reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Alicja super że wózek kupiony, pochwal się:))
magda ech współczuje sytuacji zwłaszcza że sama niedawno coś takiego przechodziłam....:( niestety w zyciu zawsze na jakiegoś kretyna trzeba trafić:(
Deszczyk ja też mam owczarka i też czasem jak Kondzio się z nim bawi to go pies przypadkiem stuknie czy nadepnie, no to normalne przy dużym psie, ale jak oni sie czasem fajnie bawią... mój pies lubi aportować więc często mu mały piłeczke rzuca a ten mu wiernie przynosi:-) i przytulanie tez na topie, chociaż czasami piesek ma dość i widać to jego błagalne spojrzenie w naszym kierunku mówiące "weź mnie zawołaj do siebie to się uwolnie od tego szkraba" :-D:-D i buziaki tez sobie dają, kiedyś mi mówili że psy nie powinny lizać po twarzy bo liszaja można dostać a tyle razy co mnie mój pies po twarzy wylizał i Młodego to nie zlicze i żadnych problemów ze skórą nie mieliśmy. A co do żarcia to nasz przeważnie chrupki psie wcina, chociaż niebardzo je lubi, najlepiej to jak jakąś puszke miesną, albo z PL sklepu czasami udaje się resztki wędlin za darmo odebrać to mu wtedy z ryżem gotuje i ma wyżere:-)
aninek współczuje przebojów w pracy:baffled:ja lubiłam kiedyś koty ale ostatnio niestety mi się odmieniło, chyba przez głupich znajomych co koty mnożyli na potęge i te brudziły im w całęj chałupie, raz ich odwiedziliśmy to nie wiedziałam czy zatykać nos czy wyjść.... a jeszcze na poprzednim domu sąsiad miał chyba ze 3 koty i cały dzień trzymał je na ogrodzie i na nasz właziły, kupy robiły na nasz ogród albo worki ze śmieciami rozdrapywały:wściekła/y: tak ogólnie to ok, jak do kogoś ide i ma kota to nie ma problemu moge pogłaskać przytulić, ale w domu bym nie chciała:no:zresztą mój psiak kotów nie trawi więc by się nie dogadali:sorry2:
januarka z NINem to raczej nic robić nie musisz, ale podatek fajnie by było odzyskać teraz pieniążki wam się przydadzą:-) tak jak Kaja pisała są odpowiednie firmy co sie tym zajmują myśle że mozesz zadzwonić i oni ci wszystko wytłumaczą. Z kontem to nie wiem, wiem że raczej na pewną nie zamkną skoro masz jakieś pieniądze
Emilia To tak my tez zawsze sprawy załatwiamy że jak coś jest na mojego M np gaz czy prąd to on musi tylko się przedstawić i mnie oddaje słuchawke, ale jak chodzi o bank a mamy konta w LLoydsie to dzwoniąc do ich biura obsługi muszą rozmawiać tylko z właścicielem konta, z nikim innym. Tak kiedyś chciałam załatwić sprawe wujkowi M i mi powiedzieli że nawet za jego pozwoleniem nie moge rozmawiać w jego imieniu i tak też było teraz, dopiero jak manager banku do nich zadzwonił i powiedział jaka jest sprawa to sie zgodzili:)

Wczoraj się przestraszyłam bo rano leżąc jeszcze w łóżku kichnełam tak porządnie aż mnie brzuch zakuł:szok: i sie martwiłam czy w porządku, ale na szczęście dzidzia się normalnie ruszała więc ok:)

A i mam pytanko może wiecie czy mogę nasmarować sobie plecy Amolem? Bo pare dni temu przy zabawie z dzieckiem mi coś strzyknęło nad lewym pośladkiem i strasznie bolało, teraz nasila się jak szybciej ide lub jak przeniosę za bardzo ciężar na lewą stronę, nie wiem czy moge go używać ze względu na ciążę....

reklama
Ada na ulotce Amolu piszą:

"Brak danych klinicznych dotyczących stosowania leku w okresie ciąży i karmienia piersią.
Ze względu na brak danych dotyczących bezpieczeństwa nie zaleca się stosowania leku Amol w okresie ciąży i karmienia piersią."

