reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

ja od rana plamie:((( byłam na izbie przyjec , dostałam luteine, no-spe. dzidek narazie rosnie wg usg...przyczyna plamienia nieustalona, mam nakaz bezwzglednego lezenia..
bardzo sie boje....

reklama
mysiak jeeeju :( trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze ! Najważniejsze że z fasolką wszystko okej ... Oby plamienia ustały, pomodlę się dzisiaj za Ciebie i fasolkę. Musisz być silna, leż tak jak zalecił lekarz i nie przemęczaj sie ;*

Witajcie :-) My po imprezce. Hanuśka w nocy co chwilę się budziła, bo miała zapchany nosek i nie mogła oddychać. Dziś jest już lepiej. Po imprezie w domu jak po huraganie, do tego do 23:30 walczyłam z muchami, bo by nas żywcem zjadły.
Chciałam się dziś wcześniej położyć, a przypomniało mi się, że nie mam przygotowanych sprawdzianów na jutro do pracy, więc nici z planów:dry:
titilaya niestety nie pomogę bo nigdy nic takiego mi się nie zdarzyło, mnie w poprzedniej ciąży za to strasznie bolało spojenie łonowe ,często płakałam z bólu, mam nadzieje że teraz się to nie powtórzy
Miałam podobnie pod koniec ciąży. Ból masakra :no:
Trzymajcie jutro kciuki ! o 10.00 mam drugą wizytę u ginekologa. Mam nadzieję, że z okruszkiem wszystko w porządku i że znów usłyszę serduszko <3
Już trzymam kciuki :tak:
Szybko macie kolejne wizyty. Ja dopiero mam 28 czerwca u mojej ginki, a 22 jedziemy na usg prenatalne.

ja od rana plamie:((( byłam na izbie przyjec , dostałam luteine, no-spe. dzidek narazie rosnie wg usg...przyczyna plamienia nieustalona, mam nakaz bezwzglednego lezenia..
bardzo sie boje....
Mysiak jesteśmy wszystkie z Tobą :tak: Leż i odpoczywaj. Będzie dobrze :tak:

Smakowicie wygląda :tak:

Cześć babki!
Kawę pije tylko inke, bo normalna nie jest dobra.
Dretwienie może być od braku magnezu - bierzecie jakieś witaminy z magnezem? Warto pogadać z lekarzem, co brać, bo ja nie mam dretwien, a w poprzednich, to tylko pod koniec.

A czuje się słabo, ciagle mi jest mdło, niedobrze i chce mi się spać...
Oj, czekam aż to minie.

Musiak- trzymam kciuki!
Miłego tygodnia pracy, dziewczyny!

witajcie. Jestem ale pólżywa. Ciągle tylko leżę i śpię a jak się obudzę to od razu biegnę do toalety, strasznie mi niedobrze:( Jeszcze teraz mąż ma urlop przez tydzień ale nie wiem jak potem sama się ogarnę z córą. Dla mnie ciąża to mocno przereklamowany stan, zazdroszczę wszystkim ktorzy znoszą ten czas spokojnie.

Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie 2013:)

Jak tam Wasze samopoczucie? ja więdnę z dnia na dzień, mulenie raz mocniejsze raz słabsze, czasem trzyma dwa dni pod rząd, czasem tylko jeden i dzień przerwy, ale ogólnie cięzko mi jest...Dzisiaj dodatkowo taki bol głowy, że szkoda pisać...i to nieopisane ssanie w żołądku jakbym przez tydzień nic nie jadła, a jak coś zjem to muli jeszcze gorze i jak tu zrozumieć mój organizm...

Kropka w Twoim tygodniu ciąży to ja na Klimczoka śmigalam:D:D:D, a teraz - szkoda pisać...życzę Ci,abyś faktycznie cudownie czuła się do końca.........

Titylaya u mnie się potwierdziło hiihi:)

Baśka28 za mną chodzi wszystko, co kwaśne, cała reszta beeeeeeeeee. Chociaż i na kwaśne nie mam w ogóle ochoty....

MadziaMadzia wszystkiego najlepszego dla córci......ogólnie są dostępne testy z moczu:) ale ja chyba wolę być cierpliwa i czekać na USG, z moim maluszkiem lekarz już w 13 tc prognozował:) na chłopaka:)

Cluue najważniejsze, aby zaufać Bogu, nic to nie da, że będziesz się zamartwiać...ufnośc ponad wszystko....Kochana kciukaski zaciśnięte za wizytkę....

Dotka85 no niee jakie ciacho...

Gocha takie kłucia to normalka, w pierwszej ciąży miałam gigantyczne, teraz jest lżej, ale jest...

Szylwias witaj...

Bella83 sporadycznie, może ze 2 razy w tygodniu bardzo słabą, powiem CI szczerze, ze gorsza od kawy jest mocna herbata:)

MatkaEwa no to wizytka już niebawem bardzo trzymam kciuki,aaaaaaa przypomniałaś mi o kawie zbozowej, no to trzeba kupic, pamiętam piłam ją na litry w pierwszej ciąży:)

Ada no to kciuki nadal trzymam za pełne rzucenie fajorek...

Mysiak no mam nadzieję, że Was nie weźmie choróbsko no i te plamienia.....echh oby wszystko było dobrze...A córcia - zdolniacha mała..

Ada ja o dziwo mam miękki w porównaniu do pierwszej ciąży, w której spinania były na porządku dziennym od samego początku...

Niebieska no jak coś tam jest to wrzucaj zdjęciorko:) już niebawem będziemy podziwiać swoje brzuszki...

Titylaya odnośnie bóli nadgarstka to miałam straszne pod koniec ciazy, hormony tak wpływały na kości jakoś nie wiem dokładnie o co chodzi...ale masakra...

Domiśka no to superancko, że wszystko w porząsiu jak znajdziesz czas to wrzuć fasolinkę...

Niebieska81 wczoraj zeżarłam chyba ze 3 kawałki babcinego drożdżowego z truskawkami nosz ja pierdziu jakie było pyyyyszne....

Traschka pamiętaj nie poddawaj się i wiedz o tym, że będzie lepiej...musi być bo inaczej żadna by nie dała rady...a zobaczysz potem będzie lepiej:) łącze się w bólu, ja nie moge zwlec się z wyrka...

reklama
milusia no u ciebie też nielekko. U mnie jeszcze dochodzi ciągły ból kręgosłupa, czuję jakby ktoś mi łomem rozsadzał dyski. W poprzedniej ciąży w 3 miesiącu miałam rehabilitacje, bo wypadł mi dysk, teraz boli identycznie jak przed tamtą akcją. No nie zniosę tego po raz drugi. Przepraszam, że wpadam tylko na moment i wam jęczę ale komu mam jęczeć jak nie wam? :)
Wiem wiem, że będzie lepiej, drugi trymestr był cudowny! ALe w tej chwili to taka abstrakcja....

Do góry