reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Hej kobietki,wieczorkiem postaram się odpisać...

melduję się po weekendzie. Jutro jadę do Wawy prowadzić szkolenia, swoją drogą ciekawe ile jeszcze tak pociągnę hehehe:D Czasem mi tak slabo się robi, ze szok normalnie....

Odnośnie obecności M przy porododach:) Mój był i cudnie to wspominam, wspierał mnie od samego początku, trzymałam go za rękę, śmialiśmy się, rozśmieszał, mówił co się aktualnie dzieje, czulam się mega bezpiecznie no i on sobie kolejnego bez jego obecności nie wyobraża...Kobietki bierzcie chłopów pod rękę, oni się boją czy podolają, ale później są przeszczęśliwi, że byli, widzieli, zobaczyli jak to wygląda:) Jeżeli chodzi o wydzieliny itp. ja przed porodem naprawdę dobrze się wypróżniłam, ale podczas porodu z człowieka wszystko cieknie, położne tak pięknie ze wszystkim operują, że mężczyzna nic nie widzi. Mój M był przy mojej głowie, nie wyobrażam sobie, żeby chodził i patrzył w moje krocze...Także jedyne, co zapewne pamięta to widok mojego brzusia i dzidziusia na brzulku....

reklama
Witam się i ja w kolejny pochmurny i deszczowy dzień.
Wczoraj poprawiłam sobie humor i zafarbowałam na jaśniejszy aż mi się miło w lusterko patrzy hehe :-p:-)
Miałam tez wyniki z ostatniego egzaminu tak więc mogę śmiało powiedzieć, że mam wakacje jedynie z pracą na obronę muszę się ruszyć żeby mieć potem spokój. Zaraz uciekam do sklepu i będę piekła babeczki z budyniem :)
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ;-)
Pozdrawiam i miłego dnia życzę

Maonka z cukini i kabaczka pa pyszne placki ziemniaczane czekam aż moje urosną i będę robić :-)
Cluee no idziemy równo :-)
Male dzieci są cudowne ale ten zapach :-) jak takie zboczenie bo jak szczeniaki są to też ich zapach jest świetny :-D

To poproszę o przepis na te placki w odpowiednim wątku. Dostałam całą siatkę cukini, więc trochę pójdzie do leczo a resztę na jakieś inne wymyślne rzeczy

A tak poza tym, to zaczynam mieć problem z ubraniami. Wszystko ciągle pasuje,ale np. dżinsy w pasie uwierają i jakoś mi w nich źle. Wywlekłam z szafy swoje ciążowe rzeczy z poprzednich ciąży,ale nawet te z pierwszych etapów,jeszcze za luźne.No i teraz trzeba by się wybrać na zakupy,ale jakoś mi się nie chce...Jak wy sobie radzicie na tym etapie, kidy brzuszek już uwydatniony,ale jeszcze za mały na ciążowe ubrania?

Na razie jeszcze sobie radzę, bo w mojej szafie jest numeracja od 38 do 42. Ale po okresie karmienia mam zamiar wrócić do 38 i już nie przytyć, powyrzucam wszystkie większe rozmiary. Plan jest na razie ambitny :-) Jeszcze będę pożyczać ciuszki od koleżanki i szwagierki

Cluee można owocowe pić, ja teraz innych nie piję tylko smakowe

Muszę się pochwalić, dzisiaj zostałam ciocią, urodziła się nam w rodzinie dziewczynka Jagódka. Cieszę się bardzo, bo będzie tylko pół roku różnicy między naszymi dzieciakami.

No właśnie tak jak pisze milusia 83 to jest wielka przewaga naturalnego... Ze masz pełną świadomosć w momencie urodzenia i dają Ci dzidziusia od razu na brzuch... a niestety przy cesarce tak to nie wygląda...

Witam dziewczyny ponownie:-)Gotuję obiad i muszę zwiewać z kuchni,bo ledwo daję radę.Te zapachy...

Kaja28
ja właściwie to już zapomniałam co to jest lato, bo czuję się jakby jesień była.Masakra:no:

Glineczka witaj na forum i spokojnej ciąży życzę:-)

domiska1 ja nie mam aż takich faz,ale ciężko mi znaleźć coś,co mnie nie odstraszy. Dziś mam faze na jabłka.

Ooollcciiaaa
mnie się nigdy pępek nie uwypuklił. Ani raz w dwóch poprzednich ciążach,więc pewnie i w tej też nie.Z twgo co wiem, to u każdej babeczki jest to sprawa indywidualna.

