Dzień dobry!
Dziewczyny ile ja mam mleka, chwila od karmienia nie minie a takie twarde piersi mi się robią…. Zaczynamsię zastanawiać nad zamrażaniem, ba nawet mąż sam to wczoraj zaproponował. Czyktóraś mama stosowała/stosuje woreczki jednorazowe aventu? A może któraś madobrą radę, co do zamrażania pokarmu?? Czasem zdarza mi się wychodzić izostawiam Adasia z mężem lub z siostrą stąd potrzeba odciągania pokarmu a byćmoże i przechowywania.
Kaja28 nasz w pierwszychtygodniach to zasypiał gdzie i jak popadnie a teraz domaga się płaczem, że chcespać i albo w wózeczku trzeba powozić po mieszkaniu albo właśnie kocykiemowinąć. A Olafek bardzo ładnie przybrał na wadze! Oby problemy z gazami szybko minęły!
M@linka to przybijam piąteczkę Ja do końca marca muszę się z czymś konkretnym pokazać u swojegoopiekuna… damy radę, na pewno!
Magda_z_uk dziękuję, owijanie w kocyk się sprawdza i nocki są przespane (jedna pobudka A zćwiczeniami to coś kombinuję ale brak systematyczności…;/ Tak poczytałam ospacerach o tym skrzypiącym śniegu…. mam nadzieję, że będzie jeszcze takapogoda! Bo jak tak szaro, lekko na plusie i wilgotno… to aż czuć, że wpowietrzu coś nie dobrego…;/
A i ja mogę się pochwalić bo Adaś uśmiechnął się świadomie i do mnie – dziś – wkońcu! Do tej pory tylko do męża się „szczerzył”….
Magdus30 ja na raziestaram się wypracować jakiś rytm z Adasiem i szczerze brak mi czasu i siły naćwiczenia a bardzo bym chciała, to jednak ważne. Od czasu do czasu jakieśbrzuszki, rozciągające ćwiczenia…
Indziorka kurcze mam nadzieję, że posiew będzie czysty. A co do nfzetu to ja już dawno straciłamwiarę w ten system. I jak się człowiek sam o siebie nie zatroszczy ….
Mój jak zostaje z małym to się dziwi, co ja narzekam, że ciężko… ale ugotować,posprzątać to nie łaska Mężczyźni hehe
Januarka mój mały materaz takie akcje, że jak czegoś się przestraszy to tak się zanosi chwilę płaczem,że mnie serce ściska, bo właśnie mało, co tchu nie traci. A z tą gentamycyną tow prawdzie mniej szkodliwy wpływ to przypadek męża, któremu w dzieciństwiepodali antybiotyk z grupy tetracyklin i zęby szare… po prostu szok, jak czasemlekarze są bezmyślni. Mam nadzieję, że u Ciebie na kontroli będzie jednak wszystkook.
Marta87 dokładnie nie matego złego, co by na dobre nie wyszło, ale oczywiście oby szybciutko wam sięsytuacje wyklarowała i na swoim żebyście się znaleźli! Super, że od stronyzdrowotnej u Was wszystko dobrze, oby tak dalej!
Muuuum nam ortopeda nawstępie odradził chustę a nosidełko jak już to od 4 miesiąca – nawet niepytaliśmy. A wiem z opinii innych rodziców, że dobry i konkretny lekarz. I wsumie ja bardzo z wizyty byłam zadowolona. Może staraj się jakoś odzwyczaićmałego, wiem, że łatwo napisać.... Co domiesiączki to bardzo współczuję a dokładniej bólu jajników;*
Biłkabdg miło czytać jaktam na spokojnie wam mijają kolejne dni!
EmiliaM daj znać jak rady,co do fochów Andersa, czy się sprawdzają – oczywiście życzę oby się sprawdziły
Indziorka, Ada1989 my jakstosowaliśmy chusteczki zielone pampersa czy teraz sensitive i ogólnie wodę doprzemywania to jak zaczęliśmy jeszcze dokładnie suchą jednorazową chusteczką przecieraćto zupełnie nie widujemy zaczerwienień na pupci – takie nasze spostrzeżenie