reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam się w niedzielny, brzydki dzień :p

Magda_z_UK o dobry nóż jest bardzo ciężko... mój kiedyś kupił z gerlacha(mogłam źle napisać:) tego od stali chirurgicznej i mega zadowolona jestem, ale ostrzałka do niego ponad 100 zł kosztuje :D ale jeszcze tnie- to się liczy :p A co do córy... Moja mama ma bardzo zaawansowaną astmę i teraz jest okres pylenia tych wszystkich grzybów, tak naprawdę drzewa i trawy też wypuszczają rodniki, suche powietrze w domu też powoduje duszności- dlatego na parapecie mama stawia miskę z wodą :) I jak jest wiatr- dla mojej mamy to zabójstwo dosłownie po wyjściu na zewnątrz się dusi, szczególnie jak wiatr jej w twarz zawieje (tylko wiadomo już wiatr, a nie wietrzyk;) Przykro, że córa aż tak się męczy, może pod wieczór "parówkę" jej zapuścisz z rumianku, mięty i pokrzywy? na pewno drogi oddechowe nawilży, al to już uspokaja drogi oddechowe?

ellise włosy są długości ok. tej na zdjęciu co na grupę wrzuciłam :p z tyłu troszkę dłuższe :D taka normalna, "poważna" fryzurka- nic specjalnego :) włosy wycieniowane, żeby się unosiły:) włosy przed ścięciem miały długość już gdzieś do połowy pleców i podejrzewam, że z taką długością skończę ciążę :D a co do farbowania... nosi mnie na jakieś zmiany kolorów, może nawet powrót do bardzo jasnego blondu, ale jak pomyślę ile jest z tym zabawy w trakcie i później żeby się włosy ogarnęły to chęć mi sama przechodzi, więc pewnie zostanę przy naturalnym ciemnym blondzie z naturalnymi jasnymi pasemkami :p chyba, że do rudego wrócę jak włosy już długie będę miała :D

EmiliaM tu nie chodziło o kolory na jakie farbowałam, tylko o to, że mam o połowę mniej włosów niż miałam i żeby się w końcu zregenerowały :p mój mnie poznał jak miałam farbowane rude, bardzo je lubiłam- wyglądały jak naturalne, bo henną farbowałam:) później jak go kiedyś zostawiłam (na całe trzy tygodnie :D) zafarbowałam się z henny rudej na platynę blond :D efekt był zajebisty, ale zanim końcówki w kolorze oranżu stały się blond, to zeszło jakieś hm... 6 farbowań plus podcięcie ich:p no a później tak polubiłam ten blond, że cały czas przez ponad półtora roku, przynajmniej raz w miesiącu były szargane platyną :D no i teraz dokładnie rok i cztery miesiące mija od ostatniego farbowania :D

Mam takiego lenia dzisiaj, że nic mi się normalnie nie chce :p

reklama
Witam sie w niedzielę, i kolejny tydzień zleciał.
Pokoik dziecięcy umalowany, uprzatniętny z niepotrzębnych mebli.
Na uczelni dużo nauki... :sorry2:

Domiska1 też tak ostatnio mam, nie wiadomo, z jakiego powodu popłakuję hehe albo się śmieję.
I racja ze stanem zapalnym jak najszybciej do lekarza po leki…
Ada1989 nie ma to jak wpaść w wir sprzątania, ja tak wczoraj miałam i już w południe ledwo chodziłam
Aninek ja jestem pierwsza i podobna do taty, a siostra druga i do mamy … :tak:
Marzeni xx jak ból, przeszedł? Ja dziś rano w pachwinie miałam ból, dość mocny ale po chwili przeszedł
Marta87 ja to ostatnio czuje nie tak częste jak do tej pory ale dość gwałtowne ruchu, na początku to bałam się, że małemu coś się dzieje, ale teraz jak za każdym razem w innym miejscu czuje ruchy to wiem, że dzidzia takie fikołki robi…
Januarka aż sama zaczęłam słuchać kołysanek, ech szkoda, że talentu do śpiewania nie mam.
Co do pokoju dziecka, myślałam o zieleni jasnej, ale ostatecznie wybrałam kolor o nazwie zapach orchidei – wczoraj malowaliśmy i zaczynam mieć obawy, że za ciemny jest troszkę, o to te boczne ściany Galeria Wnętrza, Salon Colour Style Pachnąca orchidea Ogród Japoński - Projektoskop.pl ale pokoik maly i ciemny więc ten kolor jest taki ciemniejszy… jak to moja siostra powiedziała brudny róż
Magda_z_uk współczuję astmy córci:-(

Pozdrawiam

Hello.

