reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Hej kobitki ... dzionek spędzony bardzo miło :tak: mam nadzieję, że u was również.

aninek grill smaczny ! Na świeżym powietrzu, słoneczko grzało bardzo mocko. Że siedziałam na samej tunice, bo było mi duszno :tak:
To dziś w pracy jednym słowem miałaś meksyk. A tydzień Ci został do wypoczynku? Czyżby zwolnienie lekarskie się szykuje?

mila83 ten grillek niestety jak dla mnie bez piwka, a powiem Ci, że też z chęcią bym wypiła takie bycze piwko :-D dzisiaj się śmiałam z mamą, że po porodzie to po 1 piwku będę miała bombę ;-)

Czarni to zakupki udane ... też jestem posiadaczką kocyka z Biedronki :-p

EmiliaM gratulacje awansu dla męża i wytrwałości i wytrwania do końca ciąży. Dasz radę kochana.

Januarka miłego wypoczynku wieczornego.

Ostatnia edycja:
reklama
Super są te kocyki sama muszę sobie taki sprawić tylko w wersji maxi :-D mimo że będzie dziewczyna to i tak wzięłam kolorowy bo ten róż był przesadny trochę go za dużo ale też ładny ;-)
Już nie wiele zostało do kupienia ale jak to mówią zaczynają sie te najbardziej pochłaniające gotówkę ale cóż takie zakupy ja lubię ;-) jak potem nie sprawdzam stanu konta :-D
Jej i co kobity powtarzam sie ale znowu kolejny dzień miną jak strzała :-D

Czarni u mnie też moja lista coraz bardziej się wypełnia z zakupkami.
Zostało najdroższe:
- wózek 3 funkcyjny ( po porodzie kupujemy )
- łóżeczko z materacem ( w grudniu )
- kosmetyki dla dziecka ( w grudniu )
I z drobnostek zostały jeszcze:
- 10szt. pieluch tetrowych
- podkłady jednorazowe
- majtki jednorazowe
- koszula do karmienia
- nożyczki zaokrąglone
- proszek do prania dla niemowląt
- wkładki laktacyjne
- smoczek do butelki powyżej 1 miesiąca

Pozostałe rzeczy mam :-D:tak::happy:

Emilia- super gratulacje z okazji awansu meza!!!
Magda- udanej zabawy, mam nadzieje ze wszystko pojdzie super i dziewczynki beda sie dobrze czuc!
Ja dzis na zakupach w C&A bylam, kupilam troszke ciuszkow i pierwsze buciki :-D powoli kompletuje mi sie ta wyprawka , ja niestety wszytsko od podstaw musze kupic, ale powoli dochodze do celu.
Dobrej nocy !!

bilka no to super, ze grillek udany :tak: Ja za tydzien mam urlop, ktory mi sie nalezal z pracy (to jest super, bo zaczelam pracowac od 29 czerwca i juz mi sie 9 dni urlopu uzbieralo + weekend = 11 dni :-)), a potem od razu ide juz na macierzynski, wiec do pracy nie wracam. Chce zaczac macierzynski jak najszybciej, bo i tak na wiosne sie stad wyprowadzamy, wiec i tak go nie wykorzystam calego.
Co do zakupow to jeszcze mi zostal tylko materacyk do gondolki, w ktorej poki co bedzie spac moja niunia i takie duperelki jak szczotka do wlosow czy termometr do kapieli. Zastanawiam sie jeszcze czy kupowac jakas koszule nocna na porodowke. No a lozeczko to kupimy raczej dopiero jak juz bedziemy we Wloszech, wiec tak jakos w kwietniu.

2:15 pobudka :/ brak slow :/ co tu robic w srodku nocy jak wszyscy spia nawet pies :/glod zaczyna doskwierac trzeba cos zjesc i juz moja dieta cukrzycowa idzie nie tak jak trzeba eh :/ Mam juz nerwy sama na siebie jej aby juz byla zima :) marzy mi sie snieg :)
aninek jeszcze dobrze, ze bylas z kolega bo ja bym sama chyba w tym stanie nawet do tego pubu nie weszla :/ o masakra takie przezycie :) Ale przyznam szefa masz ok jak nic sie nie przejol ;)
Milego dnia dziewczyny :)

Witam porannie.
Januarka znam ten ból... Na szczęście metoda wiecznego kucia wiem co mogę jeść i z diety odeszło tylko kilka rzeczy. Ale powiem ci jedno nie głódź sie to nie jest dobre dla ciebie ani dziecka ja musiałam podnieść ilość posiłków jak zaczęłam spadać z wagi i miotac sie jak cień z głodu przy czym byłam nerwowa i bardzo słaba. Dbajmy o nasze maluszki ale nie kosztem własnego zdrowia.
Miłej niedzieli :-)

Czarni zjadlam oczywiscie pierwsza zasada ktora mi powiedzieli nie wolno byc glodnym, a wiec do rana nie moglam czekac z pierwszym sniadaniem, tyle ze nie wiedzialam czy zasne i jak w takim razie to sniadanie liczyc bo przeciez nie od 8 rano do tego paski ketonowe wiarygodne przy pierwszym porannym oddaniu moczu a ja musialam zrobic badanie o 2 w nocy, zasnelam po 6 na chwile doslownie bo wstalam o8 wiec juz testu nie robilam drugi raz, a w 3 trymestrze podobno pobudki nocne wracaja, chyba mnie cos trafi bo od poczatku ciazy mam problemy z zasnieciem po przebudzeniu eh :/
W srodku nocy z nudow zamowilam 2 butrlki aventu, w sklepie wyszloby 10 zl drozej wiec sie oplacilo.Milego dnia :)

Hej mamuśki ja tylko na chwilę wpadam nie odpisuję ale w miarę na bieżąco czytam co tamu Was. Wczoraj byłam na zakupach ale nic nie kupiłam tylko podusię i kocyk dla małego nic poza tym :dry: obiadek się gotuję a potem na spacerek do lasu uciekamy :)
Życzę miłej niedzieli :)

reklama
Witajcie!!
Nie spalam od 3 w nocy, wstalam zeby cos zjesc , bo sie glodna zrobilam , maly zaczol ostro buszowac , i tak do 6 nie moglam zasnac ! zauwazylam ze coraz czesciej zaczynam sie budzic w nocy , wczesniej byla 6 rano , ale zjadlam cos polozylam sie i spalam dalej , a teraz? leze i nie wiem co ze soba zrobic..
Wczoraj trosze sie przeszlam i wieczorem tak mnie prawa strona bolala, nie moglam na noge stanac .. teraz juz jest ok. Ale neistety dlugie spacery moge sobie zapomniec .
We wtorek wizyta , juz nie moge sie doczekac i mam nadzieje ze zrobi usg, chce miec pewnosc na 100% ze synek, i ze dobrze wszystko !
Milej niedzieli!! u mnie piekna pogoda az chce sie na spacer!! :tak:

Do góry