reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Witam mamusie po dluzszej przerwie, szalony tydzien mam wiec nie mialam kiedy zajrzec, oj ciezko bedzie mi was nadrobic, ale pomalutku pozniej zaczne czytac co tam pod moja nieobecnosc sie wydarzylo.
A teraz tak krotko o nas bo znow musimy jechac zalatwiac to i owo, wczoraj mielismy wizyte, maluszek rosnie zdrowo juz 700ponad gram :szok: znow pokazal siusiaka ;p tak pewnosc mozna powiedziec juz 100% mamy po 5 potwierdzeniu to nie powinno sie zmienic :)
Ale niestety jutro musze glukoze powtorzyc robilam 50 a musze zrobic 75teraz, jesli znow bedzie zly wynik bede musiala rodzic w krk, no i skierowanko na patologie ciazy juz zaczynam sie martwic (a slyszalam ze tam niezly przepych maja wiec wolalabym blizej domu rodzic) wprawdzie te 50 km to nie duzo ale w srodku zimy moze byc ciezko z dojazdem, gdy porod zacznie sie nagle tym bardziej w nowy rok, ale mam nadzieje ze tym razem wynik bedzie lepszy, gdyz nigdy zlego cukru nie mialam ani w rodzinie tez nie ma cukrzycy, musze troche ograniczyc slodkosci bo fakt ostatnie dwa tyg na slodycze mnie troszke wzielo wiec moze to dlatego.
Milego dnia :)

reklama
januarka ja na ostatniej wizycie dostałam skierowanie na glukozę. Lekarz powiedział, że od niedawna robi się od razu 75 ponieważ przy 50 wychodziły często mylne wyniki. Tak postanowiło jakieś krajowe towarzystwo ginekologiczne..... Ja dostałam już w związku z tym 75.

Gosia!!! Mnie najpierw lekarz dal tylko 50 bo z krwi wlansie dobre wyniki byly caly czas, mam nadzieje, ze po 75 jak mowisz, ze juz tylko ta sie robi na poczatek to wynik wyjdzie normalny, bo szczerze mowiac nikt w rodzinie z cukrzyca nie ma problemow przynajmniej w tej najblizszej, a ja z mezem rowniez nigdy nie mielismy podniesionego cukru.

Hej dziewczyny dzisiejszy poranek jest uroczy słoneczko świeci, niebo jest niesamowicie niebieskie. Synek z rana tak mocno pukał w brzuch że nie miałam szans na dłuższe spanie :-D.
Ma może któraś kontakt z Elisse? Czy pojechała na IP wczoraj i jak się skończyła ta cała historia?
Liczę że dziś przyjdą moje ubrania kupione na allegro:cool2:. Bo kończy mi się pasujący asortyment w szafie:sorry:.
Ja jeszcze nie miałam robionej glukozy pewnie lekarz mi zleci w październiku po połówkowym.
Życzę wszystkim Wam miłego dzionka :tak:.

hejka

asiulek19937 witaj i pisz często!:-)
Magda u nas przewaga słodkich ciastek, herbatników. Na wakacje zatrudniają nowe osoby i wtedy otwierają kilka linii sezonowych, tam przeważnie słone lub bez smaku te ciastka, jedyne które przypadły mi do gustu to serowe:) i tez czasami kupuje te ciastka w sklepach i znam jeden myk na to: np. pakujemy ciastka dla różnych firm, sklepów przykładowo dla tesco czy M&S i jak wiadomo te z M&S są droższe niż tesco value ale to te same ciastka, tak samo zapakowane i niczym się nie różnią oprócz ceny:-) więc mimo że to tesco value to i tak je wybiore bo czasami jest funt różnicy w cenie a to dokładnie to samo:-) na samą prace to nigdy nie narzekałam bo jest dość łatwa i mimo że przez agencje to zawsze tam miałam prace codziennie, tylko połowa pracownikóe to stare baby które nic innego nie robią jak obgadywanie innych :/
januarka super że z dzidzią dobrze, już duży klocek:-) powodzenia na badaniu!

