Witam
Jak zwykle pobudka wczesnie :/ maz o 8 na jzdy poszedl, a ja znowu sama dobrze,ze rodzice maja wolne weekendy to sobie do poludnia mam z kim pogadac nie mysle i nie doluje sie wtedy az tak bardzo, powiem wam,ze psychicznie znosze bardzo zle ciaze, choc jest ona planowana i cieszymy sie na maluszka tak bardzo jak na nic w swiecie
Widze, ze padl temat Slowakow jak juz kiedys wspomnialam moj maz jest Slowakiem,oj tez wesolo z nim miewam teraz juz szuka w pl normalnie i po polsku hehhe ale na poczatku to ciezko mu bylo powiedziec to slowo, najgorzej jest bo tak sie wkrecil w naasza polszczyzne, ze w nrozmowach ze slowakami tez sie czasem pomyli i szuka zamiast chladat heheh a wtedy oni maja ubaw, Jesli chodzi o to co mysla o nas slowacy, to troche sie nie zgodze, kilka lat zylam w cz tam wlasnie meza poznalam, i to wlasnie Slowacy sa wporzadku w stosunku do nas polakow, moze i nie lubia jak sie ich za pl bierze,ale nie dlatego ze pijacy zlodzieje itp bo na slowacji jest sporo romow i takze pija i kradna, ale najbardziej jak i nas pl tak i sk nie lubia czesi, oni maja sie za lepszych lepiej rozwinietych, a my pl dla nich to alkoholicy, zlodzieje a jak kiedys jedna czeszka mezowi w pracy powiedziala aby sie ze mna nie zadawal bo jestem polka a polki to Kur** myslalam,ze jej dam w dziob, fakt polacy za granicami pokazuja co potrafia, ale mysle,ze ludzie to ludzie i niewazne z jakiego kraju sa fajni i niefajni delikatnie mowiac
Apropo takich smiesznych slow po slowacku, ostatnio mama kupila nam dla maluszka pajacyka niemowlecego, a maz jak zobaczyl to mowi o jakie ladne "dupaczki" hahah tak sie smialam i teraz za kazdym razem, mowie ze bedziemy maluszka ubierac w dupaczki ;p
A bedac w uk wlasnie znajoma od jednego slowaka uslyszala pytanie "czy ten frajer jest twoj"? Co na pl znaczy czy to jest twoj chlopak? w dobrym znaczeniu tego slowa, ja tez czasem sie smieje do meza,ze jestem jego frajerka,ale aby w pl mnie tak nie nazywal ;p
Jeszcze jedna taka sytuacje pamietam jeden polak mial na nazwisko Kokot, tak sie przy tym slowacy usmiali a on biedny nie wiedzial o co chodzi heh (to to brzydkie slowo na Ch**) ;p
Co do cukrzycy tak wlasnie zrobie juz w pon wypytam polozna o glukometr i pomiary, bo zanim do krk pojade to jeszcze sporo czasu minie :/
Kurcze przestraszylam sie troche czytajac ten artykul o podnoszeniu rak, ja rowniez wieszalam pranie caly czas sama jedynie prosilam kogos aby mi na balkon wyniosl bo ciezkie tak prosto z pralki :/ Musze mezowi powiedziec ze to niezbyt bezpieczne tak sie naciagac, bedzie musial mi w rozwiszaniu pomoc, a powiem wam szkoda bo lubie pranie robic, nie znosze tylko mycia garow ;p
Ide cos porobic bo ladna pogoda
Milego dnia :*