reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
Witam

Jestem mega niewyspana dzis..... musiałam rano wstać na badania jechać, i mimo iż spałam w salunie sama to sie nie wyspałam...:baffled:
U nas znowu dzis upał ma byc eh..... dosyc mam...

Lista zaktualizowana, jak cos to piszcie na priv ;-)

buzka

Dzień doberek
Mamaaga4 tak strasznie mi przykro :-( nawet nie wiem co napisać :-(
Szylwias mi ciężko coś powiedzieć bo to pierwsza ciąża i nie mam takiego doświadczenia.. ja poczułam ruchy w niedzielę a w poniedziałek po kąpieli jak się położyłam to mój przyłożył rękę na brzuszek i poczuł kopa ;-) czekaj cierpliwie i ciesz się każdym nawet najmniejszym bulgotaniem bo każde chwile są wyjątkowe :-)
Dotka gratuluję już połowy :) oby druga zleciała też bezproblemowo ;-)
Magda z uk ochłonęłaś już po informacji ? :) nic się nie martw :-) dałaś radę z córami to i z synusiem dasz :-)
Marzenixx proponuję popołudniową drzemkę - zregeneruj siły!
A u mnie powolutku.. dzisiaj troszkę pospałam :-) raz na jakiś czas trzeba w końcu poleniuchować bo później się skończy :) niech już będzie poniedziałek bo wreszcie wieczorami będzie co obejrzeć :-) czeeekam na jakieś seriale bo wieczorami jak co drugi tydzień mój ma wieczorne zmiany to nudzę się strasznie :-( jak dobrze, że od stycznia będę miała towarzystwo już :-D a mam do was pytanie.. bierzecie maleństwo do siebie do sypialni czy zostawiacie w osobnym pokoiku?
Miłego dnia buziaki :)

Hej kolejny dzień zaczętw o 5 rano... Nieszczensna wizyta w laboratoria pierdzielona glukoza siedzenie tam i jeszcze jestem taka głodna przyszłam do mc donald najeść sie foost food ale dopiero mają od 10 30 same kanapki ble więc pije kawę i czeka na rossmana w domu przeczytam co pisałyscię

Cześć Kochane ! :)

Ja róznież się nie wyspałam, w nocy bolała mnie nerka prawa a potem lewa, nie mam pojęcia dlaczego ... a jak przeszło to krewka mi z nosa leciała :(

Dzidzia już szaleje na całego, wczoraj pierwszy raz dała kopniaka mężowi ! Strasznie się ucieszył, zwłaszcza że do tej pory za każdym razem jak położył rękę dzidzia się uspokajała ;D

W Poniedziałek rozpoczęcie roku szkolnego i zaczynam klasę maturalną ... jestem w technikum 4-letnim i w głowie mi się nie mieści jak to szybko przeleciało :) W styczniu rodzę, w maju matura, oj ciężki okres się zaczyna. Ale już się w domu przez wakacje strasznie wynudziłam i cieszę się że wreszcie wyjdę wśród ludzi :)

Co do ubranek dla dzidzi mam cały duży karton, połowa różowych a połowa neutralnych, sama za duzo nie kupiłam wszystkie dostaliśmy jak tylko się dowiedzieliśmy że będzie dziewczynka ;D teraz gdy okazało się że to jednak chłopiec różowe ciuszki odłożę w kąt może przydadzą się na kiedyś ;D trzeba rozejrzeć się teraz za niebieskimi ciuszkami bo jak narazie same szaraki w torbie ;D

Powiedzcie mi dziewczyny farbujecie włosy ?
Różne opinie na ten temat słyszałam

Miłego dnia ! :)

Dzień dobry :)

ja szczęśliwa jestem, bo przespałam 8 godzin bez pobudek prawie :-D w ogóle moja mama urodziny dzisiaj ma, pół wieku jej mija :tak:

różne sytuacje w życiu się zdarzają, ale najważniejsze się nie poddawać, widzę po swoich rodzicach, że z czasem człowiek uczy się żyć ze stratą dziecka, nigdy nie przestaje boleć, ale przestajesz płakać jak tylko o tym pomyślisz:)

Kurcze jeden dzień człowiek tu nie zajrzał a wy tyle napisałyście.

