reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Wiatm Was Kochane, widzę że grono z dnia na dzień się powiększa:-) niedługo ktoś pewnie założy wątek lutowy;-)
Jeżeli chodzi o mnie to od razu jak się dowiedzieliśmy z mężem że jestem w ciąży poinformowaliśmy naszą córcię że mama ma dzidzię w brzuszku radość przeogromna bardzo się cieszy:-)

reklama
I ja witam nowe stycznióweczki :)

Wy tu o ogórkach, a ja wczoraj miałam takie parcie na kapuśniak i kwaśnice, że aż płakać mi się chciało... Jadłam kapuche ze słoika, ale za to dzisiaj mój mąż zaprosił mnie do karczmy i ta jadłam kwaśnice i grilowane warzywa :D :D :D Jeju jak mi się "gemba" cieszyła... Ogólnie to pierwszy raz dzisiaj mi się słabo zrobiło, ale po 15 minutach przeszło, a no i już 3 dzień drzemka popołudniowa murowana. Wczoraj usnęłam z gazetą o 13 i spałam do 16, a mimio to padłam po 22 :szok: Szok zawsze była e mnie sowa, wolałam wszytsko robić w nocy. Mdłości póki co nie mam.... i myśle, że jest całkiem ok :) Pije soczki ze świeżo wyciskanych owoców, musli jogurty, chudgo mleko, warzywka i jestem bardzo z siebie dumna :)

W ramach rozrywki zamieszczam chińskie tablice planowania dzieci. Wiem, że to tylko przesądy i nie ma podstaw do tego, aby w to wierzyć, ale jestem też ciekawa, czy styczniówkom, które mają dzieci się potwierdziło. Tak więc proszę Was o komentarz

Wiek matki
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Styczeń
K
M
K
M
K
M
M
K
M
K
M
K
M
M
Luty
M
K
M
K
M
M
K
M
K
M
K
M
K
K
Marzec
K
M
K
K
M
K
M
M
M
K
M
K
K
M
Kwiecień
M
K
M
K
K
M
M
K
K
M
K
K
K
K
Maj
M
K
M
K
M
M
K
K
K
K
K
M
K
K
Czerwiec
M
M
M
K
K
K
M
M
M
K
K
M
K
K
Lipiec
M
M
M
K
K
M
M
K
K
M
M
M
K
K
Sierpień
M
M
M
K
M
K
K
M
M
M
M
M
K
K
Wrzesień
M
M
M
K
K
M
K
M
K
M
M
M
K
K
Październik
M
M
K
K
K
M
K
M
K
M
M
K
K
K
Listopad
M
K
M
K
K
M
K
M
K
K
K
K
M
K
Grudzień
M
K
M
K
K
K
K
M
K
M
K
K
M
M

Tabela dla matek będących w chwili poczęcia w wieku 32 do 45 lat
Wiek matki
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
56
Styczeń
M
K
M
M
K
M
K
M
K
M
K
M
M
K
Luty
K
M
K
M
M
K
M
K
M
K
M
K
M
M
Marzec
M
M
M
K
M
M
K
M
K
M
K
M
K
M
Kwiecień
K
M
K
M
K
M
M
M
M
K
M
K
M
K
Maj
K
K
K
K
M
K
M
M
K
M
K
M
M
K
Czerwiec
K
K
K
K
K
M
K
K
M
K
M
K
M
K
Lipiec
K
K
K
K
K
K
M
K
M
M
K
M
K
M
Sierpień
K
M
K
M
K
M
K
M
K
M
M
K
M
K
Wrzesień
K
K
K
K
M
K
M
K
M
K
M
M
K
M
Październik
K
K
K
K
M
M
K
M
K
M
K
M
M
K
Listopad
K
K
M
M
M
K
M
K
M
K
M
M
K
M
Grudzień
M
M
M
M
M
M
K
K
K
M
K
M
K
M

A ja tak szczerze mówiąc nie mam zachcianek na ogórki czy kapustkę:sorry2: w pierwszej ciązy od samego początku miałam mdłości i kilogramami zjadałam jabłka a teraz nic zero objaw ciążowych z tym ze tak ogólnie dużo jem:-)

titilaya tabelka fajna wiem, że pewnie nie daje to 100 % pewności ale w moim przypadku się sprawdziło jak miałam 28 lat urodziłam Zosię w maju a teraz wychodzi że w styczniu powitamy chłopca:-) bardzo licze na chłopca wiadomo to taka zabawa ale ja lubię takie rzeczy, jeszcze raz dzięki za tą tabelkę:-)

co do pierwszej córki to nie mogę sprawdzić bo nie ma takiego wieku, z drugą się nie sprawdziło bo powinna być chłopcem , z trzecią się zgadza

Witam się weekendowo :-D
Jutro robimy małe przyjęcie urodzinowe córci. Niby grill, ale i tak będzie trochę szykowania :tak:

Abby
powodzenia w poniedziałek na wizycie

bella83, dardnaskela Baśka_28 witajcie :-D

Dziewczyny,
A kiedy mówicie swoim starszym dzieciaczkom o rodzeństwie?
Ja jakoś nie mam pomysłu, kiedy dzieciom, kiedy w pracy...
Ja w pracy powiedziałam już tydzień temu (po wizycie u lekarza), bo pracuję w szkole i muszą na przyszły rok szkolny poszukać zastępstwa. Córci też już mówiłam, że mam w brzuszku dzidzię. Co chwilę przychodzi odkrywa mi brzuch, całuję i głaszcze, mówiąc przy tym "aja, aja". Bardzo się cieszy, że będziemy mieć w domu małą dzidzię.

Z tabelki mi wyszło, że moja córcia powinna być chłopcem :-D:-D
Gdzieś czytałam, że po 10 tc można zrobić test z sody oczyszczonej. Robiła go któraś kiedyś?

Titilaya wychodzi na to, że będzie Marysia ;)

nie ważne czy dziewczynka czy chłopiec byle było zdrowe.
Wydrukowałam sobie i powiesiłam nad łóżkiem modlitwę do św. Gerarda patrona ciężarnych i co wieczór będę się modlić. Jestem panikarą :( :-D

reklama
Dziewczyny pomóżcie. Mam kłucie w dole brzucha naprzemian z kłuciem w lewym jajniku z kąd nastąpiła owulacja, ale drugi jajnik nie daje znaków. Czy to jest normalne?

Do góry