reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam sie jak nigdy pierwsza:-)

Nie śpię już pół godz bo M do pracy szedł i sie rozbudzilam, jak na razie leze jeszcze w łóżku i pisze z tel, później wstane to poczytam co u was:)

Buziaczki i miłego dnia:)

reklama
Hej :)

Ja też swojego pożegnałam przed chwilą :p też mam tak, że mój mnie budzi, a teraz już drugi dzień wstaję z nim na nogi:errr::errr: Ada właśnie trzymam kciuki do niedzieli, myślę, że ta posadka wypali;)

Magda z tym optymizmem będzie ciężko :p myśl, że muszę się w ciuchcię wpakować jutro z samego rana, bo muszę na badania jechać do Rzeszowa i później na rocznicę rodziców i to bez swojego, bo prawko zaczyna (stracił dwa lata temu przez swoją głupotę:/), a później kursy w jedną i drugą stronę 23 i 26 to ja się chyba zajadę na śmierć :p ale wczoraj się zorientowałam, że będę miała tydzień wolnego na wszystkich świętych to wtedy wrócę z mocą :p Ogólnie wczoraj miałam trochę lipny dzień, bo oprócz tego, że mój miał baaaardzo zły dzień w pracy to przede wszystkim była rocznica śmierci siostry:/ i tak mimo względnie dobrego humoru to tak gdzieś we mnie siedziało.... :)

A chciałam jeszcze anegdotkę przytoczyć na temat emerytów... Wczoraj wsiadałam w mpk na uczelnie - w nowych autobusach tylne siedzenia wznoszą się jak w teatrze - całe zawalone moherami... stanęłam na środku, bo się "reklamówki zmęczyły" i nagle słychać tylni moherowy szept- "taka młoda się puściła, góra 18 lat ma" itp itd :/ wzrok do tego z serii nie zasługujesz by żyć :p na następnym przystanku wysiadało ogrom ludzi i myślałam, że wtedy znajdę miejsce żeby usiąść, niestety grubo się pomyliłam- stare baby zamiast się przesunąć "pod okna" siedziały dalej od przejścia i wołały do siebie inne mohery, oczywiście zaczynając rozmowę od pokazania mnie palcem :/ Ja nie wiem czy to takie złe, że nie maluję się zawsze? I to chyba dobrze, że młodo wyglądam, przecież one w moim wieku to już pewnie drugie dziecko w drodze miały :/ Przykro mi się zrobiło :(

P.S. Aninek Ja się położyłam praktycznie od razu- oczywiście sik kontrolny musiał być:p ale z zaśnięciem i tak do północy się męczyłam :/ Bilety super sprawa- gdyby nie to, że teraz inne wydatki nam w głowach to sama bym poszła nawet na zwykłą "Anię z zielonego wzgórza" :p

to i ja sie witam.pobudke mi zrobila natalka kopniaczkiem w pecherz po3 i dlugo nie moglam zasnac,a jak juz zasnelam to budzic mojego p.zadzwonil i juz po spaniu.teraz sniadanko i herbatka:-)
dzis znowu ma byc cieplo i slonecznie.
milego dnia zycze wszystkim:-)

Witam sie i ja piatkowo, wreszcie :) ktora z Was pracuje jeszcze to wie o czym pisze :D

Caroline a gdzie i kiedy sa te dni otwarte x+landera?

witam się piąteczkowo!

oj dziewczyny i mnie dopadł dziwny sen...mój mąż stwierdził,że to niemożliwe mieć taki sen, szczególnie,że nie oglądam żadnych filmów fantastycznych;) opowiem Wam, a właściwie napiszę:
siedziałam z przyjaciółkami i nagle poczułam,że Mała zaczyna napierać główką w okolicach mojego żołądka (ostatnio tak ma...;) ) i nagle zaczęła poprostu wychodzić z mojego brzucha...najpierw główka, potem rączki, ciałko, nóżki...wyglądała jak na USG 3D - taka brązowa ;P , była ze mną połączona pępowiną i miała śliczne loczki na głowie;) obejrzałyśmy ją z przyjaciółkami i stwierdziłam,że lepiej jak wróci do brzuszka bo to jeszcze nie czas na nią i ... ułożyłam ją główką do mojego pępka i ...Mała "weszła" do brzucha przez pępek;) i była znowu w brzuchu;) ...a ja się obudziłam! :)
ja mam bardzo dziwne sny przed jakimiś ważnymi wydarzeniami, np. przed maturą to już był hardcore...ale ten był najdziwniejszy,ale i najprzyjemniejszy:):)

wczoraj nie pisałam bo byłam mocno wkurzona...pisałam Wam o moich perypetiach z pracodawcą...okazało się,że zaczął wojnę na całego...moje zwolnienie z początku września wysłali dopiero 15.10...do tego przez pieczątki i daty wpływu do nich tego L4...przez co mi ZUS potrąci 25%zasiłku!!! na szczęście Pani w ZUSie była bardzo miła i powiedziała,że oddadzą mi te 25%,ale dopiero pod koniec października...przez co mam opóźnioną wypłatę miesiąc...od 3.09 do 22.10 jestem bez kasy....ostatnio trochę dostałam, ale to za jakieś inne zwolnienie....ręce opadają...