Magda gratuluję chłopca, super wiadomość, niebieska tobie dziewczynki. Reszta mam nadzieję że się dowie na najbliższych wizytach i maluchy nie schowają se tak jak mój.
Tyle nas już tutaj ze ciężko się doliczyć tych chłopców i dziewczynek wiec te co wiedzą możecie aktualizować dane do tabelki ja czekam..... do 10 września a tak chcę już wiedzieć.
Jeśli chodzi o imiona to Wiktor i Maja ale do męskiego to jeszcze trochę męża muszę przekonać bo mi się od zawsze podobało a dziewczynce w sumie on wymyślił a ja zaakceptowałam choć myślę, że się zgodzi jak się chłopiec okaże

Mamaaga4 ja wychodzę z założenia że co nas nie zabije to wzmocni choć trzeba czasu aby wyleczył wszystkie rany. Od początku trzymam za was podwójnie kciuki,teraz musi być wszystko dobrze.

Wczoraj przesiedziałam pół dnia w szpitalu z koleżanką bo miała gastro i kolonoskopię, bardzo się bała usypiali ja na dwie godziny a potem całe flaki ja bolały więc ja już wole moje dolegliwości ciążowe i nie narzekam.

No i moja kuzynka mnie ucieszyła bo jada do mnie spodnie ciążowe szt 3 więc nie muszę kupować a w swoje żadne sie juz nie mieszczę. Talia mi nie zanika wcale a brzuszek do przodu idzie więc pod koniec pewnie swoich stóp oglądać nie będę.

Clue ja farbuje włosy od początku bo ciemne a ja już sporo siwych mam to nie będę chodzić jak wypłosz a moja pani doktor powiedziała, ze nie szkodzi to dziecku a bardziej zaszkodzi mój zły humor jak przez 9 mcy patrzyłabym na te odrosty w lustro

Hej dziewczyny:-D, Ja dziś się lepiej wyspałam niż wczoraj bo wczoraj to mnie obudziła mega zgaga:baffled:. Wczoraj pierwszy mocniejszy ruch synka poczułam ;-). Nie mogę się zmobilizować kompletnie. Muszę iść na krew i mocz ale kurcze nie wiem jak to prywatnie wygląda czy dadzą mi wyniki normalnie czy jak... Powiem Wam że w ciąży mój mózg kompletnie nie ogarnia nawet najzwyklejszych tematów. Pojutrze z M obchodzimy 5 rocznicę ślubu:szok: bożesz jak ten czas leci. Wrzesień jest spod znaku lekarzy w tym roku, najpierw muszę w końcu iść na tą krew później do mojego gina na rutynowe badanie i pod koniec miesiąca dentysta:baffled::baffled:. No i obiecałam że zajrzę do mojego lekarza od 1-szego kontaktu. Może da mi cynk jakie położne są dobre a jakich mam unikać :-D i takie tam. A muszę się pochwalić dziś 3 dzień hoduję zakwas na chlebek :-D jeszcze kilka dni i będę mogła upiec (po raz pierwszy) prawdziwy chlebek na zakwasie. jak byście chciały to biorę przepis z tej stronki(babeczka ma super przepisy i triki) Gotuj.Skutecznie.Tv | video przepisy na proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu dania

Pozdrawiam cieplutko i tulę wszystkie styczniowe mamusie :-p

Magda z uk ja Cię nie staszę ale sama jestem w strachu, bo odkąd dowiedziałam się że będzie dziewczynka to nic nie robię tylko te piękne ciuszki dla dziewczynek w necie oglądam. I nie dziwię Ci się że nie kupiłaś nic dla chłopca bo zawsze twierdziłam że w kwestii garderoby to w sklepach jest rasizm i dla chłopców nie ma po prostu dużego wyboru. Na dwie półki dla chłopca przypada dziesięć dla dziewczynek. Wiem coś o tym bo dwa razy kompletowałam chłopięcą wyprawkę a z rzeczami dla mojego 5 cio latka do tej pory szału nie ma. Dlatego teraz chciałabym trochę poszaleć i jak we wtorek potwierdzą u mnie dziewczynkę to lecę prosto do h&m i chulaj dusza piekła nie ma. Zawsze jakby jednak ten sisior wyrósł to tam jest miesiąc na zwrot towaru:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry