reklama
ada1989
Mama Konradka :)
Marta gratulacje!!!! niech mała rośnie silnai zdrowa, buziaki dla was!!!!:-)
Emilia życze powodzenia jutro na ECV, oby nie było bolesne i żeby Ania chciała współpracować))
Emilia życze powodzenia jutro na ECV, oby nie było bolesne i żeby Ania chciała współpracować))
Marzenixx
aniołek 14.12.09 [*]...
Magda, Marta i Muum To Be gratuluje serdecznie !!!! I zazdroszcze ze tulicie juz swoje skarby !!!!:-)
Indziorka
Fanka BB :)
Asia Ja trafiłam w 33 tc trafiłam do szpitala z 150 coś/ 90 coś także no jak na taki czas ciąży to było dużo za wysokie, a pod koniec skacze, więc jest ważne żeby pilnować, dlatego musisz kontrolować w domu, bo ono jest ważniejsze i jak w domu przekroczy 140/80(90) to wtedy wracasz do szpitala- niestety w ciąży to bardzo niebezpieczne dla malucha :/ Mi tak zbili nie zbili... jeśli 160/70 to zbicie ciśnienia to wiesz , jak na razie tabletki dają radę i utrzymuje się w tych granicach dozwolonych a z denerwowaniem nie ma zmiłuj ,ja miałam do wyboru albo obiecam, że będę się bardzo oszczędzała- tzn prawie cały czas leżała albo zostaję- wiadomo wybrałam dom, tylko uwierz szybko odczułam skutki niestosowania się do poleceń :/ denerwowania się człowiek nie uniknie- ale magnez pomaga mieć bardziej w tyłku to
agaagaaga14
Magda,Muuuum,Marta wieeelkie gratulacje Wszystkiego najlepszego Duzo zdrowka dla Was i dzieciaczkow Wracajcie szybko do nas
Czarni
matka wariatka :D
Ja już w wyrku. Dzień dzieciaczkow dobiega końca chyba że jeszcze któraś ma dla nas niespodziankę? ;-) jestem trochę zmęczona tym dniem jak nie usne to zajrze jeszcze potem
Kaja28
Mummm, Marta GRATULACJE dziewczyny! Brawo! Dużo zdrówka życzę i szybkiego powrotu do formy :-)
Ada, Emilia Na wirusa antybiotyki nie działają, jedynie na zakażenia bakteryjne, dlatego lekarze nic nie dają. W okresie świątecznym wszyscy moi goście byli na wizycie u lekarza, przychodnia była zawalona ludźmi. Personel miał przygotowane ulotki o tym ile trwa infekcja wirusowa, kiedy trzeba przeczekać, a kiedy zgłosić się do GP i tam było tak:
- infekcja ucha ok 5 dni
- ból gardła ok tygodnia
- ogólne przeziębienie ok tygodnia
- zapalenie zatok ok 2,5 tygodnia
- kaszel do 3 tygodni
Na wizytę każą się zgłaszać jeśli:
- stan zdrowia szybko się pogarsza lub w/w dolegliwości trwają dłużej
- występuje ból w klatce piersiowej w czasie kaszlu i wydzielina jest zielona lub żółta
- gardło lub migdałki pokryte są białym nalotem
- występują silne bóle głowy, wymioty i dreszcze
Moja rodzinka po wizycie wróciła również z niczym, ozywiście paracetamol na tapecie. Ja załozyłam, że teraz mam to samo, ale jednak coś tknęło mojego M i poszliśmy do przychodni. I okazało się, że akurat u mnie jest coś innego, objawy te same, a mam już szmery w klatce piersiowej. Także dziewczyny zdrówka życzę Wam i waszym rodzinkom
Emilia Trzymam kciuki za jutro. Oby szybko i bezboleśnie obrócili bobaska
Ada, Emilia Na wirusa antybiotyki nie działają, jedynie na zakażenia bakteryjne, dlatego lekarze nic nie dają. W okresie świątecznym wszyscy moi goście byli na wizycie u lekarza, przychodnia była zawalona ludźmi. Personel miał przygotowane ulotki o tym ile trwa infekcja wirusowa, kiedy trzeba przeczekać, a kiedy zgłosić się do GP i tam było tak:
- infekcja ucha ok 5 dni
- ból gardła ok tygodnia
- ogólne przeziębienie ok tygodnia
- zapalenie zatok ok 2,5 tygodnia
- kaszel do 3 tygodni
Na wizytę każą się zgłaszać jeśli:
- stan zdrowia szybko się pogarsza lub w/w dolegliwości trwają dłużej
- występuje ból w klatce piersiowej w czasie kaszlu i wydzielina jest zielona lub żółta
- gardło lub migdałki pokryte są białym nalotem
- występują silne bóle głowy, wymioty i dreszcze
Moja rodzinka po wizycie wróciła również z niczym, ozywiście paracetamol na tapecie. Ja załozyłam, że teraz mam to samo, ale jednak coś tknęło mojego M i poszliśmy do przychodni. I okazało się, że akurat u mnie jest coś innego, objawy te same, a mam już szmery w klatce piersiowej. Także dziewczyny zdrówka życzę Wam i waszym rodzinkom
Emilia Trzymam kciuki za jutro. Oby szybko i bezboleśnie obrócili bobaska
reklama
Hej dziewczynki !!!!
własnie się obudziłam bo wytrzymać już nie mogłam tak mnie bolało podbrzusze ja wstaję a tutaj okazuje się że mi wody zaczynają się sączyć więc siedzę teraz jak na razie lóle zaczynają się lekkie pojawiać i pójdę jeszcze przejrzeć co mam do zxrobienia w hałupce przed transportem do szpitala zanim bóle staną się już nie znośne. Coś mnie wczoraj po południu tknęło i z kuzynem przytranspotowaliśmy łóżeczko i nosidełko. Chyba miałam przeczucie ze jak małej wszystko uszykuję to się zacznie. Włacze sobie teraz muzykę chili zet w mysuczką relaksującą i poczekam co z tego wyniknie. Jak zacznie sie coś poważniejszego dziać to dopiero zadzwonię do siostry aby przyjechała bo ma małe dzieci więc niech wszyscy smacznie śpią jeszcze. Postaram się zameldować jeszcze przed wyjazdem:-)
Gdyby mi się już nie udało Powodzenia na dzisiejszych spotkaniach z mauszkami i na wizytach. Pozdrowienia od ciotki z bb
własnie się obudziłam bo wytrzymać już nie mogłam tak mnie bolało podbrzusze ja wstaję a tutaj okazuje się że mi wody zaczynają się sączyć więc siedzę teraz jak na razie lóle zaczynają się lekkie pojawiać i pójdę jeszcze przejrzeć co mam do zxrobienia w hałupce przed transportem do szpitala zanim bóle staną się już nie znośne. Coś mnie wczoraj po południu tknęło i z kuzynem przytranspotowaliśmy łóżeczko i nosidełko. Chyba miałam przeczucie ze jak małej wszystko uszykuję to się zacznie. Włacze sobie teraz muzykę chili zet w mysuczką relaksującą i poczekam co z tego wyniknie. Jak zacznie sie coś poważniejszego dziać to dopiero zadzwonię do siostry aby przyjechała bo ma małe dzieci więc niech wszyscy smacznie śpią jeszcze. Postaram się zameldować jeszcze przed wyjazdem:-)
Gdyby mi się już nie udało Powodzenia na dzisiejszych spotkaniach z mauszkami i na wizytach. Pozdrowienia od ciotki z bb