reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Magda z Uk dziekuje za pocieszajace informacje, ja mam tylko obawy aby za 10 czy iles lat nagle ktos mi do domu nie zapukal ze mam jakies niedopelnione formalnosci w uk chocby nie zmienione dane :/, a jak juz wspomnialam nie chodzi mi o mnie tylko o mojego meza bo gdyby niedaj Boze zostal kiedys sam to nie podola sam do uk jechac i pozalatwiac gdyz nawet niema do kogo(pochodzi z trudnej rodziny i w zyciu wiele przeszedl a pomimo to ma tak dobre serce jak chyba nikt, wiec sie boje o niego), a jezyka zero wiec chce wszystko zalatwic wczesniej abysmy mieli pewnosc,iz mamy czyste karty wobec uk i w razie czego nie bedzie mial klopotow, chociaz po jakims czasie cos slyszalam,ze wkoncu nawet i debety sa umazane no ale takie zycie w ciaglym strachu przypominanie sobie co jakius czas jest bardzo stresujace i meczace. ale,ze juz tam nie pracujemy wydaje mi sie,ze i danych do ninu nie musze zmieniac skoro mnie w tym kraju niema ale ja juz tak mam po tatusiu podobno, ze byle *******y wyolbrzymiam i sie nimi przejmuje ehm :/ Dlatego musze sie tak napewno dowiedziec jak to wszystko zalatwic aby calkowicie od uk sie uwolnic, bo naprawde nie chcemy po tym wszystkim tam wracac :/

A co do wozkow nastawilam sie na tego x-landera, ale tak widze same dobre opinie od was o tych mustach,ze tak poogladalismy w necie MUTSY EVO GŁĘBOKO-SPACEROWY NOWOŚĆ 2012 :: Sklep dla Ciebie Mamo- Bajka i ten niebiesciutki wpadl nam w oko ewentualnie czerwony i mezowi sie podoba bez zadnego ale, kurde dylemat, my chcemy kupic cos porzadnego gdyz chcielibysmy aby przetrwal dla nastepnego bobaska, a tego nie planujemy predko,ale kiedys napewno wiec takiego szukamy juz dla dwojki smykow ;) Takze, chyba jednak nie skorzystam z allegro a zamowie w sklepie i poszukam wczesniej czy maja gdzies takie,aby na zywo obejrzec ;) Z kupnem myslimy wstrzymac sie jeszcze tak do grudnia przed swietami, no chyba ze bylaby jakas super okazyjna cena gdzies to moze wczesniej zakupimy :)

Ja chusteczek takze uzywam nawet teraz, nie moglam nic wachac na poczatku takie mialam mdlosci,ze nawet kurzy nie dalam rady ucierac wiec na promocji zrobilam zapas chusteczek i wlasnie nimi mebelki wycieralam, oprocz tego w aucie woze tak na wszelki wypadek paczuszke,ale zastanawialam sie od kiedy mozna wycierac dzidziusia, dziekuje za informacje, myslalam,ze tez moze gdzies po miesiacu mozna zaczas ale skoro od pierwszych dni tak wezme paczuszke do szpitala :)

Ostatnia edycja:
reklama
witam mamusie
u mnie dziś deszczowo więc tez dzień spędzimy w domu
co do pieluch to ja przy młodszych córkach używałam tylko oryginalnych pampersów, dla mnie najlepsze, próbowałam raz czy dwa innych ale dla mnie bez porównania, chusteczek też pampersa
kosmetyki używałam nivea, ale tylko płyn do kąpieli z szamponem ( moje córeczki miały bujne czuprynki)i krem do buźki żadnych oliwek i zasypek a jak była taka potrzeba to też używałam mączki ziemniaczanej do pupci
co do zakupów to jak mam okazję to kupuję, wczoraj kupiłam w Tesco elektroniczną nianię ,była przeceniona o pół ceny więc szkoda było nie wziąść a dziś byłam ze znajomymi na takiej wyprzedaży i kupiłam kosz do spania na stelarzu do salonu, masę ubranek, urządzenie do słuchania serduszka dzidzi i projektor z melodyjkami dla maluszka, ciekawe co mężus powie na takie zakupy jak wróci z pracy

