reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Witam

U nas nocka jak zwykle pod znakiem placzu Julcia bardzo prezy nozki Chyba boli ja brzuszek I wydaje mi sie ze nie moze zrobic pozadnej kupy robi tylko taki wiekszy bobeczek
Dziewczyny czy dziecko na mm robi mniej kupek
muuuum_to_be witaj w klubie ja mam jeszcze do zrzucenia 10kg z ciazy no i jeszcze ze 2-4 sprzed ciazy Mam nadzieje ze do wiosny sie wyrobie

Czarni moja tez robi takie geste kupki i malo Mowisz ze ta herbatka koperkowa pomaga Wczoraj wyslalam M po herbatke to kupil mi z Hippa ale rumianek Hmmm chyba wysle go po druga A z jakiej firmy masz

Afja-Anetka mojej tez sie poprzestawialo Myli noc z dniem W dzien slicznie spi a w nocy zaczyna sie jej noszenie bo inaczej nie chce No ale coz ja sie nie dziwie bo sama w ciazy mialam problemy z zasypianiem w nocy Moze ma to po mamusi

Wczoraj byla u nas polozna i sama stwierdzila ze Julka bardzo lapczywie lapie smoka w butli Takze juz sobie wyobraza jak lapala sutka Obejrzała sutki i sama stwierdzila ze jak mnie bardzo bola a mala sie nie najada to nie ma co sie meczyc Bo ona sie meczy i ja Kazala mi masowac piersi i obwiazywac mocno szeroka opaska elastyczna zeby mi sie nie zrobil zastoj mleka
Do tej pory na sama mysl chce mi sie ryczec ze nie zdolalam mojej niuni wykarmic Tak na prawde to moze w calosci bez mleka mm to karmilam ja ze dwa dni:no: Kurcze szkoda bo jednak matki mleko ma tyle przeciwcial a ja nawet nie wytrzymalam miesiaca Po prostu wstyd Nigdy sobie tego nie wybacze :wściekła/y::frown: Probowalam dzisiaj odciagnac troszke laktatorem ale nic mi nie szlo Nie wiem moze po prostu nie umiem odciagac A pomyslaec ze moja kumpela odciagajac codziennie po kilka razy dziennie mleko laktatorem wykarmila swojego malca 6 m

Ciekawa jestem co tam u naszej bilki

Pozdrawiam wszystkie mamusie

reklama
Witam ;)

Ja mam malo czasu nawet nie mam kiedy wlosow umyc;p
Mala je spi ale musze byc przy niej bo sen ma krotki bo zawsze przysypia przy karmieniu. Karmie piersia ale z oslonkami bo mam za male sutki;/ Noce tez ciezkie slabo sypiam jesc zbytnio mi sie nie chce ale staram sie jesc zdrowo i bardzo "sucho" biszkopty bulke z serem i szynka mieso z pieca lub gotowane narazie tyllko kurczak no i marchewka gotowana i nie mam pomyslu co dalej jutro chyba rosol z piersia z kurczaka tez macie takie dylematy pokarmowe? Co do wagi to sapdlo uz 11 kilo w 4 dni ;D Ale zostalo 10 do wagi sprzd ciazy i 6 chcialabym dodatkowo mam nadzieje ze do lata sie wyrobie;) Brzuch mi sporo spadl.narazie tyle pozniej jeszcze was nadrobie;) A i dziekuje wszystkim za Gratulacje;)

