reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam się o bardziej normalnej porze :p

Biłka mnie też zakupy czekają, za chwilę pewnie ze swoim pójdziemy, bo jego brat z żoną nas dzisiaj odwiedzają :) Ale ja po tej nocnej pobudce mniej energii mam :D

Czarni My oglądaliśmy king konga na tvn i odwróciłam się chwilę potulać ze swoim i film mi się urwał :D

Januarka Oj tam oj tam, nie mów, że samotny dzień, tylko mężowi pomożesz w nauce jakoś :)

Miłej soboty :)

reklama
Witam Ja dzisiaj musiałam wcześniej wstać :crazy: Głupia wymiana prysznica a ile po drodze wychodzi problemów
gosia081145 hmmm pokoik wygląda na pewno ślicznie Mały remont a jak cieszy :-):-)

Właśnie dziewczyny co u naszych koleżanek Magdy_z_uk i mamaaga4

Miłego dnia

Hejka

Bilka zazdroszcze energii, daj troche :tak:

Indziorka fajny wozek, zazdroszcze nowych bryk wszystkim, ja mam po Andersie i chyba nierozsadne by bylo zeby kupowac nowy woz dla Ani

Ada i Czarni no moj tez 2009 i tez indywidualista w pewnych sytuacjach, np chce byc samodzielny robiac pewne rzeczy ale znow bardzo lubi byc w grupie z innymi dziecmi. Moim zdaniem wazne jest zeby dzieci mialy kontakt z rowiesnikami, zeby nauczyly sie jak zaprzyjazniac sie z innymi. Pewnych rzeczy nie nalezy bagatelizowac i moim zdaniem warto jest dzieci zachecac do robienia czegos czego one czasem moze nie lubia a jest wazne dla ich rozwoju. Ja nie mowie tutaj o zmuszaniu na chama.
Ada co do ukladania kredek i przedmiotow w grupy i wedlug koloru to kiedys mi ktos walnal ze moje dziecko moze jest socjopata i ma autyzm.. hahaha.. myslalam ze padne ze smiechu. W sumie smieszne ale pewne zachowania naszych pociech sa takie jak u socjopatow, tylko ze na tym etapie rozwoju jest to normalne bo dzieci sie jeszcze ucza pewnych zachowan i tego jak reagowac na rozne sytuacje.

Nas tez czekaja dzisiaj zakupy, zawsze w soboty robimy wieksze zeby na caly tydzien starczylo, ja sie ograniczam do zrobienia listy a maz jezdzi do supermarketu i robi zakupy. Ja nie cierpie jezdzic z nim bo mnie ludziska wkurzaja :-p Tez bym chciala podjechac do sklepu z farbami i innymi *******kami zeby wkoncu zaczac malowac pokoik.

witam ponownie trochę pospałam i ciut mi lepiej teraz wcinam śniadanie co bedzie to bedzie
Emilia masz racje dzieci muszą byc miedzy rówiesnikami i nikt nie mówi że nie są moja córka ma swoje "przyjaciółki" z którymi jest od malenkości i sie razem bawią ale jak przyjdzie 4 dzieci i wszystkie maja sie bawic klockami to ona woli odejsc i zajac sie czym innym albo wziąc kilka klocków i sie nimi bawić. I dla mnie to nie jest powód do niepokoju tylko dumy ze moje dziecko jest tak mądre ze wie co ma robić sama wie ze takie zabawy konczą się kutnią bo prędzej czy pózniej i tak wszystkie walcza o jednego klocka i sama mi to mówi. Ona nie lubi jak się ją do czegoś zmusza i sie nie dziwie bo ja tez nie a ze chce robic na odwót to niech robi to w koncu dziecko.
A do tego co inni próbują nam wmówić o naszych dzieci to tak na prawde śmiech na sali na prawdę jezeli dziecko od malenkosci daje jakieś symptomy choroby to co innego ale nie dziecka które rozwija sie prawidłowo a oni wmawiają wszystko ja sie jeszcze z tym nie spotkałam ale osobiście wyśmiała bym taką osobę to są w koncu dzieci bo 3 latek nie jest osoba dorosłą nie rozumie świata tak jak my i dopiero sie uczy.
ach długo kazda z nas mogła by pisać ale dla mnie to jest przykre jak niektórzy rodzicie zabieraja dziecinstwo swoim dziecią bo muszą być najlepsze najmądrzejsze najpiękniejsze i patrząc na takich rodziców płakac mi sie chce i dziekuje Bogu ze ja nie jestem taką matka i nigdy moje dziecko mi nie zarzuci że nie posiadało dziecinstwa
Dziś na obiadek wymyśliąłm gulasz.... grr juz mi sie nie chce robic z checią bym dziś cały dzień przelezała ale to nie możliwe...
Indziorka fajny wózek wstyd sie przyznac ale my jeszcze nie wybraliśmy... mieliśmy tyle wózków i kazde po mału eliminowałam teraz zostały 2 i jest maskara.....

