reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Hej kobitki ... dzionek spędzony bardzo miło :tak: mam nadzieję, że u was również.

aninek grill smaczny ! Na świeżym powietrzu, słoneczko grzało bardzo mocko. Że siedziałam na samej tunice, bo było mi duszno :tak:
To dziś w pracy jednym słowem miałaś meksyk. A tydzień Ci został do wypoczynku? Czyżby zwolnienie lekarskie się szykuje?

mila83 ten grillek niestety jak dla mnie bez piwka, a powiem Ci, że też z chęcią bym wypiła takie bycze piwko :-D dzisiaj się śmiałam z mamą, że po porodzie to po 1 piwku będę miała bombę ;-)

Czarni to zakupki udane ... też jestem posiadaczką kocyka z Biedronki :-p

EmiliaM gratulacje awansu dla męża i wytrwałości i wytrwania do końca ciąży. Dasz radę kochana.

Januarka miłego wypoczynku wieczornego.

Ostatnia edycja:
reklama
Super są te kocyki sama muszę sobie taki sprawić tylko w wersji maxi :-D mimo że będzie dziewczyna to i tak wzięłam kolorowy bo ten róż był przesadny trochę go za dużo ale też ładny ;-)
Już nie wiele zostało do kupienia ale jak to mówią zaczynają sie te najbardziej pochłaniające gotówkę ale cóż takie zakupy ja lubię ;-) jak potem nie sprawdzam stanu konta :-D
Jej i co kobity powtarzam sie ale znowu kolejny dzień miną jak strzała :-D

Czarni u mnie też moja lista coraz bardziej się wypełnia z zakupkami.
Zostało najdroższe:
- wózek 3 funkcyjny ( po porodzie kupujemy )
- łóżeczko z materacem ( w grudniu )
- kosmetyki dla dziecka ( w grudniu )
I z drobnostek zostały jeszcze:
- 10szt. pieluch tetrowych
- podkłady jednorazowe
- majtki jednorazowe
- koszula do karmienia
- nożyczki zaokrąglone
- proszek do prania dla niemowląt
- wkładki laktacyjne
- smoczek do butelki powyżej 1 miesiąca

Pozostałe rzeczy mam :-D:tak::happy:

Emilia- super gratulacje z okazji awansu meza!!!
Magda- udanej zabawy, mam nadzieje ze wszystko pojdzie super i dziewczynki beda sie dobrze czuc!
Ja dzis na zakupach w C&A bylam, kupilam troszke ciuszkow i pierwsze buciki :-D powoli kompletuje mi sie ta wyprawka , ja niestety wszytsko od podstaw musze kupic, ale powoli dochodze do celu.
Dobrej nocy !!

bilka no to super, ze grillek udany :tak: Ja za tydzien mam urlop, ktory mi sie nalezal z pracy (to jest super, bo zaczelam pracowac od 29 czerwca i juz mi sie 9 dni urlopu uzbieralo + weekend = 11 dni :-)), a potem od razu ide juz na macierzynski, wiec do pracy nie wracam. Chce zaczac macierzynski jak najszybciej, bo i tak na wiosne sie stad wyprowadzamy, wiec i tak go nie wykorzystam calego.
Co do zakupow to jeszcze mi zostal tylko materacyk do gondolki, w ktorej poki co bedzie spac moja niunia i takie duperelki jak szczotka do wlosow czy termometr do kapieli. Zastanawiam sie jeszcze czy kupowac jakas koszule nocna na porodowke. No a lozeczko to kupimy raczej dopiero jak juz bedziemy we Wloszech, wiec tak jakos w kwietniu.

2:15 pobudka :/ brak slow :/ co tu robic w srodku nocy jak wszyscy spia nawet pies :/glod zaczyna doskwierac trzeba cos zjesc i juz moja dieta cukrzycowa idzie nie tak jak trzeba eh :/ Mam juz nerwy sama na siebie jej aby juz byla zima :) marzy mi sie snieg :)
aninek jeszcze dobrze, ze bylas z kolega bo ja bym sama chyba w tym stanie nawet do tego pubu nie weszla :/ o masakra takie przezycie :) Ale przyznam szefa masz ok jak nic sie nie przejol ;)
Milego dnia dziewczyny :)

Witam porannie.
Januarka znam ten ból... Na szczęście metoda wiecznego kucia wiem co mogę jeść i z diety odeszło tylko kilka rzeczy. Ale powiem ci jedno nie głódź sie to nie jest dobre dla ciebie ani dziecka ja musiałam podnieść ilość posiłków jak zaczęłam spadać z wagi i miotac sie jak cień z głodu przy czym byłam nerwowa i bardzo słaba. Dbajmy o nasze maluszki ale nie kosztem własnego zdrowia.
Miłej niedzieli :-)

Czarni zjadlam oczywiscie pierwsza zasada ktora mi powiedzieli nie wolno byc glodnym, a wiec do rana nie moglam czekac z pierwszym sniadaniem, tyle ze nie wiedzialam czy zasne i jak w takim razie to sniadanie liczyc bo przeciez nie od 8 rano do tego paski ketonowe wiarygodne przy pierwszym porannym oddaniu moczu a ja musialam zrobic badanie o 2 w nocy, zasnelam po 6 na chwile doslownie bo wstalam o8 wiec juz testu nie robilam drugi raz, a w 3 trymestrze podobno pobudki nocne wracaja, chyba mnie cos trafi bo od poczatku ciazy mam problemy z zasnieciem po przebudzeniu eh :/
W srodku nocy z nudow zamowilam 2 butrlki aventu, w sklepie wyszloby 10 zl drozej wiec sie oplacilo.Milego dnia :)

Hej mamuśki ja tylko na chwilę wpadam nie odpisuję ale w miarę na bieżąco czytam co tamu Was. Wczoraj byłam na zakupach ale nic nie kupiłam tylko podusię i kocyk dla małego nic poza tym :dry: obiadek się gotuję a potem na spacerek do lasu uciekamy :)
Życzę miłej niedzieli :)

reklama
Witajcie!!
Nie spalam od 3 w nocy, wstalam zeby cos zjesc , bo sie glodna zrobilam , maly zaczol ostro buszowac , i tak do 6 nie moglam zasnac ! zauwazylam ze coraz czesciej zaczynam sie budzic w nocy , wczesniej byla 6 rano , ale zjadlam cos polozylam sie i spalam dalej , a teraz? leze i nie wiem co ze soba zrobic..
Wczoraj trosze sie przeszlam i wieczorem tak mnie prawa strona bolala, nie moglam na noge stanac .. teraz juz jest ok. Ale neistety dlugie spacery moge sobie zapomniec .
We wtorek wizyta , juz nie moge sie doczekac i mam nadzieje ze zrobi usg, chce miec pewnosc na 100% ze synek, i ze dobrze wszystko !
Milej niedzieli!! u mnie piekna pogoda az chce sie na spacer!! :tak:

Do góry