reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Magda_z_uk Dziekuje za informacje :) w tym tygodniu jeszcze gdzies sie zglosimy, z tym ze problemem i bedziemy starac sie rozliczyc nie wiele tego zwrotu zapewne bedzie jesli bedzie ale najwazniejsze aby zmienic dane i w razie czego aby informacje mieli ze nie pracujemy w uk i nie zamierzaamy wrcac takze aby do Pl wszystko przychodzilo gdyby cos. bo oboje zmienilismy dane maz tylko adres a ja adres i nazwisko a z tym dowody nowe wiec pewnie bedzie najpierw trzeba jakas informacje o zmianie danych wyslac i dopiero sie rozliczac tak pewnie troche to potrwa :/, malo tego zaraz po porodzie bedziemy starac sie o drugie obywatelstwo dla meza no i dziecka zarazem wiec maz znow zmieni dowod i zameldowanie juz na stale w pl narazie ma tymczasowe tylko ehm te papierki czy wszedzie musi byc taka cholerna biurokracja? a tu w Pl to juz wogole porazka cos zalatwiac :/

Afja - Anetka zainteresowal mnie jeden z twoich wyborow wozka caly czas nastawiamy sie raczej na tego x-landera na ktorym widze tez oko zawiesiliscie ;) ale teraz bede myslec bo spodobal mi sie http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1372&<osCsid
i troche lzejszy hmmm oj jest tego troche do wyboru w necie, ciezko bedzie zdecydowac.

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2408&<osCsid>
kiedys myslalam jeszcze o tym, ale nie wiem czy mozna zalozyc do niego fotelik? moze ktoras z mamus miala taki?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam:happy2:

ja jak kiedyś wspominałam wózek już wybrałam i jak na razie okazuję się to bardzo celnym trafem pod względem wizualnym, funkcjonalnym i finansowym :-D czasami oglądam jeszcze inne, np przeokropnie podobają mi się te wózki retro, a szczególnie ich koła, ale koleżanka, która urodziła w styczniu ma taki wózek i narzeka co niemiara, przede wszystkim na to, że złożony stelaż nie mieści jej się do bagażnika i musi koła ściągać:szok: dlatego zaufam swojemu instynktowi i jegnak wybiorę moją wersję :-D

Miłej niedzieli :)

Witam sie porannie ;-) słoneczko świeci więc coś może z tego dnia będzie. Niunia ogląda bajki ja czekam aż mąż wstanie by zrobił żonie śniadanie :-D
Co do kosmetyków do prawie 2 lat używałam jonsona i mi pasowały oliwki też długo używałam ale dla tego bobo będę kupować nivea jak sie sprawdza to będą królowały w moim domu.
Życzę miłego dnia ;-)

Witam

Indziorka co do tych wozkow retro to moja siostra sie w takim zakochala, tesiowie kupili w prezencie dla dziecka jak sie urodzilo i po 2 tyg siostra juz go sprzedawala bo sie kompletenie nie nadawal, nie dosc ze dzieckiem rzucalo po tej gondili jak workiem z ziemniakami to wozek byl ciezki wiec do bloku nie bardzo i do tego ogromny byl. Fakt faktem ze byl sliczny. Niestety malo praktyczny.

Ah te wozki, piekne sa co niektore.. w UK jakies te wozki sie wydaja koslawe i brzydkie.

Milej niedzieli dziewczyny :)

Witam sie w niedzielny ranek,
dziś ruszamy do moich rodziców więc troche drogi porzed nami...[

Afja - Anetka zainteresowal mnie jeden z twoich wyborow wozka caly czas nastawiamy sie raczej na tego x-landera na ktorym widze tez oko zawiesiliscie ;) ale teraz bede myslec bo spodobal mi sie ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: TRANSPORTER wózek głęboko-spacerowy
i troche lzejszy hmmm oj jest tego troche do wyboru w necie, ciezko bedzie zdecydowac.

Ja mam zamiar udać się jeszcze kilka razy przed podjęciem decyzji do sklepów i sobie potestować, rozkładać, składać, zmieniać gondolki na spacerówki - bo inacze to kota w worku można kupić... A co rodzice to inne opinnie - jak tak w necie przeglądam jedni zachwalają drudzy odradzają. Wiadomo każdy jest inny i coś innego mu będzie odpowiadać. Mamy jeszcze dużo czasu, ale chcemy podjąć jak najszybciej dezycję bo najpierw kupimy nosidełko takie co by pasowało do wózka - o ile nie okaże się, że dany model jest tańszy w zestawie 3w1 niż wszytsko osobno..... ;/

Magda_z_uk muszę przyznać, że wózki z mutsy wywarły na mnie bardzo pozytywne wrażenie :)

