reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
Kobitki ja się żegnam dzisiaj i do juterka.
Polecam włączcie sobie program PORODÓWKA na TLC :-)
Trza się psychicznie przygotować do realiów porodowych i nie tylko....stresiora mam na maxa.
Dobranoc...Bye :*

Witam wieczornie:happy2:

Powściekałam się na tą swoja pracę, poprzytulałam do męża, poczytałam Was i jakoś mi lepiej. Mam nadzieję, że jutro bez problemu już złożę to podanie i pozostanie mi czekanie na decyzję. Oby tylko nie kolejne 6 tygodni:baffled:

Mum a wiesz co jest najgorsze? Że człowiek nic im zrobić nie może. No bo oni przepraszają! A gdybym tak nie wiedziała, że czas mi mija w JC? Ehhhh....czasem to już na prawdę ręce opadają. Oby w JC poszło gładko, to mogę iść rodzić:happy2: Mi też brzuch twardnieje dziś okrutnie, więc nawet cieszę się, że jutro ma to ktg. Przynajmniej się dowiem, co słychać u mojego księcia:-)

Indziorka właśnie dziś w wiadomościach oglądałam o tych ubezpieczeniach. No paranoja dosłownie!!! Właśnie taki problem, jak Ty dziś miało większość ludzi w przychodniach. Ja nie wiem, ale to jest nie do pomyślenia. Troszkę jak tu w Uk czasami. Masz dowód, masz papier, ale przemiła pani Ci powie, że się nie da, bo system:baffled:
A co do mojego macierzyńskiego, to uwierz, że jeśli by mi przepadły te pieniądze, bo bym się nie kapnęła, że mi czas mija na złożenie aplikacji, to bym do sądu pozwała pracodawcę. I nie o kasę chodzi, ale o fakt. Tak się nie robi. Ponad dwa miesiące czekałam, żeby dowiedzieć się, że oni pomylili się...Oby teraz już poszło lepiej:blink:

Caroline uważaj na siebie. Oby Cię nic nie chwyciło. Nie teraz. Trzymam kciuki,abyś w zdrowiu dotrwała terminu:tak:

Mila
uwierz, że ja jestem cierpliwa i zniosę wiele, ale ludzkiej głupoty nie trawię i już! Wiesz, żeby to jeszcze człowiek miał więcej czasu na wszystko, to pewnie bym do tego inaczej podeszła,a tak to mąż musi mieć wolne, bo latania pełno, ja ledwo chodzę (sama wiesz jak to jest) i jeszcze te ich gęby uśmiechnięte z pytaniem all right? No nic. Już nie marudzę. Nic nie poradzę, ale przynajmniej się wygadałam:-p

Marzenka
trzymaj się. Już Ci tak nie wiele zostało. Dasz radę!:tak:

Biłka a no dokładnie....masakra! Po prostu pewni ludzie na pewnych stanowiskach nie powinni pracować. I tak jest niestety na całym świecie.....chyba:-p

Gosiu powodzenia jutro na wizycie. Oby wyniki były ok:tak:

Czarni
spokojnie, mała wie którędy ma wyjść, tylko wie co ja czeka, więc po co się pchać:-D Wytrwałości kochana!

Agaagaaga ja wanienki nie używam, ale każda moja znajoma używa stojaka, bo tak jest im wygodniej:happy2:

No i jestem juz w domku, we własnym ciepłym lozeczku:D czuje sie teraz lepiej, może dlatego że lekarz zalecił mi podwójną dawkę paracetamolu. Tylko trochę głową boli i stawy w kolanach. Jutro mam jeszcze pójść na 13.30 na ktg by sprawdzić czy maluch w porządku. Czytałam pobieżnie wcześniej ale nie miałam sił odpisywać, tak więc wybaczcie...

Milusia gratulacje, pięknie sie wstrzelilas, super szczęśliwie wygladacie:tak:
Madziamadzia wam także gratki, buziaki!!

