reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

dzien dobry! Nie nadrobie zaleglosci tutaj, nie bylo mnie 2 dni i ponad 10 stron do przeczytania! :)
Wrocilam dzis nad ranem straszliwie zmeczona, ponad 400km w jedna strone, kilkugodzinna proba, koncert i calonocny powrot. Dobrze, ze moj maz ma teraz ojcowski i zajmuje sie coreczka, bo ja od razu polozylam sie spac. Zaraz zabiore sie za obiadek dla Marysi.

Odebralam wyniki Bety - 685 z piatku :-) Powtorzylam dzis badanie, dorobilam od razu morfologie i czekam na wyniki, beda dzis po 16. Jesli betka wzrosnie to lece powiedziec tacie (mama juz wie o tescie) i tesciom. Poki co nie mowie nikomu wiecej. W pierwszej ciazy czekalam troche dluzej i strasznie mnie to meczylo. Teraz stwierdzam, ze jesli wydarzy sie cos zlego to te osoby beda mnie wspierac i i tak by sie o tym dowiedzialy.
Ja mam mieszane uczucia co do tej ciazy, w jednej chwili ogromna radosc, w drugiej zwatpienie jak to wszystko ogarne. I perspektywa przechodzenia calej ciazy po raz drugi mnie przytlacza, ja naprawde nienawidze ciazy...:zawstydzona/y:

reklama
ja muszę badania porobić ale to dopiero w czerwcu po wizycie u gina. Na pewno mam za dużo TSH ;/ i innych :no:

traschka..ja się cieszę z maluszka drugoiego, ale zwątpienia tez mnie nachodzą... po pierwsze syt z pracą, po drugie nie zmiesci mi sie łóżeczko do sypialni..boje się też, aby nie miec tylu problemów co z pierwszą ciążą...czyli nadcisnienie, krwawienia w 27tyg, paciorkowiec, a w koncu podejrzenie zatrucia ciążowego i tydzien przed porodem w szpitalu...

Ja też bez objawowo poki co.. czasem to ssanie w zołądku, lekkie mdłości przy tym i delikatnie bolą piersi a tak to nic... gdyby nie pozytywny test to bym nie wiedziała, ze w ciąży jestem...no ale to poczatek, po 6 tyg oze sie rozkręcic

Traschka super gratulacje, to jak juz tak wszystkim oznajmiasz to juz suwaczek tez mozesz stworzyc ;)

Asaiczek porob badania koniecznie moze cos trzeba podreperowac

dotka haha, bardzo bym chciala stworzyc suwaczek ale ja nie mam pojecia ktory to tydzien:-D:zawstydzona/y: bede liczyc wg usg, te pierwsze pomiary sa bardzo dokladne. A wizyta dopiero 4 czerwca :baffled:

asaiczek trzymam za was bardzo mocne kciuki!!!

mysiak mi powolutku zaczyna robic sie niedobrze, a naiwnie wierrzylam, ze ta ciaze przezyje spokojnie. Ja nie chce mdlosci!!! ratunku!

mysiak no ale nie mam innego wyjscia, bo wg ostatniej miesiaczki nie da sie policzyc. Wg niej jestem w 10 tygodniu wiec juz lepiej jak usg machnie sie o tydzien :-D

i to dużo :szok: straszne mam wyniki ... ostatnio robiłam:
TSH-4,71
LH-0,96

resztę mam z 24 maja 2011r.

TSH-4,52
FT3-3,19
FT4-0,99
FSH-4.05
Prolaktyna-19,76
DHEA-SO4-385,80
Insulina-22,9

i najgorszej mam z testosteronem... za dużo go mam :no:

reklama
mysiak ja bylam na usg w piatek i nic jeszcze nie bylo widac. Gin stwierdzil, ze moze podejrzewac, ze jedna jasna plamka zamieni sie w zarodek i badanie ginekologiczne tez mogloby ciaze potwierdzac, ale to byl dopiero jakis 4 tydzien. Kolejna wizyta 4 czerwca, chyba osiwieje do tego czasu :-D

Do góry