reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Melisa87
Ja właśnie po trzytygodniowym kurowaniu się z przeziębienia wracam do pracy.
Polecam syrop z malin, czosnek i do płukania gardła pół łyżeczki sody oczyszczanej na szklankę wody. Ohyda ale mi bardzo pomogło. Ja złapałam jeszcze kaszel i tu pomógł mi syrop Stodal. Trzymaj się ciepło.

Gdzieś czytałam , że maluszki urodzone przedwcześnie mają szanse jak waga ich przekracza 800 g - moja mała podczas ostatniego USG miała około 380 g czyli jeszcze jej sporo brakuje. Mam nadzieję, że po mojej chorobie zacznie rosnąć szybciej.
Trzymam kciuki za drugie maleństwo.

reklama
Witam

Ewelina przykro mi bardzo :( ach.... dlaczego to życie takie niesprawiedliwe jest...
dla Aniołka [*]
i baaaaaardzo mocno trzymamy kciuki za drugą małą!! oby się jej udało!!
Ewelcia i oczywiście czekam na dalsze wiadomości co ze znajomą i maleństwem! mam nadzieję że będziesz przekazywać nam tylko dobre wieści...

Gosia ja też lenia mam!! nic mi się nie chce!! i z sprzątaniem coraz gorzej bo brzuch zaczyna przeszkadzać ;-p

Pola, mama trzymam kciuki!!

Goska, na szczęście mój M. to złoty chłop :) Posprzątał wczoraj, zrobił zakupy, przygotował lunch, zaprosił moją przyjaciółkę z mężem żebyśmy się trochę oderwali od niewesołych myśli, przygotował kolację dla całej czwórki, a potem jeszcze po imprezce posprzątał. Mamy się z nim z Polą jak pączki w maśle :)

Ewelina, współczuję Twojej koleżance i trzymam kciuki za malutką...

Melisa, kuruj się i oszczędzaj jak się tylko da. Nasze organizmy mają teraz jeden cel - wyprodukowanie nowego członka rodziny :) i cała reszta schodzi na drugi plan, dlatego zwalczanie nawet zwykłego przeziębienia nie jest łatwe.

jak tylko będę coś wiedziała dam znać o kolezance. Jest mi przykro tym bardziej, ze ona starała się 7 lat, 4 nieudane in vitro...udało się za 5 razem a tu taka tragedia

hejka

Ewelinka
[*] dla maluszka...taka tragedia. Niestety ale ciaze blizniacze sa wysokiego ryzyka.
smutne...

ja dzis od rana na spacerku byłam potem wpaldismy na pomysl, ze kupimy aparat lustrzanke co by dzieciaki miały fajne fotki. To z tej wyprawy wrocilam z lakierami do paznokci, tuszem do rzes, rajstopami, naszyjnikiem na slub znajomem i kupilam 2 kiecki z huppy mum i spodniczke........pojde z torbami

dzis tescie wlatują niedlugo maja rocznice slubu i trza cos wykombinowac alechyba zaprosimy ich do knajpy na dobra kolacyjkę

Ewelina trzymam kciuki za drugą dzidzię !!!
a My zmykamy na żużel :-) trzymać kciuki dziewczyny za Zieloną Górę bo walczymy dzisiaj z Gorzowem (lubuskie derby) oj.... będzie się działo uwielbiam te emocje, nasza mała jak nic zostanie wierną fanką Falubazu :-D buziakiiii.

Ewelina
[*] dla tego maleństwa... i będę trzymać kciuki za drugą, żeby się wszystko dobrze skończyło!!!

Marciaa
no to szeroko dziś poszłaś :p

Do nas przyjechali na obiad goście, więc od rana stałam nad garami, teraz pojechali trochę na zakupy - męża wysłałam z nimi, a ja zostałam... Mam wrażenie, że mój kręgosłup zaczyna odmawiać posłuszeństwa :(

reklama
Witajcie niedzielnie ;-)
U mnie weekend jakoś tak szybko minął.. tylko ta niedziela pomimo że nudno to jeszcze czas leci nieubłaganie..
Jak dziś się czujecie? :)

PS. Trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizytę, oby wszystko poszło ok i przy okazji okazało się kto tam w środku jest ;)

Do góry