reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
Witajcie :) ja dzis juz tez po wizycie :D oczywiscie z mezem :D musial koniecznie zobaczyc co u jego synka slychac :D z maluchem wszystko wporzadku :D zdrowy jak ryba :-) nawet udalo nam sie zobaczyc jak ziewa hehe widok bezcenny :happy2: co chwile raczkami i nozkami wymachiwal :happy2: jestem w 22 tygodniu a lekarz powiedzial ze wszystkie parametry malego wskazuja na 24 tydzien :-D duzy chlopak bo ma az 650 gram :D kolejna wizyta za miesiac :D juz sie nie moge doczekac :D pozdrawiam

Też się zastanawiam gdzie się Deszczyk podziała, dokładnie o tym samym myslałam żeby zaktualizować tabelkę....
a może ktoś inny chętny by się podjął tegóż działania??:sorry2:

I założyłam nowy wątek dotyczący wózków- myślę że tak będzie lepiej, tutaj nasze posty czy linki ktore wrzucacie giną dosyć szybko a tam będzie na to specjalne miejsce , wiec zapraszam:tak:

Hej Kochanienkie :)

Alicja Quinny to bardzo dobra firma :) Ja dzisiaj jeszcze wypróbowałam wózek tej formy na wszytskie sposoby... jedyny minus, ze jest to wózek twardy przynajmniej zarówno quinny speedi i quinny buzz, dlatego na zime najwygodniej dokupić dodatkowe przednie koło terenowe.

Ja właśnie jutro o 18 30 odbieram moją nową brykę (w zestewia właśnie ma to koło) Kupiłam z 2011 po jednym dziecku, gondola, spacerowka, fotelik maxi cosi cabrio fit, plus torba, koło terenowe, ochraniacz na spacerówkę, ochraniacz na gondole, dwa siedziska do spacerówki do 18 kg i powyżej, moskitiera, śpiworki, w sumie ful zestaw, tylko parasolki nie ma.

Magda gratki z okazji chłopaka wymarzonego :D

Ja już tak się oswoiłam z myślą że będzie synuś, że4 teraz byłabym troszkę zła jakby się to zmieniło, no ale wiadomo żeby zdrowe było :)

Marzenix ja też dziisja się obżarłam, że hoho.. zrobiłam sobie teraz sałatkę grecką z kurczakiem w ziołach do tego dużo sosu vinegret i poprawiłam 2 grzankami, a za chwile loda zjadłam :baffled: i popiłam spritem :/

Cały dzień zabiegana, to wpadłam do domu i jadłami jadłam i jadłam :D

Dziewczyny trzymajcie za mnie kciukasy.. dziisja za namową teściów byliśmy oglądac mieszkanie, które było pierwszym na full wypasie, które oglądaliśmy, ale ze względu na cene maż nawet nie chciał słyszeć (o 70 tyś droższe, aj boli, boli), ale 92 m -sam salon ma 30m :szok: no i jest po generalnym remoncie tzn to jest całe piętro domu, a na dole mają mieszkać, bo też jest mieszkanie do sprzedamnia ale do remontu ludzie mniej wiecej w naszym wieku z małym dzieckiem, no i mąż coraz bardziej sie zastanawia, bo przeraża go perspektywa wywalania prawie 2 tys z opłatami na wynajem, np prze kolejne 2 lata, bo cieżo na rynku z takimi mieszkaniami jak my chcemy ( w bloku jest dużo), a ja tam chce z biegiem czasu sobie zrobić na picuś glancuś, bo raczej do śmierci już tam będę mieszkać... Wesela nie robimy, dostaliśmy kase zamiast wesela, nawet zzadeklarowałam się, że możemy tylko narazie sypialnier urządzić i kupić tylo sofe i stół no i telewizor, a reszte z biegiem czasu byle żeby mieć to mieszkanie ;-) TRZYMAJCIE KCIUKI, nie chiało mi sie dzisiaj z tego mieszkania wychodzić.. a jaka łazienka z neonami Bożeeee no i ten metraż na 2 dzieci jak znalazł... oD 3 LAT NIE MIELIŚMY URLOPU JAKIEŚ 2, 3 DNIOWE WYPADY.. ciągle oszczędzamy już mam dosyć :/ Mąż do końca tygodnia ma podjąć decyzje ( ja już podjęłam haha)

