Cześć dziewczyny.:-)
U mnie dziś wreszcie bez bólu głowy. Co prawda pogoda się schrzaniła, więc nigdzie nie wyjdziemy, ale może za to zrobię coś w domu, bo przez ostatnie dni, to normalnie nic poza ustawowym minimum nie zrobiłam
Januarka powiem Ci, że ja nazwisko zmieniłam 4 lata temu, ale wciąż na karcie NI mam panieńskie i nie mam z tym problemów. Pewnego dnia się w końcu zbiorę i to zmienię, ale z NI jest jak w Pl z NIPem. Jeden na całe życie, więc cokolwiek byś w swoim życiu nie zmieniła, to i tak numer będzie wciąż ten sam. Jedyne co, to podasz im aktualny adres zamieszkania. Ich nie interesuje ile razy zmieniałaś adres i dlaczego. Jedyne co, to aktualny adres pobytu. Będzie dobrze. Zobaczysz;-)
Wózki mutsy polecam, bo od 3 lat jestem użytkowniczką jednego z nich. Niezawodne i nie zniszczalne. Jak dla mnie oczywiście. Kolejny maluszek będzie też nim jeździł. Ja daję duży plus dla bardzo dużego kosza na zakupy. Dokupuje się go oddzielnie, ale warto.I osłonka przeciwdeszczowa jest tez super. W ogóle jak dla mnie wózek bez wad.My mamy fotelik Maxi cosi i adaptery do wózka, co by fotelik zamontować.
Nie znam tego wózka, przy którym pytasz o możliwość zamontowania fotelika, ale najlepiej jest zadzwonić do sklepu i zapytać. Od razu Ci powiedzą, czy trzeba dokupić adaptery, żeby fotelik zamontować, czy jest jakiś model pasujący do stelaża. Ewentualnie dowiesz się, że nie ma takiej możliwości. Chyba, że któraś z dziewczyn może wie coś na ten temat.
Ja chusteczek używałam od pierwszego przewinięcia:-) Przy starszej kupiłam Pampersa chustki, ale ja ich nie lubię. Potem kupowaliśmy jakieś takie Tescowe, bo jak dla mnie były i zapachowo i jakościowo bardzo dobre. Teraz nie wiem, co jest na rynku w Pl, także nie doradzę. My tu w Uk kupujemy zielone z Lidla. Jeśli któraś miała biegunkę, czy mocno podrażnioną pupę, to wtedy myłam im pupę wodą. A tak to zawsze chustki. Jak dla mnie przydają się bardzo do wszystkiego. Nawet do własnych rąk. Mam je zawsze, wszędzie ze sobą. Czasem nawet kupuje taka paczuszkę kieszonkową 25szt, bo świetnie ścierają wszystkie plamy, tak na świeżo. No i jak dziecko ulewa, to się przydają, bo przynajmniej szybko zetrzesz i nie czujesz tego specyficznego zapachu po ulaniu. Ja polecam.
Indziorka piszesz o składaniu wózka do auta. Zgadzam się z tym, że to jest bardzo ważne.
My, kiedy chcemy miejsce w bagażniku zaoszczędzić, to odpinamy kółka od stelaża, ale w wózku mutsy to zajmuje dosłownie chwilę. Stelaż wówczas leży na płasko razem z kółkami i jak dla mnie to dodatkowy plus tego wózka. Wózek się składa jedną ręką, nawet z dzieckiem w drugiej ręce. Tyle, że my zazwyczaj używamy wtedy fotelika na stelaż, więc nie musimy pchać gondolki, czy siedziska do bagażnika. Fakt jednak faktem, że jeśli ktoś dużo jeździ autem, to warto pomyśleć nad zestawem stelaż + fotelik, bo w większości wózków gondola, czy siedzisko zajmuje dużo miejsca w aucie.
EmiliaM masz rację z tymi wózkami w Uk. Masakra jakaś. Co z tego, że pod nosem pełno Quinny, jak innych, to tyle, co na lekarstwo
Już nie mówię o kolorystyce. Teraz, to i tak już się pojawia coś w kolorze, ale zazwyczaj ma też extra cenę. Ja pamiętam, jak 3 lata temu ludzie tu się oglądali za naszym mutsy, bo nie dość, że zupełnie im nie znany, to w kolorze takiej jasnej limonki. Gdybym teraz miała kupić choćby spacerówkę, to tylko z Pl
Anetka ja tez jestem z tych, co muszą na własne oczy zobaczyć i przetestować. Przez internet nie sprawdzisz np. jak się wózek podbija, czy jest zwrotny , no i nie przekonasz się jaka jest amortyzacja na prawdę. Poza tym, wymiary np. siedziska dla dziecka, choć są podane w necie, to jednak na żywo lepiej je sprawdzać. No i składanie wózka. Niby piszą w necie, że tak, czy tak, ale dla mojego męża było zawsze ważne, jak jest w rzeczywistości. Jak to wizualnie wygląda w bagażniku. W końcu kiedy wózek kosztuje 2 tysiące, czy tysiąc, to warto wiedzieć, co się kupuje. Myśmy za naszym mutsy jeździli do Krakowa, bo u mnie w mieście był kiepski wybór.
Gizmowa mam nadzieję, że urlopik udany, a Ty solidnie wypoczęłaś. Miło Cię znowu widzieć z powrotem
Miłego popołudnia dla wszystkich!