reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

rozumiem go doskonale, bo cieszył się strasznie na wieść o tym,że się udało :no: i nie złoszczę się na to co mówi- chociaż czasami mam napady płaczu. To on postanowił, że wrócimy do tamtej lekarki i koniec. Kazał mi się już nawet do niej umówić i pociesza mnie,że postaramy się jeszcze raz :no: ale to i tak bardzo boli :( dużo kobiet straciło swoje kruszynki :( ale dlaczego to się stało akurat 3 dni po tym jak się dowiedziałam o istnieniu fasolki :( :no::-:)-:)no: było już bardzo kochane :(

reklama
GiGra-współczuje podejścia rodziny. I życzę wszystkiego naj w urodzinki:-D.
Asiaczek, Patrycja- Musicie być silne. Tak bardzo mi przykro z powodu tego co Was spotkało.

Ja właśnie wróciłam od lekarza, z bardzo mieszanymi uczuciami ale o szczegółach napisze w wątku "wizyty".
Muszę dziś dorwać moją starszą siostrę aby się podpytać co z czym i dlaczego. Bo to dopiero początek ciąży a ja już czuję się strasznie zagubiona. Z tego całego stresu związanego z wizytą itd. zapomniałam się zapytać o to cholerne L4. Chociaż z tego co usłyszałam na poczekalni to byłby słabe szanse na otrzymanie tego zwolnienia. Nie wiem zakręcona jestem ale jest jeden plus ;-) dostałam taki przeuroczy zestawik dla przyszłej mamy :szok: Kurczę zauważyłam że jak już usiądę do pisania to nie mogę skończyć :-):-). O wizycie u gin napiszę w wątku o "wizytach"

asaiczek - ja mogę polecić dr Wandelta. To jedyny ginekolog któremu mogłabym zaufać. Przyjmuje na Strzeszyńskiej 100 (prywatnie).

...

Witam się z Wami dziewczyny,choć nie wiem jeszcze czy należę do styczniówek. Nie robiłam jeszcze testu. Cykle mam regularne a tu 4 dni spóźnienia, pobolewanie brzucha od tygodnia (a przed okresem raczej mnie boli), mnóstwo śluzu i w dodatku powiększone piersi + wrażliwe same sutki. Przetestuję jutro. Ciąża była by dla mnie ogromnym zaskoczeniem,bo uważaliśmy i w ogóle nie przyszło mi to do głowy,ale jak wiadomo metoda przerywana nie jest metodą...

Test tak czy siak muszę zrobić bo na codzień biorę tabletki,których nie wolno brać w ciąży.

Cześć
Asaiczek18 nie potrafię sobie wyobrazić co czujesz! Bardzo ci współczuję, trzymaj się i ... nie poddawaj! Los płata różne figle. Zadbaj tylko o własne zdrowie, badaj się a zobaczysz że jeszcze w tym roku zajdziesz w ciążę! A lekarze... no cóż to niestety to tylko ludzie, miałaś jedynie pecha że trafiłaś akurat na taką Pani doktor:( Życzę tobie zdrówka i wiary w lepsze jutro!
U mnie dziś ładna pogoda, spacerowałam z synkiem, zrobiliśmy obiadek a teraz on śpi a ja wykorzystuję chwilkę dla siebie! Nadal jestem śpiąca i wiecznie głodna. Nic mnie nie mdli zobaczymy co dalej. W poniedziałek zobaczę już jak bije serduszko mojej drugiej dzidzi :) Jutro idę rano na badania morfologia, mocz i TSH. Pozdrawiam was dziewczyny i życzę miłego dnia :)

Dziękuje wszystkim za słowa otuchy ... :-( ja tylko marzę żeby być po wizycie i mieć pewność że nic nie jest fasolince ;(

asaiczek18 trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

Ja póki co odpoczywam, bo posprzątałam cały dom i troszkę przegięłam. Zauważyłam, że jak się dużo i intensywnie ruszam to boli mnie podbrzusze, a najlepiej jest - tzn. nie boli - w trakcie spokojnego siedzenia, leżenia i spaceru. Leżeć i pachnieć cały czas nie można, ale chyba odkurzanie sobie odpuszczę, resztę jakoś znoszę :) A jak to jest z Wami, jakieś czynności domowe sprawiają trudności?

Ciąża jest bardzo młodziutka, maleństwo ma 4,2mm (Tymcio w tym smaym czasie wg OM miał już 11,4mm), ale jest! I jest SERDUCHO! :)

reklama
Gizmowa super nowina, ważne zeby fasolka przybierala, kiedy kolejna wiizyta?

Aisaczek daj znac po wizycie jak fasolka?

Dorotqua czekam na opis Twojej wizyty w watku wizytowym ;)

ja tez bylam na badaniu dziś ale na nfz, opis wizyty w watek wizyty wklejam

Ostatnia edycja:
Do góry