reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Hej

Witam w deszczowy poranek. Mam juz dosc tego deszczu! mam nadzieje ze w sierpniu sie polepszy i jak maz bedzie mial urlop to gdzies sie wybierzemy.

WOW 45 mam i to jeszcze nie wszystkie.. dlatego tak ciezko nadrobic z tym co pisalyscie ;) Mam nadzieje ze mi wybaczycie

Sa jeszcze jakies mamy tutaj z UK?

Deszczyk wyslalam Ci wczoraj priv w sprawie tabelki, mam nadzieje ze doszedl :)

reklama
EmilaM witaj wśród nas ! ;)

Marzenixx dzięki Bogu Was to ominęło ! Kiedyś jak się słyszało o trąbach powietrznych to gdzieś tam w USA a teraz to już nawet u nas występują ... przerażające.

Czarni witam w 16 tygodniu ! ;D lecimy łeb w łeb ;) Ja też uwielbiam takie maleństwa, małe rączki, stópki ...ah :) Jak mój chrześniak się urodził to się napatrzeć nie mogłam, siedziałam nad nim i podziwiałam bez przerwy ... urodził się mały bo ważył 2200g i jak go pierwszy raz zobaczyłam to sie popłakałam, bo nigdy tak małego dziecka nie widziałam. A jak są skrajne wcześniaczki i ważą o wiele wiele mniej to już w ogóle mi się w głowie nie mieści ...

Titilaya powodzenia, trzymam kciuki !! na pewno wybierzesz coś odpowiedniego :) Po ślubie będziesz musiała się podzielić wrażeniami ! Mi się w głowie nie mieści ze tak szybko zleciało i do mojego ślubu zostało już tylko równe 4 tygodnie :szok: jestem przerażona, ze stresu chyba z kibelka nie wyjdę :-D

domiska1 masz rację, trzeba odpoczywać póki można ... od stycznia trzeba będzie odpalić silniczki ;D

Alicja32 trzymam mocno kciuki za udaną wizytę !! Mam nadzieję że będziesz wracać do domciu z ogromnym uśmiechem na twarzy ! ( mi się zawsze po wizycie papuga cieszy ;D )

Magda_z_UK
ja się zrobiłam strasznie ciepowata ;D wszystko leci mi z rąk, wiecznie o czymś zapominam, potykam się .... jak sierotka :) Mam nadzieję że to minie

MAMAAGA
trzymam kciuki za udaną wizytę ! :)

Dziewczyny mamy pytanko ;) żeby mieć poród rodzinny trzeba uczęszczać do szkoły rodzenia ? czy to nie jest wymagane ?

Ostatnia edycja:
Hej
U nas też zimno i ponuro, skarpetki nawet założyłam, bo nogi zimno. Zdecydowanie wolę upały.
Zauważyłam zwiększony apetyt, na śniadanie i kolację muszę zjeść z kromkę lub dwie więcej. Wagi unikam, dowiem się ile przytyłam na następnej wizycie.
Dostałam od sąsiadki cukinię i teraz muszę to przerobić na leczo, ale mi się nie chce. Przy tej pogodzie leżałabym tylko w łóżku, ale niestety moja 2latka nie da mi poleżeć.
Co do porodu to mąż był ze mną tak od połowy i był bardzo pomocny, szczególnie przy skurczu, masował mi plecy, był dużym wsparciem, więc nie wyobrażam sobie, żeby go nie było tym razem. Przecinał pępowinę, jak już mnie szyli to poszedł robić małej zdjęcia. A najpiękniejszą chwilą porodu był moment kiedy córeczkę położyli mi na brzuszku. Spojrzała na mnie, nie zapomnę tego uczucia do końca życia

Maonka z cukini i kabaczka pa pyszne placki ziemniaczane czekam aż moje urosną i będę robić :-)
Cluee no idziemy równo :-)
Male dzieci są cudowne ale ten zapach :-) jak takie zboczenie bo jak szczeniaki są to też ich zapach jest świetny :-D

Pierwsze slysze zeby trzebabyło miec zaświadczenie o udzialu w szkole rodzenia zeby mieć poród rodzinny.... może to zalezy od miejscowośc?? Clue chyba musisz sie dowiedzieć jak to u ciebie jest.....

Dziewczyny ja też zaczynam coraz więcej jesc:sorry: eh mam nadzieje ze uda mi sie nie przytyc za duzo....:zawstydzona/y:

U mnie tez zimno ze skarpetki nalozylam:-Di herbatke pije pierwszy raz od bardzo dawna hehe

Hej dziewczyny witam Was gorąco mimo okropnej pogody za oknem. Dziś z małżonem wybieramy się na USG. Pierwszy raz zobaczy maleństwo na żywo :-D. Mam nadzieję, że będzie ok wszystko, bo to jest to pierwsze USG żeby sprawdzić czy wszystko rozwija się jak powinno. Może maluch też pokaże co z niego będzie czy dziewczynka czy chłopak.
Badania mam na 15 odezwę się popołudniu i zdam relacje w odpowiednim wątku:tak:.

Dotorqa trzymam kciuki za wyzytę !

Marzenix jooj ja od herbatki jestem uzależniona ... kiedyś piłam po kilka dziennie ... teraz ograniczam się do jednej, bo niby za dużo w ciąży nie można :(

Pod koniec sierpnia jadę z K na USG 3d ! już nie mogę się doczekać. U mnie kosztuje 200 zł i badanie trwa około 40 minut. Z tym że tam nie ma zapisów jedzie się na żywioł, trzeba zapytać kto ostatni i się czasem kilka godzin czeka :szok:

Dorotqua-milych wrazen na usg:-) ja juz dzis po-niesamowite przezycie:-)
dzidzia rozwija sie prawidlowo to najwazniejsze,jestem przeszczesliwa:-)

reklama
Marzena nie wiem jak teraz ale jak ja rodziłam w 2009 w kołobrzegu to też trzeba było mieć zaświadczenie z szkoły rodzenia my taki kurs mieliśmy ale odległość nie pozwoliła rodzic nam razem

Do góry