Hej kochane witam się:)

Dzień jakoś tak leci,z M oglądaliśmy do 3 w nocy super film - "Przetrwanie", bardzo poruszający, ale nasz bąbelek obudził się o 7:30, dobrze, że mój M taki kochany, wstał do niego, ja moglam pospać, teraz on z nim śpi hheeheh.Rano zaliczyliśmy kościół, myjnię z odkurzaczem bo to to, co się działo u nas w samochodzie to aż wstyd;D;D

Ada1989 ja polecam ogólnie kosmetyki babydream - rewelacja, mają większość certyfikatów, jest taki do mycia ciałka i włosów dla noworodków, rewelacja, ja go używam do higieny intymnej...

Czarni tak jest, lepiej mimo wszystko przed porodem się ogarnąc, po porodzie jest taki chaos w domu, że masakra:D:D:D

Natal ja ogólnie nie przepadam za H&M, chyba, że bielizna,z kolei bardzo lubię Marc&Spencer.....dla dzieciaczków to w H&M są dosyć porządne rzeczy, no i jeszcze w smyku można zawiesić na czymś oko:)

Magda z UK to super, że miałaś od razu mleczko, mnie się lało tuż przed porodem z cycochów, więc nie musiałam czekać na ten efekt po porodowy:) Odnośnie filtrów, jeżeli faktycznie jest taka potrzeba - plaża:D:D:D zwłaszcza to filtry, ale tylko mineralne, tworzące płaszcz na powierzchni skóry...

Indziorka, a przypomnij mi proszę co wybralaś?

Januarko na pierwsze dni faktycznie powinna być ta miseczka z ciepłą wodą,ale przyznam, że chusteczki babydream te olejowe są rewelacyjne...

Deszczyk ja stosowalam z Nivei - skład był bardzo dobry, naprawdę...Ja też stosuję 2 w 1 - uniwersalny płyn do mycia....

Gizmowa witaj po odpoczynku:)

Magda z Uk, może i ja się przyjrzę wózkom Mutsy:) teraz chciałam Maxi Cosi wziąć ze względu na spacerówę i fotelik, no ale pomyślę nad tym jeszcze:)

Niebieska ja też muszę kupić nianię, ale wybiorę angel care, żeby nie monitorować tak calymi nockami dzidziulka...

Hejka

Pattinka ja mialam laktator ręczny z aventu i czasami uzywalam, uważam ze jest dobry, buteleczki też aventu, miałam chyba 2 sztuki po 150 ml i 4 po 250ml ale teraz jakbym miała kupować to bym wzięła mniej. Sterylizatora nie kupowalam, gotowalam butelki w garnku.
Milusia dzieki, ale tutaj chyba nie ma tych kosmetyków babydream i niestety zbyt duzego wyboru nie ma.

Ja na odparzenia polecam bardzo bephanten, młodemu bardzo sie pupka odparzala i ani sudocrem ani linomag nie pomagał, w koncu na forum poradziły mi babki bephanten, kupiłam i po kilku dniach duża poprawa byla:tak: a jak Kondzio miał 2 lata i byłam z nim na urlopie w PL to strasznie mu sie odparzylo i teściowa w aptece kupiła masc alantan i też pomogło.

Magda śliczne nowe suwaczki :-)

Ja na razie uciekam, do później:)

Ja wlasnie wrocilam z pracy. Dzis byl ruch bo sie sezon futbolowy zaczal, a dzis gral Liverpool. Mnie to osobiscie zupelnie nie interesuje, ale od ciaglego schylania sie do polek po szklanki mnie brzuszek rozbolal :-( Na szczescie juz jestem w domu i wlazlam do lozeczka.

Co do laktatorow to ja sie zastanawiam nad tymi dwoma:

AVENT NATURAL NOWY LAKTATOR RĘCZNY BUTELKA +GRATIS (2603024046) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

LAKTATOR Tommee Tippee+ Butelka+ Wkładki+pojemnik (2579320386) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i mam pytanie czy wiecie moze czy te butelki co sa w zestawie to sa te antykolkowe? Bo nie jest nigdzie napisane. Chcialabym taka antykolkowa, a nie chce przesadzac z iloscia butelek na poczatek, bo mam nadzieje, ze uda sie karmic piersia.
A tak w ogole to lepsze sa laktatory reczne czy elektryczne? bo poki co zastanawialam sie raczej nad recznymi.

