reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2012

reklama
Alka ja pamiętam jeszcze ogromną liczbę ślicznych ubranek zakupionych przez Ciebie dla Twojego Frania:-)

U nas tylko jeden ząbek:szok:

Patusia jaka ta Twoja córa szybka jest:-D . Mój Bartuś też uwielbia tańczyć, tylko, że robi to przy meblach. I myślę, że jeszcze trochę tak będzie bo jak na razie nie ma ochoty się puścić. Za to wyścigi na czworaka na pewno by wygrał:-)

Marciaa dzięki Tobie wypróbowałam pieluchomajtki, życie mi uratowałaś swoim wpisem:-D. Mojego malucha po prostu parzy pozycja leżąca, a przebieranie pieluchy to był koszmar.

Nocnik.....u nas płacz kiedy go posadzę. A co do spraw nocnikowych, Młodego strasznie bęczą zaparcia i juz nie wiem jak mu pomóc. Jęczy stęka i albo wychodzi albo bobek, albo nic:no:

Co podajecie maluchom na śniadanie/II śniadanie?? Mój rano wypija butlę, potem albo jajecznica, albo jogurcik czy twarożek. Nie mam pomysłu co jeszcze może zjeść mając tylko 1 ząbek. On i tak najbardziej lubi mleko i kaszki, więc cięzko mu podawać nowości.
A jak u Was ze spaniem, bo u nas coraz gorzej:wściekła/y:. Jeszcze do niedawna Bartuś wieczorem sam zasypiał, teraz muszę go ululać na naszym łóżku. Czasem w nocy się budzi z płaczem i też go musze wziąć do nas, ululać i odłozyć, a dawniej wystarczyło pogłaskac go po główce i już spał. W dzień spi 2 razy, ale czasem musze się namęczyć żeby zasnął, bo on ma tyle spraw na głowie, że nie ma czasu spać:-).

Anastazzja nie przypominasz sobie pewnie dlatego, że Fr od pewnego czasu nie lubi mrożonek :-p

renna u nas na 2 śniadanie są zazwyczaj owoce, owoce z biszkoptem ... jajecznica była tylko raz i nie polubił :) za jakiś czas znów spróbujemy ....
a co do spania u nas też gorzej .... Fr sypiał 19- 9/10 z przerwa ok 7 na mleko ... a teraz zasypia koło 20 i śpi do 9 ... skandal :-D:-D

u nas dziś katarkowo - nie lubię :cool:

a co do spania u nas też gorzej .... Fr sypiał 19- 9/10 z przerwa ok 7 na mleko ... a teraz zasypia koło 20 i śpi do 9 ... skandal :-D:-D
u nas dziś katarkowo - nie lubię :cool:
Alka - ale Ci dobrze :-p Moja Ania śpi raz w ciągu dnia ( tak kolo 1,5h) a wieczorem od 18:30 do 6:00 ;-) Niby długo, ale ta 6:00 to masakra, bo ja się kładę dosyć późno i rano jestem "netomna" :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A katarek przegonicie raz dwa :-) Dużo zdrówka :tak:

Alka jak to się robi żeby dziecko tyle spało?:szok::-D
Chociaż u nas też nie najgorzej bo od ok20.30 do 6-7.30. Z pobudkami w nocy.

Patusia zapomniałam Ci pogratulować chodzenia. Zdolna dziewczynka.
Mój skarbek coraz częściej się puszcza ale nie chodzi sam. Raczkuje już 3m-ce.

Renna mój jak je II sniadanie to najczęściej pierś. Albo nic. :cool2:Ok 12 zupke.
Na zaparcia dodawaj mu do obiadu oliwę z oliwek.

aga111- a dziękujemy :D chociaż chyba wolałabym żeby jeszcze raczkowała :p:-D

Martyna też za dużo nie śpi.. ok 21 idzie spać a koło 7 już wstaje i w nocy czasami do 2 razy się budzi.. W dzień dwie dzemki ok 1,5h .

Dzis dojrzałam u Martynki dolną prawą dwójkę, czyli mamy 7 ząbków :D

Ostatnia edycja:
reklama
O kurczę dziewczyny, coś ostatnio czasu nie mogę znaleźć by was poczytać. Wszystkim chodzącym gratuluję :) Nasz mały dopiero 1 się podniósł do stania, a tak poza tym to strasznie się denerwuje, że jest jeszcze za słaby i mu nie wychodzi. No i jest kochaną przylepą :)

Do góry