czarni ja jeszcze wykanczam,ze tak powiem swoje mleko wczoraj bylo polozna stwierdzila,ze jak maly tyle mm je po cycu to cyca mam tylko do przytulenia tak naprawde i faktycznie bo maly possie3 minutki niby cos leci,a za chwile sie kreci gdy ncisne nic juz niemam :( Takze jak wykoncze to tez wrabie cala tabliczke chocbym miala sie za przeproszeniem pozygac ;p
A w przyszlym tyg wybieram sie na glukoze :) A co do cukru u maluszka nie wiem jaki mial wynik w liczbach,ale powiedzieli mi w szpitalu tylko,ze dobry wiec ok :)
muum to be dawno temu za czasow mojej babci podawano wode z cukrem, mama mi opowiadala,ze ja bardzo nie lubilam a wlasnie moja babcia jej ciagle wpierala,ze powinnam pic,az po zlosci dala mi raz i wszystko zwrocilam, dzisiaj malo kto to stosuje mi w szpitalu mowili zeby jak juz to dopajac woda ale z glukaza tyle ze moj od poczatku mm byl dokarmiany ze wzgl na duzy spadek wagi wiec mm dawalam zamiast wody z glukoza.A z siostrami wspolczuje,ale ciesz sie,ze nie jmusisz z nimi mieszkac, jak ja z moja ;)
ada1989 moj maly tez nieiwele koperkowej ani rumiankowej wypija chyba mu niesmakuje, a na prezenie u nas kropelki pomagaja delicol poczatkowo tez tak roznie bywalo niby dzialaly kolki zniknely ale prezenie i problemy z kupka zostaly,ale podawalam przy kazdym karmieniu nie rezygnowalam odrazu i odpukac sa efekty cos tam sie jeszcze prezy, kupek na dzien niewiele,ale juz niema krzyku bolu wielkiego i po kilku steknieciach wychodzi, gozej jest z odbiciem bo prezy sie i wygina az go utrzymac nie moge w pionie jak odbic nie moze, a odbicie ma napraqde meskie ;) i tak kilka razy nawet musi a jak go poloze to potrafi za godzinke sie obudzic i chwile poprezyc zeby go jeszcze raz odbic :(
bilkabdg wlasnie kochanienka nic znaku nie dajesz zapewne juz przytulasz maluszka i ani ci w glowie internet, to zrozumiale :)

agaagaaga14 kilka dni temu moj tez zaczol robic mnei kupek najpeirw po5 przez kilka dni potem po 3/2 teraz maks ale potezniejsze i gestsze, wczoraj byla polozna wlansie pytalam ja czy to normalne i mowi ze po mm tak jest,ze kupek mniej.

agagaga mam z hippa naprawdę nam pomógł. wogóle herbatka z kopru jest dobra na problemy brzuszkowe i kupkowe
januarka no to faktycznie u mnie było to samo jak już odciagałam to z dwóch po 15 20 ml... wiec dałam sobie spokój

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny mam akurat chwilę wytchnienia od tej mojej małej marudy. Mateusz ostatnio coś się przestawił ze spaniem i w nocy urządza mi prawdziwe koncerty. Zasypia przy cycku a jak go odkładam do kołyski mija 5 minut i od nowa ryk pisk i hałas wszelki :confused2:. Za to w dzień śpi aż miło(tylko że nie mogę za dnia zasnąć:dry:). Ehh podobno to normalne, że nie rozróżnia dnia od nocy ale kurde tak z dnia na dzień się przestawić to masakra. W czwartek była u nas położna na ostatniej wizycie przy okazji zważyliśmy malucha waży 4400 w ubraniu więc bez wyszłoby ok 4200 ładnie przybiera biorąc pod uwagę że z dniem wyjścia ze szpitala ważył 3600 :-D. Dziś pierwszy raz wyjdę z domu od czasu powrotu z maluchem ze szpitala, na urodziny do szwagra. Mały jest co prawda za mały na taką imprezę i ja nie chcę żeby złapał jakieś przeziębienie od jakiegoś gościa więc teściowa przyjeżdża na 2-3 godzinki małym się zająć.
Uciekam się ogarnąć i jakiś ciuch znaleźć.
Miłego dzionka :-D:-D:-D
Biłka kochana gratulacje nareszcie się doczekałaś :-D:-D

reklama
Biłka! super! Gratulacje!
Może to nie nowość ale łezka, się zakręciła w oku, że to już prawie ostatnie dziecię, jeszcze Flamandka i koniec listy. Ale super, że wszystkie nasze styczniowe dzieciaczki zdrowe i ładne. Choć niektóre i marudne i nie śpią w nocy to kochane!

Do góry