Tak mi się dziewczyny przypomniało, że jak urodziłam moją Nelcie (w Pl) to w szpitalu pielęgniarka, jak przyszła ją przewinąć (bo ja leżałam plackiem po cc), to od razu zapytała o chusteczki do pupy. Niby zatem zaleca się mycie pupy noworodkom wodą, ale jak przychodzi co do czego, to większość idzie na łatwiznę...No chyba, że tylko ten szpital, gdzie ja wtedy rodziłam miał takie praktyki, to uświadomcie mnie:eek:

Tu w Uk nikt mi nigdy nawet nie wspominał o myciu samą wodą. Tak, jakby ta metoda nigdy nie istniała, a chusteczki były od zawsze:baffled:

Aninek ja miałam laktator ręczny, ale mi się nie przydał. Po pierwsze, to mało odciągałam pokarmu, a po drugie, to lepiej mi szło metodą króla świeczki, czyli własną ręką. Jak dla mnie to był zbędny wydatek i warto ten zakup przemyśleć, bo laktatory tanie nie są i może lepiej poczekać...Zawsze można szybko dokupić w razie potrzeby.

Niebieska gratuluję tak udanych zakupów. Nieźle zaszalałaś. Ale to dobrze. Będziesz miała z głowy później:happy2:

Ada ja również słyszałam dobre opinie o Bephantenie. Ja mogę polecić tę serię:

Earth Friendly Baby – Buy online at Boots

Używam jej dla Nelci i powolutku wprowadzam Nikusi, ale ona ma tak wrażliwa skórę, także musimy uważać bardzo. Mimo to, na razie reakcji negatywnych brak, więc jak dla mnie seria jest super.

Niektórzy są zadowolenia z Weledy.

Weleda Skin Care and Beauty Products - Boots

U nas się jednak nie przyjęła, ale też na bazie składników naturalnych.

Aninek ja mam laktator Tommee Tippie i uzylam bo moze ze 3 razy, jestem z niego zadowolona bo wykonal swoja robote. Butelki z zestawu nie sa anty kolkowe, wiem ze sa jakies nowe butelki TT z taka plastikowa wkladka przeciwkolkowa.

Januarka super te wozki. Strasznie mi sie one podobaja... ehhh niewiem co mam robic z tym moim wozkiem. Jeszcze jest troche czasu wiec sie zastanowie. Co do NIN to ja moj dostalam w 2002 i do tej pory nie zmienilam nazwiska, takze o to sie nie martw. A sprawy sa umazane, mialam kolege tutaj ktory nabral kredytow i uciekl do PL, firmy wyslylalaly listy przez kilka lat az wkoncu umozyli wszystko bo on nie odpowiadal. Wiem ze to inna sytuacja ale nie masz sie co tak bardzo stresowac. Tymbardziej ze wyglada na to ze to Revenue moze wam wisiec kase a nie na odwrot.

Magda nam znow polozna mowila zeby nie uzywac zadnych chemii, tylko myc malucha w wodzie i ewentualnie uzywac delikatnego mydelka i to samo do pupci, ciepla woda i mydelko.. zadnych chusteczek. Chyba zalezy od poloznej i jej podejscia do tych spraw.

Mnie wczoraj moj maz przekonal zeby ogladnac z nim film, horror, w sumie to nie lubie takich filmow ale sie zgodzilam no i oczywiscie potem koszmary mialam.. jak zwykle po ogladnieciu tego rodzaju filmu... hmmm.. niewiem czy to tylko ja tak mam bo maz uwaza ze dziwna jestem. :dry:

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny

Kurcze cały dzień net mi wywala, coś tam podczytywałam ale nawet nie mam jak napisać:dry:
Więc tak tylko po łebakch odpisze.....:sorry:

