reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
Czesc
Dziewczyny jak to jest z brzuchem po porodzie. Czy od razu zmniejsza się obwód jakoś znacząco czy dopiero po kilku tygodniach.
Bo ja kupiłam piżamę do karmienia taka w która mieszczę się teraz bo stwierdziłam, ze jak maluch wyjdzie to brzuch się zmniejsza przynajmniej o tyle ale koleżanka mi powiedziała, ze się nie zmniejsza od razu i powinnam mieć taka na wielki z 9 mca więc ja już nie wiem zwłaszcza że nie tyje dużo póki co 6kg i raczej wszystko to w brzuszku

Witam :)
Jak zwykle pobudka wczesnie :/ maz o 8 na jzdy poszedl, a ja znowu sama dobrze,ze rodzice maja wolne weekendy to sobie do poludnia mam z kim pogadac nie mysle i nie doluje sie wtedy az tak bardzo, powiem wam,ze psychicznie znosze bardzo zle ciaze, choc jest ona planowana i cieszymy sie na maluszka tak bardzo jak na nic w swiecie :)
Widze, ze padl temat Slowakow jak juz kiedys wspomnialam moj maz jest Slowakiem,oj tez wesolo z nim miewam teraz juz szuka w pl normalnie i po polsku hehhe ale na poczatku to ciezko mu bylo powiedziec to slowo, najgorzej jest bo tak sie wkrecil w naasza polszczyzne, ze w nrozmowach ze slowakami tez sie czasem pomyli i szuka zamiast chladat heheh a wtedy oni maja ubaw, Jesli chodzi o to co mysla o nas slowacy, to troche sie nie zgodze, kilka lat zylam w cz tam wlasnie meza poznalam, i to wlasnie Slowacy sa wporzadku w stosunku do nas polakow, moze i nie lubia jak sie ich za pl bierze,ale nie dlatego ze pijacy zlodzieje itp bo na slowacji jest sporo romow i takze pija i kradna, ale najbardziej jak i nas pl tak i sk nie lubia czesi, oni maja sie za lepszych lepiej rozwinietych, a my pl dla nich to alkoholicy, zlodzieje a jak kiedys jedna czeszka mezowi w pracy powiedziala aby sie ze mna nie zadawal bo jestem polka a polki to Kur** myslalam,ze jej dam w dziob, fakt polacy za granicami pokazuja co potrafia, ale mysle,ze ludzie to ludzie i niewazne z jakiego kraju sa fajni i niefajni delikatnie mowiac ;)
Apropo takich smiesznych slow po slowacku, ostatnio mama kupila nam dla maluszka pajacyka niemowlecego, a maz jak zobaczyl to mowi o jakie ladne "dupaczki" hahah tak sie smialam i teraz za kazdym razem, mowie ze bedziemy maluszka ubierac w dupaczki ;p
A bedac w uk wlasnie znajoma od jednego slowaka uslyszala pytanie "czy ten frajer jest twoj"? Co na pl znaczy czy to jest twoj chlopak? w dobrym znaczeniu tego slowa, ja tez czasem sie smieje do meza,ze jestem jego frajerka,ale aby w pl mnie tak nie nazywal ;p
Jeszcze jedna taka sytuacje pamietam jeden polak mial na nazwisko Kokot, tak sie przy tym slowacy usmiali a on biedny nie wiedzial o co chodzi heh (to to brzydkie slowo na Ch**) ;p

Co do cukrzycy tak wlasnie zrobie juz w pon wypytam polozna o glukometr i pomiary, bo zanim do krk pojade to jeszcze sporo czasu minie :/
Kurcze przestraszylam sie troche czytajac ten artykul o podnoszeniu rak, ja rowniez wieszalam pranie caly czas sama jedynie prosilam kogos aby mi na balkon wyniosl bo ciezkie tak prosto z pralki :/ Musze mezowi powiedziec ze to niezbyt bezpieczne tak sie naciagac, bedzie musial mi w rozwiszaniu pomoc, a powiem wam szkoda bo lubie pranie robic, nie znosze tylko mycia garow ;p
Ide cos porobic bo ladna pogoda :) Milego dnia :*

