reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Hej :)
Udalo mi sie meza namowic na male zakupy tak wiec polazilismy troche po galerii kupilam sobie dwie czapki i komin bo nigdy czapek nie nosilam ale w ta zime dla zdrowia maluszka zamierzam zakladac, o ile doczekam sniegu w ciazy, a nie sypnie po porodzie ;) bo ostatnie lata cos z tym sniegiem u nas marnie na swieta,ale za to po sypalo niezle ;)
Kurcze nie wiem czy ten 3 trymestr tak wplywa ,ale czuje sie zmeczona ostatnio cos czesciej :/
Indziorka probowalam pomagac mezowi w nauce, ale nie wiem co sie z moim mozgiem porobilo jakbym poszla na powtorny egzamin i powiedziala,ze to pikus bo prawko mam juz prawie 7 lat to by mi je chyba odrazu zabrali, moj mozg to przezuta na maksa guma do zucia dlatego tez teraz staram sie jezdzic jak najmniej w tym stanie :/ Najprostsze pytania byly dla mnie zbyt trudne i on lepiej je tlumaczyl sobie sam niz ja potrafilam, ale fakt czytajac niektore pytania teraz i porownujac co bylo tych 7 lat temu uwazam,ze to jedno wielkie naciagactwo zeby jak najwiecej ludzi oblewac i ciagnac pieniadze ktos kto te testy wymysla napewno niema w tym zadnej intencji aby nauczyc tego co tak naprawde do jazdy autem potrzebne najbardziej, zreszta dla mnie sadzac po zachowaniu kierowcow na drodze jest jedna zasada jak widze Audi.BMW i wygolona glowe z komora w rece to juz wiem nie obowiazuja zadne zasady ani znaki oni maja pierwszenstwo ze wzgl na marke samochodu, spogladam tylko w lusterko kiedy da na gaz i zacznie wyprzedzac na podwojnej ciaglej albo wywinie jakis numer tylko dlatego ze ma cztery koleczka(nie obrazajac nikogo oczywiscie bo byc moze ktroas posiada owa marke) i tego ucze meza od poczatku aby widzac te marki jadace za nim badz przed byl przygotowany na wszystko i staral sie zachowac jak najwieksza ostroznosc i to sie niestety ale sprawdza za kazdym razem :/ Mysle ze powinni to w testach uwzglednic jako jeden z pierwszych punktow kto ma pierwszenstwo na drodze?dla mnie to oczywiste i wtedy zaden znak sie nie liczy ;)

reklama
Hej dziewczyny:-)
W koncu tu dzis dotarlam, chociaz mialam pare przeszkod po drodze i dwa dni wyjete z planu i dopiero dochodze do siebie i mojej normalnosci. Porod mojej siostry, szpital,komplikacje, spanie u drugiej siostry i opieka nad moimi siostrzencami odjela mi wszystkie sily i chceci, wiec gdy wczoraj wieczorem wrocilam do domu po 1,5 godzinie spedzonej w metrze zjadlam tylko szybka kolacje, i wyladowalam w swoim kochanym wyrku z moim... nawet nie wiecie co za ulga. Wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej- jak to mowia :)
A dzis powiem Wam ze mam malego stresa, bo dostalam wlasnie list, ktory wyslany byl 19.11 a dzis jest 24.11 o tym ze musze powtorzyc test krwii, bo cos jest nie tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oczywiscie nie rozumiem o co chodzi, bo napisane jest w skrocie i po "lekarskiemu" wiec zostaje mi czekac do poniedzialku :( A moglam tam isc oczywiscie wczesniej gdyby zadzwonili :( No, ale coz... Mam nadzieje tylko zeby to nie bylo nic strasznego :(

Aninek
- mieszkam na Greenford, a bede rodzic w Northwick Park Hospital :) a Ty?

EmiliaM- mi tez balagan przeszkadza dzis od rana i juz wysprzatalam lazienke i nasza sypialnie- chociaz nie chcialo mi sie jak nigdy! Ale cholera ktos to musi zrobic ;/

Elisse- wiem wiem, ale podziwiam takie matki, ja sie zastanawiam po ilu latach zdecyduje sie na drugie dzieciatko, jak patrze na to :)

Bilka- ale mi narobilas smaku na taki obiadek- do tego buraczki- ja mam ostatnio taka manie na nie ze szok ;p zeby tylko te lenistwo przeszlo :(

Milusia83- trzymaj sie :)

