reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Mysmy wrocili, dzis kolejne zwiedzanie. Wystalismy sie dlugo czekajac na zmiane warty pod Buckingham Palace, ale przynajmniej dzis pogoda byla piekna i w sloneczku to przyjemnie przygrzewalo, bo wczoraj to wymarzlismy dosyc. Od tego ciaglego chodzenia moja malutka jest bardzo spokojna, caly dzien jej nie czulam, dopiero teraz jak siadlam na lozku to w koncu czuje, ze tam fika. Zostawilam moich makaroniarzy w kuchni i cos tam gotuja, a ja mam czas dla Was i dla mnie :-)
Kaja goscie wylatuja w poniedzialek rano, wiec jeszcze jutro nas czeka zwiedzanie. Mam nadzieje ze pozalatwialiscie wszystko :tak:
elisse chyba zaczne sie uczyc jak juz bedziemy we wloszech, ja juz kiedys mialam wloski w szkole, ale zapomnialam, wiec teraz musze od nowa, ale mysle ze juz bedzie latwiej. Z tym podobienstwem to tez nie wiem, u kilku znajomych trzeci z rodzenstwa jest znow podobny do mamy, ale czy to tak idzie na zmiane to nie wiem.
Marzenixx trzymaj sie! Moze brzuszek urosnie i to dlatego te bole?
Indziorka ja kiedys mojemu dalam noz :eek:
Z ta kapusta to ja odpuszczam narazie, od dawna nie jadlam kapusty, raz robilam golabki, ale z jakiejs angielskiej kapusty, troche innej i bylo ok, za to pare dni temu kupilam nasze polskie golabki i bosh... dobre byly ale myslalam, ze eksploduje, tak mnie wzdecia meczyly, ze narazie dziekuje za takie przyjemnosci. Chyba sie moj organizm odzwyczail :-(

reklama
Ja dzisiaj póżną nocą :szok:
Cały dzionek spędziłam w kuchni na przygotowaniach jedzonka, jakieś zakupki, sprzątanie itd... bo miałam gości.
Właśnie nie dawno pojechali do domku znajomi...koleżanka, która jest też w ciąży w 10tygodniu :tak:
Jak to mówią: MAJÓWKOWA DZIDZIA BĘDZIE :-)

Było bardzo sympatycznie i wesoło ;-)
My kobitki - przyszłe mamuśki bez alkoholowa, za to nasi mężowie sobie popili...mój już śpi jak suseł :-D

Powiem wam, że brzuszek mi zaczyna rosnąć coraz bardziej...a jak wasze brzuszki ???
Wszystkie już mamuśki śpią, czy na bb ? :tak:

bilka ladne masz foto w avatarze :-) Ja tez mam gosci i sami sobie i mi gotuja :-p nie no powaznie, boje sie wejsc do kuchni przy nich. W ogole nie ma sie tam juz jak obrocic, naprzywozili makaronow (!!!) i wszystko lezy na stole, niestety naprzywozili tez mnostwo takich typowych wloskich wedlin, typu prosciuto, no a to jest surowe tylko suszone, i niestety nie moge teraz jesc, a bardzo lubie takie przysmaki :-( Fajnie ma ta kolezanka, ze bedzie miec dzidzie majowkowa, przynajmniej nie musi tej cholernej kurtki kupowac, ja sie troche wkurzylam, bo ta co wypatrzylam to w tym sklepie co chcialam juz nie maja i jest w innym, ale wyjdzie drozej :no:

Marta87 czujesz tak szybko, że ten pas pomaga? Moim zdaniem na liczenie ruchów mamy jeszcze miesiąc czasu. Może mała się jeszcze rozrusza:)

Alicja32 a u mnie w żadnym lidlu termometrów już nie było. Ludzie rzucili się na nie.