Mi jednak ostatnio lekarz mówił, że mogę bez obaw, także zdecyduj sama.

Hmm no nie wiem może popytam jeszcze teściowej czy kogoś, może będą wiedzieć. Bo w domu mi tylko Amol został na takie dolegliwości, żadnych żeli ani nic, a do apteki to jakos mi nie po drodze, ja nie wiem mam czasami taką sklerozę że szok, coś sobie obiecuje że zrobię nagle dzień mija i mi sie na wieczór przypomina jak już jest za późno:baffled: A może znasz jakieś angielske odpowiedniki fastum czy czegos w podobie?

Ada tutaj w marketach i aptekach jest mnóstwo takich maści i spray'ów (nawet fastum jest), tylko ze mi lekarze po wypadku, keidy plecy bolały jak cholera zabronili.:baffled: Jedyne na co się zgodzili, to Amol. Dałam im polska ulotkę, debatowali i wyrazili zgodę. Czytałam tez na innych forach, że dziewczyny używają.
Mi pozwolono brać tez środki typu ibuprofen (paracetamol na mnie nie działa), bo wiłam się z bólu (9 tc). Nie musisz mi jednak ufać i najlepiej zapytać GP. Tylko nie daj się zbyć paracetamolem;-)

Magda no właśnie w poniedziałek ide do GP po zwolnienie to się podpytam, wiem że na pewno paracetamol w pierwszej kolejności polecą ale ja nie chce żołądka obciążać prochami, mój M kiedys tak brał to g*wno i niestety ma teraz problemy z żołądkiem. Musze właśnie poszperać w aptekach bo na razie tylko w małym tesco patrzyłam na leki ale tam bryndza straszna i nic nie znalazłam.

Dzisiaj na skype M teściowej powiedział że jak będzie chłopak to jednak Sebastian a nie Piotruś, no masakra jak się skrzywiła i tylko teksty że nieładnie i w ogóle, no wkurzyła mnie, ale jakoś swoje wkurzenie w żart obróciłam i jak ona nosem kręciła że będą zdrabniać Sebek albo Bastek to jej mówiłam że bardzo ładnie i że ona nie ma wpływu niestety na wybór imienia, no kurcze mam nerwa jak takie cos słysze ale staram sie zachować cierpliwość bo z drugiej strony wiem że jakbym ją zrypała to by mi powiedziała że tak naprawde to nasza decyzja tylko się przekomarzała....:p poza tym to każdemu zycze takiej teściowej bo mnie traktuje serio jak córkę, wstyd powiedzieć ale czasem naprawde lepiej mnie rozumie niż moja mama.... ale mojej mamy bym nikomu nie oddała:-)

Ada nie przejmuj się. My ilekroć imię wybieramy, to moja mama kręci nosem. Tylko jakoś się tym nie przejmujemy:-p
No i wiadomo, że prochy w ciąży to ostateczność (u mnie niestety nie obeszło się bez), ale te maści i spray'ie też coś w sobie mają. Dlatego ja bym konsultowała jednak z GP. A amol polecam. Mi bardzo pomagał;-)

