reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam
Ale mi sie dzisiaj fajnie spalo Widze ze juz dzisiaj nie ma takiego mrozu na dworze jak wczoraj Zjem sniadanko i mykam do sklepu

arbuz
wracaj do zdrowie

-caroline- powodzonka na zakupach Jedz ostroznie Ja tez musze sie przejsc do sklepu kupic sobie jakies owoce bo wczoraj wszystkie zjadlam Ja tez strasznie spuchlam A we wannie to juz sie dawno nie kape bo sie nie mieszcze he he Juz nie moge sie doczekac kiedy wskocze na moj orbitrek i kg beda mi spadac

baska201 fajnie ze jestescie juz w domku Ja sie panicznie boje porodu Zazdroszcze tym ktore maja to juz za soba

magdus30 To co dostaje to ,to co mam na umowie a premia tak jak u Ciebie do raczki

Alicja32 super ze Natalka taka grzeczna

gosia dokladnie relacje juz jakies mamy ,juz mniej wiecej wiemy jak to jest Ale po mimo tego tez mam juz wielkiego stresa Hmmm niczego tak w zyciu sie nie balam jak porodu Mam nadzieje ze bede sie pozniej z tego smiala

Patiinka zdrowka zycze

Marzenixx ekstra ze masz pomoc To jest bardzo duzo A Tomus jak to Tomus musi przeciez dac znac ze to on teraz jest najwazniejszy hi hi P.S .moj maz tez Tomek

reklama
Witam sie i ja dalej w dwupaku;) U mnie noc nie za fajna do wpoldo trzeciej nie spalam a wstalam po 9 ale moze dzis bedzie lepiej. Od wieczora zaczynaly sie bole najpierw jak na okres pozniej pare skurczy i sie uspokoilo z jednej strony sie ucieszylam a z drugiej troche zawiedziona ale niech mala siedzi jak najdluzej w brzuszku byle zdrowa byla;)

ala a ile dni juz jestes po terminie? masz jakies rozwarcie albo czy szyjka ci sie skraca? Ja tez jestem kompletnie zielona w tych sprawach ale naszykowalam kombinezonik i gruba czapeczke z szaliczkiem ;)

Magdus i na nas przyjdzie pora ;) choc szczerze te czekanie w niepewnosci czy to juz teraz jest chyba najgorsze.

Kaja no pewnie ;) Ty dalej w dwupaczku? Widze ze juz po terminie wiec dzieciaczkowi dobrze u mamusi ;)

bilka no idziemy rowno ciekawe ktora pierwsza pojdzie przed kolejke z Nas ;D

caroline a nie przejmuj sie ja juz wygladam jak slonik i tez mam problemy ze wstaniem ale co tam jeszcze pare dni i wszystko zniknie;) Masz racje lepiej zrobic teraz zakupki niz pozniej w kolejkach stac a przy dzidzi nie wiadomo czy czas nam pozwoli;-)

flamandka jeszcze troche i My bedziemy tulic malenstwa;)

arbuz duzo zdrowka;)

Mamusie jak fajnie ze piszecie o radzeniu sobie z dzieciaczkami w wiekszosci z Was macie spokojne dzieciaczki moze to ta zimna tak dziala wiec jestem dobrej mysli ze i moja mala krolewna bedzie tak grzeczna ;) Wiekszosc z was tez karmi piersia mi tez na tym bardzo zalezy i boje sie ze niestety nie bede miala pokarmu jak tam u Was duzo lecialo wam tej siary w ciazy?

