reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

lanjaa ja pilam kawe i w poprzedniej ciazy i w tej, nie dam rady bez:zawstydzona/y: Przerzucilam sie z 3 z ekspresu na jedna slaba rozpuszczalna. Widze, ze jestes z Konina, miesiac temu mialysmy zlot forum czerwcowek 2011 w Izabelinie pod Koninem, bylo super:-)

tatilaya to mnie pocieszylas z tym biustem! Bo u mnie wisi jak u murzynki, prawdziwy dramat a dbalam o biust bardzo cala ciaze i w trakcie karmienia, spalam w biustonoszu od 7 miesiaca, smarowalam sie kremikami i wszystko na nic. Rozstepy tez masakryczne, nawet na lydkach :(

Kaja w poprzedniej ciazy to mi tak wszystko smierdzialo, ze mąż musiał co kilka dni lodówkę myć :-D

reklama
Nooo co do biustu to ja cierpie heheh na jego zanik :p no dobra mam małe, ale teraz moge zakładać bluzki bez ramiączek z powodzeniem, bo są jędrniutkie i poszłu o pół rozmiaru w góre :D :D :D Sutki mam wielgaśne i ciemną otocze tzn ciemniejszą. Nie mam specjalnie parcia na pęcherz, ani żadnych smaków, tylko węch mam lepszy :) Co do kawy to pije jedną dziennie rozpuszczalną lurke z mlekiem. Sporadycznie ricore jako druga ale wtedy pół na pół z mlekiem.

Aaaa mój gin mówi żeby najlepiej wypijać 4 szklanki mleka chudego-1,5%-2% zęby nie ucierpią i dzidziol będzie miał zapas na tkankę kostną :)

Wybaczcie, że będę do połowy lipca rzadziej zaglądać do was, ale chce się uporać ze studiami. Już po będe z wami często pisać :)

Jezuu te wzdęcia mam niezłe, kurde brzuch mi odstaje jak na 3 miesiąc--- na bank wszyscy się kapną :p Poza tym już się nie da wciągnąć

ale skwar naa dworzu, ledwie wróciłam do domu a po południu czeka mnie kolejny spacer jak ja to wytrzymam
byłam dziś na wizycie u lekarza i na 6 czerwca mam umówioną wizytę z położną
pochodziłam tez po sklepach i kupiłam kilka ubranek dla maluszka (nie mogłam sie oprzeć zwłaszcza ze cena smiesznie niska)
mój mężuś poinformował dziś swoja mamę i moją ze jestem w ciąży , no i moja teściowa sie ucieszyła, ale moja mama zareagowała inaczej niż myślałam, gdy zaczełam z nią gadać to nie bardzo była rozmowna i szybko zakończyła rozmowę, jakoś tak przykro mi się zrobiło, ale pewnie chodziło jej jak zareaguje moja siostra
Gigra super że wszystko dobrze poszło i córeczka jest zdrowa, najważniejsze że te ciężkie czasy są już za wami
mnie też piersi bolą, też mi się wydaje że raz mocniej raz mniej
jak narazie kawy nie potrafiłam całkowicie odstawić i wypijam dwie dziennie

Przecież mnie coś trzaśnie... Moja szwagierka jest w ciąży- termin ma na drugą połowe sierpnia- a że ogólnie jest inna to już nie wspomne... Jak ostatnio się z nią widziałam po długi czasie to zaragowałam tak: Ooo jaki masz duży brzuchm ale fajnie i zapytałam czy jeszcze dużo urośnie (skąd mam to niby wiedzieć) powiedziałam to wszytsko z entuzjazmem (sama taki chciałabym mieć) noo i minęły 2 dni i mój mąż sie z nią widział, ta sie do niego rozbeczała czy naprawde ma taki wielki brzuch i ponoć szperała w necie czy przypadkiem ma nie zaduży i popadła w depresie.. Jej mąż miał ponoć przekichane.... :szok: Teście maja chyba do mnie pretensje, nie wspomne już o mężu... Mąż zadał mi pytanie czy nie wiem jaka ona jest, że ma chopla na swoim punkcie itp i czemu tak powiedziałam. Powiedzcie mi dziewczyny czy ze mną jest coś nie tak czy jak k.. czegoś nie rozumiem????? Ja kurde mówie jej, w kontekście zachwycania sie jej ciążą- a naprawdernic nie przytyła jeśli chodzi o ciało tylko wielka piłka jej odstaje, a ona popada w chisterie. Tak się wk..., że szok!! Inni modlą się żeby mieć już taki berzuch, ja sama chciałabym mieć już taki, a innii... Jestem mocno zniesmaczona tą całą sytuacją.... może to ja jestem nienormalna??? Ja nie chce mieć nic z tą laską do czynienia... Po prostu żenada, szok... ja jej powiem następnym razem jak już będe zmuszona się z nią widzieć....

Kropka87 może to wina hormonów, kobiety w ciąży często są płaczliwe, wrażliwsze itd. Też nas pewnie za niedługo dopadną ;-) a rodzince na pewno minie złość

no nie wiem, ona zawszer miała hopla na punkcie swojej wagi... masakra... nawet nie wiecie jak się we mnie zagotowało..

Ja styczniówką już niestety nie będe... Dziś przestało bić serduszko mojemu dzieciątku.... Żegnam Was z rozdartym sercem...
[*]8tc 8.08.2011
[*]7tc 23.05.2012
Życzę Wam spokojnych i szczęśliwych miesięcy ...

kaha23: Przykro mi. Życzę Ci wytrwałości i pogody ducha mimo wszystko.

Kropka87: Jej Kropeczko, nie denerwuj się. Tak to już jest jak ktoś ma kompleksy, nigdy nie wiesz czy trafisz z komentarzem. Nie martw się, niedługo będziesz przy calej rodzinie ogłaszać jak bardzo się cieszysz, że masz już taaaaki duży brzuch :-)

reklama
Do góry