Magda z uk dziekuje bardzo za szersza odpowiedz bardzo mi pomoglas :) Nigdzie nie moglam dostac konkretnej odpowiedzi na temat kont na plusie wszedzie na forach rozpisywano sie o debetach z tego co piszesz to wlasnie mamy tak samo z kontami to ostatnie pismo wlansie z banku ktore udalo mi sie od znajomych wycignac, oczywiscie dostalismy je pol roku po terminie oboje z mezem takie same tylko kwoty pozostale na kontach sie roznily u meza troszke wiecej zostalo znajoma nam je dala we wrzesniu a w pismie pisalo aby zglosic sie do lutego bo nie maja z nami kontaktu i jesli tego nie zrobimy konta wlsnie beda zablokowane,zamrozone bo musza chronic nasze pieniadze przed oszustami, nie wiem tylko jak dlugo takie konta zamrozone mozna miec, nie chcialam juz do uk wracac nawet na chwile ale chyba zamiast zwiedzania pieknej hiszpanii (zaleglej podrozy poslubnej) bedziemy musieli odwiedzic uk na kilk dni moze w przyszlym roku jak maly podrosnie aby zlikwidowac te konta i miec swiety spokoj :/
A jesli chodzi o zwrot podatku to wlasnie to mnie martwi najbardziej czy mpoja agencja placila jak nalezy i to nie my musimy cos doplacic? Jestem tak sparalizowana i zestresowana cala ta sytuacja,ze na osobista rozmowe z revenue nie podolam za bardzo sie trzese na sama mysl o uk wiec chyba z mezem bedziemy probowac to przez ktoras z agencji zalatwiac bo brakuje nam ostatniego maks 2 peyslipow no i oczywiscie p45 takze nie mamy a z tego co sie dowiedzialam agrncja pracy pod ktora pracowalam juz nie istnieje a wiec niema szans na przeslanie pisma do nich z prosba o te dokumenty, pocieszylas mnie ze oni tam maja, a nie zalezy nam juz nawet na tym zwrocie choc nie ukrywam i te z banku pozostale i zwrot teraz by sie przydaly chocby na wozek dla malucha ;) ale zalezy mi dowiedziec sie tylko czy mnie nie scigaja ze to my mamy im cos zaplacic bo agencja plavila za malo wrrrrr.
Jedynie o co sie tez doprosilam znajomej ale ostatnia informacje dwa lata temu dostalam jeszcze jak mi poczte jako tako odkldala zeby sprwdzila czy nie mamy jakichs papierow ze mamy cos gdzies zaplacic i twierdzila ze nic nie przyszlo,ale jak wspomnialam nie potrafie im tam juz zaufac bo przejechalismy sie bardzo dlatego wyolbrzymiam cala sytuacje i poprostu musze sie jakos upewnic zwlaszcza z e w tym stanie spokoj jest mi potrzebny :(
Dziekuje jeszcze raz uspokoilyscie mnie takze zaczynam dzialac w przyszlym tyg szukam agencji w poblizu ktora chociaz nam sprawdzi czy nalezy sie zwrot czy niema niedoplaty niedaj Boze :/
Wielkie buziaczki dla Was za pomoc :****

Tak a teraz wracam juz spokojniejsza no i mysle tylko o dzidziusiu ) Wczoraj z mezem bylismy w Osw. bo otwarli castorame,a ze rozbudowujemy domek i konczymy sobie pieterko to chcielismy poogladac co sie oplaci kupic, ale nie o tym chce napisaac po drodze znalezlismy sklepik z dzieciecymi rzeczami taki niepozorny wygladajacy na maly a jak weszlismy hehehe maz byl jak dziecko ja nie moglam sie naoogladac hehe jakie to wszystko sliczne, weszlismy bo rozgladamy sie za wozkami pomalu nno i znalazlam tez lozeczko ktore chcialam zamowic na allegro a tam jest tansze sie okazalo no bo be przesylki identyczne wiec juz mamy upatrzone :) Musze tylko wziasc jeszcze zdiecie wozka z allegro i podjechac ile by tam na zamowienie taki kosztowal moze tez wyjdzie taniej :) Apropo wozka i lozeczka kiedy zamierzacie zakupic zaraz w grudniu czy moze wczesniej juz? Ja nie wierze w przesady,ale jednaak mam troche obawy i jedyne co to pozwalam sobie na ubranka i takie drobiazgi.

