reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

No chyba w dalszym ciągu jestem sama dawajcie znak jak tam!
No to w takim razie nadrabiam!
Alicja32 fajnie, że się dogadujecie z Natalką! Już niedługo dojdziesz do siebie i bejbi blues też minie. W końcu to wysiłek niesamowity, hormony szaleją ... na pewno dasz radę. Z takim słodziakiem!
Mamaaga fajnie, że piszesz. Może lekarzowi uda się przepisać dla Ciebie jakiś lek, żebyś mogła karmić piersią. Myślę, że na początku trudno zaglądać na forum choć ciągnie, ale jak już sytuacja zostanie unormowana, na pewno dasz radę zaglądać częściej!
Magda_z_uk bardzo szybko Cię z tego szpitala wypuścili! Super, że Marcelek grzeczny i masz czas dla córeczek. Ciekawe jak moja jedynaczka do tej pory będzie się zachowywała. Czas pokaże. Ale Ty jesteś świetną mamą i na pewno znajdziesz sposób na zazdrośniczkę. Dacie radę. Myślę, że to przejściowe! I życzę Ci , żeby wszystko szybko się wygoiło i żeby spojenie wróciło do normy i coś widzę, że ADHD powoli jednak wraca.

Biłka - skąd ja to znam, powolna jak ślimak. Jak idę szczególnie teraz to powolutku, bo przecież ślisko, chodniki nie posypane...w domu też różnie, na wszelki wypadek się nie kładę bo jak pomyślę, że za chwilę mam po coś wstać wrrr i się dźwignąć. Tragedia. Ja też tak jak kaja miałam takie upławy, ale to niestety nie był tylko czop, ale dzisiaj poszła dalsza część, większa, bardziej śluzowata i z takimi niteczkami krwi.
Martinek super że Helenka dała Ci pospać. Cudne są chwile jak dziecko zdobywa nową umiejętność i patrzeć jak się świetnie rozwija. Gratulacje dla niej :) Ja miałam na zewnątrz szwy nierozpuszczalne. Po 3 dniach mi je zdjęli super sprawa bo jak wyszłam do domu to prawie nie czułam, już że rodziłam.
MIla dzięki za radę. Może piekarnika nie będę myła ale zaraz biorę się za mycie boazerii chyba :-D:sorry2:

Kaja u mnie z czułościami nic z tego poza oczywiście buziakiem, czy przytulaniem. Mój jest zbyt przerażony tym wszystkim, jak usłyszał słowo rozwarcie, czop...:no: nic z tych rzeczy niestety:-p:cool2: więc pozostało mi korzystać z innych przyśpieszaczy :biggrin2:
agaagaaga słabo z tymi odwiedzinami. Ale najważniejsze jest zdrowie maluszków. A co do braku oznak to nie znaczy , że nie urodzisz pierwsza od nas. Ja wcześniej też nic nie miałam. Chyba tak wolałam. A teraz codziennie mi się wydaje, ze to może już?
Madziamadzia a jak Hani stosunek do siostry? Taki jak na początku? Super , że Oleńka grzeczna oby jak najdłuzej!
Milusia, niezły z Boryska nocny Marek! Może to chwilowe, ale na pewno jest ciężko, tym bardziej, że drugi synek raczej nie buszuje w nocy tylko dopiero od rana.
Maonka super,że wyniki niezłe. Do mnie niektórzy jak dzwonią to pytają czy mogę gadać, czy może przeszkadzają mi w porodzie.:sorry2:

Ja wczoraj przerobiłam kostium lwa z rozmiaru 18-24mce na kostium scooby doo na rozmiar 7 lat! Jestem z siebie dumna :) tylko jeżeli chodzi o twarz scoobiego to siostra wydziergała kiedyś Hani czapkę na jego wzór. Hania ma dziś bal karnawałowy, o którym dowiedziałam się wczoraj . Myślałam , że to będzie bliżej ferii, a tak to wszystko na wariackich papierach. I tak mi zleciał dzień. Mama mi wywróżyła, że wczoraj miałam rodzić i nic z tego. Aż wściekła byłam jak szłam spać. Może wczoraj to jakieś 3 skurcze miałam przez cały dzień.
Dziś Paweł rano stwierdził, że urodzę bo mu się śniło. Super, znowu będę czekać.. ale dzisiaj mam przypływ energii, także zamierzam go wykorzystać, może na poród właśnie :)

reklama
hello :-)
o matko! dopiero wstałam - pospałam za wszystkie czasy!!! na dworze nadal zima pełną parą więc w szybkim tempie na porodówkę na pewno nie dojadę :-D

magdus30 no to zdolniacha jestes - ja to bym chyba na łatwiznę szła i wypożyczała kostium bo talentu nie mam :tak: a co do 'wróżek' to mi już zapowiadają poród codziennie od tygodnia :-D i jakoś nic się nie sprawdza więc pozostaje czekać :-D
milusia83 daj znać jak maleństwo po wizycie lekarza.. 3mam kciuki !
maonka super że wyniki lepsze!!!

czyżby wszystkie na porodówkę pojechały? :eek:
Dziewczyny nie zostawiaaaajciieeeee mnieeeee saaaammmeejjj :szok:

Hej Mamuśki,

Patinka - bardzo dziękuję za informację:)
Agaagaaga - przekichanę troche z tymi odwiedzinami ojców dzieci. Jutro jak pojadę na ktg to się dopytam mojego lekarza.

