reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Hej Mamcie ;-)

Ja mialam jechac dzis do banku I do apteki, ale w nocy pare razy obudzil mnie "bol miesiaczkowy" I boje sie ze cos wisi w powietrzu... Moze jeszcze sie skusze, bo strasznie chcialabym dzis wyjsc do ludzi... ;p

Milego dnia Wam zycze ;-)

reklama
Witam się w humorze nienajlepszym. Niestety jak większości z was końcówka ciąży mi dopieka:-( Brzuch mi twardnieje, spina się niemiłosiernie, czuję się jakbym nosiła tam kamienie, obrócić się z boku na bok to katorga. Mała mi się tak wierci i wypina, że boli mnie to już i utrudnia normalne poruszanie, nogę pcha mi pod żebra i wierrrrci...słodkie to jest jak widzę jej nózię smyrającą pod skórą ale niestety czasem płakać mi się chce z bólu i oddychać nie mogę. Wczoraj jeszcze dostałam jakiejś arytmii, co się położyłam na lewym boku to serducho skakało zupełnie bez rytmu, nie wiedziałam co robić:confused: potem na szczęście przeszło. Ale sił mi już brak na wszystko, ledwo się po domu snuję:-( Echh ponarzekałam sobie...;-)
Aa żeby było mało, to się wczoraj dowiedziałam, że mój ma zlecenie w Niemczech, które zaczyna 21-go stycznia:baffled: więc jak urodzę w terminie to są szanse że będę sama na porodówce albo zaraz po powrocie do domu. Masakra jakaś, takiego obrotu sprawy się nie spodziewałam...:-( Pozdrawiam i sory że marudzę:sorry2:
madziamadzia serdeczne gratulacje i zdrówka dla Was:tak:
czarni współczuję tego czekania, mam nadzieję że się Twoje dziecko szybko nad Tobą zlituje i wyjdzie;-)
Magda to masz przeboje, normalnie szkoda słów, że się kobieta w ciąży musi tak denerwować:wściekła/y: trzymam kciuki żeby się wszystko poukładało i żebyś spokojnie dotrwała do cc.
martinek śliczna niunia Twoja, zdjęcia przesłodkie

gosia081145 - przytyłam 10kg, wiec niedużo..a teraz mam minus 3kg- nie wiem jak to sie stalo:)
Alicja32 -jesli chodzi o akt urodzenia w szpitalu dostałam dokument z konkretna data kiedy mam sie zglosic do urzedu...pesel bede miala do odebrania w urzedzie miejsca zameldowania, na becikowe masz 12 miesiecy i musisz miec dokument od lekarza ze od 10 tc jestes pod opieka lekarza : http://www.mmpoznan.pl/435969/2013/1/2/jak-dostac-becikowe-i-komu-ono-przysluguje-zmiany-w-przepisach?category=news

w szpitalu dostaniesz też dokument dla pracodawcy o urlopie macierzyńskim i jak najszybciej trzeba to dostarczyc

Dzień dobry laseczki.
Ja już wykąpana umyta czupryna i w miarę ogarnięte owłosienie na nogach :baffled:. Po mału przygotowuje się do wizyty u gina. Nie chce mi się iść tam, trzeba się wdrapać na 3 piętro a ja już ledwo wdrapuje się na swoje pierwsze poza tym po ostatniej wizycie nadal mnie nosi jak nas po świńsku potraktował:wściekła/y:. No nic i tak muszę iść do niego bo l4 się kończy może jaśnie pan coś powie w końcu o porodzie.
Martinek śliczna ta Twoja Niunia :-D też dla naszego bym chciała taką sesyjkę.

Czarni wiesz może powinnaś męża pomęczyć podobno jeden ze skuteczniejszych sposobów na wywołanie dziecka z brzucha :-D:tak:.

Magda Współczuję przebojów w pracy, Ci ludzie są niepoważni żeby ciężarną tak męczyć.

Wczoraj w końcu zamówiliśmy wózek. Za kilka dni powinien już być oby zdążył przed Młodym:-D.
Życzę miłego dzionka laseczki. Później opiszę wizytę u gina w odpowiednim wątku.

Paskudna pogoda na zewnątrz, leje jak w zaawansowaną jesienią.
Nigdzie się nie ruszam z domku, oprócz spacerku z psiakiem.
Wstałam o godz. 10, pospałam ładnie, zjadłam śniadanko i odpoczywam.
Popołudniu zrobię jakiś obiadek, poprasuję ciuszki dla maluszka, bo ułożone w komodzie już są :happy2:
No i poszperam na allegro za jakimiś fajnymi gadżetami dla maluszka.
A wy jakie plany na dzisiaj???

