reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Gratulacje gienek!!!

Widzę, że niektóre dziewczyny płacą straszne ceny za wizyty lekarskie. U mnie, jestem z podkarpacia, za pełną wizytę płacę 80 zł. W tym na każdej wizycie mam usg 3D i recepty ewentualne.

reklama
no niestety w Wawie wizyty średnio kosztują 150 zł i to nie tylko u gina bo i u dermatologa, pediatry, laryngologa itp.
To są te jedyne chwile kiedy żałuję, że tu mieszkam hehe

Cześć Dziewczyny,
mam na imię Monika, mam 29 lat i spodziewam się swojego pierwszego dziecka. Troszeczkę się martwię, bo w poprzednim cyklu straciłam bardzo wczesna ciążę i byłam mocno zdziwiona gdy miesiąc później zobaczyłam dwie kreseczki na teście.
Obecnie jestem w 7 tygodniu i nie mogę doczekać się kolejnej wizyty u gina (w poniedziałek).
Obecnie jestem na Duphastonie, gdyż w zeszlym tygodniu trafiłam w nocy do szpitala z plamieniem. Pan ordynator orzekł, ze jego zdaniem ciąża sie nie rozwija i obumarła. Jednoznacznie stwierdził, że mam sobie nie robić nadziei. Na potwierdzenie swojej tezy kazał mi zrobić bete hcg. Gdy odebrałam wyniki bety w moim sercu pojawiła się nadzieja - wzorcowy wzrost. Mój ginekolog zgodził sie mnie przyjąć jeszcze tego samego dnia i podczas badania usg okazało się, że zalążek serduszka już pulsuje. Na wszelki wypadek dostałam Duphaston.
Ale się rozpisałam...

Ale wracając do tematu... jestem z Trójmiasta, chodzę prywatnie do gina który cieszy się bardzo dobrą opinią i od rana do wieczora ma komplet pacjentek. Podczas każdej wizyty jestem badana i mam robione USG. Koszt wizyty to 50 zł. (z cytologia 70 zł)
Jest dokładny, nigdy się nie śpieszy, jak trzeba, to wszystko wytłumaczy nie patrząc na zegarek.
Straszne są kwoty za wizytę podawane przez Was.

we Wrocławiu ceny u ginekologa to od 150-200zł USG 3D dodatkowo 250-300zł. Niestety na NFZ to nie ma szans się dostać a poza tym być traktowanym jak intruz to nic przyjemnego w ciąży, więc pozostaje iść prywatnie.

W pierwszej ciąży zdecydowaliśmy się tylko raz na USG 3D aby mieć pamiątkę a tak to moja gin mi na każdej wizycie na tym zwykłym pokazywała maluszka. Teraz chodzę do tej samej. Myślałam żeby zmienić na lekarza który ma w gabinecie 3D ale tam wizyta 250 zł więc odpada. Te 100 zł różnicy wolę przeznaczyć na basen i z synkiem pochodzić - dobrze zrobi to zarówno mi jak i jemu :)

Trzymajcie się mamuśki :) Ja mam tragedię ledwo z łóżka wychodzę a zawroty głowy to mam prawie przez cały dzień i to takie że wczoraj aż się przewróciłam... masakra. Niech ten boom z dniem dziecka się skończy i będę siedzieć w domu bo mój W. nie chce mnie już z niego wypuszczać bo jak widzi w jakim jestem rano stanie to się boi. Ale do drugiego trymestru z dnia na dzień coraz bliżej :)

Hej. Ja juz po pierwszej wizycie u mojego prowadzacego. Zmierzyl mi cisnienie wymacal ;-) wybadal i dal skierowanie na badania krwi moczu i jeszcze do sprawdzenia HCG z krwi.Juz myslalam ze dzis odetchne z ulga ale w raz do wtorku bede sie denerwowac czy to HCG wzroslo wtedy bede spokojniejsza ze sie ciaza rozwija. Nie moge wspolzyc mam lykac folik, wczesna ciaza - tyle uzlyszalam dzis :happy2:
myslalam ze juz dzis dostane karte ciazy i tak oficjalnie zostane ciezarna ;-) ale jeszcze mi nie dal :dry: Wam juz dali karte ciazy??
Ogolnie czuje sie bez zmian dalej taka senna obolala naszczescie apetyt mi troche spadl bo jeszcze troche i lodowke bym pochlonela.Bola mnie piersi ale w taki dziwny sposob nie sutki jak zawsze tylko jakby te gruczoly w srodku jak przycisne to taki bol jak przy siniaku :confused: i juz widze przeciwienstwa od pierwszej ciazy wtedy jadlam tonami sledzie teraz slodycze ;-) wtedy mnie mdlilo rano teraz wieczorami :-) mam juz synia wiec moze tym razem trafilismy w coreczke ;-)

A i jeszcze termin mam na 28 stycznia ale bede miala chyba cesarke wiec pewnie troche wczesniej.

Milego dnia

Ostatnia edycja:
m_monia jakiś gbur ten lekarz pewnie przeszkodziłaś mu jak kawkę pił. Ja do poszłam z plamieniem to mi powiedział że, coś jest nie tak ale zaradzimy temu i przepisał mi też duphostan i plamienie znikło. We wtorek wizyta kontrolna z badaniami.
A co do ceny wizyty no cóż 120zł z cytologia 150zł ale warto lekarz miły zawsze wszytko wytłumaczy, usg co wizyta jak coś się dzieje to zadzwonić i przyjść na oddział do niego. Prowadził moja pierwszą ciążę więc mu ufam wszytko dobrze się skończyło

Ostatnia edycja:
m_monia jakiś gbur ten twój lekarz ja do mojego poszłam z plamieniem to mi powiedział że, coś jest nie tak ale zaradzimy temu i przepisał mi też duphostan i plamienie znikło. We wtorek wizyta kontrolna z badaniami.
A co do ceny wizyty no cóż 120zł z cytologia 150zł ale warto lekarz miły zawsze wszytko wytłumaczy, usg co wizyta jak coś się dzieje to zadzwonić i przyjść na oddział do niego. Prowadził moja pierwszą ciążę więc mu ufam wszytko dobrze się skończyło
ticker.php
Gbur, przez którego przepłakałam pół nocy to ordynator jednego z gdyńskich szpitali-w nocy nie za bardzo można wybierać w lekarzach.
Natomiast mój gin prowadzący to naprawdę troskliwy lekarz.

Sylvanas to w Wawie podobnie z samym USG 250 -300 zł zależy kto robi;/

co do 3D to ja też miałam raz ale mi się ...nie podobało, jakoś gorzej na nim widziałam i bardziej musiałam się przyglądać:/

Witam nowe mamusie :)
U mnie wizyta na śląsku 80 zł , z usg 100 zł . Nie jest tak źle się okazuje . Mdłości bardzo się nasiliły . Poza tym Dzień Dziecka na maxa !!!! :) świętujemy ! :-)

reklama
Gieniek - gratulacje:)
Liiiviiia - super ze wizyta udana...karte ciazy dostalam dopiero w 10tc, dwa dni temu...to normalne, lekarze czesto chca miec wyniki badan i juz ladnie zagniezdzona fasolinke:)
U w mnie w Poznaniu też ceny oscylują w okolicy 150zł..moja ginka ma u siebie usg 3d i 4d...na kazdej wizycie robi zwykle usg...ostatnio zapłaciłam 200zł z cytologią... Pochodzę z Warszawy, mam tam rodzinke i tez kiedys tam chodzilam do lekarzy...niestety ceny w Poznaniu wcale nie są mniejsze...

Do góry