U mnie jak widzicie bez zmian:) Siedzę przed kompem w dwupaku i obaczajam moją pocztę, allegro. Obiad jest od wczoraj, więc luz. Wczoraj się trochę przestraszyłam, bo wkładkę miałam wilgotną. Ale to wciąż bezbarwna woda. Myślę, że muszę mieć solidnie skróconą szyjkę, bo do wc latam jak oszalała. Tymek się ładnie w brzuszku rusza, więc chyba jest ok:)

Miłego dnia Moje Drogie:)

Witam się czwarteczkowo kobietki :-)

Dzisiaj obudziłam się i informuję was, że kolejną styczniową mamusię mamy.
Zapraszam was na wątek: Informacje i sms ze szpitala :happy2:
Przy takich wiadomościach to się miło dzionek rozpoczyna.
Będę później .... Buziaki kochane :happy2:

Odmeldowuje się kolejna nierozpakowana

Hej! Jest tu kto? Wszystkie tak dobrze śpicie? Czy zostawiłyście mnie tak samą i pojechałyście rodzić?
Zgadłaś, tak pospałam, że szok :szok: Co 2 godzinki tylko chodziłam do wc i to na śpiocha, ubrałam małą do przedszkola o 7, mąż zawoził i dalej pospałam do 10:15!!! Więc dziś piękna noc.

Dorota gratulacje, to nam niespodziankę zrobiłaś z rana.
Niech dzidzia rośnie zdrowo.

No jesteście! JUż myślałam , że sama zostałam.

Drorotqua GRATULACJE!!!
Czułam to bo ostatnio nie pojawiała się na Forum.
Biłka wszyscy do Cibie ślą smsy , bo Ty na końcu z terminem. Jakby co też sobie spisalam numery i ponękam którąś.
Miłego dnia. Lece odkurzać. Mój mąż wrócił właśnie. Super nie będę sama siedzieć i myśleć o głupotach .
Ala tą wodę to obserwuj może lepiej.

Cześć dziewczyny ! :) Gratuluję maluszków ! i życzę wytrwałości tym które są jeszcze w dwupaku ! :)

Wpadam tylko na chwilę, bo mam dzisiaj duuużo roboty. Muszę się pochwalić że mój syn ma dzisiaj miesiąc:szok: (kiedy to zleciało?) :) nawet mu sto lat rano śpiewałam :-D niestety od kilku dni męczą nas wieczorami kolki i malszek płacze rozpaczliwie a ja razem z nim z bezsilności :( no ale nie pozostaje nic innego jak to przetrwać. Powiedzcie mi do ilu stopni na minusie można wychodzić z takim maluszkiem na dwór ? Marzy mi się pierwszy spacer ale mam wciąż opory po tym jak mały był przeziębiony w drugim tygodniu życia i teraz boje się strasznie :( a nie ma co dziecka ciągle w domy trzymać bo to też nie dobrze

Cluue ale to zleciało...już miesiąc ma Twój synuś...ładnie szybciuchno czasik biegnie. Teraz widać to po naszych rodzących. Wiem, że 1 spacer dziecko 2 tygodniowe max 30minut.

magdus30 możesz pisać również info jak się rozpakujesz ... nio mój termin dopiero na 29stycznia, ale powiem Tobie, że ledwo chodzę. Chyba mały gdzieś uciska, bo dzisiaj normalnie przy robieniu jakiegokolwiek kroku prawą nogą, taki ból kręgosłupa, że aż dziwne.

maonka
ja też dzisiaj ładnie pospałam, bo aż do 10.
Się smieje do męża, ze chyba na zapas się wysypiam przed pojawieniem małego :happy2:

ala1911 nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że u Ciebie ten weekendzik będzie przełomowy i już nie w dwupaku będziesz się meldowała tylko z synusiem u boku :tak:

-caroline- ja się melduję, że jak narazie nie wybieram się na porodówkę i chyba mnie tu ostatnio za dużo na bb, bo z tego oczekiwania wiecznie przesiaduję na naszym forum.

reklama
Hej Ja tez melduje sie w dwupaku ;) ala cos sie tam poruszala ale jakos szalu nie ma;) Wlasnie wcinam jakies resztki na sniadanie jablka i banany z jogurtem naturalny i zaraz po pieczywo bo z glodu padne;D Wy sie dziewczyny nie martwcie pewnie ja sama tu zostane i na koncu urodze ;D

cluee ale ten czas szybko leci ;) Wszystkiego Najlepszego dla maluszka z okazji miesiaca ;)

milusia duzo zdrowka dla synusia ;)

madziamama jak fajnie ze mala tak rosnie ;) A ten avatarek jest cudny ;)

magdus no to super musisz miec talent z tym kostiumem ;)

bilka powodzenia na ktg

maonka caroline no i tez sie dzis dosc dobrze spalo ;) Trzeba korzystac poki czas :-)
Dziewczyny w dwupaczku cierpliwosci ;-)

Do góry