reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

:) a te sposoby to ja nie wiem czy się sprawdzają :D nigdy jakoś się nie wczytywałam jak zaplanowac płeć :p

reklama
Kropka na wzdęcia to musisz poszukać produktów z dużą zawartością błonnika..jeść potrwawy i produkty niewzdymające, a czy mozna espumisan t nie wiem :)

No ja przegapiłam owulacje, nie dało sie z tempek i objawód idealnie stwierdzic kiedy była, wiec u mnie ruletka, albo chłopak albo dziewczynka hiihih

Dla dziewczynki mam prawie wszystko a dla chłopaka musiałabym wszystko od zera kupowac :)

Zapytam dzisiaj gina w razie czego i poszukam w necie. Dzięki :)

My kochaliśmy się 3 dni przed owulką, więc wtedy raczej by nie przetrwały plemniczki, a potem w samą owulke rano i później za 2 h bardzo jajnik mnie zaczął boleć więc jestem w 90% pewna, że wtedy była owu, no a później od tego dnia 3 dni codziennie i na tym koniec od tamtej pory zero sexu :p

Właśnie na slodkie w ogóle nie mam smaku, raczej na słone i kwaśne. Makaron razowy, kasza gryczana, ryż i ciemne pieczywo raczej nie wypadną w mojego jadłospisu. Owszem, są to węglowodany, ale zdrowe i teraz potrzebne bardziej niż zwykle. Czytałam, że nie powinno się unikać jedzenia tych rzeczy w ciąży.
MatkaEwa: Przed ciążą miałam wręcz przekonanie, że ze swoim dzieckiem sobie poradzę. Od zawsze kochałam dzieci i zajnowałam się nimi jak tylko była okazja, szczególnie niemowlakami. Ale teraz jak już moja własna kruszynka rośnie, to jakoś tę pewność straciłam.

MatkaEwa to u mnie w takim razie tez bedzie chlopak :D

u mnie dalej bez mldlosci i wymiotow i mam sie z tego cieszyc :) wiec dobrze mi z tym bo nie wiem jak bym inaczej w pracy dala rade :D

Ostatnia edycja:
reklama
MatkaEwa staralismy sie zaplanowac (o ile się da), wstrzeliliśmy się w dzień owulacji (taką mam nadzieję) , zobaczymy co z tego wyjdzie
Kropka87 też staram sie nie jeść śmieciowego jedzenia, jadam warzywa, owoce, czarne pieczywo lub chrupkie
ja jeszcze kilka dni temu tez nie odczuwalam tak głodu, śniadanie zjadałam o 13 godzinie najwcześniej, dzis juz musiałam o 9 zjeść śniadanie

Do góry