Januarka planujemy z mężem w przyszłości rodzeństwo dla małej, więc pokój w miarę neutralny powinien być ;-) Zastanawiam się czy nie pomalować ścian w kolorze zielonym i fioletowym. Może połączenie pokoju pirata i syrenki? Tylko wtedy jakie koloru.. Motylki bardzo lubię :) Może dzieciaczek się jeszcze rozrusza. Moja dziewczynka co jakiś czas kopie i to dużo razy pod rząd. Ostatnio śpiewam sama kołysanki i też się chyba podoba :)

Indziorka nie planujesz już więcej farbować włosów? Też myślę, by coś zrobić z włosami. Wybiorę się pewnie w grudniu lub styczniu. Jaką fryzurkę masz teraz?

aninek jak chodziłaś, to małą na pewno fajnie bujało do snu :) Fajnie pozwiedzać miasto. Londyn podoba się rodzinie?

biłkabdg miałyście o czym pogadać z koleżanką :) Intensywny dzień miałaś. Mi brzuszek jakoś tydzień temu się znacznie powiększył i teraz mam wrażenie, że stoi w miejscu.

Pora iść spać. DOBRANOC!!

aninek dziękuję za miłą opinię o fotce.
Zrobiona w tym roku na plenerze ślubnym, który mieliśmy 29 czerwca tego roku :-) co do kumpelki bardzo się cieszą, że będą rodzicami... starali się rok o tego dzidziusia. Bidulka strasznie wymiotuje i nie dowierzała, że ja w ogóle. Nio termin ma na Maj więc kurteczka ją zimowa ominie - new zakup :-)

Elisse
rozmów o ciąży - nie było końca :-D
Nawet nasi mężczyźni często wdawali się w dyskusje brzuszkowe, aż po porodowe :-D
Ja widzę, że mój brzucholek również urósł :-D

Witam wieczorkiem.

U mnie dziś kiepski dzień. Samopoczucie okropne, cały dzień w łóżku spędzony, a do tego mam straszny problem z Nikusią. Chodzi o to, że ona ma astmę. Od maja już była poprawa po kilku wizytach u specjalisty. Tzn. dziecko nie dusiło mi się od kaszlu i spało ładnie całe noce. Wcześniej nie, bo tak strasznie kaszlała. Niedawno, jak Wam pisałam miała infekcję. Nic poważnego. Szybko przeszło. Od tamtej pory ciągle kaszle, a od tygodnia dosłownie co wieczór mi z tego kaszlu wymiotuje.Oczywiście wszystko zafajdane co wieczór. Atak pojawia się jakiś czas po położeniu jej do łóżka. Zmieniliśmy nawet 3 dni temu materac i całą pościel na jakąś super antyalergiczną. Nic to nie dało. Zaczęłam dawać jej wcześniej kolację, żeby miała czas na strawienie. Inhalatory podaję tez wcześniej, żeby nie wszystko później na raz. Wyciszam ją na długo przed spaniem, żeby nie biegała i nie skakała, bo to potęguje kaszel. Wszystko na nic. Dziś 3 godziny temu zwymiotowała, a dopiero teraz przestała kaszleć
unhappy.gif
Znowu mnie czeka wycieczka do lekarza, ale w tej sytuacji pewnie szpital
unhappy.gif
unhappy.gif
Czekam do poniedziałku i czy tego chcę, czy nie, muszę ja iść, bo sprawa za poważna, żeby mąż sam o czymś decydował.
Przepraszam, że Wam smęcę, ale czuję się taka bezsilna i tak mi strasznie jej szkoda
no.gif

Marzenixx
ja mam ostatnio często takie bóle i pamiętam, że w poprzednich ciążach też je miałam. Nie biorę nic i dopóki same przechodzą, to się nie martwię.

Kaju
dobrze słyszeć, że już czujesz się lepiej. Obyś tylko doleczyła się do końca:tak:

Marta
mówisz, że czujesz różnicę w tym pasie? Oglądałam na necie takie specjalne na to rozejście i chyba w takim razie się skuszę, mimo że wydatków mam teraz tyle:eek: Dzięki za radę!

Elisse
ja planuję po przeprowadzce zrobić mojej Nelci pokoik w pastelach róż, fiolet, biel, a wszystko z motywem motyli, ale nie takich odpuścianych, cukierkowych, tylko bardziej spokojnych. Dla Niki coś w barwach pastelowej zieleni i czerwieni, ale motyw biedronki. Póki co zbieram kasę, bo to spore wydatki. Dla synka jeszcze nie myślę. Na początku będzie spał u nas w sypialni.

