reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

moje cykle to standard ok 28 dni, robiłam testy owulacyjne i dzięki temu wiem, że jajeczkowanie miałam ok 11 maja.

reklama
dardnaskela witaj :-)

niebieskaa81
jeśli masz ochotę na ogórki małosolne, możesz łatwo zrobić je sama, włóż parę do słoika, 2 ząbki czosnku, trochę kopru i zalej wrzącą wodą wymieszaną z 1 łyżką soli (1 łyżka na litr wody), po dwóch dniach będą gotowe ;-) stary sprawdzony sposób prosto z restauracji, którą miałam okazję w zastępstwie przez 4 miesiące kierować

bella83 wejdź sobie na tę stronkę - Kalkulator ciąży i porodu - jeden z najlepszych, według mnie, kalkulatorów porodu, wpisujesz datę ostatniej @, długość cyklu i potem możesz sobie sprawdzić w którym dniu będziesz np. w 7 tygodniu. Ja go ostatnio często używam, żeby wiedzieć ile będzie miała fasolka kiedy będę na następnej wizycie u lekarza itd.

Ja też cały czas jem ... i czekam na pierwsze mdłości;/ w pierwszej ciąży brałam na wymioty wit. B6 chyba bo nic nie pomagało.

Mój kłopot z wizytą sam się rozwiązał bo Dr na której mi zależy ma wolny termin dopiero 14 czerwca na 21.40 !!:szok:

Witam Baśka_28.
Dzwoniłam o wizyte na usg ale prawdopodobny termin na 11 czerwca w tym że jest przepełnienie i mam zadzwonić w środę jeszcze raz czy mogą mnie wcisąć :-(. Bardzo mi zależy bo 16 czerwca mam lot do Polski i muszę wiedzieć czy wszystko ok.

Jeśli chodzi o objawy to narazie nie mam żadnych po za wstrzymaniem menstruacji i obolałych piersi. również straciłam apetyt ale to może bybć zwiazane z nerwami jakie przechodzę.

dziewczyny na głoda polecam zielone ogórki :) nie mają kalorii a zawsze uspią troszku głoda.. :)

Ja dzisiaj jakaś ziewająca jestem..

bela.. skoro owulke miałas ok 11 maja to spokojnie, jeszcze czas na wizyte i ten termin u ginki bedzie w sam raz

titilaya... kurcze ale łatwy ten twój przepis na ogórki, mi nigdy nie wychodziły więc wyprobuje wg twojego sposobu :)

Baśka_28 witaj w naszym gronie :-)

gocha1986 na pewno uda Ci się z tym usg, a jeśli powiedzą, że nie da rady to powiedz im, że jesteś w podbramkowej sytuacji, bo masz lot za parę dni i musisz wiedzieć czy nie ma żadnych przeciwwskazań, ale mam nadzieję, że będzie ok i że Cię przyjmą

mysia przepis jest tak łatwy, że udawały się zawsze ;-) tylko dobrze dokręć słoik, jak zrobisz to napisz czy Ci smakowały

reklama
Titilaya mi się wydaje że ten kalkulator jest niedopracowany. Wpisuję datę ostatniej miesiączki wszystko ładnie wyskakuje kiedy termin i w ogole i pisze, że piewszy trymestr (12 tygodni) skończę 20 czerwca. a jak wpisuję datę 20 czerwca zeby sprawdzić w którym tygodniu będę to wyskakuje że w 10 oO

Jestem w 8 tygodniu więc w 10 będę za dwa tygodnie czyli wychodziłoby na 4 czerwca. Więc nie ogarniam i nie ufam temu kalkulatorowi ...

Do góry