hejka

Magda suuper wieści, gratulacje!!! też byłam przez cały dzień ciekawa co tak kryje się u Was:-) super ciesze sie razem z Tobą:-)
niebieska gratki dziewczynki choc wiem że ty też o chłopcu marzyłaś:)
Emilia dzięki za link, my mamy taki podkład pod prześcieradło żeby materac się nie poplamił, tylko prześcieradło do prania:) a na nasze łóżko podkładam 2 ręczniki pod prześcieradło i 2 na i tak się to spisuje:)
Kaja ja nie testowałam takich pieluszek bo młody miał dość wrażliwą skórke i przeważnie huggiesy stosowalismy, pampersy tez czasami ale wolałam huggies:)
madziamadzia fajnie wam poszło z tym smoczkiem, u nas na szczęście tego problemu nie było bo Konrad smoka nie używał:) i mój tez dużo pił na noc, jeszcze w łóżku musiał szklanke wody lub soku wypić a teraz tak z 1,5 godz przed spaniem ostatnie picie:tak:
skorupka super że wszystko w porządku:)

Nocka mineła jakoś lepiej bo tylko raz się posiusiał ale nie wołał. Raz go wysadziłam zanim się zsikał ale był zły i jak tylko go na nocnik posadziłam to mówił "juz już" i schodził z nocnika nie chciał nic zrobić. Zobaczymy dziś tez go wysadze

Dzisiaj dzień do tyłka, od rana przyszedł list od pracodawcy M że nie moga mu wypłacać za chorobowe bo za mało godzin przepracował przed wypadkiem:wściekła/y: no i byliśmy dziś w urzędzie pracy bo tam kazali się zgłosić i jeden z benefitów się mu należy jeżeli nie mogą wypłacić chorobowego, ale byliśmy wkurzeni bo to kolejne tygodnie czekania i zanim wypłacą to pewnie z miesiąc minie:( a i jeszcze w banku coś z kontem M pochrzanili i nie ma środków na koncie, byliśmy dzis wyjaśnić ale manager kazał nam zadzwonić do jakiegoś biura które zreszta było nieczynne i znów wycieczka do banku, złapaliśmy polke która tam pracuje i ona nas umówiła na jutro na 14.30 w banku żeby ktoś kompetentny to złatwił. No dzień wariacji, ryczeć mi sie po prostu chce:((

A wypadek M zgłosiliśmy do jednej z polskich firm odszkodowawczych i dostalismy właśnie od nich papiery do wypełnienia, na szczęście oni to robia za darmo i otrzymujemy 100% odszkodowania a w razie przegrania sprawy nic nie płacimy, tak było w umowie. Najgorsze jest to że firma nie chce wystawić raportu wypadku, ale już babka z tego biura odszkodowań pytała czy u lekarza M mówił że to sie stało w pracy, a M tak właśnie lekarzom mówił i u gp i w szpitalu, no zobaczymy jak to się potoczy

Magda_z_uk gratulacje serdeczne :)
Kolejny chłopczyk wśród styczniówek.
I gratulacje dla wszystkich was kochane, które również poznały płeć swojego dzieciątka.

EmiliaM jesteś moją imienniczką widzę :)

Kobitki o jakiej tabelce coś wspominacie? Chyba nie jestem w temacie.
Mogę prosić o instrukcję :)

Miłego wieczorka :)
Emilki są zajefajniutkie :)

Magda z uk serdecznie gratuluje Ci upragnionego syneczka ;-)
marta87 ja ostatnio byłam w Zakopanem powiem szczerze że też słyszałam aby nie jeść oscypka (lubię ) ale się powstrzymałam nie wypowiem się więcej bo nie wiem jak to jest do końca wolałam nie ryzykować :p
kropka trzymam kciuki za mieszkanie

A ja po wizycie u dentysty lekarstwo założone następna wizyta w poniedziałek...tylko teraz czuję niesmak tego leku fuj i jak coś jem to cały czas zwracam uwagę czy nie wypada czasem bo to jakaś trutka i mówiła że jak by coś miało wypaść to od razu wypluć wszystko męczące strasznie jest takie jedzenie no ale co zrobić:baffled:
A brzuch mi urósł tak przez ostatnie 3 dni że szok w jednym dniu go wypięło :p:p

reklama
Biłkabdg miałysmyzałożoną tabelke z wszystkimi styczniowymi mamami. Był tam nick, imię, wiek, wymarzona płeć dziecka i płeć dziecka z USG. Opiekowała się tabelką Deszczyk. Ale zniknęły obie, a szkoda bo w tabelce było nas ponad 40.

Do góry