reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

dzien dobry! Nie nadrobie zaleglosci tutaj, nie bylo mnie 2 dni i ponad 10 stron do przeczytania! :)
Wrocilam dzis nad ranem straszliwie zmeczona, ponad 400km w jedna strone, kilkugodzinna proba, koncert i calonocny powrot. Dobrze, ze moj maz ma teraz ojcowski i zajmuje sie coreczka, bo ja od razu polozylam sie spac. Zaraz zabiore sie za obiadek dla Marysi.

Odebralam wyniki Bety - 685 z piatku :-) Powtorzylam dzis badanie, dorobilam od razu morfologie i czekam na wyniki, beda dzis po 16. Jesli betka wzrosnie to lece powiedziec tacie (mama juz wie o tescie) i tesciom. Poki co nie mowie nikomu wiecej. W pierwszej ciazy czekalam troche dluzej i strasznie mnie to meczylo. Teraz stwierdzam, ze jesli wydarzy sie cos zlego to te osoby beda mnie wspierac i i tak by sie o tym dowiedzialy.
Ja mam mieszane uczucia co do tej ciazy, w jednej chwili ogromna radosc, w drugiej zwatpienie jak to wszystko ogarne. I perspektywa przechodzenia calej ciazy po raz drugi mnie przytlacza, ja naprawde nienawidze ciazy...:zawstydzona/y:

reklama
ja muszę badania porobić ale to dopiero w czerwcu po wizycie u gina. Na pewno mam za dużo TSH ;/ i innych :no:

traschka..ja się cieszę z maluszka drugoiego, ale zwątpienia tez mnie nachodzą... po pierwsze syt z pracą, po drugie nie zmiesci mi sie łóżeczko do sypialni..boje się też, aby nie miec tylu problemów co z pierwszą ciążą...czyli nadcisnienie, krwawienia w 27tyg, paciorkowiec, a w koncu podejrzenie zatrucia ciążowego i tydzien przed porodem w szpitalu...

Ja też bez objawowo poki co.. czasem to ssanie w zołądku, lekkie mdłości przy tym i delikatnie bolą piersi a tak to nic... gdyby nie pozytywny test to bym nie wiedziała, ze w ciąży jestem...no ale to poczatek, po 6 tyg oze sie rozkręcic

Traschka super gratulacje, to jak juz tak wszystkim oznajmiasz to juz suwaczek tez mozesz stworzyc ;)

Asaiczek porob badania koniecznie moze cos trzeba podreperowac

dotka haha, bardzo bym chciala stworzyc suwaczek ale ja nie mam pojecia ktory to tydzien:-D:zawstydzona/y: bede liczyc wg usg, te pierwsze pomiary sa bardzo dokladne. A wizyta dopiero 4 czerwca :baffled:

asaiczek trzymam za was bardzo mocne kciuki!!!

mysiak mi powolutku zaczyna robic sie niedobrze, a naiwnie wierrzylam, ze ta ciaze przezyje spokojnie. Ja nie chce mdlosci!!! ratunku!

mysiak no ale nie mam innego wyjscia, bo wg ostatniej miesiaczki nie da sie policzyc. Wg niej jestem w 10 tygodniu wiec juz lepiej jak usg machnie sie o tydzien :-D

i to dużo :szok: straszne mam wyniki ... ostatnio robiłam:
TSH-4,71
LH-0,96

resztę mam z 24 maja 2011r.

TSH-4,52
FT3-3,19
FT4-0,99
FSH-4.05
Prolaktyna-19,76
DHEA-SO4-385,80
Insulina-22,9

i najgorszej mam z testosteronem... za dużo go mam :no:

reklama
mysiak ja bylam na usg w piatek i nic jeszcze nie bylo widac. Gin stwierdzil, ze moze podejrzewac, ze jedna jasna plamka zamieni sie w zarodek i badanie ginekologiczne tez mogloby ciaze potwierdzac, ale to byl dopiero jakis 4 tydzien. Kolejna wizyta 4 czerwca, chyba osiwieje do tego czasu :-D

Do góry