Wczoraj był piękny, jesienny dzień. Od rana słoneczko, w miarę ciepło i dużo kolorowych drzew. Trochę wczoraj się najeździliśmy, ale przy takich widokach to sama przyjemność. Pojechaliśmy dokończyć sprawy związane z poprzednim miejscem zamieszkania, a raczej ze współlokatorami. Nie chcę się rozpisywać na temat sytuacji i relacji, ale niestety jesteśmy bardzo rozczarowani. To byli nasi "przyjaciele" jeszcze z Polski, ale po roku wspólnego mieszkania (2 małżeństwa) wygląda to trochę inaczej. Powiedzenie "jak chcesz kogoś poznać to z nim zamieszkaj" nie wzięło się z powietrza...
Ale nie będę już więcej smęcić. Dzień zakończyliśmy długim spacerem z psem, a potem chińszczyzną na kolację. Była wyśmienita!

Aninek Łączę się z Tobą, bo ja też lubię takie przysmaki. Ale po porodzie będziemy mogły nadrobić ;) Z tym zwiedzaniem to się nachodzisz, ja nie miałabym tyle siły.
Biłkabdg Fajny wieczorek mieliście :) A brzuch owszem - jest coraz większy, ostatnio tak mnie rozpierała skóra, że myślałam, że mi pęknie. Czasem zastanawiam się jak to będzie jak jeszcze urośnie.
Magda Strasznie mi szkoda Twojej Nelci :( Jak miałam zapalenie płuc w wieku 15 lat to miałam własnie taki kaszel od wieczora przez całą noc. Było to strasznie męczące, a co dopiero dla takiego małego szkraba. Mam nadzieję, że szybko dostaniecie się do specjalisty i pomoże. Trzymam kciuki.

pewnie,że nie czuję różnicy, ale czuję,że mnie ściska, a o to chyba chodzi:) boli jak bolało...czasem mniej,czasem bardziej...ale 3/4 dnia leżę w tym pasie i mam nadzieję,że on pomoże...myślę,że po 3 dniach nie mam prawa czuć różnicy...i szczerze mówiąc nie wiem czy w ogóle będe czuć...tzn.czy przestanie boleć, ale mam nadzieję, że dalej nic się nie będzie rozchodzić :)

moja Mała dzisiaj dała mi popalić w nocy...o 2 do 3 kopała jak szalona, nawet mój mąż był zdzwiony :) a teraz oczywiście sobie śpi...a ja wyglądam jak zombi bo do tego co 2 godziny budziłam się do wc i mieliśmy pod opieką dwa psy, które o 2.30 stwierdziły,ze czas na zabawę...no nic pewnie zaraz padnę ;)

miłej niedzieli!!!!

Cześć kobitki moje drogie :)

Nie dawno wstaliśmy z mężem...a nie mówiłam, że będzie miał kaca...mówi, że umiera :-D KOREK Z NIEGO :-D
Dzisiaj miałam śniadanko do łóżka :-) miły gest z męża strony. Czułam się jak królowa :-D ale to chwilowe :-D za chwilę powrót do rzeczywistości.

Magda_z_uk biedna córcia...astma cholerstwo jedne..moja siostra i mamcia też chorują na nią :-( lepiej idźcie do lekarza na kolejną wizytę, żeby ulżyć małej !

marta87 to nocka pełna wrażeń u was :-) zdrzemnij się i odpocznij :-)

Kaja28 o wczorajszy dzionek pełen wrażeń...ehhh co siż dzieje z ludźmi, czy o prawdziwych przyjaciół trza tak trudno. Co chwilę człowiek jest rozczarowany ludźmi, którym ufa i traktuje jak bliskie osoby :-(
Ważne, że chociaż spacerek i kolacyjka się udały :-)

Afja-Anetka pokoik posprzątany i urządzony :-) super :-)