A co do kosmetyków, to myślałam, że np. taka zasypka na pupcię jest niezbędna a tu proszę doświadczone mamy; parafina, mąka ziemiaczana i oliwa z oliwek - na pewno z rad skorzystam, ba nawet je sobie spiszę by nie zapomnieć :)

Życzę spokojnej niedzieli :)

Za poradami innych dziewczyn rowniez pomalu zaczelam robic sobie liste zakupow aby poza ciuszkami zaczac powolutku rozgladac sie za innymi drobiazgami dla maluszka, twardo czytam jeszcze raz o czym pisalyscie i spisuje nazwy i porady na papier ;)
I tak czytam i zapisuje polecane kosmetyki i zastanawiam sie a co z husteczkami nawilzanymi? Juz od 1 dni uzywac czy od kiedy? Jak myslicie?

Ostatnia edycja:
milusia a te kremy na dwór na mróz itp. np nivea, ja w zimę używałam ale powiem szczerze że nie wiem czy on coś działał i właściwie na jakiej zasadzie one działają, o ile działają :-) widzę Ty się na tym znasz więc jeśli wiesz to może powiedz coś na ten temat.
co do filtrów, to my używaliśmy jak szliśmy na jakąś otwartą przestrzeń na dłuższy czas, a tak na plac czy na na spacer nie samrowałam. nie łapie go słońce tak żeby się robił czerwony, ciemnieje poprostu tylko blizny po strupach widać :-p

a szamponu do tej pory nie używamy oddzielnego, uniwersalne płyny kupujemy i myjemy. włoski ma od zawsze krótkie bo regularnie strzyżone więc obywamy się bez i nie ma z tego powodu jakiegoś problemu ani z włoskami ani skórą głowy ;-)

Patinka nam też wszyscy gadali po co nam pies + dziecko. co prawda mój mąż pracował na miejscu więc był co rano i na wieczór, i nie mieszkalismy w bloku tylko w domu, więc nie musiałam jej wyprowadzać bo sama sobie wychodziła jak mi się nie chciało albo padało czy coś.
ale jak się przeprowadziliśmy to ładnie chodziła przy wózku na smyczy. skoro Wy swoją już teraz musicie wyprowadzac to zakladam ze na smyczy umie chodzić więc nie będziesz miała problemu, u nas czasem szarpała za jakimś psem, ale po kilku razach udało nam sie ją "skorygować" i tylko patrzyła. taki psi odruch "bronienia" wózka się załączał, więc to plus taki pies przy wózku bo żaden inny nie podłazi :-)

Gizmowa witamy! :tak:

Dzień dobry.

ada1989 do spokojnych psów to ona nie należy, może przez to, że jest jeszcze młoda i chce szaleć.. jednak teraz jest bardzo grzeczna nawet mnie nie ciągnie na spacerach i nie reaguje na inne zwierzęta koty czy psy. Weterynarz powiedział mi ostatnio, że ona musi czuć, że jestem w ciąży dlatego mam taryfę ulgową :-p a co do laktatora i butelek.. jaka firma byś poleciła? avent czy TT? ostatnio w sklepie babka polecała mi też butelki dr browns'a były najdroższe więc nie wiem czy to nią nie kierowało.. czy któraś z was może je używała?

Deszczyk co do tematu obrony wózka mój teść się śmieje, że jak nasza suka upodoba sobie jego wnuka to nikogo do niego nie dopuści :) tym bardziej, że ona już teraz o mnie jest taka zazdrosna, że jak podchodzi do mnie kot moich teściów to ona ma ochote go zjeść mimo tego, że wychowywała się z nim od małego i nigdy takich zachowań z jej strony nie było.. szalone te zwierzaki :))

ja dzisiaj wstałam z mocnym zamiarem przygotowania listy potrzebnych rzeczy dla maluszka bo jak do tej pory to kupuje tylko ubranka a przecież inne rzeczy też będą potrzebne :))

miłej niedzieli życzę! :-)

reklama
Cześć dziewczyny.:-)

U mnie dziś wreszcie bez bólu głowy. Co prawda pogoda się schrzaniła, więc nigdzie nie wyjdziemy, ale może za to zrobię coś w domu, bo przez ostatnie dni, to normalnie nic poza ustawowym minimum nie zrobiłam:baffled:

Januarka
powiem Ci, że ja nazwisko zmieniłam 4 lata temu, ale wciąż na karcie NI mam panieńskie i nie mam z tym problemów. Pewnego dnia się w końcu zbiorę i to zmienię, ale z NI jest jak w Pl z NIPem. Jeden na całe życie, więc cokolwiek byś w swoim życiu nie zmieniła, to i tak numer będzie wciąż ten sam. Jedyne co, to podasz im aktualny adres zamieszkania. Ich nie interesuje ile razy zmieniałaś adres i dlaczego. Jedyne co, to aktualny adres pobytu. Będzie dobrze. Zobaczysz;-)

