reklama
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
Ja nie glaskam az tak duzo. ;-)
Alka mineral grey ale ciezko go dostac. Teraz widze, ze babka na allegro juz nie ma tego koloru wiec sie chyba załapałam na ostatnia sztuke
ja tez mykam. Milego dziona grils
Alka mineral grey ale ciezko go dostac. Teraz widze, ze babka na allegro juz nie ma tego koloru wiec sie chyba załapałam na ostatnia sztuke
ja tez mykam. Milego dziona grils
Anastazzja
Fanka BB :)
z tym niegłaskaniem to chodzi o niepobudzanie macicy czy coś w tym stylu, ale dokładnie nie wiem...
ja tam smyram brzuchola, ale nie za często jakoś ciężko mi się przyzwyczaić, że faktycznie tam ktoś siedzi i daje o sobie coraz częściej znać szczególnie w nocy....mam nadzieję jednak, że dzidzia nie będzie nocnym markiem po mamusi
ja tam smyram brzuchola, ale nie za często jakoś ciężko mi się przyzwyczaić, że faktycznie tam ktoś siedzi i daje o sobie coraz częściej znać szczególnie w nocy....mam nadzieję jednak, że dzidzia nie będzie nocnym markiem po mamusi
Witajcie znowu;-) Wróciłam niedawno od lekarza. Dostałam tabletki na te skurcze i twardnienie brzucha. Lekarz mi powiedział, że nie ma się co martwić jak występują ok. 10-12 razy w ciągu doby. I te tabletki (Acard 75 mg) hamują skurcze. I od teraz runda co 2 tyg do lekarza. Trochę jestem spokojniejsza, mimo, że dalej mnie boli podbrzusze.
Do tego mam jakiś syndrom żyły dolnej( chyba taka nazwa) , że nie mogę pod żadnym pozorem leżeć, ani siedzieć prosto tylko na boku -_-
A wiadomość z ostatniej chwili, mamuśka mi mówiła, że teraz w pepco są promocje, na śpioszki, pajacyki i jakieś dresiki, obiecała podskoczyć tam i coś kupić małemu niby na stronie pepco są promocje ukazane. Ale nie sprawdzałam jeszcze.
Do tego mam jakiś syndrom żyły dolnej( chyba taka nazwa) , że nie mogę pod żadnym pozorem leżeć, ani siedzieć prosto tylko na boku -_-
A wiadomość z ostatniej chwili, mamuśka mi mówiła, że teraz w pepco są promocje, na śpioszki, pajacyki i jakieś dresiki, obiecała podskoczyć tam i coś kupić małemu niby na stronie pepco są promocje ukazane. Ale nie sprawdzałam jeszcze.
Ja staram się głaskać pod wieczór kiedy moja kluska daje nieźle do wiwatu. Też coś słyszałam o pobudzaniu macicy przez głaskanie, ale ile w tym prawdy, niewiem. Przekonamy się na własnej skórze. Wiecie dziewczynki wczoraj byłam na wizycie kontrolnej, z usg, nie ma jak to podejrzeć co twoje dziecko robi i po zważeniu wyszło mniej o 1 kg niż przed 3 tyg. Lekarz stwierdził że tak też może być, najważniejsze że dzidzia ma swoją prawidłową wagę, to już 1650 g ... Nieprawdopodobne jak rośnie. Później w drodze powrotnej do domu, mąż stwierdził nasze dziecko objada moją żonę doszczętnie Niech zabiera co najlepsze, a co Pozdrawiam was dziewuszki znad Odry
skończyłam się depilować
Własnie zamierzałam się iść kąpać i wiecie co zobaczylam?
Jestem załamana....
Nie mam roztepów, brzucha... ale zauwazyłam chyba tzw "hemoroida"... taki malutki... no chyba, że jestem przewrażliwiona, ale podlamałam się strasznie i czytam:
"Przyczyną pojawiania się hemoroidów mogą być częste w ciąży problemy z regularnym wypróżnianiem oraz ucisk macicy na jelita."
Nie odczuwam dyskomfortu zwiazanego z tym. Nie boli, nie piecze.
Musze iśc jutro do lekarza... aaaaa czemu ja?:-(
Własnie zamierzałam się iść kąpać i wiecie co zobaczylam?
Jestem załamana....
Nie mam roztepów, brzucha... ale zauwazyłam chyba tzw "hemoroida"... taki malutki... no chyba, że jestem przewrażliwiona, ale podlamałam się strasznie i czytam:
"Przyczyną pojawiania się hemoroidów mogą być częste w ciąży problemy z regularnym wypróżnianiem oraz ucisk macicy na jelita."
Nie odczuwam dyskomfortu zwiazanego z tym. Nie boli, nie piecze.
Musze iśc jutro do lekarza... aaaaa czemu ja?:-(
Wpadłam w panikę przeczytałam ulotkę tych tabletek i pisze, że zakazane jest w III trymestrze ciąży !!! to co mi ten debil przepisuje !!! a ja wzięłam jedna. Teraz leżę i ryczę obiadu nie mam siły zrobić, tak mnie boli brzuch i plecy, kur***człowiek wraca od ginekologa i się boi dalej, że coś jest nie tak. Jak coś pojadę na IP. wnerw.....
Anastazzja
Fanka BB :)
Justyś! spokojnie! 1 tabletka to nie dużo...zadzwoń do tego lekarza i dowiedz się o co kaman!!:* i spokojnie kochana, bo stresem bardziej dzidzi szkodzisz!!
a u mnie P. zabrał się za malowanie hihi....co oznacza, że już niedługo będę mogła zabrać się za urządzanie na poważnie kącika dla Hanki
a u mnie P. zabrał się za malowanie hihi....co oznacza, że już niedługo będę mogła zabrać się za urządzanie na poważnie kącika dla Hanki
reklama
livastrid
2010 & 2012
chodzi o kwas acetylosalicylowy i krzepniecie, w 3 trymestrze zwykle niewskazany, ale niektore ciezarne musza go przyjmowac ze wzgledu na swoje problemy z krazeniem przez cala ciaze. Chyba jak lekarz zapisal to wiedzial co robi, zalezy jak dlugo masz brac...spokojnie zadzwon i niech Ci wytlumaczy Justys dlaczego