Czarni- ja czekam az mi siorka przywiezie lozeczko, po swoich maluchach i koszyk i tez juz nie moge sie doczekac tego calego przemeblowania i w ogole :D takze wiem co czujesz :)

Ok dziewczynki, musze skombinowac cos na obiad, bo glod mnie lapie, chociaz cos czuje ze zamowimy chinczyka jak moj wroci z fuchy i tyle :p

Pozdrawiam i do potem :)

Ostatnia edycja:
Biłka Ja dziś na obiad spaghetti zrobiłam :) na pomidorkach uwielbiam ;) i trochę pomogłam mojemu w sprzątaniu, ale mało:p Się spisał dzisiaj mój mężczyzna na medal;) A z energią u Ciebie to prawda- ja miałam tak tylko do 20 któregoś tc (mniej więcej 26;) także trochę jej zazdroszczę, bo ja nie nadaję się za bardzo do niczego :/

Emilia Jak ja bym miała sprawdzony po poprzednim dziecku wózek, to też bym pewnie nie kupowała :) Wygląda ładnie, cena normalna (bo dla mnie grube tysiące za wózek to przesada:), więc mam nadzieję, że się sprawdzi- nie mogę się doczekać aż przyjdzie :D

Elisse Dziękuję ;) Mój teraz to nawet z gorączką by do sklepu pognał ;) Nie dziwię się, że smutno Ci się zrobiło i się wkurzyłaś, ja śniadanie jem koło 14... bo z rana biorę żelazo, później zaczynam coś robić i tak czas leci i dopiero się wtedy już na maksa Julka o jedzenie dopomina ;)

Czarni Ja w sumie wózek wybierałam, ma to co chcę żeby miał, wygląda ok cena ok, więc mój wyraził aprobatę i zamówiliśmy w końcu :) a modeli też setki przepatrzyłam... ogólnie dużo wózków odpadało przez wygląd też, wiem że głupie, ale no nie mogłam sobie wyobrazić, ż prowadzę wózek, który mi się w ogóle nie podoba :p

Milusia83 tez miałam znowu tydzień z chorobą, na szczęście nie swoją ;) także odsapnij jak masz w końcu troszkę czasu ;)

Januarka Mnie też dobija fakt, że mam papkę zamiast mózgu :/ Ale o dziwno do niektórych spraw dalej tak samo sprytny jak wcześniej i swojemu przy prawku pomagam ;) Poza tym dużo się zmieniło w sumie w przepisach od Twojego zdawania ;) A pytania to porażka jest- niektóre z kosmosu wzięte chyba :D

P.S. zapomniałam dodać, że łóżeczko dzisiaj dostaliśmy w końcu- teraz tylko wyczyścić i złożyć, jak coś bardziej pokój dla młodej ogarniemy to może zdjęcie wrzucę, ale wiadomo, ja nie przemaluję ścian ani nic, bo mieszkanie wynajmowane :(

Ale oglądałam teraz program o Londynie ile pijanych tam na weekend znajdują , większość to kobiety :d a mówią ze w pl. To pijaki są:/

Ostatnia edycja:
Natal84- haha dobre, tutaj jest masakra, a czesto imprezy zaczynaja juz w czwartek:tak:i niestety trzeba byc bardzo ostroznym jak sie wraca-trzezwym ;-)

A ja wlasnie przyszlam bo tak sie wkurzylam na mojego, ze szok. Poszedl dzis na fuche i wrocil lekko dgniety % :wściekła/y: Ech, a ja tak czekalam na niego... nawet specjalnie sie wzielam i ugotowalam mu zupe, chociaz tak mi sie nie chcialo i co?! Musze spedzic wieczor sama, bo on poszedl juz pod prysznic i spac.:no: Az mi sie plakac chce... ja wiem, rozumiem ze nie czesto wychodzimy i w ogole tylko praca i dom, ale myslalam ze dzis spedzimy razem wieczor. Ech...:crazy: Ide obejrzec jakis film, moze mi przejdzie:-(

Witam sie wieczornie;)

agaagaaga No na szczescie jutro sie wyspisz i jedna rzecz juz z glowy bedziesz miala;)
elisse oj nie dobry ten twoj mąż moglas powiedziec mu że kobiecie w ciazy sie nie odmawia bo Go myszy zjedza;D A zdj moze jutro wstawie albo jak juz łozeczko bedzie;)
bilka ja w sb zawsze mam szybki obiad ;D dzis frytki z pieca i surowka warzywna ;D
januarka widzisz przynajmiej Ci czas miło zlecial a czapek tez nigdy nie nosilam i tez sie zastanawiam nad zakupem jakiejs;)
indziorka No wlasnie najgorszy minus wynajmowania mieszkania nie mozna nic zrobic po swojemu;/ Ale przynajmiej masz lozeczko dla Malej to juz jakos inaczej bedzie wygladal pokoj;)
natal Tez wlasnie o tym gdzies slyszalam.