Indziorka
dobry nóż to skarb! Myśmy z mężem nakupili pełno, nim trafiliśmy na na prawdę dobry, także ja ucieszyłabym się z takiego prezentu;-)

Aninek
to faktycznie nie fajnie, jak tyle przysmaków dookoła, a Ty biedna nie możesz. Pewnie jednak zrobili jakiś pyszny makaronik, to sobie podjesz. U nas też dziś była piękna pogoda i jutro ma być, to może w końcu wyjdę do ogrodu po dzisiejszym kiepskim dniu.

Biłka
mi również podoba sie Twoja fotka w avatarku. Od razu Cię rozpoznaję;-)

Pozdrawiam wszystkie babeczki i spokojnej nocki Wam życzę:happy2:

aninek ja tez specjalnie nie uczylam sie jezyka meza fakt jest duzo prostszy dla Polskow niz wloski,ale tak naprwde najlepiej nauczyc sie bedac na miejscu i trzeba sie osluchac nim sie tak naprawde zrozumie, potem samo wpada nie trzeba nic zakowac :)
elisse my rowniez planujemy kiedys rodzenstwo dla mauszka i tez beda miec wspolny pokoj dlatego tez sciany pomalujemy na pastelowy niebieski moze zielony taki delikatny, bo i dla chlopca i dziewczynki pasuje, a poprostu jakies naklejki kolo lozeczka czy zabawki beda w takim stylu troche morskim, a jak przyjdzie drugie to naklejki zawsze mozna odkleic i zmienic styl, ewentualnie naklejac tak aby byly nad lozeczkiem malucha,i mniejwiecej miec rozplanowane gdzie zmiesci sie drugie lozeczko potem i tam zostawic miejsce bez takich dodatkow kladac np jakies pudelka z zabawkami :) Najbardziej pospolity i tez lubiany przez rodzicow i dzieciaczki jest tez kubus puchatek i jest taki kolorowy, mnie osobiscie dla dzieci podobaja sie pastelowe badz bardzo kolorowe pokoiki poogladalam troche w google wiec wysle pare ciekawych i neutralnych zdiec dla obu plci moze cos podpowiedza:)
biłkabdg Gratulacje dla kolezanki to bedziesz miala kompanke do spacerow :) Ja tez nie dowierzalam nikomu ze te mdlosci poczatkowe sie kiedys skoncza, nawet mowilam,ze drugie dzieciatko gddzies za 10 lat bo do porodu jeszcze daleko a ja juz mialam dosc :/ Ale uffff przeszlo nie wiem kiedy :)
Magda z uk Jej ale mi zal twojej corci :( Bidulka nie rozumiem jednego w tym swiecie dlaczego takie malenstwa musza tak cierpiec :( Mam nadzieje,ze bedzie dobrze i z toba synkiem i Nikusia, gdyby ja zostawili w szpitalu, moze i ty bys zostala ze wzgl na swoj stan a moglabys byc przy niej caly czas, zeby nie jezdzic i nie zaszkodzic sobie i malenstwu, moze bylaby taka mozliwosc a jest twoja mama wiec zajelaby sie Nelcia, bedzie dobrze musi byc, z calego serducha zycze Wam zdrowka :*

Ja dzisiaj wstalam o 5 rano ehm normalnie juz mam dosc, nie wiem juz co z tym zrobic,krece sie wierce aby zasnac i spac dluzej,ale nie da sie zaczynam sie denerwowac i wkoncu wstaje, nie wiecie czy mozna jakies ziolowe herbatki pic na spanie badz uspakajajace w naszym stanie? moze by mi troche pomogly :/
Zjadlam sniadanie wypilam herbatke i zmykam cos porobic, wlasnie za oknem widze piekne konie i wielblady, cyrk do nas zawital jak milo :) elisse a moze pokoik takie mini zoo? dzieci lubia zwierzatka :)
Miłego Dnia :)