Indziorka to tak jak ja widzę, też dzisiaj leniwy ze mnie człowiek :-)

Alicja32 również miłej niedzieli....hmm spacerek dobry pomysł, muszę wyciągnąć męża na świeże powietrze troszku :-)

No kobitki - odezwę się później, bo mój piesek domaga się wyjścia na dwór, załatwić swoje potrzeby. Papatki i do usłyszenia :-D

Ja mialam kiepska noc. Moi goscie chociaz sa bardzo sympatyczni i staraja sie mi nieba przychylic, to jednak chwilami jest to dla mnie meczace. Ustalilismy, ze oddajemy im nasze lozko, a my spimy na materacu, no i dwie noce bylo ok, ale babcia oczywiscie przekonana ze ja sie mecze strasznie na tym materacu (chociaz naprawde spalo mi sie rewelacyjnie), postanowila ze sie zamieniamy. No i efekt byl taki, ze to oni sie tam wiercili, a to o wiele bardziej slychac na materacu, ja przez to spac nie moglam, zabralam koldre i poszlam spac do kuchni. Mamy tam taka mala sofe, nierozkladana, cos jak taki fotel dla dwoch osob, no polozyc sie na tym nie ma szans, bo trzeba miec zgiete nogi. No ale sie pozwijalam i spalam jakos chyba z 5 godzin, potem moj F przyszedl i zabral mnie spowrotem do lozka. Poza tym tesciu jest tak przejety wnuczka, ze caly czas tylko Suzanna to, Suzanna tamto, ja wiem ze chce byc mily, ale czasem to sie czuje jak chodzacy brzuch, zupelnie jakby mnie nie bylo, tylko Suzanna w srodku :baffled: Najlepsze to bylo, jak babcia wczoraj w tlumie ludzi czekajacych na zmiane warty przed Buckingham chciala mnie wpuscic przed siebie, chociaz ona jest niziutka, bo stwierdzila, ze Suzanna nie widzi :eek::szok: No nic, dzis stwierdzilam, ze odpuszczam i juz nie ide z nimi, musze sie zrelaksowac, pojde z nimi pozniej do restauracji i tyle. Troche sie balam, bo wczoraj w ogole dzidzi nie czulam, ale na szczescie w nocy caly czas kopala, wiec juz jestem spokojna. Poza tym brzuch rosnie, widze ze teraz juz zaczyna u gory przybierac.
Pokaze Wam jakie prezenty Zuzia dostala od dziadka i prababci:
P1080343 (640x526).jpgP1080344 (480x640).jpgP1080348 (480x640).jpg
Ten kombinezonik jest sliczny i bardzo cieplutki, ale jest na nim rozmiar 68cm/6 miesiecy, to ja nie wiem czy ona go w ogole zalozy.

Magda, Emilia
wspolczuje Waszym dzieciaczkom, ze sie tak mecza :-( Oby im jaknajszybciej przeszlo!!! Trzymam kciuki!
elisse moi rodzice ciagle mnie pytaja czy ja spiewam Zuzi kolysanki, ale cholera ja tak spiewac nie lubie :baffled:
Ja pamietam jak w dziecinstwie moja mama myla okna to sciagala wszystkie rosliny z parapetow (a mielismy zawsze bardzo duzo roslin, wielkie paprocie i inne takie duze) i stawiala gdzies na krzeslach czy szafkach w pokoju i ja zawsze sobie wyobrazalam, ze to jest dzungla i w ogole zawsze uwielbialam, takie tematy dzungli, lasow, zwierzatek i mysle, ze cos bym chciala dzidzi zorganizowac w takim temacie. Chociaz nie wiem jeszcze. Ale chcialabym cos co rozwija wyobraznie. W sumie zamki i piratow tez lubilam. Za duzo by tego bylo :-D
Emilia zrobili gnocchi (jak ktos nie wie to jest cos jak kopytka) z sosem pomidorowym z kawaleczkami mieska - pycha!
Kaja no wlasnie juz odpadam z tym zwiedzaniem, najbardziej stresuje mnie to, ze oczywiscie w miejscach turystycznych sa tlumy ludzi i ciagle sie boje, ze ktos mnie popchnie czy uderzy w brzuch przez przypadek.