Hunianka kochana jestem myślami z Tobą...szczęśliwego rozwiązania dzisiaj cesarskim cięciem ! Buziaki :*

Ale pogoda za oknem brrrr a zaraz musze isc na wizyte. Wiecie co Wam powiem ze pozyczylam bluze od mojego D bo w nic sie nie mieszcze ;0 On jest wysoki ale ma ponad 90 kilo a bluza jest w sam raz na moj brzusio :szok: Moja malutka wlasnie czkaweczka meczy bidulka.

bilka ja zas bede prala a jutro prasowala bo dostalam nowa partie ciuszkow ;d a na allegro tez chce dzis pobuszowac za jakas ladna lampka nocna by nie zapalac duzego swiatla jak mala sie obudzi w nocy.

czarni no mnie troszke tez przeraza wizja przenoszenia ciazy bo u mnie to rodzinne ale najwazniejsze zdrowie malutkiej;)

martinek ja uwazam ze to i tak bardzo ladny wynik ja juz mam 14 na plusie ;0

Dziewczyny fajnie ze poruszyliscie formalnosci bo tez bylam w tym temacie zielona ;) Ide sie szykowac zeby nie straszyc ludzi ;p

Czarni ja też wzięłam się za wywoływanie małego.. choć jeszcze do terminu parę dni.. :) ja zaczęłam sprzątać i w ogóle robić wszystkie zaległe rzeczy..sprzątam półki myję podłogi tańczę skacze..:) no wszystko z umiarem.. ale po takim leżeniu 3 miesięcznym i po wczorajszych rozruchach dziś mi nogi w dup.. włażą.. a najlepsze jest to że nawet spojenie łonowe przestało mi nawalać.. i kompletnie nic mi nie ma.. a małemu sie chyba podoba taka aktywność bo wywija w brzuchu ile wejdzie.. Ale na Ciebie to pewno nie podziała bo ty cały czas na wysokich obrotach latasz.. słyszałam też dobry sposób na poród 3xS Sex schody supermarket..
ale czy działa to nie wiem..

ja dzisiaj wstałam o 11 :szok: po wczorajszym spacerze od 22 miałam skurcze co 7-10 minut ale koło 1 przeszły. także do 2 obserwowałam jeszcze rozwój sytuacji i w końcu poszłam spać. dziś mnie tak brzuch boli jakbym miała zakwasy... no i nie wiem czy powinnam leżeć czy nie? w sumie dziś już 39 tydzień zaczęłam, więc mała już donoszona, a ja bym chyba chciała już urodzić i mieć to z głowy. chyba dam sobie na luz i odpuszczę sobie kanapę. niech się dzieje co chce :-)

Witam

Magda dobrze ze sie wyjasnilo co i jak z tym macierzynskim, szkoda ze tak wyszlo a nie innaczej. Ja mialam decyzje z Job centre w przeciagu tygodnia i pieniazki dostalam zalegle, wiec nie martw sie na zapas bo pewnie w twoim wypadku tez ci wyplaca zalegla kase i szybko decyzja przyjdzie.

Ada bidulko, musialas sie niezle wystraszyc ze az po pogotowie dzwonilas. Tulam, powodzenia na ktg dzisisiejszym.

Widze ze wszystkie z nas teraz zaczynaja sie rozsypywac, ja po wczorajszym chodzeniu myslalam ze mi miednica na pol sie rozpadnie. Bylismy na spotkaniu ze stara znajoma, wyjechalismy z domu o 12 a wrocilismy po 17. Potem moj maz niechcacy podniosl mi noge za daleko i taki poczulam bol w kroczu ze myslalam ze zemdleje. Powiem wam ze mimo tego ze fizycznie nie bardzo sie czuje to jakos mam ochote na sprzatanie i robotki w domu. Moze to instynkt wicia gniazda sie juz wlaczyl, wkoncu dzisiaj wybil mi 38 tc.

reklama
Hejka

Oczywiscie dzisiaj u mnie nastepny dzien z lenistwem i jeszcze ta pogoda Masakra Musze sie wziasc za ubranka Julci Sa juz wyprane i wyprasowane ale pochowane do reklamowek zeby sie nie kurzyly Tak samo posciel Ale posciel to ubiore w ostatniej chwili bo to bedzie chwile trwało

asiorreek
he he dobre 3xS Bede o tym pamietac w razie czego

biłkabdg ja rowniez nigdzie sie nie ruszam Ostatni raz na dworze bylam w noc sylwestrowa Hmmm tak sie zastanawiam czy to nie jest zle bo powinnam sie dotlenic z moja lala

Dorotqua miejmy nadzieje ze teraz Was lepiej potraktuje Trzymam za to kciuki

ada1989 super ze juz jestes w domku Nie ma to jak zdrowiec w domku Zdrowka zycze

Milego dnia Trzymajcie sie kobietki

Do góry