Wózki mutsy polecam, bo od 3 lat jestem użytkowniczką jednego z nich. Niezawodne i nie zniszczalne. Jak dla mnie oczywiście. Kolejny maluszek będzie też nim jeździł. Ja daję duży plus dla bardzo dużego kosza na zakupy. Dokupuje się go oddzielnie, ale warto.I osłonka przeciwdeszczowa jest tez super. W ogóle jak dla mnie wózek bez wad.My mamy fotelik Maxi cosi i adaptery do wózka, co by fotelik zamontować.
Nie znam tego wózka, przy którym pytasz o możliwość zamontowania fotelika, ale najlepiej jest zadzwonić do sklepu i zapytać. Od razu Ci powiedzą, czy trzeba dokupić adaptery, żeby fotelik zamontować, czy jest jakiś model pasujący do stelaża. Ewentualnie dowiesz się, że nie ma takiej możliwości. Chyba, że któraś z dziewczyn może wie coś na ten temat.
Ja chusteczek używałam od pierwszego przewinięcia:-) Przy starszej kupiłam Pampersa chustki, ale ja ich nie lubię. Potem kupowaliśmy jakieś takie Tescowe, bo jak dla mnie były i zapachowo i jakościowo bardzo dobre. Teraz nie wiem, co jest na rynku w Pl, także nie doradzę. My tu w Uk kupujemy zielone z Lidla. Jeśli któraś miała biegunkę, czy mocno podrażnioną pupę, to wtedy myłam im pupę wodą. A tak to zawsze chustki. Jak dla mnie przydają się bardzo do wszystkiego. Nawet do własnych rąk. Mam je zawsze, wszędzie ze sobą. Czasem nawet kupuje taka paczuszkę kieszonkową 25szt, bo świetnie ścierają wszystkie plamy, tak na świeżo. No i jak dziecko ulewa, to się przydają, bo przynajmniej szybko zetrzesz i nie czujesz tego specyficznego zapachu po ulaniu. Ja polecam.

Indziorka piszesz o składaniu wózka do auta. Zgadzam się z tym, że to jest bardzo ważne.:tak: My, kiedy chcemy miejsce w bagażniku zaoszczędzić, to odpinamy kółka od stelaża, ale w wózku mutsy to zajmuje dosłownie chwilę. Stelaż wówczas leży na płasko razem z kółkami i jak dla mnie to dodatkowy plus tego wózka. Wózek się składa jedną ręką, nawet z dzieckiem w drugiej ręce. Tyle, że my zazwyczaj używamy wtedy fotelika na stelaż, więc nie musimy pchać gondolki, czy siedziska do bagażnika. Fakt jednak faktem, że jeśli ktoś dużo jeździ autem, to warto pomyśleć nad zestawem stelaż + fotelik, bo w większości wózków gondola, czy siedzisko zajmuje dużo miejsca w aucie.

EmiliaM
masz rację z tymi wózkami w Uk. Masakra jakaś. Co z tego, że pod nosem pełno Quinny, jak innych, to tyle, co na lekarstwo:eek: Już nie mówię o kolorystyce. Teraz, to i tak już się pojawia coś w kolorze, ale zazwyczaj ma też extra cenę. Ja pamiętam, jak 3 lata temu ludzie tu się oglądali za naszym mutsy, bo nie dość, że zupełnie im nie znany, to w kolorze takiej jasnej limonki. Gdybym teraz miała kupić choćby spacerówkę, to tylko z Pl:happy2:

Anetka ja tez jestem z tych, co muszą na własne oczy zobaczyć i przetestować. Przez internet nie sprawdzisz np. jak się wózek podbija, czy jest zwrotny , no i nie przekonasz się jaka jest amortyzacja na prawdę. Poza tym, wymiary np. siedziska dla dziecka, choć są podane w necie, to jednak na żywo lepiej je sprawdzać. No i składanie wózka. Niby piszą w necie, że tak, czy tak, ale dla mojego męża było zawsze ważne, jak jest w rzeczywistości. Jak to wizualnie wygląda w bagażniku. W końcu kiedy wózek kosztuje 2 tysiące, czy tysiąc, to warto wiedzieć, co się kupuje. Myśmy za naszym mutsy jeździli do Krakowa, bo u mnie w mieście był kiepski wybór.

Gizmowa
mam nadzieję, że urlopik udany, a Ty solidnie wypoczęłaś. Miło Cię znowu widzieć z powrotem:happy2:

Miłego popołudnia dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
Do góry