my po śniadaniu, ostatnio jakoś tak późno wstajemy i wszystko później robie:baffled: może jak M będzie w pracy to lepiej mi się będzie wstawało bo on leniuch i nam też się wtedy wstawać za szybko nie chce:sorry2:

z tym kursem to wszystko fajnie było, ale miał być niby darmowy (inaczej mój M by nie poszedł, bo stwierdził że nie pracuje i nie będzie na to kasy) a okazuje się że musi zapłacić bo darmowy kurs jest dla bezrobotnych, kurcze a jak na razie jest zatrudniony przez tą agencje a nie wiadomo kiedy tam wróci:baffeld: niby może płacić ratami ale jeszcze nie zdecydował, mam nadzieje że jakoś to ogarnie, bo powiedział że by mu ten kurs dużo dał...

Dziewczyny przypominam wam o luknięciu na stronkę:
Bezpieczny Maluch - bezplatne warsztaty dla kobiet w ciąży. Sprawdźcie czy są w waszym mieście.
Ważne, aby kliknąć na:
- warsztaty
- następnie jesienne warsztaty i wybór miasta
- WSZYSTKO OPISANE - WARTO !!!! Polecam.

asiulek19937 witamy w gronie przyszłych mamusiek na babyboom :)
Dorotqua widzę, że szał zakupów rozpoczęty dla mamuśki :)
Januarka a czemu od razu ginka wam nie dała obciązenia 75gram glukozy do wypicia. Ja miałam tylko to jedno. I nie musiałam przed robić z 50gram. Wczoraj miałam wizytę i jest ok. Już za mną :) Bez sensu męczy Cię lekarz 2 razy wypiciem tego roztworu... :(
szylwias w twoim mieście są nie organizowane te warsztaty? Sprawdziłaś?

Hej dziewczyny!
Ja już kolejny dzień zmagam się z katarem, bólem gardła a do tego kaszel i ból głowy.. dzisiaj wybieram się wreszcie do lekarza bo muszę sprawdzić czy to nic poważnego.. nie chcę się jeszcze bardziej załatwić więc wolę skontrolować.. a co do tej glukozy to ja jeszcze nie miałam i póki co lekarz mi nic nie mówił że będę ją miała.. a może któraś orientuje się ile to badanie prywatnie kosztuje? bo pewnie na kasę chorych skierowania nie dostanę :confused:

Biłkabdg szkoda że w moich okolicach nie ma takich targów.. chętnie bym się wybrała nawet tak pochodzić, popatrzeć..
asiulek witamy :-)

A co do pogody to zimno się zaczyna robić i tak nieprzyjemnie.. zdecydowanie wolę słoneczną jesień niż ciapę i pluchę :-( a dzisiaj pogoda idealna na siedzenia pod kocykiem i picia herbatki z miodem i cytrynką :-) miłego dnia:-)

reklama
Hej Laski,
Co do zakupów to tylko spodnie bo nie mam w czym chodzić i już 2 dzień czatuję na te paczki żeby już przyszły bo normalnie wyjść z domu jak człowiek nie mogę :-D.
Fajne te warsztaty ale moje najbliżej są albo w Toruniu albo w Bydgoszczy a kurde pociągiem nie chce mi się jechać :zawstydzona/y:. Tak wiem leniuch jestem. Ale wolałabym uniknąć sytuacji że ja na L4 a sobie po miastach innych latam(moja praca jest pod Toruniem i w Toruniu masa znajomych z pracy mieszka nie mówiąc o szefostwie).
Mały mi spać rano nie daje, skubany słyszy że mój do pracy wstaje i zaczyna festiwal kopania:-D. Ale jak wołam męża żeby poczuł jakiego ma syna silnego to już wcale taki odważny młody nie jest. Mamę to kopie z całej siły a tatusia to ledwo ledwo smyra:-D. Ehh ta koalicja plemników.

Witam również wszystkie nowe mamusie styczniowe
laugh.gif
.

Do góry