Mi sie strasznie podoba wózek Mutsy, ale on raczej dla wyższych jest, sprawdzałam w sklepie osobiscie i jak dla mnie troszke za wysoki, ja mam 1,59, nawet babka w salonie mowila ze przy niskim wzroscie juz nie ma tej płynnosci w prowadzeniu a co najwazniejsze w podbijaniu pod krawęznik, dla mego meza idealny bo on wysoki ale dla mnie niestety wiec zrezygnowalam, ale ogolnie bardzo go polecaja:tak:

Co do laktatora to ja mam ręczny TT i jak dla mnie porażka, ale może ja tylko tak miałam , więcej jak 3 krople to mleka nie wycisnełam, mąż mi pomagał ale niestety dupa, drugi raz zainwestowałabym w elektryczny:tak:

Ja dziś dzień spędziłam aktywnie, obiadek u teściowej, potem nad morze na gofra mniam mniam:-), potem sprzątanie w chałupie, zupke ugotowałam dla synka na jutro i leze i odpoczywam :tak:

reklama
EmiliaM podziwiam ludzi ktorzy tak jak twoj kolega maja odwage wywinac taki numer jak nabrac kredytow i uciec i takim z reguly zawsze sie upiecze ehm :/ Ale przyznam pocieszajace dla mnie co napisalas, mnie ani mezowi by to do glowy nawet nie przyszlo nawet w pl ani u niego na slowacji nie bralismy zadnego kredytu ze strachu tak naprawde bo jesli puki co niema takiej potrzeby trzymamy sie z daleka nie mowiac juz o uk gdzie nie znam jezyka ani tamtejszego prawa, a w uk zakladajac konto nie znajac jezyka jedyne co wiedzielismy ze konto classic mamy zakladac bo bezplatne no i wkolko jak nas o cos pytali to powtarzalismy classic classic i tyle aby miec pewnosc ze nie wcisna nam nic innego, zadnego konta internetowego nic za co mielibysmy placic, dostalismy kilka listow z ulotkami namawiajacymi nas na konta silver,ale nigdy nie zmienialismy.
Wyslalam email do jednej z agencji zajmujacych sie zwrotem i zobacze co mi odpowiedza, jesli sie nie uda to nie wiem jakos bede szukac dalej informacji czy i jak musze zglosic ze do uk niechcemy wracac i ze jestesmy w pl. Narazie nastawilam sie,aby ten zwrot podatku sie dowiedziec, szukam informacji w necie o podobnych przypadkach jak nasz ale wszystko o debetach na kontach, a my mamy na plusie tyle, że nie chcemy do uk wracac i chcielibysmy je zlikwidowac w pl,ale jak i czy sie da a konta sa zamrozone tyle wiemy z listow ktore udalo sie odzyskac i niema nigdzie informacji :/, moze dlatego,ze nikt sie tym nie przejmuje ,a wiem ze sa tacy co maja podobna sytuacje jak np moi znajomi(oni tak jak my uciekli z tej pracy),ktorzy tez to maja gdzies i twierdza,ze wszystko jest ok a ja przesadzam? ale wiecie hormony i bezssenne noce zrobily swoje z nudow mysle i kombinuje :/
Co do koszmarow to tez niestety miewam nie ogladajac nawet horrorow wczesniej, ostatnio snila mi sie krew , wujek pijany i nacpany rzucal do nas w okna kamieniami (mieszkam na 4 pietrze o dziwo traqfial i dorzucal a to wrecz glazy prawie byly)i byl strasznie zly eh masakra :/
Na srodowej wizycie zapytalam lekarza o te bezssenne noce bo juz mialam dosc, ale mowil ze musze przetrwac bo wiekszosc ciezarnych skarzy sie na ten sam problem.

Sie wgladamy przygladamy, czytamy no i kurcze kusi nas ten wozek, zapytalam o opinie moja mame tez jej sie podoba jak dobrze,ze jeszcze nie kupilam tego x-landera bo ten niebiesciutki jest sliczny no i lzejszy, ale ja jestem niska hmm ciezko bedzie zdecydowac.
http://www.bajka.net/index.php?p4777,mutsy-evo-3w1-nowosc-2012-fotelik-maxi-cosi-citi

Ostatnia edycja:
Do góry