reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Patrycja oczko mu jedno uciekało jak skonczył pół roczku... no i pojechałam do lekarza okulisty u nas w miescie... niby najlepszego... ten stwierdził ze nic nie widzi na to oczko i koniec i ze tak juz ma byc... wiec Chciałam sie dostac do CzD ale tam długo się czeka... zaczełam szukac dojscia do lekarzy tam pracujacych i znalazłam HOUTZA który przyjmuje prywatnie.. i zajmuje sie malutkimi dzieci... umówiłam się do niego.. i on stwierdził ze tamten lekarz nie powinien nam czegos takiego powiedziec... i opisał nam dokładnie na czym ta wada polega... zaczelismy mu zaklejac oczko te dobrze widzace taki plastrami mozna je kupic na all.. ale po kilku miesiacach Tomek zaczą je zrywac wiec musielismy przerwac leczenie, bo nie miało sensu.. teraz zapisałam się na badanie "Potencjały wzrokowe (VEP)" i po tym badaniu sprawdzimy czy i jak rozwijają sie nerwy w oczkach.. i Tomek jest juz na tyle duzy ze moze jesli wyniki bedą dobre bedziemy mogli skorzystac z rehabilitacji

reklama
ja tez:) a własnie zauwazyłam ze mamy dwóch Kubusió z 4 stycznia i o wadze piórkowej :) mój sie urodził z wagą 2410 :) i tez 51cm :)

Wiem, pamiętam, Jak wróciłam ze szpitala to sie z tego śmiałam :) Twój też miał żółtaczke? A w ogóle ile Twój Kubuś teraz waży?

Coś mi się wydaje że dziewczyny już zostały przyjęte na zamknięty bo dawno tu takiej pustki nie było.

Ostatnia edycja:
Wszystkiego najlepszego dla Kubusiów, którzy kończą dziś 10 miesięcy. Jeszcze dwa i będzie roczek. jak to szybko śmiga.
Wczoraj byli u mnie znajomi z niespełna 4-miesięczną dziewczynką, która swoją drogą urodziła się duża bo miała zdaje się 4800g jak się urodziła jeśli nie więcej i 61cm. I powiem szczerze, że mimo wszystko przy Dominiku to wyglądała ona na taką kruszynkę. I prawdę mówiąc jak ją wzięłam na ręce to pomyślałam, że Dominik waży 4kg więcej i to się czuje. Poza tym musiałam uważać, żeby jej z przyzwyczajenia nie trzymać jak Dominika albo nie postawić na podłodze. Pół roku różnicy między nimi w wieku a jaki skok w rozwoju.

reklama
Witam wieczorowo

Patrycja89 ja zaproszenia nie dostałam, póki co zaglądam codziennie, ale gorzej z weną :baffled:

... u nas super fajny ostatni tydzień października ;-):tak: 25.10 Blance wyszedł pierwszy ząbek, 29.10 kolejny, a 30.10 nasze Maleństwo odkryło, że potrafi się przemieszczać na czworaka, i choć w niedzielę z rana jeszcze była nieporadna to już wieczorem zapylała że ho ho, w środę po raz pierwszy wstała sama w łóżeczku i pod względem osiągnięć jestem zaspokojona na kolejny miesiąc hi hi hi :rofl2::-D

Pzdr

Do góry