reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Świetny pomysł z tą listą :-) Deszczyk jeśli zajmiesz się wykonaniem takiej listy to podaj jakie informacje Ci przesłać.
dotka ja słyszałam, że takie nitki lub plamki mogą się pojawiać do 6 miesiąca, ale lepiej o wszystkim poinformować lekarza

reklama
HEj kochane:)

po prostu trzebaa wybrać moderatora, który będzie miał czas na ogarnięcie tego wszystkiego:) Ja jestem jak najbardziej za takimi lisstami:)
Mój termin: 1. 01. 2013 r.

Dotka często się zdarza coś takiego, ja osobiście nie miałam nawet plameczki takiego brązowego śluzu.......Poinformuj lekarza....

Witam Panie:)
Lista super ja jestem za:)
Dotka, ja nie mam takich niteczek ale też słyszałam, że plamienia w pierwszych miesiącach ciąży około daty miesiączki są normalne, jednak lepiej poinformować lekarza.

Dziewczynki mam pytanie o śluz/upławy czy macie teraz jakieś? bo ja mam dość sporo są one takie jak w dni nie płodne gęste ale martwi mnie kolor bo są żółto bladozielonkawe, czy to nie jakaś infekcja? w poprzedniej ciąży brałam jakieś czopki bo coś mnie dopadło;/

powiem Wam, że rano miałam mega mdłości tak jak pisałam a teraz ciągle czuję sie taka "ciężka" z pełnym żołądkiem ale nie mdli mnie aż tak bardzo:) (tylko, żebym nie zapeszyła):)

po tych wszystkich złych wiadomościach zaczęłam się bardzo martwić co z moja ciążą bo jak widać objawy nie zawsze wskazują, że wszystko jest ok:( i wiecie co zrobiłam test ciążowy jeszcze raz hehehe, żeby chociaż przekonać się czy kreseczka będzie wyraźna:)

bella83 ja też mam sporo żółtawego śluzu, pytałam na ostatniej wizycie lekarzao to powiedział, że mam się niczym nie przejmować bo to jest normalne :)

Deszczyk świetny pomysł ;)

​kropka87 Ja dzisiaj z narzeczonym też wybieram się na pizze, bo chodzi już za mną od jakiegoś czasu ;D Jak słyszę moją rodzinkę która zagląda mi w talerz i wciąż powtarza że tego nie powinnam a to jest nie zdrowe :angry: ... to czasem się trzeba wyrwać ... pizza znowu nie jest az taka nie zdrowa, co ? ;)

Wczoraj na meczu nawet trochę chipsów pojadłam, chociaż byłam bombardowana spojrzeniami jakbym kogoś zabiła ;D

Na warzywka juz patrzeć nie mogę, bo wiecznie mam pod nos podkładane ... :no:

Ps. Powiedzcie mi dziewczyny od którego tygodnia zaczyna się drugi trymestr ? W jednych źródłach piszą że od 12tc w innych że od 13tc a przed chwilą jeszcze znalazłam że od 14 tc. Zgłupiałam.

Ostatnia edycja:
bella83 ja też mam sporo żółtawego śluzu, pytałam na ostatniej wizycie lekarzao to powiedział, że mam się niczym nie przejmować bo to jest normalne :)

Deszczyk świetny pomysł ;)

​kropka87 Ja dzisiaj z narzeczonym też wybieram się na pizze, bo chodzi już za mną od jakiegoś czasu ;D Jak słyszę moją rodzinkę która zagląda mi w talerz i wciąż powtarza że tego nie powinnam a to jest nie zdrowe :angry: ... to czasem się trzeba wyrwać ... pizza znowu nie jest az taka nie zdrowa, co ? ;)

Wczoraj na meczu nawet trochę chipsów pojadłam, chociaż byłam bombardowana spojrzeniami jakbym kogoś zabiła ;D

Na warzywka juz patrzeć nie mogę, bo wiecznie mam pod nos podkładane ... :no:

Nie no bez przesady z tym niezdrowym jedzeniem :/ Od czasu do czasu można, no chyba, że ktoś fastfoodami i słodyczami żywi się na codzień. Ja tam przez ostatnie dwa tygodnie wypijałam ok 2 szklenek coli na mdłości, bo to mi pomagało.

Ja też jestem za taka listą :tak:

Wiecie co dziewczyny dzisiaj czuje się tak jak dawniej, tzn odzyskałam siły i w sumie nic mi nie dolega. Piersi mnie bolą, ale jakby trochę mniej. Nie mam w ogóle mdłości :szok: Brzuch coś mnie ćmi, ale to nie są skurcze, czuje takie ciepło i mrowienie. Kurde zaczynam się bać.. Jeszcze 3, 5 dnia do wizyty

Co do śluzu, to też mam go dużo, jest gęsty i żółtawo - bialy, ale nie zielony. Myślę, że jeśli jest zielony, to może być jakaś infekcja. Moja szwagierka, od 5 miesiąca (a jest w 7) ma infekcje, już 3 raz zmieniała leki i nie może tego wyleczyć-przez to lekarka nie może jej cytologii zrobić.

gieniek- ja już leże 5 tydzień...krwiak się zmniejszył ale znowu wizyta 14 czerwca i zobaczymy co dalej...juz sie boje;/ czuje sie lepiej ze wzgledu na odstawienie luteiny...czasami mnie lapie tak skurcz lekki w brzuchu jak wstaje siku czy sie przekrecam w lozku ale to nie jest czeste...a ty jakie leki bierzesz w jakich ilosciach bo juz nie pamietam??

Nie no bez przesady z tym niezdrowym jedzeniem :/ Od czasu do czasu można, no chyba, że ktoś fastfoodami i słodyczami żywi się na codzień. Ja tam przez ostatnie dwa tygodnie wypijałam ok 2 szklenek coli na mdłości, bo to mi pomagało.

.

Jestem tego samego zdania, nie można popadać w skrajność .. dlatego nie żyję na samych warzywkach i owocach bo by się można wykończyć. Też sama z 2 szklanki coli wypiłam, jak mnie mdliło żeby mi się odbiło. Ahh jaką ulgę mi to przynosiło ; )

martinek najważniejsze że krwiak się zmniejszył i że czujesz się juz coraz lepiej ... trzymam kciuki żeby 14 czerwca okazało się że wszystko już jest w porządku

Ostatnia edycja:
dotka ja też słyszałam, że takie niteczki mogą być.
deszczyk jestem za taką listą, ale ta u majówek trochę mało czytelna, przydałoby się więcej kolorów
bella83 ja cały czas mam żółte upławy i po ostatniej wizycie u gina dostałam receptę na globulki dopochwowe Pimafucin, ale powiedział, że nie koniecznie muszą pomóc, ale na razie tylko to mogę brać, bo to jest dopiero I trymestr ciąży.

A ja właśnie pojadłam truskaweczek, żeby maleństwu witaminki dostarczyć :-)
Dziewczyny nie róbcie smaku z tą pizzą, bo już mi ślinka cieknie:-p

No ja mam właśnie taką infekcję :( Dostałam globulki itp. ale to nie ma wpływu na ciąże tylko jest nieprzyjemne dla nas...:(((
A co do listy to jestem za!!!!!!!!! tylko mam problem mój lekarz nie powiedział mi kiedy termin porodu. Ostatnią miesiączkę miałam 23 kwietnia i te kalkulatory internetowe pokazują mi rozbieżne daty... Co myślicie???? Cykle mam 28 dniowe.. Tydzień ciąży pokrywa się z OM...????

reklama
Do góry