Czarni zgadzam sie jak najbardziej, w PL moze inne podejscie jest do dzieci ale ja osobiscie czasem odczuwam jakis taki dziwny nacisk ze strony innych rodzicow, w sumie dlatego przestalam chodzic na jakies tam spotkania rodzicow z dziecmi bo mnie to wkurzalo ze jakas tam baba sie chwalila ze jej dziecko to takie jest mega madre i ze w wieku 3 lat potrafi liczyc do 60, czytac i pisac, plus zna 3 jezyki. A w rzeczywistosci dzieciak zyl jak w jakiejs bance ochronnej, chlopczyk 3 latka i on nie potrafil bez pomocy po schodach chodzic! Tak czasem sie zastanawialam ile w tych wszystkich opowiesciach jest prawdy. Ja tez nie widze nic zlego w tym ze dzieci czasem wola sie pobawic same, problem pojawia sie jak wogole nie chca sie bawic z innymi dziecmi.

Moj maz mi juz na nerwy dzisiaj zadzialal.. a nawet jeszcze z wyrka nie wylazl! I wlasnie w tym problem. Wrocil w sumie z pracy bardzo pozno bo okolo 3 ale przez to ze on ciagle spi ja nic porobic nie moge.. jak wyciagne odkurzacz to zaraz bedzie mi wypominal ze go obudzilam.. a cos mi dzisiaj balagan strasznie przeszkadza.

Witam w sobotę :)

Gosia081145 wstaw zdjęcie pokoiku :-)

Ada1989 Konrad to zdolny chłopak i na pewno za pół roku już będzie dużo lepiej. Pewnie dlatego, że poza przedszkolem nie ma dużego kontaktu z dziećmi i przez to nie czuje potrzeby rozmawiać z nimi. Też podobno umiałam czytać książki w wieku 3 lat i sobie tego nie wyobrażam :).

mum to be
własne dzieci to co innego :)

Czarni nogi do góry i odpoczywaj. Nie będą tak opuchnięte. Zrób sobie dziś dzień odpoczynku. Też czasami jest mi niedobrze.

Indziorka śliczny wózeczek.

januarka też miałam ten sam problem w szkole. Można powiedzieć, że byłam chorobliwie nieśmiała. Ciężko było to w sobie zwalczyć. Kiedyś nauczyciele nic z tym nie robili. Odpytuj męża czego się nauczył :)

Taka paskudna pogoda aż nic się nie chce w domu robić. Mój mąż mnie wkurza bardzo. Nie mam co jeść na śniadanie, ponieważ nic oczywiście nie kupił i nawet po chleb mu się nie chce iść. Ogląda film dla dzieci od dwóch godzin i to jest dla niego ważniejsze :-( :eek:Przepraszam, że tak się żalę, ale nie mam już na to siły.:no:

Emilia świeta prawda!! Niektórzy rodzicie nie mają wyobraźni ja rozumiem że każdy rodzic lubi pochwalic sie swoim dzieckiem ale czymś normalnym. Ja to jestem taka ze zaraz zwróciła bym uwagę wiem ze to nie moja sprawa co rodzice robią z dziećmi ale mój jezyk tez jest długi...
Elisse no niestety już leniwy nie bedzie dopiero z kuchni wyszłam posprzatałam zrobiłąm obiad teraz pozostało mi doprowadzić pokój Oliwi do normalnosci bo sajgon tam nie z tej ziemi odkurzyc ubrać sie i nim sie obrócę maż wróci zjemy obiad i znowu do sprzątania i jeszcze pomoc dla meża
kiedyś napewno zrobie sobie dzień leniwca ale nie wiem kiedy
no na szczescie już mi to mineło ale taka sytuacja zdarzyła sie pierwszy raz juz sie wystraszyłam dlaczego mi tak nie dobrze

Madzia i Mama co z wami dajcie znak!!!!

Hejo kochane, jak mały będzie spał ponadrabiam wsio, bo ostatni tydzień to masakra czasowa, chorobowa, wariatowo dołowa....

Ale pogoda beznadziejna, taka chlapa na dworzu, że szok.
Właśnie wstawiłam obiadek...smażą się skrzydełka z kurczaczka, do tego ziemniaczki z sosikiem i buraczki :-) mniami. Na 15 będzie obiadek.
A wyjakie dzisiaj dania przygotujecie???

EmiliaM
bierz ile wlezie mojego powera :-) mój się śmieje, że ja w tej ciąży to jak z pieprzem, ciągle gdzieś biegam :-D
Januarka
to szykuje się imprezka - super :tak:
Czarni też smaczny obiadek - gulasz :tak:
agaagaaga14 ale jak miło będzie wykompać się pod new prysznicem ;-)

reklama
Biłka pewnie ze pyszny :-D ja sobie serwuje z kopytkami maż z kasza ale i tak najlepiej smakuje mi z plackami ziemniaczanymi :-p
mi dużo potraw smakuje tylko motywacji brakuje ostatnio mam wene tylko na przekładanie mebli i ciuchów rzeczy w szafkach :cool2: wczoraj przestawiłam kuchnie i dziś znowu to zrobiłam :-D niby nic a jaka zmiana zaczyna sie wicie gniazda :rofl2: dziś moze łóżeczko skręcimy chodzi o sam stelarz już nie mogę sie doczekac jak to bedzie wyglądało w sypialni bo moze ją tez bedzie trzeba przestawić :cool2::-p:rofl2::laugh2:

Do góry