Zobacz załącznik 505287jak-urzadzic-pokoj-dla-niemowlaka.jpg2333_ZDJECIA_018.jpg176358708.jpgZobacz załącznik 505291visual-pokoj.jpg w googlach napewno wyszukacie fajne pokoiki i mozna znalezc ciekawe pomysly ja wrzucam kilka obrazkow, ktore mi przypadly do gustu, jesli chodzi o kolorystyke dobrana fajnie do obu plci :) Zaskoczyl mnie zielony z pomaranczowym, nie pomyslalabym zeby tak kolory dobrac, a calkiem ladnie to wyglada :) U nas bedzie napewno pastelowo gdyz na poddaszu jest nisko wiec optycznie jasne kolory powieksza pomieszczenie zywe sa ladne ale zbyt ciemne i obnizylyby nam jeszcze sufity, tak bedzie zielono niebieska pastela i biel, a gdy bedzie kiedys drugie i bylaby to dziewuszka to pare dodatkow w pastwlowym rozu typu pufka, posciel i np motylki nad lozeczkiemz jej strony pokoju, bardzo ladnie sie te kolorki komponuja ze soba no i jak w naszym przypadku optycznie nie pomniejsza pokoju :)

Ostatnia edycja:
Witam

Ja was podczytuje jak mam okazje ale ciezko o wolna chwile teraz, maz na drugim koncu UK do srody, praca i jeszce do tego Anders chory, tak kaszle ze dzisiaj rano kilka razy prawie zwymiotowal. Takze ciekawie mamy tutaj.

Magda wiem ze mala ma astme ale pamietam Anders moj kiedys tez tak dlugo kaszlal po infekcji, wkoncu go wzielam do GP i mi go osluchal itd i powiedzial ze kaszel po infekcji moze sie nawet 4 tyg utrzymywac.. U nas w rodzinie jest astma bo dziadek ma wiec myslalam ze moze i Anders ma bo ponoc takie dolegliwosci sie dziedziczy. Moze ten kaszel to pozostalosc po infekcji? Jak sie martwisz to oczzywiscie ajlepiej zabrac mala do lekarza.

Aninek to co ci makaraniarze dobrego ugotowali? Ja uwielniam wloska kuchnie. Co do wedlinek to wspolczuje bo tylko na nie patrzec mozemy. Sama bym sobie szyneczki parmenskiej zjadla.. mniam.

Januarka ja tez sie budze wczesnie rano, tak okolo 3 nad ranem bo glodna jestem :szok:. Jak nie zjem nic, chociaz jakiegos herbatnika to zasnac spowrotem nie moge.

Marta ja tez mam pas, bylam w piatek na fizjo bo tez mi spojenie szwankuje i dostalam za darmo.. jak dla mnie chyba nie robi zbytnio roznicy, w sumie nie mialam go jeszcze szansy jakos specjalnie przetestowac. I zdaje mi sie dala mi za duzy rozmiar.. Pisze na nim w sumie zeby za mocno sie nie sciskac.

Magda wlasnie co do tej mojej fizjo.. powiem ci ze dzien po czulam sie okropnie bo mi terapeutka wymasowala dol plecow i miesnie na udzie i pupie, myslalam ze zdechne ale dzisiaj czuje sie o duzo lepiej, nie bylo takz zle w ciagu nocy nawet sie przekrecic z boku na bok, widocznie jakies mi sie miesnie poluzowyaly i moze troche sie miednica naprostowala bo naprawde bol jest mniejszy. Moze zapytaj i jakis specjalny treatment jak bedziesz u GP? A pas dostalam za darmo, wiec moze warto sie zaapytac.

Indziorka to na jaki kolor sie farbowalas ze twoj mezczyzna kazal ci zapuszczac wlosy? Ja normalnie blondynka kiedys sie zafarbowlaam na taki ciemny czerwony, o ludzie :no:... na szczescie kupilam taki preparat to usuwania farby i spowrotem na blond sie zrobilam.. no ale przygoda byla ;-)

reklama
witam w ten leniwy niedzielny poranek:-)
sloneczko niesmialo wyglada zza chmur wiec pewnie na jakis spacerek sie wybierzemy. wczoraj malowanko zakonczylismy,zostaly male poprawki,ale juz najgorsze za nami:happy2:
milego dnia wszystkim zycze

Do góry