reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

witajcie :-)
jesli chodzi o gadzety i ubranka dla maluszka to ja jeszcze nic nie mam.nawet nie wiem co powinnam kupic,a co bedzie zbedne.powoli rozgladam sie,ale dopoki nie znam plci to nic nie kupuje.

aktywnosc fizyczna u mnie jedynie w formie spacerow,ale to i tak coraz rzadziej.len wszech ogarna mna...

jesli chodzi o lektury pomocnicze to ja czytam "twoje dziecko.ciaza i pierwsze dwa lata zycia",ciekawa.

reklama
Dobrym sposobem jak pisała marzena jest odzwyczajanie od picia mleka nocnego. U nas na początku było tylko do snu flacha a w nocy herbata. Tak do 6 rano. Potem wogóle brak mleka kaszki do snu tylko normalna kolacja i jak była marudna to piciu i koniec i tak sie odzwyczaila ale było na początek ciężko nie zdążyłam zobaczyć ile twój mały ma ale ja to już stosowałam po zakończeniu półtora roku a przed drugimi urodzinami spała już sama w drugim pokoju na normalnym łużku

Dzień dobry! Ja tak tylko na chwilkę, bo nie mam za dużo czasu.

usg 3D, nie pamiętam, która z Was pytała - to jest taki raczej "dodatek" głównie dla rodziców, żeby sobie mogli dziecko podpatrzeć, jak wygląda. Diagnotycznie dla lekarza to zwykłe 2D lepiej się sprawdza - ważne, żeby sprzęt był dobry i dawał ładny, dokładny obraz.

szkoła rodzenia - myślę, że warto, jeśli ma się możliwość (bo te jednak jest wydatek no i czas) - w moim przypadku jestem zadowolona przede wszystkim z tego, że z mężem chodziłam - dzięki temu to wszystko (ciąża, poród, małe dziecko) przestało być dla niego takie abstrakcyjne. Mi przydały się ćwiczenia - sama w domu mam za małą wytrwałość, żeby tego regularnie pilnować. :p

Kobietki odnośnie nocnego picia, to przed samym snem nie wolno dawać dużo ml mleczka bo żołądek szybko się z niego opróżnia, najlepiej godzinkę przed snem coś konkretniejszego i przed samym snem troszkę mleczka ok. 180 maksymalnie.........

W nocy jak się wybudzał mój maluszzek to dyduś szedł w ruch:) jeżeli nie ma smoczusia to warto dać po prostu lajtową herbatkę do picia, żeby dzidzi wiedziało, że nic konkretnego nie ma:)

Nadarienne ja pytalam o 3d bo tak nie do konca wiem o co w tym chodzi poza tym,ze mozna dzidzi ladnie zobczyc wlasnie.

Moja aktywnosc fizyczna to siedzenie przed laptopem i ciagla zmiana pozycji ;p i codziennie spacerek jak nie do sklepu to z mezem lub czasem sama tak godz minimum na dzien, mieszkam na 4 pietrze zawssze wbiegalam po schodach no,ale teraz ciezej mi sie oddycha wiec tocze sie czasem nawet kilka razy dziennie na gore i czuje,ze tyl wysilku mi wystarczy.Codzienne obowiazki domowe takze sa dla mnie aktywnoscia fizyczna.Dzis np lepilam pierogi wiec nameczylam sie troche,teraz bola mnie plecy wiec ide cos zjesc i do spania bo pewnie znow bedzie pobudka w nocy, zaczynam chyba czuc juz ruchy takie mocniejsze,ale o stalych porach, maly daje czdu w srodkju nocy i w poludnie ;) Al znalazlam sposob na szybsze zasypianie jak sie w nocy przebudze juz nie krece sie z bku na bok a mam swietna ksiazke,ktora czyta mi sie najlepiej wlasnie w nocy jakos w dzien mi sie nie chce ;) Chyba maluszka uspakaja czytanie przed snem hehhe :)

[FONT=&quot][/FONT]

cześć dziewczyny
Jestem tu nowa . mam termin na 10 stycznia , ale lekarz ciągle zmienia zdanie:angry:. Jestem w 18 tygodniu :-) ale troszkę się zmartwiłam bo mój doktor skierowal mnie na echo serca płodu mimo wielu pytać ciągle utrzymuje , że nic nie znalazl , że to tylko profilaktycznie dla mojego spokoju ducha:crazy: Czy któraś z Was to miała robione. Z pierwszym dzieckiem tego nie musiałam robić ( Bartosz ma 4,5 roku :tak:
życzę miłej nocki
:rofl2: jutro się znów odezwę

reklama
Deszczyk, synek ostatnio zasypia koło 21:30 góra. Wcześniej o tej to w pełni szaleństw był...

Marzenixx, smoczek odpada, synek bezsmoczkowy od 1,5 tygodnia i już smoczkowy nie bedzie na pewno...
Ale zaciekawił mnie sposób z mniejszą iloscią mleka, nie wiem czy się sprawdzi, bo mały mógłby co godzine jeść całą butle jakbym mu tylko podawała, eh. :p

Czarni, synek ma swój pokój w którym śpi. Ma 10 miesięcy. Pisałam właśnie, że niestety picie odpada, bo synek pluje piciem w nocy, dopóki nie dostanie butli jest wrzask...
Na kubek jeszcze za wcześnie, on nie chce nawet trningowego kubka, ani 360st. :p

Milusia, to co mogę dawać niemowlakowi przed snem, zeby go nasyciło i nie musiała dawać mleka? Bo z małym jest tak, że on przykładowo zje butle o 20, ale przed snem o 21 i tak musi zjeść kaszkę inaczej płącze, kręci się, nie chce spać...

I naprawdę dziękuje Wam za zainteresowanie i rady :) :*

Do góry