reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Świetny pomysł z tą listą :-) Deszczyk jeśli zajmiesz się wykonaniem takiej listy to podaj jakie informacje Ci przesłać.
dotka ja słyszałam, że takie nitki lub plamki mogą się pojawiać do 6 miesiąca, ale lepiej o wszystkim poinformować lekarza

reklama
HEj kochane:)

po prostu trzebaa wybrać moderatora, który będzie miał czas na ogarnięcie tego wszystkiego:) Ja jestem jak najbardziej za takimi lisstami:)
Mój termin: 1. 01. 2013 r.

Dotka często się zdarza coś takiego, ja osobiście nie miałam nawet plameczki takiego brązowego śluzu.......Poinformuj lekarza....

Witam Panie:)
Lista super ja jestem za:)
Dotka, ja nie mam takich niteczek ale też słyszałam, że plamienia w pierwszych miesiącach ciąży około daty miesiączki są normalne, jednak lepiej poinformować lekarza.

Dziewczynki mam pytanie o śluz/upławy czy macie teraz jakieś? bo ja mam dość sporo są one takie jak w dni nie płodne gęste ale martwi mnie kolor bo są żółto bladozielonkawe, czy to nie jakaś infekcja? w poprzedniej ciąży brałam jakieś czopki bo coś mnie dopadło;/

powiem Wam, że rano miałam mega mdłości tak jak pisałam a teraz ciągle czuję sie taka "ciężka" z pełnym żołądkiem ale nie mdli mnie aż tak bardzo:) (tylko, żebym nie zapeszyła):)

po tych wszystkich złych wiadomościach zaczęłam się bardzo martwić co z moja ciążą bo jak widać objawy nie zawsze wskazują, że wszystko jest ok:( i wiecie co zrobiłam test ciążowy jeszcze raz hehehe, żeby chociaż przekonać się czy kreseczka będzie wyraźna:)

bella83 ja też mam sporo żółtawego śluzu, pytałam na ostatniej wizycie lekarzao to powiedział, że mam się niczym nie przejmować bo to jest normalne :)

Deszczyk świetny pomysł ;)

​kropka87 Ja dzisiaj z narzeczonym też wybieram się na pizze, bo chodzi już za mną od jakiegoś czasu ;D Jak słyszę moją rodzinkę która zagląda mi w talerz i wciąż powtarza że tego nie powinnam a to jest nie zdrowe :angry: ... to czasem się trzeba wyrwać ... pizza znowu nie jest az taka nie zdrowa, co ? ;)

Wczoraj na meczu nawet trochę chipsów pojadłam, chociaż byłam bombardowana spojrzeniami jakbym kogoś zabiła ;D

Na warzywka juz patrzeć nie mogę, bo wiecznie mam pod nos podkładane ... :no:

Ps. Powiedzcie mi dziewczyny od którego tygodnia zaczyna się drugi trymestr ? W jednych źródłach piszą że od 12tc w innych że od 13tc a przed chwilą jeszcze znalazłam że od 14 tc. Zgłupiałam.

Ostatnia edycja:
bella83 ja też mam sporo żółtawego śluzu, pytałam na ostatniej wizycie lekarzao to powiedział, że mam się niczym nie przejmować bo to jest normalne :)

Deszczyk świetny pomysł ;)

​kropka87 Ja dzisiaj z narzeczonym też wybieram się na pizze, bo chodzi już za mną od jakiegoś czasu ;D Jak słyszę moją rodzinkę która zagląda mi w talerz i wciąż powtarza że tego nie powinnam a to jest nie zdrowe :angry: ... to czasem się trzeba wyrwać ... pizza znowu nie jest az taka nie zdrowa, co ? ;)

Wczoraj na meczu nawet trochę chipsów pojadłam, chociaż byłam bombardowana spojrzeniami jakbym kogoś zabiła ;D

Na warzywka juz patrzeć nie mogę, bo wiecznie mam pod nos podkładane ... :no:

Nie no bez przesady z tym niezdrowym jedzeniem :/ Od czasu do czasu można, no chyba, że ktoś fastfoodami i słodyczami żywi się na codzień. Ja tam przez ostatnie dwa tygodnie wypijałam ok 2 szklenek coli na mdłości, bo to mi pomagało.

Ja też jestem za taka listą :tak:

Wiecie co dziewczyny dzisiaj czuje się tak jak dawniej, tzn odzyskałam siły i w sumie nic mi nie dolega. Piersi mnie bolą, ale jakby trochę mniej. Nie mam w ogóle mdłości :szok: Brzuch coś mnie ćmi, ale to nie są skurcze, czuje takie ciepło i mrowienie. Kurde zaczynam się bać.. Jeszcze 3, 5 dnia do wizyty

Co do śluzu, to też mam go dużo, jest gęsty i żółtawo - bialy, ale nie zielony. Myślę, że jeśli jest zielony, to może być jakaś infekcja. Moja szwagierka, od 5 miesiąca (a jest w 7) ma infekcje, już 3 raz zmieniała leki i nie może tego wyleczyć-przez to lekarka nie może jej cytologii zrobić.

gieniek- ja już leże 5 tydzień...krwiak się zmniejszył ale znowu wizyta 14 czerwca i zobaczymy co dalej...juz sie boje;/ czuje sie lepiej ze wzgledu na odstawienie luteiny...czasami mnie lapie tak skurcz lekki w brzuchu jak wstaje siku czy sie przekrecam w lozku ale to nie jest czeste...a ty jakie leki bierzesz w jakich ilosciach bo juz nie pamietam??

Nie no bez przesady z tym niezdrowym jedzeniem :/ Od czasu do czasu można, no chyba, że ktoś fastfoodami i słodyczami żywi się na codzień. Ja tam przez ostatnie dwa tygodnie wypijałam ok 2 szklenek coli na mdłości, bo to mi pomagało.

.

Jestem tego samego zdania, nie można popadać w skrajność .. dlatego nie żyję na samych warzywkach i owocach bo by się można wykończyć. Też sama z 2 szklanki coli wypiłam, jak mnie mdliło żeby mi się odbiło. Ahh jaką ulgę mi to przynosiło ; )

martinek najważniejsze że krwiak się zmniejszył i że czujesz się juz coraz lepiej ... trzymam kciuki żeby 14 czerwca okazało się że wszystko już jest w porządku

Ostatnia edycja:
dotka ja też słyszałam, że takie niteczki mogą być.
deszczyk jestem za taką listą, ale ta u majówek trochę mało czytelna, przydałoby się więcej kolorów
bella83 ja cały czas mam żółte upławy i po ostatniej wizycie u gina dostałam receptę na globulki dopochwowe Pimafucin, ale powiedział, że nie koniecznie muszą pomóc, ale na razie tylko to mogę brać, bo to jest dopiero I trymestr ciąży.

A ja właśnie pojadłam truskaweczek, żeby maleństwu witaminki dostarczyć :-)
Dziewczyny nie róbcie smaku z tą pizzą, bo już mi ślinka cieknie:-p

No ja mam właśnie taką infekcję :( Dostałam globulki itp. ale to nie ma wpływu na ciąże tylko jest nieprzyjemne dla nas...:(((
A co do listy to jestem za!!!!!!!!! tylko mam problem mój lekarz nie powiedział mi kiedy termin porodu. Ostatnią miesiączkę miałam 23 kwietnia i te kalkulatory internetowe pokazują mi rozbieżne daty... Co myślicie???? Cykle mam 28 dniowe.. Tydzień ciąży pokrywa się z OM...????

reklama
Do góry