeszla, ale napewno strzeze cie z gory, ja mam jeszcze obie babcie obie kochane ale jedna jest dla mnie wyjatkowa osoba jest bardzo chora, ale silna jako dziecko spedzalam u niej zawsze mnostwo czasu teraz mieszka blisko i tez jestem prawie codziennie, rowniez jak twoja miala podejscie do dzieci kocha dzieci wszsystko by im dawala pamietam jak ze szkoly wracalam i szlam do niej czesto to juz z balkonu wolala mnie i wszystkie moje kolezanki na slodycze, a one chetnie biegly i opowiadaly jaka to mam fajna babcie :) Kazdemu dziecku nieba by uchylila, dlatego pwoiedzialam sobie i mezowi ze jesli bedziemy miec coreczke to napewno drugie imie jej damy i bedzie po babci :)
Milusia83 ja rowniez mam olejek z drzewa herbacianego w domu iu mnie to podstawa jest swietny do wzystkiego wiec takze polecam dziewczyny:)
Dorotqua swietny zestaw zakupilas cala wyprawka skompletowana i tak tanio wow :) Szczesciara z ciebie :)

Ostatnia edycja:
Witam się weekendowo :-)

A więc mieszkanko sprzątnięte. Teraz się ubieram i mykam po zakupki.
Na 14 jedziemy z mężęm i psiakiem do mojej siostry i szwagra na gościnkę. Wyprawiają zaległe imieniny szwagra, rocznicę slubu 1, którą mają w poniedziałek i urodzinki siostry mojej, które przypadają 23 pażdziernika. 3 w 1 :-D:-D:happy2:
Także będzie co świętować. Zostajemy u nich na noc do jutra :-)
Będzie z pewnością przesympatycznie, aż mi się humorek poprawił :tak:
Trza korzystać, bo jak dzidziuś się urodzi skończą się tego typu imprezki z posiedzeniem długim u nas ;-)

A więc mykam, bo już dość późno, a czas zacząć się szykować :-):happy2:

ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM MIŁEGO WEEKENDZIKU W GRONIE BLISKICH, ZNAJOMYCH I RODZINKI...W SUPER CIEPŁEJ ATMOSFERZE I POZYTYWNYM HUMORKIEM :-):-D:tak:;-):-p:happy2::blink: BUZIAKI :-)

reklama
Witam się i ja, rzadko się pojawiam bo kiepsko u mnie z czasem i humorem... Remont trwa i póki co tylko jeden pokój nawet nie w całości zrobiony:-( Do tego popsuła nam się pralka, więc w łazience piętrzą się już góry prania i szlag mnie trafia... A i zmywarka coś niedomaga ostatnio więc pewnie będzie następna w kolejce:wściekła/y: W weekendy zaczęły się już zjazdy na uczelni, zajęć sporo a chęci i ochoty brak:baffled: Tak więc troszkę mam doła bo chciałabym żeby już wszystko było gotowe dla dzidzi a tu nawet z kupowaniem czegoś większego muszę się wstrzymać bo nie ma gdzie tego w tym sajgonie postawić:wściekła/y:

Kaja
mnie też czasem taki leń dopada, że ręką ani nogą nie chce mi się ruszyć aż mnie to przeraża:szok: ale chyba taki nasz przywilej póki co przynajmniej;-)

Dorotqua zakup super, napewno Ci się humor poprawił od razu:tak:

Emilia
niestety ze spaniem coraz gorzej, u mnie zależy od dnia...ale śpię tak jak mi wygodnie obojętnie czy na wznak czy na boku. A no i zazdroszczę tego pranka;-) moje woła z łazienki od kilku dni a ja nie mam co z nim zrobić, mam nadzieję że się zlitują i dzisiaj odwiozą naprawioną, bo juz zbywają nas ładne kilka dni:wściekła/y:

Szylwias
udanego wyjazdu, tylko uważaj tam na siebie:tak:

mamaaga miło że jesteś:happy2: tak to już jest, że wszystkie "przyjemności" dopadają nas hurtowo, te z wydatkami szczególnie:-( wiem coś o tym.... Poza tym też kilka razy ostatnio zwymiotowałam, nie wiem może to juz dzidzia tam uciska i żołądek nie ma miejsca...mam czasem takie wrażenie:confused: A tak w ogóle ukraść kwiatki z grobu i to jeszcze dziecka to już trzeba byc ostatnim s*******, trzymaj się i poprawy humoru życzę mimo wszystko.

Pozdrawiam wszystkie serdecznie i udanego weekendowania życzę:tak:

Do góry