Kaja28 Dziekuje jeszcze raz no to mnie bardzo pocieszylas ze skoro task malo pracowalismy to raczej nie bedziemy nic doplacac, ja sie kompletnie na tym nie znam wyjezdzajac poinformowalam tylko znajomych aby przekazali w pracy ze nie wrocimy juz i podpytalismy tam paru ludzi przed wyjazdem czy konta musimy zamknac i wiekszosc powiedziala ze nie a ja glupia zaufalam no bo jak darmowe (a sa darmowe jak z papierow kotre mamy wynika) no i powiedzieli nam wlasnie ze z podatku mozna rozliczyc sie do 6 lat ale nie musimy jesli nie chcemy, dopiero w pl dowiedzialam sie ze te konta darmowe ale mozna wejsc na debet a ostatnia wyplate tutaj wybieralismy uff cos mnie tchnelo i powieezialam do meza wybierzmy tylko po250 zl bo z moich wyliczen jakies ok500 bysmy mieli miec dopuki znajoma nie dowiezie nam poczty,o ktora rzekomo mialam sie nie martwic bo miala nam dostarczac Magda uk " tu cie pociesze nie jestes sama wlasnie miedzy innymi na takich przyjaciol trafilismy dodam ze znamy sie kope lat od dziecka potem tej poczty doprosic sie nie moglam i do dzis nie odzyskalismy calosci a tak nas zapewniali nic sie nie martwcie"NO i oczywiscie konta juz zamrozili a ze zostaly na nich takie i takie sumy dowiedzielismy sie dlugo po terminie :/ Jesli mowicie ze moga lezec konta sa zablokowane i nic sie nie dzieje tak przy okazji odwiedzajac znajomych w uk zamkniemy odrazu.No i dopiero w Pl gdzies zaczelam czytac o tych niedoplaconych podatkach i mnie tknelo:///Bedziemy przez agencje probowac chociaz dowiedziec sie czy nas tamtejsza skarbowka nie sciga za niedoplate tak na 1000% aby spac spokojnie,jesli sie uda to moze i odzyskamy zwrot jesli sie nalezy, ale juz za przeproszeniem powiem sram na te pieniadze byle bysmy spali spokojnie ze nie mamy zadnego dlugu ufff
Dziekuje ci Kaja28 :)

witam z rana:-)
januarka ja wlasnie wczoraj zakupilam wozek ;) wypatrzylam na allegro,uzywany,umowilismy sie na obejrzenie i odrazu kupilismy na miejscu,bardzo mi sie spodobal,nie zniszczony,po1 dziecku. a lozeczko to moze w listopadzie,trzeba troche rozlozyc wydatki,bo tak wszystko na raz to dla nas za duze obciazenie budrzetu.poza tym mieszkamy w kawalerce i obmyslamy gdzie tu zrobic miejsce dla dzidziolka.sciany tez przydalo by sie odswiezyc,a wlasciwie to jakis kolor polozyc,bo na bialo mamy wszystkie;)
narazie wozek zostawilismy u mojej mamy bo tu nie mamy gdzie trzymac.
dzis ma byc ladna pogoda wiec na dzialeczke sie wybieramy do "tesciow" ;) trzeba korzystac poki mozna.

milego dnia wszystkim zycze:-)

reklama
Witaj ranny ptaszku, ah ta bezssennosc ;p
Tak wlasnie czytalam w poprzednich postach,ze zakupiliscie juz wozek cieszy mnie,ze udalo sie znalezc po dobrej cenie my narazie ogladamy mezowi zalezy na amortyzacji i pompowanych kolach (typowy facet myslacy po mesku o synusiu heheh) a ja patrze zeby byl malutki i leciutki gdyz tymczasowo mieszkamy w bloku na 4 pietrze u rodzicow dopuki pietra w domu nie skonczymy podejrzewam ze do wiosny tutaj jeszcze bedziemy a wiec nie widzi mi sie smigac na 4 pietro z wielkim wozem (oczywiscie zwsze maz czy dziadzio pomoze,ale gdyby do poludnia trzeba bylo nagle gdzies wyjsc z maluchem gdy wszyscy sa w pracy jakos nie usmiecha mni sie czolgu znosic ;p
Ale tak jak ty zmaierzamy takie rzeczy rozlozyc pomalu w kazdym miesiacu cos innego zeby potem z kieszeni naraz nie ubylo :/
My upatrzylismy sobie taki oczywiscie w innym kolorze chyba no ale wyglada na malutki waga 14 kg wiec nie duzo a pisze ze ia amortyzacja i pompowane kola sa takze chyba sie zdecydujemy, ale narazie szukamy jeszcze informacji czy ktos mial i czy poleca bo zawsze to lepiej do przodzu wiedziec niz potem wymieniac jak cos bedzie nietak ;)
X-A XA X-LANDER ZESTAW 3W1 GŁĘBOKO-SPACEROWY + Fotelik IziGo by BeSafe kolekcja 2012 - porównaj ceny - NOKAUT.pl

Ostatnia edycja:
Do góry