Hanus z tym,czy dają dzidziusia na brzuch po CC to jest bardzo różnie. Kiedy mnie cięli w Pl dostałam córcie tylko na chwilę i zaraz ją zabrali do mierzenia,ważenia itd. i dopiero oddali, kiedy zwieźli mnie z sali operacyjnej.Natomiast w UK było zupełnie inaczej.Owszem, najpierw dali na chwilkę,zaraz potem w naszej obecności ważyli,mierzyli,szczepili,podali do karmienia i już ani na moment nie zabrali:-)Od początku do końca miałam pełny nadzór nad tym co z moim dzieckiem robią.Z tego co wiem,to wiele szpitali w Pl równiez tak postępuje, bo przecież wszyscy wiedzą jak ważne są te pierwsze chwile;-)

Jutro jadę z moją córcią na wycieczkę na zakończenie roku szkolnego. Z jednej strony fajnie,bo to jej pierwsza szkolna wycieczka,ale z drugiej....ta pogoda...No nic.Nie marudzę.Miłego popołudnia Wam życzę:-)

Witaj Alicja32! Łączę się z Tobą w bólu, ponieważ te mdłości to moja zmora ciążowa... żadne sposoby nie pomagają;/ \no cóż coś kosztem czegoś jak to mówią:) Miłego dnia:*

Alicja32, gosiab28 - dołączam do Was. Mam czasem lepsze dni, ale mdłości też są i to okropne. Widocznie taka nasza uroda :tak:
Magda_z_uk nie przepadam za deszczową pogodą, ale wolę taką niż upały. Po prostu nie znoszę gorąca, do niczego się wtedy nie nadaję. U mnie dziś akurat dzień bez deszczu i jest 20 stopni, także dla mnie w sam raz.

witam
u nas dzis ciepło i prawie cały dzień słonecznie, wkońcu bo przez ostatnie tygodnie to codziennie pada
witam nowe mamusie, nie pamiętam która mama pytała ale ja też jestem z UK
wczoraj byłam z mężusiem na usg wkoncu zobaczyliśmy naszego szkrabka zdjątka w odpowiednim wątku:)
co do porodu ja trzy razy rodziłam naturalnie, nigdy nie byłam nacinana, przy pierwszym porodzie troszkę pękłam i miałam kilka szwów, przy kolejnych tez nie byłam nacinana ale też nie miałam szwów, po porodach szybko dochodzę do siebie, w sumie to odrazu mogłabym iść do domu hehheh, po ostatnim porodzie wypuścili mnie po dobie. Przy każdym porodzie byłam sama, w moim szpitalu nie było porodów rodzinnych, zawsze miałam bóle krzyżowe i brakowało mi kogoś kto by mi masował plecy, przy tym porodzie będzie ze mną mąż o ile będziemy mieli co zrobić z dzieciaczkami, nie wyobrażam sobie rodzić teraz bez niego ponieważ ja jeszcze słabo znam angielski i jakoś pewniej będę się czuła przy nim no i mam nadzieję że po kilku godzinkach wyjdziemy do domciu
pozdrawiam wszystkie mamusie

Cyprianek sama słodycz :-) mina Natalki jak mnie zobaczyła bezcenna przyjaźń coś niesamowitego
Oczywiście najlepszee że nie mogłam trafić na oddział śmiałam sie sama z siebie jak dobrze znam własny szpital :-D

reklama
Witam

Niebieska widze ty niedaleko mnie mieszkasz. Ja jestem w Alton jakies 30 mil od Southampton, czasem jezdzimy na zakupki do Ikei :) Do tego masz corcie w podobnym wieku jak moj Bzik.. Anders jest z 7 kwietnia 2009 i o ile dobrze patrze to twoja corcia jest z 10 kwietnia?

Kaja ja sie zgadzam z toba co do upalow no ale deszczu takiego jak tu ostatnio jest tez nie lubie..

Moj pierworodny dzisiaj pierwszy raz poszedl do przedszkola na taka sesje zapoznawcza. Bardzo mu sie podobalo, jak przyszlam go odebrac to nie chcial ze mna wracac do domu ha ha.. od Wrzesnia zaczyna przedszkole juz na calego takze bede miala troche spokoju ;)

Wspolczuje dziewczynom z mdlosciami, mnie meczyly na poczatku ciazy ale juz mi to przeszlo. A zapachy ktore mi nie podchodza to alkohol i czosnek, ktory przed ciaza jadlam bardzo chetnie. Ostatnio tez plyn do plukania ust mi cos nie podchodzi, maz mi wczoraj buziaka na dobranoc dawal po wymyciu i plukaniu zebow i myslalam ze mu zwymiotuje w twarz :eek:
Co do wystajacych pepkow to moj tez juz troche zaczyna wylazic.. i brzuchol jakis taki wielki sie robi.. wogole czuje sie jak jakis grubas ble

Do góry