Hej kochane,
niedawno wróciliśmy,
badania moje z ostatnich dni są super, hemoglobinkę mam 12,2 - jak dla mnie superancka, HCV ujemna...
Kochane odnośnie kosmetyków to może się wypowiem, bo akurat prowadzę szkolenia z tego zakresu-składników kosmetyków, dermokosmetyków, perfumerii itp. itd. mój M robi doktorat z zakresu dermokosmetyków itp...
Otóż:
U dziecka jezzeli nic się nie dzieje nie powinniśmy stosować balsamów do ciała, oliwek itp. Żadne kosmetyki nie są wskazane....jedynie tylko takie, które tworzą okluzję na powierzchni pupci - ogólnie polecam podłoża maściowe, czyste, ja stosowałam bepanthen - rewelacyjny...
Do 7go miesiąca nie stosujcie żadnych filtrów, tylko osłona pod parasolką, po 7 msc filtry fizyczne......
Do 5tego miesiąca dziecko nie tworzy bariery lipidowej, stąd trzeba bardzo uważać w czym się pierze i oczywiście początkowo prasować....
Najbezpieczniej jest stosoać parafinę płynną - jeżeli dziecko ma zaczerwienienia, żadne oliwki sklepowe. Parafina plynna w aptece kosztuje ok. 7 zł za buteleczkę...
Patinka ja też jem co popadnie, też mam burzę hormonów
, a wyprawką się nie martw
Kaja28 w pierwszej ciąży to ja bardzo długo miałam mdłości, a teraz jakoś szybciutko to ustąpiło...Gratuluję upolowanych rzeczy
Aninek z ruchami to tak będzie na początku, do momentu, aż naprawde nie zacznie pukać i stukać
Magda z Uk, a miałaś od razu mleczko po porodzie? Mój brzdąc też jest właśnie taki, że fika koziołki hehehe
Odnośnie bólu głowy łącze się w bólu - od wczoraj zdycham....
Ada ja tez nieraz kicham, aż się zegnę w pół......więc myślę, że w porząsiu, dzidziulkowi to raczej nie grozi......Ja stosowałam w ciąży amol na ból głowy
Nie przejmuj się krzywieniem nosa na imię...standart....
Emilia ja odczuwałam taki ból, ale dopiero pod koniec zeszlej ciąży jak mi się biodra rozłaziły przed porodem....Też byłam niedawno u fryza
oj jak to humorek poprawia
Afja Anetka ja polecam Ci stronkę odnośnie szkoly rodzenia - oglądałam wspólnie z M - Radzimy dobrze rodzimy - więcej się dowiedzieliśmy aniżeli w szkole rodzenia
Indziorka pewnie, że tak nie ma co się super spieszyć, jak nas to cieszy to ok, jak chcemy poczekać to też super
Czarni u mnie mleko to jeszcze nie zniknęło od pierwszej ciąży i do kiedy nacisnę to kropeleczka się pojawia...
Agaaga14 spokojnie niektóre kobietki muszą troszkę poczekać, ja jak to lekarz stwierdził mam bardzo ruchliwego brzdąca
w pierwszej ciąży totalnie nie mogłam się doczekać porodu
teraz jakoś spokojniej
Natal84 ja w pierwszej ciąży bardziej piszczałam i cieszyłam się
teraz w sklepie z ciuszkami dla bobaskow jestem dosyć często, bo dla mojego szkraba starszego stale coś kupuję
Mamaga4 i u nas jakoś jesiennie, ja z kolei z zakupkami jeszcze troszkę czekam
Deszczyk ja też mam dużo rzzeczy po moim maluszku, zrobię tylko takie bieżące uzupełnienie
i myślę, że wcale tego dużo nie wyjdzie
ja tez kochana tylko na lozku przewijałam
Cluue ja wszystko kupowałam na allegro podejrzewam, że zaoszczędziłam kupę kasy
Marzenixxx no teraz te szkraby nam się wydaja takie maleńkie
, mnie z kolei stale mój dwulatek wydaje się maleńki hihih
Szylwias pamiętaj, że to tylko hormony i wdech i wydech, to minie slońce...
Alicja32 gratuluję zakupu
no to super
Januarko ja troszkę żałuję, że kupiłam wózeczek 3w1, praktycznie gondolki używałam ze 2 tyg, dzieciaczek w ogóle nie chciał w niej leżeć, tylko w nosidełku na stelarzu....A te spacerowki to tak do roku wystarczają, później są za male na dzieciaczka...
Odnośnie pieluszek to kochana pampersy premium care - najlepsze
cudowne, żadne inne, testowałam wszystkie, na staarsze dzieciątka może być nawet dada biedronowa, ale taka mała pupcia tylko pampersiki original...
Mila83 mnie w taką pogodę to nic się nie chce normalnie
chce upał
Marta 87 organizm sam wie, co dla niego najlepsze