reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
Hej!

Dziś robiłam kartacze i od tego stania w kuchni rozbolały mnie plecy. Naszykowałam sobie więc centrum wypoczynkowe - poducha, koc i komp - i zamierzam leniuchować przez resztę dnia.

Dotka Śliczne rzeczy zrobiłaś! Naprawdę ekstra! Gratuluję talentu. A taki kocyk Twojego autorstwa chętnie bym kupiła.
Biłkabdg Podobno torbę powinno się spakować na miesiąc przed terminem. Co do zawartości to najlepiej zapytać w szpitalu, w którym chcesz rodzić. Moje znajome w Polsce tak robiły. W UK na stronie szpitala zamieszczają taką listę.
Januarka Powodzenia na wizycie :)
Ada, Magda Wiem, że wolałybyście, żeby Wasze pociechy integrowały się z grupą, ale fakt, że są troszkę na uboczu nie jest wcale niepokojący i nie świadczy o czymś nieprawidłowym. Jestem pedagogiem, pracowałam z dziećmi, dlatego pozwalam sobie zabrać głos ;) Każde dziecko potrzebuje czasu na odnalezienie swojego miejsca w grupie. Niektórym zajmuje to więcej czasu, ale to wcale nie znaczy, że mają jakieś problemy. Taka postawa np. u 7-latka mogłaby budzić jakieś wątpliwości, ale też niekoniecznie. Czasem jest tak, że dzieci które początkowo nie integrowały się z grupą, potem radzą sobie dużo lepiej w szkole i są bardziej samodzielne. Także mamusie nie martwcie się.
Hanus Podobno to normalne, bo narządy są teraz bardziej ukrwione. Zdrówka życzę!
Ada Współczuję choroby męża. Może tym razem w końcu zastosują jakieś trwałe rozwiązania. Powodzenia.
Malinka Powodzenia z remontem. Wiem, że to męczące, ale niedlugo będzie po wszystkim i będziesz miała temat z głowy.
Marta Seks jest :) Choć strasznie dużo śmiechu przy tym, bo brzuch już pokaźny i trzeba się gimnastykować. Jeśli nikt nie powiedział Ci, że masz zrezygnować ze współżycia, to po prostu sprawdź jak będziesz się czuła.
Alice Szkoda, że miałaś taką sytuację w przychodni. Co za głupie rury z tych pielęgniarek! A o ludziach to już nie wspomnę. Kuruj się i rlaksuj.
Aninek Bardzo ładnie Ci w tej fryzurce :)
Marzenix Powodzenia z remontem.
Czarni Mi moja mama mówiła o hartowaniu sutków. Potem słyszałam od kogoś, że tego się już nie robi, bo coś tam. A podobno niektórym pomaga.

witam wszystkie mamusie
Aninek śliczna fryzurka, bardzo ładnie wyglądasz
Marzenixx ja nie zwracam uwagi czy ktoś w sklepach się na mnie gapi, ja sama ze sobą źle się czuję i to mi wystarczy heheh, nie mogę sie doczekać stycznia a później jak będę mogła zacząć ćwiczyć i tracić kilogramiki ,
Hanus ja jak tylko zaczyna boleć mnie gardło to stosuję tantum verde
wszystkim chorującym dużo zdrówka, mnie też cały czas męczy kaszel ale to zapewne pozostałość po tamtej chorobie
co do torby do szpitala, to narazie nie myślę o tym, muszę na jakiejś wizycie z położną się dowiedzieć co wogóle bedzie mi tu potrzebne, ja cały czas mam nadzieję ze wyjde po tych 6 godzinach po porodzie (mam nadzieję ze nic mnie nie zaskoczy hehe) więc duzo nie będzie mi potrzebne
co do sexu to u mnie też brak ochoty, ale to pewnie dlatego ze ja nie czuję się dobrze w swojej skórze hehe, wogóle wkurza mnie to nie jem dużo, nie jadam kolacji, jem dużo warzyw i owoców a dużo tyję i tak jest w każdej ciąży a przez to mam mega doła
Magda_z_uk dobrze ze z córeczkami lepiej, moja średnia córa też astmatyczka a najstarsza alergiczka
dotka85 ale śliczności zrobiłaś , zazdroszczę talentu, ja jak byłam mała to robiłam na szydełku, a teraz nie dałabym rady bo nie znoszę dotykać wełny hehe
ada1989 współczuję mężowi tych bóli, dobrze ze znalazł sie lekarz który nie olał sprawy, a w przedszkolu napewno wszystko się poprawi i synuś będzie miał wielu kolegów
-caroline- ja to mam tyle co ty na plusie albo i więcej nawet
Dorotqua ja pochodzę z Grudziądza, pół swojego żuycia mieszkałam na strzemyku a ty z jakiego osiedla jesteś?, może uda nam się kiedys spotkac z maluszkami jak będę w PL
co do mnie to kilka dni po zrobieniu prania podniosłam kosz z mokrym praniem bo chciałam wnieść na górę i chyba przesadziłam bo po kilku krokach zaczął mnie strasznie brzuchol boleć że sie ruszyć nie mogłam, a w nocy obudził mnie taki ból brzucha ze już myslałam że do szpitala będziemy jechać, po kilku dniach na szczęście przeszło, ale nospę kilka razy dziennie musiałam zażywać, więc uważajcie na siebie dziewczyny i nie róbcie takich głupstw jak ja
przepraszam ze znowu nie odpiszę wszystkim ale muszę zmykać po córę do szkoły

Hej Niebieska81 ja od urodzenia na Lotnisku mieszkałam ale większość czasu spędzałam na rządzu a po ślubie z M zamieszkaliśmy w Mieście niedaleko dworca PKS:-D.
A na strzemięcinie mam babcię i teraz siostrę. Dokładnie na Śniadeckich 44
Aninek super fryzurka :tak:.
Co do wagi własnej dziś popełniłam duuży błąd i stanęłam na wagę i powiem Wam tak: moja waga miała swoje wzloty i upadki ale takiej wagi to w życiu jeszcze nie miałam. A tu cały okres tycia dodatkowego i szybszego niż przez ostatnie 6 miesięcy. Chyba się załamię.

witajcie,
dziewczyny napiszcie mi proszę jak wygląda u Was sprawa ze śluzem? Czy zdarza się Wam że pojawia się taki bardziej gęsty, rozciągliwy? Mi od kilku dni pojawia się niewielka ilośc takiego właśnie gęstego śluzu.Trochę mnie to martwi bo zawsze był bardziej wodnisty i się zastanawiam czy może stopniowo mi odchodzić czop śluzowy??

Dziewczyny kupujecie sobie jakies piżamki do spania na zimie??? macie jakies linki, namiary? BO ja sie zastanawiam co kupic, w dwuczesciowym bedzie mi za gorąco i tak myslalam o jakiejs koszulce ale na długi rekaw....?

reklama
Hej Wam:)

Ja dalej nie mam na nic siły- dzisiaj spałam do 11:30- mój mnie telefonem obudził:angry: oczywiście z przerwami na siku, no ale i tak szok straszny przeżyłam... Poza tym jakiś kolega z pracy przyniósł mu ciuszki, po córach, to miałam zajęcie:) się cieszę, bo dwa typowo zimowe kombinezony były i takie wiecie wiosenne:) a do tego jeszcze zimowy kożuch-kurtka ;)

Wszystkim zdrowia dziewczynki, nawet wszystkiego co napisałyście nie zdążyłam nadrobić :/ ja chyba w jakąś depresję popadam :/

Do góry