Oczywiście bardzo wam dziękuję za życzenia zdrowia:-) bardzo mi sie miło zrobilo:-)

Ostatnia edycja:
Madzia ramię swojego faceta dobra rzecz :) No raczej domyślam sie że wie którędy :D ale wiesz jak to jest człowiek już by chciał być po. Dziś nawet koleżanka urodziłą która miała mieć cesarkę 8. Cieszę sie ale mam wrażenie że znowu bede chodzić jak słoń :/

Ada wygrzewaj sie co do paracetamolu ja zawsze biorę 2 tabletki bo mi jedna nie pomaga..

mykam do wyrka jak z telefonu sie zaloguje to bedzie dobrze ;)

Ostatnia edycja:
Ada super, że już jesteś w domku. Odpoczywaj i kuruj się. Oby jutro na ktg wszystko było ok. Trzymam kciuki!:tak:

Czarni
nie no, domyślam się o co Ci chodzi. Przy pierwszej ciąży jak mi terminu cc wcześniej nie ustalali, to też mi się dłużyło. Pocięli mnie dwa dni przed terminem z OM, także to czekanie nie było fajne. Życzę Ci, żeby mała Cię zaskoczyła w najmniej spodziewanym momencie:-)

Ada Dobrze, że już w domku:) teraz spać, bo to najlepsze lekarstwo ;)

Magda Dobrze, że masz jeszcze czas złożyć te papiery, ale na głupotę ludzką lekarstwa nie wymyślili :/ Ja też już się w miarę uspokoiłam, ale jeszcze zasnąć nie mogę... Ciekawe co by w szpitalu powiedzieli jakbym z akcją pojechała, a ja mam wszystkie dokumenty, a system nie puszcza i jeszcze zawracanie dupy jakimiś oświadczeniami :/ Ja przez chwilę się uniosłam właściwie dlatego żeby się nie rozpłakać, bo czekałam miesiąc na tą wizytę w sumie, mam ubezpieczenie w ręce, a jedna hadra(bo tylko jedna jest taka wredna w tej przychodni- pozjadała wszystkie rozumy;) do mnie z tekstami, że się systemu nie oszuka i wizytę na 4 stycznia przełożyć, to się wkurzyłam i mówię, że nie ma takiej opcji, bo ja mam ciążę zagrożoną wcześniejszym porodem i nie ma mowy, żebym co chwile się tłukła pociągami i po przychodniach:/ To zamiast pomóc (jako jedyna ma przeszkolenie na ten system) to mówię walnęła focha i wyszła:szok::-D a później takie zdziwienie w nfz, bo zmiany nie zarejestrowali i mama musi te druki jakoś odzyskać co nas zgłaszała :D Jeszcze ta baba próbowała mi wmówić, że na umowę zlecenie jak się pracuje to odbijają składki zdrowotne:-D z tego to już się jej w twarz zaśmiałam:-D

Indziorka czytam i nie wierzę:szok: Z tego jednak co pamiętam, to w Pl zawsze problem przy jakiejś reformie. Podejrzewam, że teraz dopiero zaczną się dymy w przychodniach. Szkoda tylko, że padło na Ciebie. Ty umiałaś się odezwać, ale inna dziewczyna by może nie dała rady. Ja zawsze powtarzam, że cierpliwość owszem, ale do czasu. Na pewno nie w takich sytuacjach. I choć rozumiem, że oni mają system i duży problem, to w tym przypadku mam to gdzieś. Ubezpieczenie jest, to wizyta się należy. I nic nikomu do tego!

Dzis i ja spac ide pozno ;D
Magda no juz sie stresuje przed jutrzejsza wizyta;) Najlepiej to wyzalic sie i wyplakac a najlepiej nadaja sie mezczyzni bo zawsze przytula swoimi silnymi ramionami ;)
Ada super ze juz w domku jestes teraz odpoczywaj i wracaj do zdrówka ;)

czarni a ja tam mam przeczucia ze i Ty urodzisz juz na dniach zobaczysz przyjdzie nagle i Cie jeszcze zaskoczy ;)

Dobranoc ;)))****

reklama
Jezusie jak jak to moje dziecko kaszle... Od jutra wziewy bo to sie nie da tak spać biedactwo...
No ja też czuje że na dniach sie rozsypie ale najbardziej wkurza mnie to że mąż zaraz do pracy wraca a u nich dostać wolne to coś co graniczy z cudem... A muszę jeszcze pamiętać o mojej oliwci co z nia będzie jak ja w szpitalu mąż w pracy nie mam tak kogoś kto sie nia zajmie.
Mówię wam ocipieć idzie...
Boju to już 1 mule sie przed gazetami clo jakoś słabo mi to idzie bo mnie tak dol kuje... Gr...

Do góry