Aninek - prezent rewelacyjny!!! chętnie pójdę z Wami;)
Ada- trzymam kciuki za męża:)
Magda - współczuję dziewczynkom...mam nadzieję,że urodziny pójdą zgodnie z planem,a Małe szybko wyzdrowieją...:)
Biłka - warsztaty faktycznie fajne się wydają, chętnie wybrałabym się, ale moje spojenie mówi "nigdzie nie pójdziesz!"...

oj i nie pamiętam co miałam jeszcze komu odpisać...

miłego dnia mamuśki!!!

Witam ja na nogach jak zwykle po5 i budze mojego do pracy, jesli synus tez tak bedzie wstawal to bede musiala chyba tatusia zaczac karmic mlekiem i kaszkami, bo nie bedzie mi sie chcialo sniadanek robic osobno dla obu ;p (ale to nic maz lubi kaszki i kakao czasem sam jest jak dziecko heheh ;p )
Dopiero teraz zebralam sie na napisanie bo zaczelam te poranne pomiary i ustalanie diety eg podanej i wiecie co nie zmieni sie wiele wiekszosc z tego jem na codzien tylko moze inaczej to rozkladalam pewnie dlatego taki cukier mialam, odpukac narazie jest w normie Magda z uk wlansie o te paski mi chodzilo nie wiem co mi sie z acetonem ubzduralo heheh, tak to jest jak sie zaduzo czyta naraz sama sie pogobilam,ale pomalutku zaczynam kumac ;) Odpukac 1 wynik idealny 0 ketonow 0 glukozy w moczu, oby tak do konca no zobaczymy jak mi to wszystko pojdzie, jedyny problem jaki mam narazie to to wbijanie igielki nie zawsze za pierwszym razem mi wychodzi i cala sie pokulam, ale mam nadzieje, ze z biegiem czasu sie naucze ;) Dziekuje za chec pomocy gdyby cos bede pisac :) A wlasciwie to mam jedno pytanie bo minimum jest 60mg/dl o to zapytalam, ale zapomnialam zapytac co oznacza jesli jest ponizej?czy wtedy musze cos zjesc?
Indziorka masz racje kiedys kobiety wczesniej zachodzily w ciaze i nikt im nic a dzisiaj jak widza 27 latke wygladajaca na takie18 to odrazu gadaja, ja tez pomimo wieku wygladam mlodo bo w ciazy rowniez sie nie maluje i do tego jestem niska a ubieram sie tez raczej mlodziezowo i nie raz kupujac jakies winko w gosci, pytano mnie o dowod jeszcze zawsze sie smialam jak pokazalam sprzedawczyni ze milo ze na tak malo wygladam ;) Nie przejmuj sie babciami niestety tyle sie slyszy dzisiaj o nastoletnich wpadkach,ze niema sie im co dziwic,ale powiunny sie pohamowac bo pokazywanie na kogos palcami i spogladanie szeptajac cos komus do ucha to juz oblesna rzecz nie wychowane babska wrrrrrrr

Milego dnia zycze :)

Januarka nauczysz się ja już od tygodnia kluję paluchy 6 razy dziennie i wychodzi za pierwszym razem a pierwszego dnia to samo co ty.
Ja wiem od Pani doktor ze jak nie bierzemy insuliny to ta hiperglikemia czy jakoś tak nam nie grozi ale tak przy niskim cukrze trzeba coś zjeść .
U mnie wystarczyło odstawić słodycze, słodkie soki i napoje, choć kakao nesquika wypiłam ostatnio i cukier mi nie skoczył i regularne posiłki 6 razy dziennie i cukry mam w normie cały czas choć teraz po posiłkach niższe niż w pierwszych dniach wiec jeść mniej a częściej działa :-)

Hej dziewczyny ja standardowo pobudek miałam kilka jak co dzień gr.. Jak tak będzie dalej to oszaleje nic mnie tak nie wkurza jak pobudki bez powodu...
Teraz wcinam śniadanko i od razu lepiej

A tak poza tym jupi już piątek :-D

reklama
Witam Mamusie,
A mi sie takie odmłodzenie też przytrafiło, w marcu moja córka trafiła do szpitala i chcąc nie chcąc musiałam z nią być, na sali obok był roczny chłopiec z babcią i mamą, gdy wracałam do swojej sali to zostałam zaczepiona przez babcie tego chłopca i zaptana o wiek, dziwiła się że wygladam na jakies 16 lat i że wcześnie w ciąże musiałam zajsc bo mam już tak duże dziecko, jak dla mnie to było dość miłe bo o 10 lat mnie odmłodziła :-D

Atak przy okazji, czy wam się już zdarzaja skurcze przepowiadajace? bo mnie tak jakby czasami już coś za brzuszek łapie, takie nieprzyjemne uczucie troche, do tego dzidzia ostatnio po pecherzu mi chodzi, główką w górę sie chyba obruciła

Do góry