Gosia: dziś mija 6 dzień po terminie. Tydzień temu w czwartek lekarz mówił, że mam rozwarcie na jednego palucha, szyjka już skrócona i że główka już jest stosunkowo nisko. Jeśli się nie ruszy to w piątek mam iść na ktg i dodatkowo zrobią mi jeszcze usg i badanie ginekologiczne...Matko, że ja mam jeszcze siłę na wchodzenie na ten samolot, szok!! Mam nadzieję, że od poprzedniej wizyty sprawy w środku się posunęły:)

ala no wlasnie mi gin w pon po badaniu powiedzial ze mam rozwarcie na 1,5 cm i szyjka skrocona i tez mi sie wydaje ze jeszcze pochodze tak dalej albo i nawet przenosze jak Ty ;) no szczerze to wejscie na samolot to nie lada wyczyn ;-) do piatku tylko 2 dni zostaly wiec trzymam kciuki na moze ruszy sie i dzis bo zadna dzis cos nie chce rodzic;p Ale tez slyszalam i czytalam ze jak wczesniej jest juz rozwarcie i szyjka skrocona to pozniej porod jest lzejszy i latwiejszy no i krotsze zobaczymy w praktyce:-)

agaagaaga no ja tez mam stresa najbardziej przeraza mnie wizja ze nie zdaze do szpitala ;D Ale by bylo ;p ostatnio mowili w wiadomosciach ze pani w windzie urodzila ;-)

Hej babeczki,

U mnie noc względna. Chyba zaczyna mi wreszcie czop odchodzić, nie jakoś spektakularnie, ale coś się ruszyło. Czekam na dalszy rozwój sytuacji. Wieczorem i w nocy miałam skurcze, ale oczywiście przeszły i teraz nic się nie dzieje.

Magda Dzięki :happy: Mam nadzieję, że czujesz się lepiej z dnia na dzień, Jak Twoje spojenie? Będziesz miała jakąś rehabilitację?
A powiedz mi jeszcze czy przemywasz czymś pępuszek w ogóle? Mam takie gaziki nasączone spirytusem, ale podobno już się tego nie stosuje. I czy przemywasz - a jeśli tak to czym - oczka?

Arbuz Zdrówka życzę! Spore dzieciaczki u Ciebie ;-)

Baśka Super, że już w domku jesteście.

Alicja32 Pisz jak najwięcej co tam u Was. Fajnie, że z karmieniem sobie radzicie.

Mamaaga Miło, że się odzywasz :happy: Mam nadzieję, że niedługo całkowicie wrócisz do formy i znikną wszelkie dolegliwości. Powiem Ci, że na naszym forum rzeczywiście jakoś się dobrałyśmy. Ostatnio znajoma podała mi link do jej forum i tam dziewczyny przez całą ciążę zapełniły ledwie 60 stron :confused: Także myślę, że może z czasem rzadziej, ale jednak będziemy dalej tu zaglądać, szczególnie nowe mamusie jak ja. Bo pytania będą się mnożyć:tak:

Gosia08 Najwyraźniej synek mam full wypas w brzuszku i ani myśli o wyjściu. Tłumaczyłam mu ostatnio, że doba hotelowa się skończyła, ale nie przejął się tym chyba :-D

magdus30 - klamerke zdjeła położna przed wyjsciem ze szpitala...i był już tylko kikut

My dzisiaj mieliśmy piekna noc...jedna pobudka tylko..mała spała dwa razy po 4h i jeszcze pozniej z 2h pospałam z nia jak mąż poszedł do pracy. Wczoraj Helenka odkryła że ma rączke..przezabawne..obracała nia przed oczami i sie wpatrywala:) Dzisiaj mamy wizyte i chirurga - usg bioderek.

Chciałam wam jeszcze coś polecić na gazy u maluszka bo nas kilka dni temu uratowało..
Kateter rektalny WINDI skuteczny na KOLOKĘ 1szt. (2934733851) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

pozdrawiam was i dam znac wieczorkiem jak wizyta:)