Ostatnia edycja:
hejka

Aninek fajne prezenty dla dzidzi, współczuje nocki:baffled:
kaja no właśnie świete słowa, jak chce sie kogoś poznać to najlepiej z nim zamieszkać, tyle że wtedy zazwyczaj się zrażamy do tych osób, niestety:(
Magda o ja piernicze współczuje Nikusi:-:)-(biedna, uważaj na siebie jak będziesz z nią w szpitalu!!
Emilia zdrówka dla Andersa!! wpadaj tutaj częściej :happy2:

no i tyle mojego czytania, zaraz obiad będzie gotowy, rybka z ziemniakami i sosem u nas dziś, M niedawno wrócił z pracy i ogląda mecz swojej ukochanej drużyny, ech, faceci:-pniech mu będzie:happy:

Poprasowałam... i leże przed tv.
Za godzinkę mąż z zajęć wróci (podyplomowe), a potem do wujostwa jedziemy po orzechy włoskie - mój mąż uwielbia.

Biłkabdg ależ kochany mąż, śniadanie do łóżka mmm też tak chcę!

Aninek tak czy inaczej współczuję spania na tym fotelu, ale rozumiem. Niektórzy robią coś z dobrym przekonaniem a wychodzi jak wychodzi. Prezenty prześliczne, zwłaszcza wisiorek mi wpadł w oko!
Ja w autobusach w godzinach szczytu mam stres, że ktoś popchnie albo się zamachnie torbą w brzuszek. Zazwyczaj ktoś mi ustępuje miejsca, więc takiego stresu nie ma.

Kaja28 ja to bym powiedziała, że z przyjaciółmi/dobrymi znajomymi nie można mieszkać – też swoje przeszłam w tym temacie…. Smutne

Ada1989 smacznego !

Anetka no wlasnie, tylko ze babci nie przetlumaczysz... Jak powiedzialam, ze ja dzis z nimi nie ide, to babcia stwierdzila, ze ona mi dotrzyma towarzystwa, a moj F na to "nieeeee! przeciez ona chce odpoczac" :-D hahaha obronil mnie, bo bym zostala zagadana na smierc. Dobrze, ze babcia jest taka ze sama sie z siebie smieje, ze taka wariatka.
Ada smacznego!!

Ja wlasnie zrobilam zakupy przez internet z mothercare, bo sa obnizki:
Philips Avent Natural Manual Breast Pump - manual - Mothercare
Philips Avent Natural Bottle 9oz/260ml - 2 Pack - bottles - Mothercare
Angelcare Nappy Disposal System - bins - Mothercare

Teraz bede czekac az przywioza. Chcialam jeszcze taka termotorbe na butelki, ale narazie sie wstrzymalam, bo moze na allegro kupie. Podobaja mi sie takie podgrzewacze samochodowe, ale my chyba nie bedziemy duzo samochodem jezdzic.
A teraz zmykam na miasto :-)

reklama
Hej kochane, ale denna u nas pogoda, ale jedziemy do dużej bawialni więc będzie lepiej....
Zrobiłam dzisiaj rogaliki drożdżzowe i wpierdzieliłam tyle, że masakra, dupsko mi urośnie jak nic:)
Ostatnio coraz częściej bolą mnie pachwiny i spojenie, ech zaczyna się to samo, rozłażenie bioder, a pózniej będą się złazić z powrotem i ból ponowny....
Mój maluch chyba się obrócil główką w dół, pamiętacie jak pisałam, że wierci się niemilosiernie, chyba mu było za ciasno i na drugi dzień zupełnie zmienił pozycję, czuję go na pęcherzu i pod żebrami, oj ciekawa jestem czy jest obrócony, a wizyta dopiero za 3 tyg...

Aninek czas do wiosny szybciutko zleci i będziecie cieszyć się własnym kątem...Kochana ja myślalam, że na odwrót, bo mój mały to cały tata hiih:D Ty kochana powinnaś spać na łóżku, jesteś w ciąży, dziwię się, że goście przyjęli propozycję...

