reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

wbrew pozorom od arbuza sie tyje wiec uwazaj Asteria ;-)

witaj Tiramisu....:))))) czy poznałas juz płeć dziecka?

Strasznie mnie głowa boli od stresu. U lekarza byłam 35minut. Wszystko dokładnie pisze, wypytuje wiec jestem zadowolona ze zmiany :)
Teraz jestem głodna strasznie i czekaja na mnie pyzy i zrazik :) no i przytyłam 1kg od poczatku ciazy :)

reklama
witam w dniu dzisiejszym mamusie, rozpęd tutaj jest niezły :)) nadążyć za Wami nie można tyle wpisów. Ale widzę wszystko w porządku.
Ja jutro bądź w środę jadę po wyniki badań prenatalnych tych które przysługiwały mi z Programu badań na NFZ, USG w zeszłym tyg było prawidłowe a nasze śnieżne maleństwo nawet nam machało i troszkę wierzgało nóżkami. W przyszły poniedziałek wizyta u mojej pani doktor! Niecierpliwie czekam..
Muszę Wam powiedzieć że trochę się staraliśmy zajść w ciążę i mieliśmy już jechać na in vitro, a tu nagle buum i jesteśmy w ciąży, tak bardzo człowiek się nie mógł doczekać a teraz cały "paniką" oblany... Jeszcze jak się czyta różne przypadki i ma się 35 lat i jest to pierwsza ciąża... ech... Ale jesteśmy dobrej myśli :-)
Szczerze mówiąc mam mały galimatias z tym wszystkim w głowie, raz z samą ciążą, dwa z tym całym kupowaniem. Cały czas ise zastanawiam czy już powinnam cos kupować czy pozostawić wszystko na później... :szok:

Moc uścisków dla wszystkich mam!

no własnie tiramisu1976 napisała ze wg usg ma termin na 8 stycznia i jest w 17 tygodniu
a ja wg usg mam na 4 stycznia i jestem w 16 tyg
czy w aparatach usg są możliwe takie odchylenia?
chyba ze ja jakaś ciężko kapująca jestem:-(

Ja mam przesunięcie pomiędzy terminem według miesiączki a rzeczywistym - 2 tygodnie. Podobno termin według USG można ustalić tylko w początkowym okresie. Ja miałam USG tak mniej więcej 4 tygodnie od zapłodnienia, wtedy mi skorygowali termin porodu. Podobno zaś USG po 8 tygodniu już niewiele mówi, bo maleństwa różnie rosną. :rofl2:
Ja zresztą jak dotychczas robiłam USG trzy razy w tym samym miejscu i cały czas trzymają się doktorzy terminu ustalonego według pierwszego USG.
Asteria Ja zaczynam też mieć ochotę na budyń, ale od rana marzę o borówce amerykańskiej. Już nie mogę doczekac sie jak wyjdę z pracy i kupię - przynajmniej pół kilo. :-)

Szczerze mówiąc mam mały galimatias z tym wszystkim w głowie, raz z samą ciążą, dwa z tym całym kupowaniem. Cały czas ise zastanawiam czy już powinnam cos kupować czy pozostawić wszystko na później... :szok:

kupisz kiedy bedziesz uwazac za sluszne, ja wszystkie wieksze graty kupilam ok 2 tyg przed porodem, wozek miesiac po porodzie. Jakos mi sie nie spieszylo:laugh2:

ja po dzisiejszej wizycie w sklepie dla dzieci znowu nabrałam radosci :)
To były okropne dni ale rzucam w niepamięć.

Ja poszukuje dla Nikodema peleryny i kiepsko. Same rozmiary powyzej 100.

co do jedzenia to ja sie musze oszczedzac bo mi szybko wchodzi. Za to wczoraj jadlam borówkę i ukręciłam bita smietane masakra jakie pyszne :)
A budyn dzisiaj zjem ale miseczke tyci tyci :p

Marciaa - mam bakterie i ślady drożdżaków w moczu. Dodatkowo lęukocyty i jakiś śluz. Ogólnie dostałam antybiotyk.

A USG jednak zrobił mi dzisiaj. Bo okazało się, że mam bardzo krótką szyjkę macicy, twardą sama macicę i jest duże ryzyko poronienia. Zapisał mi relanium na uspokojenie i rozluźnienie mięśni macicy i kazał nie wstawać z łóżka, chyba że do łazienki lub jeść. Przeraża mnie to podwójnie, bo w niedziele mieliśmy sie przeprowadzać z Gdyni do Łodzi, a tu - ne ma. Żadnych dłuższych podróży. Wychodzi na to, ze mąż pojedzie, a ja zostanę do rodziców, dopóki sytuacja się nie unormuje. Strasznie mi smutno, strasznie chce mi się płakać...

Tym bardziej, że z dzieckiem wszystko w porządku, słyszałam jak bije jego serce, widziała jak przeciera łapkami oczka i otwiera i zamyka buźkę. A mój organizm próbuje go z siebie wyrzucić :(

reklama
Strzyga głowa do góry wszystko będzie dobrze trzymam kciutaski :) Styczniowe dzieciaczki są bardzo silne i na pewno Twoje dziecię nie pospieszy sie na świat :)

sorki livastrid cosik źle przycisnęłam :(

Ostatnia edycja:
Do góry