reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Biłka, łącznie miałam 13kg na plusie i wszystko w brzuchu. Więc oby i tym razem tak było!

Milusia, ale mnie glukoza smakowała, więc ja bym mogła bez problemu wypić jeszcze raz :) Tylko zastanawiam się czy ja nie powinnam jej zrobić po 24tc? Lekarz nie skierował mnie za szybko?
Ja ogólnie kochana od zawsze baaardzo dużo jem, hehe. Teraz wprowadzam zdrowy tryb życia. :)

Ja mam synka z października, teraz Adaś pewnie będzie z grudnia, więc ciuszki mam, chociaż tyle. :)

reklama
witam! ale mam dzis lenia,masakra.weekend nam sie przedluzyl,bo moj p.jeszcze wczoraj mial wolne i pojechalismy do lasu na grzyby,ale skonczylo sie na spacerku,bo nic jeszcze nie ma.przynajmniej na razie w naszych znanych miejscowkach.ale juz ponoc sie pojawily.ja za grzybami nie przepadam,ale po lesie lubie chodzic ;)

gratuluje poznanych plci i milego dnia zycze:-)

Natal84, a sprawdzałaś czy nie ma jakiejś infekcji? Jak wyniki moczu? Ćwiczysz mięśnie Kegla?

Gizmowa test z glukozy powinno się wykonywać po ukończeniu 23 tc.wtedy wyniki są najbardziej wiarygodne....., ale lekarzem nie jestem:) więc dokładnie to nie wiem:)

Hej Patiinka już próbowałam numeru z drzwiami to dorobił im klucze. Co do rozmów to problem polega na tym że mój mąż nie rozumie o co mi chodzi on nie widzi problemu w całej sytuacji. Przecież to dobrze że tata przychodzi nam pomagać. A kontr argumenty wyglądają tak: "no tak tata mógł sobie przychodzić jak był remont i remontował a teraz już nie..." I weź tu człowieku tłumacz......:confused2: ehh mówię Wam temat rzeka u mnie. Mój mąż wpadł na "genialny" pomysł że jak mały będzie na świecie to jego mama będzie się nim zajmować. Taa po moim trupie. No nic nie nakręcam się zawczasu.:confused2: Zobaczymy jak to będzie.

Dorotqua współczuję :-( ja chyba tak bym nie wytrzymała długo. Mieszkam obok teściów, mamy to samo podwórko, ale osobne mieszkania. Oni mają do nas klucz, a my mamy do nich, tak w razie W, jakby coś się stało, to lepiej te klucze mieć. Zdarzyło się, że teść wszedł sobie do nas jak nas nie było, nastawił wodę w czajniku, zapomniał, woda wyparowała i przypalił nam czajnik. Czajnikiem się nie przejęłam, najgorzej tylko, że w domu później śmierdziało przez jakiś czas. Tak to raczej nie wchodzą sobie sami.
Co do teściowej, że będzie się dzieckiem zajmować, to chyba przesada. To Ty jesteś mamą i Ty masz zajmować się swoim dzieckiem, a teściowa niech Wam pomoże jak Ty ją o to poprosisz, bo np. musicie gdzieś wyjść, pojechać do sklepu,... itp. Moja teściowa właśnie w taki sposób mi pomagała.

Patiinka ręczniki bardzo ładne, piękne mają kolorki, ale ja wolę troszkę większe, takie 1m x 1m. Dla mojej Natalki używałam ich bardzo długo, przydały się, bo miały kapturki.

a właśnie odnośnie grzybów. Można jeść w ciąży? Ostatnio czytałam w necie, że w małej ilości można.

Natalka poszła wczoraj do przedszkola po wakacyjnej przerwie. Chodzi już do 4-latków i znowu chyba powtórka z rozrywki, bo jak tylko wchodzimy do szatni, to ona zaczyna płakać, że nie chce do przedszkola. Muszę w domu wyciągnąć z niej co jej tam nie pasuje. W tamtym roku też tak było, to mówiła, że ona nie chce w przedszkolu spać w czasie drzemki. Porozmawiałam z paniami i nie kazały jej koniecznie się kłaść i zasypiać. W 4-latkach już nie mają drzemki, więc nie wiem co jej nie odpowiada.

