to ja mogę się za tą listę wziąć, moja propozycja: prześlijcie mi na priv swoje imię, wiek, skąd jesteście, kiedy termin porodu wg om a kiedy wg usg, imię dla dzidziusia, zrobię tabelkę, jest bardziej czytelna i zrobię miejsce na płeć to się później podopisuje ;-) to czekam, jutro jak już troszkę danych się uzbiera zrobię. kto nie zdąży niech piszę to się go dopisze jak nie chcecie czegoś ujawniać omińcie podpunkt ;-)
reklama
Cluue dzięki ;-)
Hanus termin porodu można samemu wyznaczyć. Trzeba od ostatniej miesiączki odjąć 3 miesiące i dodać 7 dni, więc Tobie wychodzi 30 stycznia. Czyli 3 dni po mnie, bo ja miałam miesiączkę 20 kwietnia i termin mam na 27 stycznia.
Hanus termin porodu można samemu wyznaczyć. Trzeba od ostatniej miesiączki odjąć 3 miesiące i dodać 7 dni, więc Tobie wychodzi 30 stycznia. Czyli 3 dni po mnie, bo ja miałam miesiączkę 20 kwietnia i termin mam na 27 stycznia.
mojej daty lekarz jeszcze nie potwierdził, ale cykle mam takie jak przy pierwszej ciaży, wtedy lekarz odjął 3 miesiące i dodał 7 dni, i tak chyba robi większość lekarzy, tak mi sie wydaje. wiec jeśli tak się robi to masz na 30go ;-) a ja na 29 :-)
jak lekarz potwierdzi bądź zmieni to się uzupełni dane ;-)
jak lekarz potwierdzi bądź zmieni to się uzupełni dane ;-)
o rety ale piszecie! pisałam posta że sie zajme tabelą to byłyśmy jeszcze na poprzedniej stronie, wysłałam a to ooo już następna, teraz z odpowiedzią ubiegła mnie arbuz i masz dwie odpowiedzi, dobrze ze takie same to nie musisz sie zastanawiać która dobra
Dziewczyny ja podobnie ja Hanus nie mam terminu przez gina podanego (OM miałam 18 kwietnia, cykl 31 dni), czyli nie mam ani takiego terminu ani wg usg, ani nie znam imienia jeszcze dla dziecka.. Nie chce mi się nawet nad tym teraz mysleć, bo doświadczenie nauczyło mnie, że jeszze wszystko się może zdarzyć. W tamtej ciąży szukałam imion, oglądałam wózki itp. cała byłam podjarana i co i nic z tego, na 3 wizycie już serducha nie biły. Robiłam wszytskie badania, brałam dhupaston i co zdrowa jestem, a lekarz określił to jako jakiś błąd chromosomalny :-( Dlatego ja na razie do 15 tygodnia nie myślę o takich rzeczach... bo jakoś sceptycznie jestem nastawiona :/
Cluue
serca mam dwa :)
cluue zrobię po kolei, od początku stycznia do końca
łoo matko ! to chyba pierwsza będę
reklama
No to mnie chyba na 25 tycznia wypada? Policzcie mi... nie wiem czy się nie bachnełam
Tak, dobrze sobie policzyłaś