reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
​domiska Pewnie ostatnio trafiłaś na młodą, a dzisiaj na starą ;-)
m@linka Imprezka byłaby fajna, u mnie wszystkie koleżanki nieciężarne więc przynajmniej z Wami mogę się jakoś solidaryzować :tak:

Powiedzcie mi w końcu jak to jest z tym konfliktem serologicznym Ja już zgupiałam Pytałam się gina ale on mi powiedział że nie mam się co martwić bo teraz tak technika poszła do przodu i że konflikt występował kupę lat wstecz :baffled:Nie wiem co mam o tym myśleć bo ja z mężem mam konflikt Chociaż jak miałam usuwaną ciąże pozamaciczną to dostałam jakiś zastrzyk Ing Mam nadzieję ze to już mnie ochroni

hej!
ja dziś miałam sen! ha! i to jaki! :-D śniło mi sie że się budze, do pokoju wchodzi mój mężul z synem i niesie mi dzidziusia, ja patrze i pytam kiedy urodziłam bo nic nie pamiętam! zupełnie nic! i pytam czy chłopiec czy dziewczynka, wtedy on mi te dziecko podał, ja zaglądam w pampersa a tam siusiak! :-D:-D i sie obudziłam :-) może to znak? ;-)

co do grupy krwi, ja mam ARh- mój mąż ma 0Rh+ a synek ma ARh+ :-)
dodam że konfliktu nie było, przeciwciała mi się nie wytworzyły, po porodzie dostałam zastrzyk i cacy.
a swoją grupę znam od zawsze, miałam wpisaną w książeczkę zdrowia ale badania miałam robione bo na słowo nikt nie wierzy :-)

ja dziś mam przypływ energi, normalnie nie dowierzam że chodzę normalnie i nawet mi się chciało ogarnąć dom! i okna w kuchni umyłam bo jakoś tak szaro za nimi było :-D

któraś z Was mówiła że ma zakaz mycia okien i wieszania firanek, wg mnie to ten "przesąd" wziął się tylko i wyłącznie z bezpieczeństwa, wiadomo że zawsze moze sie zakręcić w głowie i mozna spaść ze stołka czy parapetu, ale jak się zrobi dobre i stabilne podłoże, jest ktoś w pobliżu, śmiało można okno umyć i firankę powiesić :tak:

a ta soda to nie po 10 tyg działa? coś tak wyczytałam ze wczesniej nie :-) sama jestem ciekawa jak cholera co tam u mnie siedzi :tak:

aga właśnie wyżej napisałam jak było u mnie, nie martw się, nawet jak Ci się wytworzą przeciwciała, co po tym jak dostałaś zastrzyk jest bardzo mało prawdopodobne, to dostaniesz kolejne i spokojnie bedziesz mogla urodzić, moja siostra miała właśnie konflikt i w ciąży dostała jakieś tam zastrzyki i donosila i urodziła. konflikt jest wtedy gdy wytworzą sie przeciwciala, a jak tylko grupy się nie zgadzają nazywa się to "niezgodność" ;-) spokojnie! zrobią Ci badanie ze dwa razy (z krwi, przy rutynowych badaniach zapewne zleci) :tak: tak było przynajmniej u nas. po porodzie zbadają krew maluszka i jesli rh będzie po tacie czyli z + dostaniesz zastrzyk. jesli Twoj - to nie dostaniesz ;-)

Ostatnia edycja:
Nie no moje drogie człowiek się raptem położy na małą półtoragodzinną drzemkę a tu już 2 strony napisane :-D:-D.
Ja bym chciała dziewczynkę, mąż chyba bardziej chciałby chłopaka. Chociaż wg kolejności rodzinnej wychodzi że dziewczyna:-D:-D. Mam 2 starsze siostry i jest u nas jakoś dziwnie podzielona płeć bo najstarsza urodziła jako pierwsza i była dziewczynka po niej średnia siostra urodziła chłopaka jakieś 5 lat później po kolejnych 5 urodziła się druga córcia najstarszej a średnia 3 lata po niej urodziła 2 chłopaków rok po roku. więc jedna ma 2 dziewczyny a druga 3 chłopaków.:laugh2::laugh2: Trochę to zakręcone. Ja dochodzę do wniosku że najbardziej sprawiedliwie byłoby jakbym miała bliźniaki czyli po jednym. Ale raczej się nie sprawdzi :-)

reklama
Deszczyk troszkę mnie uspokoiłaś Mam nadzieję że wszystko będzie ok :happy: Ja już nie mogę się doczekać kiedy się dowiem kogo noszę pod serduszkiem Ja bym chciała córeczkę :-) ale w sumie nie ważne kogo,ważne żeby było zdrowe :-)

Do góry