ala1911 u Nas werandowanie wyglada w ten sposob, ze ubieram Olinka w body na krotki rekaw, na to pajacyk taki cieplejszy z welurku, na to kombinezon, czapka na głowe, nastepnie wkladam go w śpiworek (mam taki cieplejszy do wozka specjalnie), no i zapinam gondolke. Położna powiedziała, że tak ubrany nie zmarznie, ani się nie przegrzeje więc jej wierze :-)
wyskakuje z wozkiem na balkon sama ubrana jak na spacer, jak mnie sasiedzi z bloku obok widza to maja pewnie niezly ubaw :-D:-D no i tak sobie siedzimy 15 minut. On spi ja sie trzese bo ile po balkonie mozna dreptac, bezsens :-) ale jutro juz mozemy isc na 30 minut na dwór. Radość ogromna! :-)
Po spacerowaniu balkonowym moje dziecko zapada w tak głęboki sen, że nawet mokra pielucha mu nie przeszkadza, co zwykle w normalnych warunkach konczy sie krzykiem. no i po spacerze mamusia ma czas dla siebie a dokladniej mowiac na wstawienie prania i poprasowanie ubranek :-)
idzie przywyknąć :cool::-p niczym sie kochana nie martw ze wszystkim napewno sobie poradzisz, ja tak sie balam tego wszystkiego, a teraz mi sie smiac chce ze takie podstawowe rzeczy potrafily mi spedzic sen z powiek. A sen wiadomo teraz bezcenny :-)

co do szwów rozpuszczalnych to prawda, że ciągną cholernie moge to powiedzieć z mojego doświadczenia bo pocerowana byłam dookoła, ginka chyba na mnie szew ćwiczyla bo mialam ich ogrom. Teraz juz po ponad 2 tygodniach wszystko sie rozpuscilo tzn mowie o szwach na zewnatrz, nie wiem jak w srodku bo sama tam sobie nie zajrze :-)

a wiec ide wstawiać pranie i prasować. Buziaki mamusie te w dwupakach i te rozpakowane :* zajrze do Was później!

magdus, u nas zostawili tą klamerkę. w piątek albo w poniedziałek będę u pediatry, to może ją zdejmie.

gosia, ja nie miałam w ogóle siary w ciąży, a teraz mleka mam tyle, że piersi to mi pękają. więc nic się nie martw. najważniejsze to dobre nastawienie. mi małą przystawili do piersi praktycznie od razu, jak mnie transportowali z sali porodowej do pokoju. jak na razie karmienie idzie dobrze :)

patinka, no własnie czytałam na wątku z porodówki, jak Cię pozszywali. biedna... mnie też nacięli, ale delikatnie i mam chyba 3 szwy w środku. i też bolą :/

dziewczyny, ja dzień przed porodem wyszorowałam piekarnik. może od tego schylania i klękania coś się ruszyło. Kaja28 spróbuj, może u Ciebie też zadziała :)

Hej dziewczyny :tak:

Widzę, że dużo mamusiek się pojawiło.

MAMAAGA4 cieszę się, że Lilianka zdrowo się chowa i tak ładnie przybiera na wadze.
Ala1911 czekam na wieści kiedy będziesz już w szpitalu na porodówce i z pewnością to już lada dzionek.
Mila83 ja tydzień temu okna myłam i to nawet wielkie balkonowe i nic. Cisza u mnie :tak: tylko jakieś skurcze i pobolewania brzucholka.
Patiinka widać, że już obyta jesteś mamuśka. Jutro pierwszy spacerek z dzidziusiem...extra :-)
Kaja28 jak byś opisała ten czop, który Ci odchodzi ? Bo u mnie jak już jakieś lekkie upławy białawe, ale nic poza tym.
Martinek świetnie, że Helenka taka grzeczniutka w nocy i daje mamuni pospać.
gosia081145 ja też panikuje ostatnio jak szalona z porodem i chwilami mam wrażenie, ,że te pobolewania brzuszka to ze stresu !
agaagaaga14 nocka przepsana .. to super, ja dzisiaj od godz. 5 nie spałam i wierciłam się w wyrku, aż do 7 !
sylvanas a jak u Ciebie? Już jakieś symptomy i sygnały zbliżającego się porodu są ?

reklama
Mila83 :-) U mnie już wszystko było z listy pt. "co przyspiesza poród", także teraz to juz mi się nie chce, może poza igraszkami z mężem :-D Mam nadzieję, że w końcu się zacznie.

Do góry