Widze ze u wielu z Was remont trwa;) Ja dzis na zakupach bylam pozniej poprasowalam ubranka malej i z Moim se dogryzalismy ;D Teraz On smacznie chrapie;D A ja ide okapac sie i spac;)
Miłej nocy Dobranoc;)*

Muum - wyobrażam sobie bo normalnie tragicznie ci ludzie wyglądali .. I te dziewczyny ... Eh szkoda gadać ! Nikt nie jest święty ale do takiego stanu to sie nie doprowadzilam ..
MA dla męża trochę wyrozumiałości kochana! Niech sie odstresuje facet trochę jak tak zadko wychodzi, najważniejsze ze ci na czworakach nie wrócił ;) nie denerwoj sie ;)

reklama
Hejka

Indziorka super bryczka:tak:
januarka mam nadzieje że się poprawi jak maluch przyjdziena świat, choć różnie to może być:sorry:mam tylko nadzieje że na początku nie będzie tak źle i jakoś się pogodzi pory karmienia usypiania obojga urwisów:p
Emilia ja juz kiedyś o autyzmie czytałam i tam właśnie było coś o układaniu rzeczy zabawek wg kolorów czy wielkości ale nigdy nie przyszło mi do głowy by od razu sądzić że moje dziecko to ma na podstawie tego że czasem tak robi, po prostu stara się szukać nowych zabaw nawet jeżeli to miałoby byc układanie kredek zamiast malowanie nimi:p prawda jest taka że dzieci często robią coś co jest postrzegane za nienormalne nawet o tym nie wiedząc i będąc normalnie zdrowymi:sorry: Ja myśle że Konrad dużo ode mnie chyba jest zależny, tzn łatwiej jest mu gdy np zachęce do rozmowy z kimś czy to dzieckiem czy dorosłym i właśnie wczoraj się o tym przekonałam, jak wychodził z przedszkola to pożegnał się z dziewczynkami ale dopiero jak mu o tym przypomniałam i nie wyglądał na onieśmielonego:)) mój Konrad ma np problem ze schodzeniem po schodach, robi to bardzo ostrożnie ale zdarzyło mu sie niestety ze dwa czy trzy razy spaść z kilku schodków i podejrzewam że dlatego. Ma takie fazy że potrafi zejść sam a ma takie że mnie woła i nie zejdzie sam za żadne skarby
czarni ja też się wkurzam jak ktoś tak przechwala swoje dziecko, jakie to ono mądre i że umie robić wszystko naraz, jeszcze oczekuje że się bede zachwycać, a jak ja sie pochwale że moje dziecko umie coś tam co tamtej mamy dziecko od dawna robi to jest cisza:/ no i wtedy jak ja mam sie czuć, słysząc że moje dziecko ma problemy, ech....staram się to już zlewać bo nienawidze takiego porównywania.... każde dziecko inne i zasługuje na takie samo traktowanie
muuum to be na pewno wszystko w porządku, czasami wymagają powtórnego badania by dokładnie sie upewnić że wszystko ok:)) M sie nie przejmuj, dobrze że przytomny do odmku wrócił, a następnym razem zadzwoń i powiedz mu że chcesz fajnie spędzic wieczór, na pewno wtedy wróci raz dwa do domku:-)
Natal ja to się juz nie dziwie na takie rzeczy, właśnie dziś z koleżanką rozmawiałam i stwierdziła że angielki tylko idą na impreze by sie szybko nawalić i bzyknąć jakiegoś gościa:sorry:niestety to prawda, poza tym oni maja dość słabe głowy i szybko sie upijają dlatego tyle awantur przy klubach....

Ja dzisiaj czuje się jak wieloryb- zjadałam obiadokolacje, potem poprawiłam własnoręcznie robionym smoothie i jeszcze poszłam prasować pierwszą turę ubranek, normalnie jestem tak pełna że ruszyć sie nie mogę:confused2:
Dzisiaj odwiedziła mnie koleżanka z pracy, jak fajnie i miło było pogadać z kimś przy kawce:)))

Jak dzisiaj Magda się nie odezwie to jutro wysyłam do niej sms, co by dowiedzieć się że wszystko u nich gra:)

Do góry