reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

dorotqua wiem wiem ;-) to też i mój niezawodny patent gdy nic na obiad nie mam i szybko coś trzeba rozmrozić :-)
agaagaaga14 super że nocka przespana :-) powodzenia na wizycie :-)

a ja uciekam obiadek szykować.. dzisiaj postanowiłam zrobić buraczki z chrzanem jako że uwielbiam ten przysmak a po urodzeniu niestety trzeba będzie zrezygnować także muszę się najeść póki mi wolno :-)
Dziewczyny a co z listą styczniowych maluszków? jedna osoba to prowadzi czy każda ma osobno wpisywać swojego maluszka? ;-)

reklama
Caroline Ja namówiłam moją mamę i zaprosiła mnie z M i moją siostrę z rodzinką w sobotę na obiadek, dla mnie upiekła gęś (bo ostatnio strasznie mi smakuje) a do tego ziemniaczki z sosikiem i właśnie buraczki z chrzanem:tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D trzeba się nacieszyć bo to ostatnie spotkanie w takim gronie :-D. A w niedzielę na porodówkę. Kurde za oknem śnieg zaczął nawalać strasznie nic kompletnie nie widać chyba pojadę jutro na KTG. Dziś w taką pogodę z drapiącym gardłem chyba jednak nie wyjdę:baffled::tak:, żeby się bardziej nie zaprawić.

a ja nie mam weny do niczego.... na razie złożyłam choinkę wiec zrobiło mi sie miejsce na wózek i już nie bede musiała co chwile go przestawiać
na obiad chciałąm dziś zrobic coś wyjątkowego dla mnie bo szpitalne jedzenie... ALe jest tego tyle że nie miałam pojecia co wybrać do tego jeszcze nawet nie mam sił wymyslac
my jeszcze w piżamach chodzimy a roboty nie ubywa...

Alicja 32 jak tam u ciebie kobieto pojechałaś cały czas myślę o Tobie

od wczoraj mój brzuch to istny kamień twardy ciężki i do tego jak małe kopie to już w ogóle masakra....

Dziewczyny co do wywolywania porodow to ja slyszalam o herbatce z lisci malin(nie z owocu) ale tylko to gdzies uslyszalam wiec nie sprawdzone;)

asiorek No to malemu podoba sie w brzusiu ja sie nastawiam tez na przenoszenie wiec jest ok;) Chyba mala zawita w lutym ;0

Alicja tak jak dziewczyny pisza lepiej jechac na IP i to sprawdzic.

Zaraz ide na jakis spacerek i pozniej chce troszke posprzatac maly pokoik (to taka mala graciarnia a na wiosne bedzie to pokoik Milenki ;-))

Czesc dziewczyny :D u nas wszystko dobrze :D dzis z malym zostalam juz sama bo moj Kochany po 4 tygodniach urlopu poszedl dzis do pracy :D dajemy rade hehe :D maly spi to moglam tu zagladanac do Was :D u Nas wszystko dobrze :D maly chowa sie super :D jak narazie zdrowy nic nam ni dolega :di oby ak dalej :D mam mega ochote na slodkie :D ale karmie cycem i nie moge :p najchetniej cala czekolade bym zjadla i popila cola :p hehe

Skorupka Jak milo sie czyta takie pozytywne wiesci juz doswiadczonych mam;) No wlasnie za mna od paru dni cola chodzi choc nie jestem jej zwolenniczka ale wczoraj az szklanke musialam wypic wiec Ty nie mozesz ja skorzystalam jeszcze hehe ;)

My staramy sie przyspieszyc porod od tygodnia i nie za bardzo nam idzie. Codziennie seks, skakania na piłce i chodzenie po schodach - co dwa schody. Dzwonilam do gin i pytałam sie co jeszcze mam robić a ona mówi ze wystarczy 3h/ dziennie seks i 2h/ dziennie chodzenia po schodach :/ tylko kiedy na to czas znaleźć!

Ja mam starać sie z całych sił bo mała tydzień temu już ważyła 3600 aja nie urodze większego dziecka niż 4000g. Jeśli nie urodze to we wtorek mierzenie i albo wywoływanie albo umawiają sie na ta nieszczęsna cesarske.

A tak pisze tego posta a tu niespodzianka poszłam do toalety patrzę a tu czop mi odszedł wielkości piłki pingpongowej.., oby sie coś ruszyło bo już czuje sie jak słoń.

ja od położnych dowiedziałam się o tych liściach z malin.. ale z tego co one mi tłumaczyły to nie przyspiesza to porodu ale powoduje że mięśnie odpowiedzialne za poród stają się bardziej podatne na rozciąganie i łatwiej jest urodzić.. ile w tym prawdy nie wiem :baffled:
skorupka już niedługo podzielimy kochana twój los i też nie będziemy mogły jeść tych zachcianek :-(
czarni ty zamiast odpoczywać jeszcze choinkę rozbierasz?! ale w sumie może to i jest jakiś sposób żeby szybciej się zaczęło..

reklama
sylvanas 3 godziny dziennie seksu? no ja to lubie ale co dzien po 3 godziny to bym chyba nie dała rady :-D:sorry2:
widzę że tu u wszystkich coś zaczyna sie dziać tylko nie u nie :-(
caroline a co tu robić... ogólnie to roboty mam od cholery tylko siły mi brakuje. chciałabym dom zostawić z czystym sumieniem ale nie wiem czy dam rade to zrobic bo z chcecią schowałabym sie pod kołdrą i przeczekała do lutego....

Do góry