Witam Taką pogodę uwielbiam -słonko świeci ,nie ma upału ,tak w sam raz :-)
Wow widzę że dzisiaj ostry temat wagowy Ja już mam 6 kg na plusie Kurcze troszkę za dużo jak na połowę ciąży Muszę też zacząć się troszkę ograniczać Staram się dużo chodzić ,bo ćwiczyć to nie ćwiczę Ale jak urodzę i mi zostanie troszkę tłuszczyku tu i tam to wskoczę na mojego orbitreka i je zrzucę W sumie to jem to na co mam ochotę Bardzo mi wchodzą różnego rodzaju owoce A jak wiadomo są słodkie bo zawierają dużo cukru Hmmm i tak myślę że to może być moja przyczyna tych 6 kg
Zazdroszczę mojemu mężowi bo on może jeść co chce ,ile chce i o której chce i jest taki w sam raz a przynajmniej nie ma brzuszka

Gratuluję poznanych płci Już chyba większość z nas wie co będzie miała Oj tych chłopców u nas jest sporo Ale to dobrze bo nasze dziewuszki będą miały w czym wybierać he he he

Pozdrawiam Życzę miłego dnia

Hello Dziewczyny :-)

Nie martwcie się tak tą wagą. W końcu jesteśmy w ciąży, więc komfort dziecku trzeba zapewnić ;-) Ja mam obecnie ok 3kg na plusie. Ale nie oszczędzam się z jedzeniem. Ostatnio jem po kilka kanapek z nutellą dziennie, bo takiego mam smaka, że nie moge wytrzymać.

Ada Gratuluję chłopczyka! :-)
Kropka Kuruj się i szybko wracaj do zdrowia.
Mamaaga Powodzenia na wizycie i koniecznie daj znać jak wrócisz!

Kaju, czy ja wiem czy obżarstwo może być komfortowe dla dziecka... tak patrząc po tym jak ja jem i co jem, to nie sądze by mu to odpowiadało :-p
Nie ma co przesadzać, ale jednak warto próbować mieć jakas kontrolę nad wagą, nawet dla samej siebie, żeby po porodzie móc na siebie spojrzeć, a nie płakać do lustra. ;-)

Kaja28 wiem o czym mówisz ja miałam taką zajawkę na nutellę jakieś 3 tygodnie temu. Potrafiłam dziennie mały słoik nutelli:szok: opędzlować ale już mi przeszło:-D. Za to mogę się podzielić kilkoma fajnymi przepisami z nutellą. Kakao nutellowe( 2 łyżeczki nutelli na szklenkę gorącego mleka-podgrzewać aż nutella się rozpuści i do tego szczypta cynamonu) oraz kanapka z nutellą i bananem(czyli nutella a na niej plasterki banana) Mniam. Obecnie przechodzę przez fazę konserw a konkretnie jem ciągle kanapki z gulaszem angielskim firmy "Krakus":tak:

Dziewczyny Gratulacje z powodu poznanych płci, zdobycia nowych mieszkań itd
laugh.gif
.
Kropka wracaj do zdrowia!!!

Ostatnia edycja:
Arbuz to widze, że mamy z porzedskzolem ten sam problem.. Ja juz wymiękam.. Mimo, że Lena lubi chodzic do przedszkola to rano zawsze sie wtula we mnie i placze.. W ubiegłym roku był problem, bo byly drzemki.. Teraz problemem jest, że musi sama na góre wchodzic.. Ahh nie rozumiem tej mojej dziewczyny.. Ale obstawiam, że do konca tyg tak bedzie i potem spokoj..
A u Was tak do konca sie ciagnie czy tez w jakims momencie jej przechodzi..??

reklama
Gizmowa Oczywiście objadanie nie sluży nikomu i nie o to mi chodziło. Widziałam kobietki, które uznały ciążę na zielone światło do jedzenia 24h (dziewczyny szczupłe, przeważnie na diecie i wyczulone na nadmierne kg) i było jak mówisz - płacz do lustra. Ale wydaje mi się, że odmawianie sobie tego na co mamy ochotę też nie jest dobrym wyjściem. Organizm jest mądry i wie czego mu potrzeba. Także może jest to kwestia ilości. Przesadzanie w zadną stronę nie jest dobre. Trzeba jeść zdrowo, ale trzeba też być zadowolonym :-)
Dorotqua Byłam zaskoczona ta swoją chcicą na slodkie, bo do tej pory to w ogóle w stronę słodkiego nie chciałam patrzeć, jedynie kwaśne, slone i pikantne. A teraz szok po prostu. Jem też dużo popcornu, oczywiście robionego w domu normalnie, nie w mikrofali. Jest na liście 10 najlbardziej zalecanych produktów w ciąży, bo to podobno pardzo pożywne ziarno z dużą ilością błonnika i witaminy B, poza tym pomaga utrzymać prawidlowy poziom cukru w organiźmie. Także też polecam :tak:

Do góry