reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

u nas też słonko ładnie śpieci i trochę gorąco na spacer a ja chyba będę musiała jeszcze wyjść do sklepu po ciasto bo koleżanka z pracy przyjeźdza a rano jakos wyleciało mi z głowy. Muszę jeszcze odkurzyć mieszkanie a obiad już jest w piekarniku. Kate narobiłaś mi ochoty na pierogi, ale ze mnie to taka kucharka że muszę zadowolić się kupnymi. A ja na pboad polecam ratatuj z mięsem mielonym. naprawdę dobre - dziś zrobiłam podwójną porcję to może będzie na jutro:-)

gdynianka - czyli nie taki diabeł straszny :-) dobrze, że łatwo poszło

cetelin - znam to, jak byliśmy na wakacjach to też nie wiem jak przebiłam oponę i niestety to było pierwszego dnia a może nawet szybciej tylko nie zauważyłam. na szczęście z trudem ale jakoś można było jeżdzić

reklama
cetelin - znam to, jak byliśmy na wakacjach to też nie wiem jak przebiłam oponę i niestety to było pierwszego dnia a może nawet szybciej tylko nie zauważyłam. na szczęście z trudem ale jakoś można było jeżdzić

Ja własnie czytałam, że ty przebiłaś i pomyślałam, że trzeba by kupic dętkę aby była w razie czego, ale zanim kupiłam, to już dziura była. Teraz kupiliśmy od razu dwie no i dziś tą drugą już będzie trzeba założyć. A moje dziecko jak padło o 12.15 to jeszcze śpi. Może pośpi 3h i wyczerpie całodzienny limit na dżemki. Niedawno zrezygnowała z jednego z trzech spań w ciągu dnia. Może teraz jeszcze z drugiego i zostanie jej już tylko jedno a porządne...

Catelin - to nie tak że chcę zasiłek i nic nie robić z rączką małej. Ale rehabilitacja może trwać ze 2 lata więc dlaczego mamy nie dostawać pieniędzy które mogą nam przyznać i mieć choćby na dojazdy na zajęcia czy zakup sprzętu (piłka itp)

Może być tak że opona jest za cienka i każda dentka będzie do wywalenia i opona do wymiany

Może rzeczywiście Marysia nie będzie raczkowac. Moja siostrzenica tez nie raczkowała.

Ariska staraj się o zasiłek pielegnacyjny. zawsze to dodatkowa kasa. zasiłek dostaje sie juz przy lekkim stopniu niepełnosprawnosci. taką niepelnosprawnosc czesto przyznaja na jakis czas. potem znow trzeba stawac na komisje. jesli za pierwszym razem nie uznaja Wam niepełnosprawności odwoluj sie. Ja z moja siostrą bliźniaczka jak byłyśmy małe też miałysmy czasowy lekki stopien niepełnosprawnosci ze wzgledu na diete bezglutenową. za pierwszym razem nie dostałysmy tej niepełnosprawnosci i sie odwolywalismy. no i nam przyznali chyba na 2 lata. zasiłek pielegnacyjny wtedy dostałysmy. ale pozniej juz same nie chciałysmy miec tego lekkiego stopnia niepelnosprawnosci bo co to za niepełnosprawność jak tylko na diecie trzeba byc.

Jumabe ja też wszędzie zabieram Marysie ze sobą. Nawet była ze mną u lekarza. Siedziała sobie w wózku. Nam pediatra też nie chciała dać skierowania do alergologa. Powiedziała ze u takich małych dzieci testy są nie mjarodajne. moze wyjść z testów zupełnie coś innego niż jest naprawdę.

Samantaa jak się ten ratatuj robi?

Ariska nie miałam nic złego na myśli. Fajnie jak by Wam przyznali pieniądze, bo to zawsze trochę lżej, ale mam nadzieję, że Michasię uda się całkiem usprawnić ;)

Ratatuj ja robiłam z "pomysłu na" i bardzo nam smakuje :D

hej
za kilka dni wszystko się zmieni dziewczyny na zamkniętym chętne do przyjęcia Was:)
szkoda tylko że ogólny obumrze... ale cóz na dwa fronty się nie da :)

Uwazam że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i nie należy niczego przyspieszać, ani martwić się, mój syn był chętny do wszystkiego od począrku, wszystko za wcześnie robił, ale "musi" nadrobić rok, tak się z mężem smiejemy, bo on już stoi i raczkuje odkąd skończył pół roku, ale o tym wszystkim piszemy na zamkniętym wiec jak już będziecie to pooglądacie fotki i poczytacie, ja bynajmniej tu fotek na ogólny nie wstawiam, wiec oby jak najszybciej być razem wszystkie:)

ariska - to super bardzo się cieszę, buziaki dla Michasi:*
gdynianka - dobrze że wszystko udalo się rozwiazać:)

Ostatnia edycja:
Ja też ratatuj robię z winiary pomysł na... potrzebne jest mięso mielone, cebula, pomidory, cukinia i papryka. dziś była podwójna porcja i niewiele zostało a chciałam miec obiad na jutro :-)

idę wieszać pranie jest tak ciepło że pewnie do rana wyschnie :-)

Muszę ten ratatuj spróbować. Z mielonego mięsa to robię tylko pulpety, kotlety mielone, gołąbki zwykłe i po kaszubsku. także przyda się jakiś nowy przepis.

reklama
Do góry