Ada 6,5 na plusie to naprawdę idealnie, no a do tej suszarki to naprawdę się już bardzo przymierzam:) a ja też po nocach ostatnio wpierdzielam hihi, wczoraj o 2giej w nocy to lodziki odchodziły heheh:D
Kochana ja też taka jestem, że jak gdzieś wypełznę to nie mogę się oprzeć dziecięcym ubrankom, teraz oprócz ubrnek dla starszaka doszły dla maluszka...echhh:D Nic niestety nie wiem na temat mięty i zahamowania laktacji....

Alicja32 ważne, że będzie to becikowe bo sobie myślałam, że jak styczeń to już po ptokach..

Januarko z tymi ruchami to jest tak, że po prostu trzeba zwracać uwagę na to czy coś się nie zmieniło w ruchach, nie są bardziej agresywne, albo jest jakieś totalne wyciszenie....U mnie ostatnio były bardzo burzliwe i wiedziałam, że coś dzidzi przeszkadza, jak się okazało na drugi dzień zmienil pozycję na 100% - inaczej Borysek kopał...Januarko kochana jak dziecko ma zielone gile do pasa to uwierz mi takie oczyszczanie z odkurzacza jest cudowne i wiele moich koleżanek bardzo je sobie chwali...

Malinko no to mam nadzieję, ze niebawem zmywarka u Was zagości:)

Natal84 ja ostatnio robilam bardzo podobną brokułową sałatkę, ale mniej makaronu hihi, a więcej jajek i zamiast szynki żółty serek:)

Marta87 dzieciaczkowi się najbardziej podoba ta muzyka przy której się wycisza, uspokaja:) w ciąży to tak jest, że te smaki, które dotąd były ulubione nierzadko w ogóle nam nie podchodzą:D

Skorpupka z tego co czytam to się budujecie, rewelka, ja się szykuję do zakupu dzialki wstępnie, ale zobaczymy jak to wszystko wyjdzie....Odnośnie gruszek to nie są dobre, ale frida jest już naprawdę spoko:)

Marta87 ja dostaję na koniec miesiąca...

Marzenixx trzymaj się ciepło i pomyśl, że wujek jest już po tamtej stronie - lepszej stronie...Kochana odnośnie bóli jak na okres to skurcze Braxtona są właśnie takie jak słaby okres, ja tak mam często, ale musisz zwracać uwagę czy nie są częściej jak 4 naa godzinę i czy długośc nie przekracza 20s

Kaja28 ja ostatnio też tak miałam non stop bym spala już nie dawałam rady...

Elisse odnośnie pokoiku ja jestem zdania, że jest to miejsce dla dziecka, a nei dla rodziców, jasne kolorowe przestrzenie są jak najbardziej w porządku, nie lubię ciemnych wnętrz, fioletowych, z akcentami brązu, szarości bo to jest dla nas, dziecko ma się czuć bezpiecznie.....Ot takie moje zdanie:)

Biłka no mnie już osobiście brzuszek troszkę przeszkadza....wcześniej było super, a teraz czuję się czasami jak robak, który nie umie wstać szybko z łóżka:)

Biłka oj i ja się nażarłam frytek ostatnio, a właściwie odwiedzilam KC, ale tak się źle poźniej czułam, że stwierdzilam, że to był mój ostatni raz w tej knajpie...

Miętowa zdrówka...

Afja Anetka, a ja miałam tak, że sąsiedzi robili remont jak mój maluch wkraczał w roczek i panicznie bal się wiertary, musialam wypierdzielać na całe dnie z domu...

Magda z uk oj Polka prawdziwa w Tobie drzemie i zapachy pysznej kuchni się w domu unoszą:) Podejrzewam, że Ty i mama to dobre kuchareczki jesteście...
Szkoda, że takie odległości nas dzielą z przyjemnością bym pierogowo ploteczkowe zaproszenie przyjęła:)Kurcze wspólczuję astmy u córuni,....
Boziu jakie to musi być upierdliwe:(

Emila zdróweczka dla synka...

Natal84 odnośnie karmienia u mnie było na odwrót, wzmożyła się ilość prolaktyny i bylam wiecznie opuchnięta i po porodzie nagle zrzuciłam prawie 10kg, a potem zaczęłam tyć...

Domiska1 u mnie też i wyżyny i niżyny pod względem humoru....trzymaj się ciepło...

Resztę buziakuję...

Do góry