Hej dziewczyny :) dzięki za odpowiedzi co do słodkiego to nie działa ani poruszanie brzucha ani nic ja nie wiem co to za leń tam siedzi :p mam wrażenie że po jedzeniu to już w ogóle idzie spać i koniec...
Wczoraj wróciłam z Krakowa i nic nie załatwiłam w szpitalu musimy jechać jeszcze raz w poniedziałek.
Dzisiaj uciekam na imieniny do dziadka a jutro urodziny u chrześnika mojego męża.

green flower ja też się właśnie nad tym kiedyś zastawiałam wczoraj byłam C&A i były fajne koszule ale też nie wiedziałam jaki rozmiar :p za to kupiłam spodnie za całe 21 zł haha na gumce śmiech na sali ale już w nich do końca powinnam przechodzić a po porodzie spokojnie będzie można je zwęzić :)

Miłego dnia życzę :)

Hej Dziewczynki,
ja to lenia okropnego mam od tygodnia, nic mi się nie chce :-(, jak ja już bym chciała urodzić...
green flower z tym brzuszkiem po porodzie to on z tego co pamietam od razu nie znika, niestety, z takiego fajnego okraglutkiego twardego brzuszka robi sie flaczek:-( bo jednak skóra i mieśnie bardzo się rozciągają podczas ciąży i to tak szybko do normy nie wraca, chociaż są wyjątki :tak:

Witam z rana Oj ale naskrobałyście wieczorkiem Ja to o tej godzinie już smacznie śpię

szylwias nie przejmuj się moją laleczkę też słodkie nie rusza Zauważyłam że jednego dnia jest bardzo ruchliwa a drugiego leniuszek z niej I cały czas są to ruchy delikatne Hmmm może po prostu należy do osób spokojnych albo jest tak ułożona że ja jej za bardzo nie czuję Będę w czwartek u gina to się spytam Mam nadzieję że to normalne i że to nic złego

Mój mąż wczoraj znowu przyniósł mi jabłka i poprosił o placuszka Także zaraz zmykam na śniadanko a potem będę robić ciasto Hmmm no i muszę skoczyć sobie po jakieś zkupki

Miłego dnia Wam życzę :-):-)

Hej Wam w sobotę :)

Aninek wiem, że lampka wina raz na jakiś czas nie zaszkodzi ;) Ale obiecałam sobie, nie chciałabym mieć później pretensji do siebie w razie co:) A co do fajków... ja rzuciłam tydzień po dowiedzeniu się, i mnie odrzuca ogólnie, ale i tak mam ochotę na dyma czasem :D no niestety taki brzydki nałóg się przypałętał :D

Madga_z_Uk czasem uda mi się jakaś złota myśl :D Po przeczytaniu tego artykułu zaczęłam mieć do siebie wyrzuty :/ ale ani rąk w górze nie trzymałam, wszystko na podwyższeniu- firanek nie wieszam :D mojego do tego zmuszam :D a sznurki na pranie mam nisko i w łazience te opuszczane, więc może jednak tak wszystkiego odmawiać sobie nie muszę, ale chyba nawet bardziej nie mogę- mieszkam tylko ze swoim, 100 km od domu rodzinnego... on pracuje więc go połowę dnia nie ma, a ktoś to zrobić musi, więc wyboru też za bardzo nie mam :) Właściwie od początku ciąży robię wszystko normalnie oprócz dźwigania:) I nic się nie odkleja, nie rozchodzi itd, widać to od człowieka też zależy :) I tak jak pisałam wcześniej, nie forsowałam się za bardzo ;)

Aż w szoku dzisiaj byłam, że do 9 dzisiaj pospałam, mój jeszcze chrapie mi za uchem :D Mała dokazuje od rana :) chyba pora na jakieś śniadanko :D

Miłęgo dnia dziewczyny;)

reklama
hahaha januarka, ale się uśmiałam :-D

a mnie choróbsko już chyba na dobre wzięło. obudziłam się dziś z bólem głowy, gardła i katarem. Afja Anetka, jak ten syrop z cebuli się robi? może się przemogę... jak się nie wykuruję przez weekend to chyba na zwolnienie pójdę.

Miłego weekendu dziewuszki!

Do góry